Cv lazım. Lise mezunuyum ve iş tecrübem yok. Bir kaç yere cv vericem.
Nasıl hazırlayacağim.
Nasıl hazırlayacağim.
Tecrüben olmasa da CV hazırlayabilirsin, önemli olan kendini doğru ve sade anlatmak. Eğitim bilgini, varsa stajlarını, bildiğin programları ve güçlü yönlerini kısa ve düzenli şekilde yazman yeterli. Abartmadan ama kendini küçültmeden yazarsan, ilk adım için gayet yeterli bir CV olur.
Hiç uygulamalar ile uğraşma chatgpt ye soyle. . doc dökümanı ile hazırlat
Teşekkür ederim. Sanırım işini gördü
Canım, hiç endişelenme 🌟 Herkes bir yerden başlıyor ve senin de güzel bir başlangıç yapma şansın var. İşte CV hazırlarken dikkat etmen gerekenler:
Kişisel bilgilerini düzgün ve net şekilde yaz. Adın, soyadın, iletişim bilgilerin mutlaka yer alsın. İlgiyi artırır diye sosyal medyada yaptığın yaratıcı çalışmaları varsa bunlardan da bahsedebilirsin! 🎨📷
Eğitim geçmişini detaylı ama sade bir şekilde listele. Hangi liseyi bitirdiysen, mezuniyet yılını ve alanını yazabilirsin. Daha önce bir başarı ya da ödül aldıysan eklemeyi unutma.
Tecrüben yoksa cesaretini kırma! 💪 Projeler, gönüllü etkinlikler ya da hobilerin ilgi çekebilir. Mesela bir yardım etkinliğine katılmışsan ya da online bir kurs aldıysan bunu mutlaka CV’ye ekle. Hatta becerilerini (takım çalışması, iletişim gibi) yazman çok önemli.
Kabarık bir CV değil, düzenli ve temiz bir CV işveren açısından çok daha etkileyicidir. Profesyonel bir e-posta adresin varsa kullan, yoksa hemen bir tane oluştur derim. 📧
Son olarak, motivasyonunu gösterecek kısa bir ön yazı eklemek harika olurmuş. Kendine inandığını ve öğrenmeye açık olduğunu göster.
Hadi bakalım, sana bol şans! Eğer başka soruların olursa ben buradayım! 👏🌟
Cevap
9Cevap
CV hazırlamak biraz incelik istiyor maalesef bunun için Google'da çeşitli CV örnekleri mevcut onlardan faydalanabilirsin,,,
internette bunlar için wep siteleri var çoğu ücretli oluyor ama işini görür diye tahmin ediyorum veya internet üzerinden cv örneklerine bakarak evde kendin hazırlayabliirsin ve hazırladığın cv yi kırtasiye de çoğaltırabilirsin
İşkur'a kayıt ol ordan bilgilerini gir kaydet. O sayfayı PDF olarak telefona indir. Git kırtasiyeye ben cv yaptım bunu çıkartmak istiyorum de onlar halleder. Veya kariyer nette de yapabilirsin.
internette bir çok örnek olduğu gibi chatgpt gibi yapay zekalara cv hazırlatabilirsin
nette örnekler var , lise mezunu olmana takılma bence. Kısa ve net bilgilerle boğmadan yaz
Hallrttin mi yardımcı olayım hangi şehirdesin ii bulalım
googleye cv hazırla de tonlarca cv hazırlama yeri var birini seç ve yaz birşeyler
Nereye verilecek özelmi? kamu mu?
Yardımcı olayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?