Sınava mı çalışmalıyım işe mi girmeliyim?

Merhaba, kısa keseceğim. Ben 23 yaşımdayım. Geçen yıl Aralık ayında askerden geldim. 29 Ocak'ta da ailemin isteği üzerine onların bulduğu bir işe girdim. 6 buçuk ay çalıştım. Patronum CHP başkan yardımcısıydı. Bana maaş adı altında 10-15 bin TL verirdi. Sigortam yoktu ve marketinde tarihi geçmiş ürünleri kaldırtmazdı. Tek başıma günlük 12 saat çalışırdım. Ailemi ikna edemedim onca ay çıkmak için. Sonra başkasına asgari ücret teklif edince çık dedi ailem de. Benim arkamdan da iş yapmazdı falan demiş o kadar. Ben de tekrar üniversite sınavına hazırlanmak istedim. Maddi durumumuz iyi değil biliyorum ama 9 ay boyunca çalışacaktım aslı arası. Şimdi annem gitmiş işe girmiş. Evde anneannemle kavga ediyoruz millete evde uyuyor anca yatıyor falan diyor. Git işe gir falan diyor. Komşular da gelmiş orada aldığın 5 kuruş sana yeterdi niye çıktın diyor. Bir şey de demedim zaten laf olmasın diye. Şunun şurasında geleceğim için 9 ay istedim sadece. Aile olarak annem anneannem ve küçük kardeşim varız. Her yük bana biniyor. Ailem zaten beni istemiyor, açık açık kavga ederken ölsen de kurtulsak git babanın yanına falan diyorlar. Annem babam ayrı zaten. Tüm yük bana biniyor. Hiçbir sorunumda da yardımcı olmuyorlar. Ağır psikiyatrik hastalıklarım da vardı ama hiçbir zaman dinlemediler. Şimdi de okumak bitti şunun çocuğu okudu da ne oldu diyorlar. Okuduğu bölümler de iif bölümleri ya da 2 yıllık bölümler. Ne yapabilirim ne tavsiye verirsiniz?

Güncellemeler
8 ay
Güncel.
Güncellemeler
8 ay
Güncel..
Sınava mı çalışmalıyım işe mi girmeliyim?