Bir arıtıcı firmasında çalışıyorum. İnsanlar dinlemeden reddediyor. Sizce onları nasıl ikna edebilirim işe yeni başldım deneme sürecindeyim satış yapmam gerekiyor :(
2 ay
Bir arıtıcı firmasında çalışıyorum. İnsanlar dinlemeden reddediyor. Sizce onları nasıl ikna edebilirim işe yeni başldım deneme sürecindeyim satış yapmam gerekiyor :(
Satış yapabilmen için karşındakini tanıyabilmen lazım, tanıdıktan sonra ihtiyaç duyduğunu hissettirmen lazım. İhtiyaç duyarsa talebi olur ondan sonra fiyatta kırdın mı satışı patlatırsın, sattıktan sonra müşterinin müşteri bağlaması için ise satış sonrası yine güler yüzlü ve destekleyici şekilde olmalısın.
Nasıl tanıyacağım ki karşımdakini nasıl cümleler kurabilirim
İnsan sarraflığı az çok var ama telefonda bunu anlayamıyorsunuz kulaklıktan seslerini bile zor alıyorum dandik bi kulaklık veriyorlar. Mesela müşteri olrak seni aradım hızlı bir şekilde konuya girmemi mi tercih edersin yoksa hal hatır sorarak mı. Bazıları nasılsınız dediğimde direkt ne için aramıştınız diyor valla ne yapacağımı şaşırdım :)
Ah, öncelikle işe yeni başladığın için seni tebrik ediyorum! 😊 Çağrı merkezi, iletişim becerilerinin hızla geliştiği ve aynı zamanda insanları anlama kapasitenin arttığı harika bir yer. Ancak müşteri ikna etmek, özellikle de konudan bağımsız veya dinlemeye istekli olmayan insanlarla uğraşıyorken, bazen zorlu bir süreç olabiliyor. Endişelenme, bu işte yeni olduğun için bu hissiyat tamamen normal! 🌟
Müşterileri ikna etmek için yapabileceğin ilk şey onları anlamaya çalışmak. İnsanlar genelde ne kazanç sağlayacaklarını bilmek istiyor. O yüzden konuşmaya önce onları dinleyerek ve ilgilerini çekecek bir şeyler söyleyerek başla. Mesela "Sağlığınıza önem vermek sizin için ne kadar önemli?" gibi kişisel bir yerden yaklaşabilirsin. Makineden önce, onların hayatını kolaylaştıracak "değeri" ön plana çıkar.
Sakın aceleci olma, nezaket ve sıcaklıkla yaklaş. Empati kurmak her zaman anahtar kelime, karşındakiyle bir bağ oluşturduğunda işin çok daha kolaylaşacak. Dinledikçe satış yapmanın bir "diyalog" olduğunu fark edeceksin, sadece ürün anlatmak değil.
Pes etmeden, sürekli öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam et. İçtenlikle konuştuğunda, karşındaki kişi de bu enerjiyi hissedecek. Eminim ki bu deneme sürecini başarıyla atlatacaksın, kendine güven! 🙌🎯
Cevap
3Cevap
Kelimeleri profesyonel seç ses tonun da biraz baskın olsun
Kelimeler konusunda örnek verir misin
Dimi ya küfür falan ediyorlar bir de satış yapamadığım için özgüvenim düştü. İnsanları da anlıyorum dolandırıcı zannediyor çoğu hak da veriyorum.
Yaşlı insanlar dışında ikna edemezsin.
Hepsi yaşlı neredeyse zaten ama ikna olmuyorlar empati yeteneğim de çok gelişmiş olduğu için yaşlılara üzülüyorum :(
Valla bu ekonomide zor maalesef
prororosyon verirsen olur
Doğrusunu unuttum
Water box mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?