Çok yalnızım, arkadaş edinemiyorum. Nasıl edinebilirim?

Lise 3' üm. Ortaokulda sadece bir yakın arkadaşım oldu o da başka şehire taşınınca bağımız koptu. Lise 1 de farklı okuldaydim orada bayağı kazik yedim insanlara fazla güvendim psikolojim değişti güven problemim vb başladı sessizlestim, uzaklaştım. Zaten çocukken de boyleydim artık ondan da uzaklasmis oldum. Okuluma geçen sene geldim ve doğal olarak herkes arkadaş edindiginden bana kimse kalmadi ve yalnız kaldım. Bir şekilde geçti. Beni fitne haset ortamina cekmeye calisanlar oldu ama deneyimlerimden ötürü fırsat vermedim. Bu sene ise geçen sene gibi ama biraz daha farklı. Bu sene gerek fiziksel görünüşüm, gerek akademik durumum birilerine batmış olacak ki kıskanan, haset gudenler ve art niyetli şeyler yapmaya çalışanlar olabiliyor. Sınava yakın bir dönemde hiç uğraşmak istemem. Sınıfımda kimse yok diye baska siniftan edinmeyi denedim cok kabaca yanitlar alip onda da pişman oldum. Yalnız olmaya alıştım yillardir lakin insan doğal olarak arada sosyallesmeye, destek çıkan birine ihtiyaç duyuyor. Ne yapacagim bilmiyorum. Lisede edinemezsen birdaha hayatin boyunca arkadaş edinemezsin diyor herkes. Hiç yolu yok mu farklı farklı türden? Bu sefer tüm problemlerimi vs yendim en iyi modumdayin lakin bulunduğum yer yanlis. Biliyorum çok uzattim ama durumumu anlaman için belirtmek istedim.
Çok yalnızım, arkadaş edinemiyorum. Nasıl edinebilirim?