Ögretmenlik mi tibbi sekreterlik mi sizce?

Okul oncesi ogretmenligi okuyordum. Ilk iki yilda da aciktan tds bitirdim. Son sınıfa gelince lisans mezunu olunca onlisanstan atama olmadigi icinde ogretmenligi bitirmedim bekletiyorum.

Ogretmenlikten biraz sogudum. Yok mulakat, yok ags, yok 1 sene daha oku o kadar corba oldu ki. Zaten normalde de 3 oturuma giriliyordu. Simdi de bilmiyorum. Ags gelince iki oturum mu oldu ne oldu bilmiyorum, girmeyi dusunmedigimden arastirmadim.

Ama kararsizimda. Tibbi sekreterlikten mi atanmaya baksam ogretmenlikten mi? Onlisans kpss ye girmem, tek sinava girmem yetiyor. Sonra atama bekleyecegim. Ogretmenlikte hem oturumlar bitmiyor, hem degisiklikler bitmiyor. Okul oncesi bransini da secmekle dogru mu yapmisim hata mi onu da bilmiyorum.

Tds nin de puani yukseldi ama en azindan tek sinav.

Birinin sinavi daha kolay ve tek oturum. Ve saglik bakanligi illaki kontenjan açıyor ama calismasi ogretmenlige gore mesai anlaminda zor. 8-5 ve belki nobet usulu çalışılacak. Hastane ortami olacak vs.(ama maasida iyi) ama ogretmenligin kpss kismi ve atama kismi daha zor.

Ogretmenlikte de ataninca tatili falan var iste ama onda da kucucuk cocuklarla ugrasilacak.

Tds de merkeze atanmak daha kolay, merkezi bir sehre. Ama ogretmenlikte köy ve ilce agirlikli, dogu agirlikli. Saglikta batiya bile atanabiliyorsun puanin yuksekse.

Hangisi daha mantikli her açıdan bakinca?

Ögretmenlik mi tibbi sekreterlik mi sizce?
Cevapla