Çok fazla temizlik yapamayan biri bu işi yapabilir mi sizce? (Temizlik malzemelerinin kokusuna dayanmıyorum çok sert geliyor.) Çocuk gelişimi lisans mezunuyum ama ataması çok az. Özelde çalışmak da hem çok yıpratıyor hem de maddi olarak karşılığı yok. 3 yıldır ara ara çocuklarla çalıştım ama artık ilgilenmekte zorlanıyorum. Şu an özel eğitimde ücretli öğretmenlik yapıyorum ama gerçekten çok zor. Maaş asgari ücretin bile biraz altında, sigorta da tam yatmıyor.
O yüzden Sağlık Bakanlığı’nın sürekli işçi alımına başvurmayı düşünüyorum. Maaşların 50 bine yakın olduğu yazıyor, sigortalar da tam. Ailem sen yapamazsın diyor ama alışılmaz mı sizce? Benim gibi bu durumda olan biri için bu iş mantıklı olabilir mi? Yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Merhaba, ne yazık ki temizliğin her türlüsünü yapmak zorunda kalıyorsun. Kusan, altını pisleten, kanaması olan bir sürü kişi geliyor hastaneye. Birimlerin rutin temizliği de var. Bunun dışında acil serviste çalışırsan yanında yakını olmayan ve durumu kötü olan hastaları da Sen taşıyorsun sedye veya tekerlekli sandalyeyle. Tüm bunların dışında 50k civarında kazandıkları doğrudur ama buna gece farkı, tediye ve promosyonlar dahil değil. Yıllık bazda 750k kazanıyosun denebilir. Buna banka promosyonunu da eklersek 800k-825k civarına tekabül ediyor. Aylık 65'ten aşağı düşmez yani.
Yani iş çok zor. Yapabilir miyim acaba bilemiyorum. Siz bu alanda çalışıyor musunuz? Diyelim girdip yapamadım istifa ettim bi yaptırım uygulanır mı?