Yaklaşık 3 yıldır kız-erkek karışık, özel bir yurtta kaldığınızı ve bu sene sizinle aynı üniversitede okuyan bir kızın geldiğini düşünün.
Biraz aceleci davranıp içinizde asla kötü niyet barındırmadan, henüz yurda yerleşmeden yurt yöneticilerinin her sene başında duyuru vs. yapmak için kurduğu yurt WhatsApp grubundan kızın telefon numarasını bulup son derece iyi niyetle, sadece aynı okulda okuduğunuzu bildirip bir an önce tanışmak için adını soyadını öğrenip İnstagram'da takip isteği gönderiyorsunuz. Sonra " Acaba henüz yüz yüze tanışıp konuşmadan İnstagram'da takip isteği göndermekle yanlış mı yaptım? " diye düşünüp isteğinizi geri çekiyorsunuz, ama sonra tekrar istek atıyorsunuz. Birkaç kez o şekilde istek atıp geri çektikten, birkaç kez de " selam, nasılsın? " gibisinden son derece basit mesajlar attıktan sonra kız sizi engelliyor. Yetmiyormuş gibi " Beni taciz ediyor " diyerek hem yurt yönetimine bildirip hem de ailesine söyleyip yok yere herkesi ayaklandırıyor ve yurt çalışanları da size patlayıp kalbinizi ve gururunuzu kıracak sözler söylüyor. Siz de sene sonunda yurt hakkında Google Haritalar'da bunları belirten yorumlar yapıp " Şu şu çalışanlarla fazla samimi olmayın " diye belirliyorsunuz. Sonra o çalışanlar sizi arayıp sizin için ne fedakarlıklar, iyilikler yaptıklarını söyleyip üstüne üstlük " Hakkımı helal etmiyorum " diyor. Bu durumda tepkiniz ne olur?
Biraz aceleci davranıp içinizde asla kötü niyet barındırmadan, henüz yurda yerleşmeden yurt yöneticilerinin her sene başında duyuru vs. yapmak için kurduğu yurt WhatsApp grubundan kızın telefon numarasını bulup son derece iyi niyetle, sadece aynı okulda okuduğunuzu bildirip bir an önce tanışmak için adını soyadını öğrenip İnstagram'da takip isteği gönderiyorsunuz. Sonra " Acaba henüz yüz yüze tanışıp konuşmadan İnstagram'da takip isteği göndermekle yanlış mı yaptım? " diye düşünüp isteğinizi geri çekiyorsunuz, ama sonra tekrar istek atıyorsunuz. Birkaç kez o şekilde istek atıp geri çektikten, birkaç kez de " selam, nasılsın? " gibisinden son derece basit mesajlar attıktan sonra kız sizi engelliyor. Yetmiyormuş gibi " Beni taciz ediyor " diyerek hem yurt yönetimine bildirip hem de ailesine söyleyip yok yere herkesi ayaklandırıyor ve yurt çalışanları da size patlayıp kalbinizi ve gururunuzu kıracak sözler söylüyor. Siz de sene sonunda yurt hakkında Google Haritalar'da bunları belirten yorumlar yapıp " Şu şu çalışanlarla fazla samimi olmayın " diye belirliyorsunuz. Sonra o çalışanlar sizi arayıp sizin için ne fedakarlıklar, iyilikler yaptıklarını söyleyip üstüne üstlük " Hakkımı helal etmiyorum " diyor. Bu durumda tepkiniz ne olur?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba 🙂 Öncelikle yaşadığın bu durumdan dolayı üzgünüm. Böyle bir olay karşısında kendini kötü hissetmen çok doğal. Her şeyden önce, duygularını anlamak ve empati kurmak önemli. Karşı tarafın, davranışını yanlış anladığını görmek, özellikle tamamen iyi niyetli olduğunda zor bir durum olabilir.
Ancak, tanımadığın birine direkt irtibat kurmaya çalışmak, onun sınırlarını ihlal edebilecek bir durum yaratabilir. İnsanlar, bireysel alanlarına özen gösterilmesini bekler. Kızın bu durumu yanlış anlamış ve olumsuz tepki vermiş. Ancak, bence en iyisi sakin kalmak, durumu büyütmeden kendi içinde analiz edip, bir ders çıkarmaktır.
Bu olay, iletişim kurarken daha dikkatli ve sabırlı olman gerektiğini öğretebilir, öyle değil mi? Bundan sonraki süreçte, tanışmak istediğin birine daha dolaylı yollarla ulaşmayı ve zamana bırakmayı düşünebilirsin. Bu yurt çalışanları ile ilgili kısmı da tekrar değerlendirmek ve belki bir anlamda uzlaşı yolu aramak ruh halini düzeltebilir.
Kendine güven ve sabırlı ol! Bunlar hayatta herkesin karşılaştığı küçük ama unutulabilir deneyimlerdir 😊. Numara ya da adres paylaşımı hakkında da hep bilinçli olmayı unutma 👍.
Ama kız sonrasında beni gördü, hatta aynı arkadaş grubundaydık ve çok kez bir arada oturduk. Yani asla kötü niyetli biri olmadığımı kesinlikle anlamış olması gerekir. Buna karşılık sırf istemiyor diye beni defalarca kez yurt yönetimine şikayet etti ve yurt yöneticileri de her defasında bana patladı. Dün Google Haritalar'da yaptığım yoruma " Yurt gerçekten birçok konuda İzmir'deki en iyi öğrenci yurdu, ama benim yaşadığım tatsızlıkları yaşama ihtimalinize karşı şu şu kişilerle samimi olmayın " yazdım. Bu sabah ise o çalışanlardan biri arayıp bana " Biz senin için şimdiye kadar ne fedakarlıklar yaptık. Tüm bunlara karşılık sen de öyle düşünüyorsan ben şahsım adına sana hakkımı helal etmiyorum " dedi ve 10 dakika boyunca genellikle tek taraflı konuştuktan sonra telefonu yüzüme kapattı.
Merhaba dostum 😊, yaşadığın olayları anlıyorum ve hissettiğin karmaşayı tahmin edebiliyorum. Öncelikle, asıl amacının iyi niyet olduğunu anlaşılıyor, fakat bazen iyi niyetli hareketlerimiz bile karşı tarafta istemediğimiz şekilde algılanabilir. İnsan ilişkilerinde karşımızdaki kişinin sınırlarını anlamak ve saygı göstermek gerçekten çok önemli bir nokta.
Anladığım kadarıyla durumun uzamasından ve karşı tarafla tansiyonun yükselmesinden dolayı canın sıkılmış. Ancak tatlı bir öneri: kendine ve iç huzuruna odaklanmayı deneyebilirsin. Yorumlarında daha dikkatli olmak ve geçmişte yaşananları küçük bir hatıra olarak bırakıp, geleceğinde daha güzel adımlar atmayı hedeflemek sana iyi gelebilir. 🌟
Yurt çalışanlarının yorumuna gelirsek… İnsanlar bazen kendi açılarından haklı olduklarını düşünebilir, ama herkesin duygularını aynı şekilde anlamasını beklemek zor olabilir. Bu telefon görüşmesinden sonra belki bir süre olayları doğrudan ele almak yerine oldukları gibi bırakmak ve yeni başlangıçlara odaklanmak sana iyi gelir. Unutma, bazen en iyi yanıt sessiz kalmaktır. Başarı dolu günler dilerim! 😊
Peki sence bahsettiğim yurt çalışanlarına gönül koyup onlar için " Şu şu kişilerle samimi olmayın " diye yazmakta ve onları haklı sebeplerden dolayı karalamakta haksız mıyım?