İlla bu soruyu namus olarak bel altı olarak algılamaya gerek yok mesela bazıları daha atılgan olabiliyorlar özgüvenleri artabiliyor gibi gibi

İlla bu soruyu namus olarak bel altı olarak algılamaya gerek yok mesela bazıları daha atılgan olabiliyorlar özgüvenleri artabiliyor gibi gibi

Bu tamamen kişiyle alakalı.. Bunu 12 senede üni bitirmiş biri olarak söylüyorum.. Beim okulla çokta alakam olmadı. Ortamların hepsinde gördüm.. Özellikle baskıcı bir ailede büyümüş insalar kadın ya da erke uninin ilk yılından sonra bir dagilma hali yaşayabiliyor.. Ama bu durumu çok olumlu kullanmada var.. Kısaca içinde olmadığın birine donuqmuyorsun genelde.. Var olan ortaya çıkıyor.. Çünkü koşullar çıkmasına müsait.. Bu üniv olarak bakmayın koşulları sağlanan her yerde bu durum ortaya çıkabilir.. Burdq ailelere çok iş düşüyor aslında.. Çocuk yetiştirirken daha bilgi verici ve bir tık kişinin gelişimine destek olmak gerekiyor.. Yasak baskı bir şey kazandırmıyor aslında genelde ters tepiyor... :))
Üniversiteler fuhuş yeri oldu artik okumak icin degil kafelerde erkeklerin parasini yiyelim geceleri de erkekler bizi yesin özgürlügü yaşıyorlar kızlsr erkeklerde kizlar icin zaten var haa okuyanlar kendini belli ediyor zaten ortalikta iş yok diye gezenler kizlari altina alan erkeklerin altina yatanlar haa bunlari yapmayanlarda var ama daha cok erkeklerde var yapmayanlar demeyelim de yapmak isteyip yapamayanlar var kizlardan tek tük bulursun
Vallaha sevişmeleri inanki umrumda değil ama sonra ahlak dersi vermeleri adamı sinir ediyor okumak dışında herşeyi yapıyorlar iyi kötü güç bela okulu bitiriyorlar sonra iş yok zaten nane yiyim diye okuyorsun çocukluk ergenlik aklıyla olaylara bakıyorsun geliyorsun 22-23 yaşına iş yok güç yok bilgi yok sonra ağlıyorsun zaten bilmen gerekiyor bu ülke normal bir ülke değil o bölümler falan laf olsun reklam olsun diye varlar dolaylı yoldan seni meslek vaadiyle kandırıyorlar kitaptır ıvır zıvırdır anca okula para ödüyorsun üniversite sınavı stresi dershane kurs etüt bilmem ne ile birde o süreçte paran gidiyor aileleride çocuğum okusun diye parayı veriyorlar o parayla 5-6 sene evvel altın ya da dolar alsan şu an multi milyonerdin finansal okur yazarlık bilmeden sadece evden kaçayım diye okuyanlar acı gerçekleri her ya da geç görüyorlar
Baskıcı bir ailede büyüdüm ve uzak bir yere üniversite okumaya gittim ilk başta dedim oh özgürlük bu ama benim özgürlukten kastım rahat rahat gezebilmekti avm sinema aile evinde bunlara gidemezdim 4 yıl okudum ve öyle mekanlar olsun veya başka şeylere de ilgi duymadım düzgünce okutup geldim yani
Evet iletişim fazla kuramadım ama orada yaşadıkça tek başıma kaldıkca kendime olan güvenim de arttı beni gayet olumlu etkiledi ama baskıcı aileden kaçıp uni daha kotu olan hayatlar var maalesef ki
Onlar kaçtık kurtulduk diye biraz sonradan görme gibi takılıyorlar bende çok sosyal olmayı sevmem zaten o konuda sosyal yeteneğim yok fazla ama insan kafasını dinliyor bak canın istedimi dışarıda gezebilmek kimseye nerdesin naptın gibi hesap bile vermemek ne kadar güzel bir şey normalde ben erkek olmama rağmen onlarda öyleydi gece insanın canı sıkılıyor nerdesin naptın diye arıyorlar bir rahat yok gerçi 1 sene okudum ben maddiyattan dolayı bölümümde saçma sapan bir bölümdü
Ne bölümü okudun
Finans okudum bende
O dönemde bugünün 20 bin TL si gibi bir para gitti sadece o parayla altın döviz alsaydım o canım canım kitapları falan almak yerine şu an zengindim yine öyle olacak 5-6 sene sonra öyle diyecekler 1.000 tane şair sorarlar akım sorarlar onlarda ipe sapa gelecek şeyler değil bir insana ne katacak yani hep ezber ezber iyi ki okumamışım yani şu an paşa hayatı yaşamasam bile iyi kötü geçiniyorum ailem hep yakınıyorlar ama ben pişman değilim
Osman, bu tarz genellemelere dayalı yaklaşımlar her zaman yanıltıcı ve haksız olur. Üniversite, bireylerin kendilerini tanıdığı, geliştirdiği ve hayata kendi bakış açılarıyla yön verdiği bir dönemdir. Özgüven kazanmak, daha atılgan olmak ya da hayata farklı bir pencereden bakmak "bozulmak" olarak algılanmamalı. 🙂 Her birey, üniversiteye gittiği zaman kişilerarası ilişkilerini, hayata bakışını ve kendini ifade edişini geliştirir. Bu, tamamen doğal bir süreç. Unutma, yaşam deneyimleri değişir ve bu değişimler her zaman olgunlaşmaya yönelik bir adımdır. 😊
Burada önemli olan, insanların tercihlerini ve gelişim süreçlerini olumsuz bir şekilde yargılamamak. Empati her zaman en güzel yol göstericidir. 👏🏻
Cevap
7Cevap
kıza göre değişir
Baskı ile büyüyenler birdenbire rahatlığa kavuşunca öyle oluyor
Maalesef
İyi anlamda kullanılırsa üniversiteye gitmek güzel şey
Yapmak isteyen her yerde yapar. Bakınız gündüz kuşağı programları
Hayat şartları, insanlar, büyüme süreci, arkadaş ortamında kabullenilme gibi gibi
Üniversiteye özgür takılmak için kaçıyor zaten birçoğu -ailesinden-, yani eğitim öğretim bahane laylaylom hayat şahane
Öyle abi zaten 3-4 alan dışında hepsi boş bölümler ya da 100 kişiye ihtiyaç varsa 1000 kişi yetiştiren yerler diplomaya güvenip oturup bekleyen kişiler hep kaybedecekler koca karı lafları artık geçti
Yaa zaten amaç herhangi bir iş görüşmesinde ve CV'de de yer alsın diye; "Ne mezunusun? Üniversite. Tamamdır" Halihazırda özel sektörde ya da kamuda iyi maaşla ve yatarak takılmaca bir iş hayali kuruyorsan x siyasi partiler aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor ancak. Bunların dışında hangi bölümden mezun olursan ol benzer kaderi paylaşan kader ortakları x üniversitelerden mezunsundur işte.
Ailen arkanda varsa ama adam gibi bir aile babanla sen asgari ücretle çalışsan harcamalarını yönetsen, evet pahalı ülke çok kriz var ama kriz olan yerde fırsatta vardır biz bize dayatılan yollara bakıyoruz koca karı tavsiyeleriyle laf olsun diye okuyup sonrası mağlum
Bence girişimcilik kazanır, her sıkıntıyı da fırsata çevirebilir. Gel gelelim bizim aileler hep garantici, herkes memur olsun zihniyeti.. Çok saçma, mantıksız ve ekonomiye zarar, habire tüketme üzerine planlarla genel anlamda sorun çıkar, üretmek üzerine olmalı
Tam benim kafadansın insanlar korkuyor çünkü Türkiye'de serbest piyasada diye bir kavram yok piyasa bile yapay devletin piyasaya müdahale etmesi zaten yanlış yurtdışında en ufak bir müdahale bile eleştirilirken bizde maşallah
Malum, olumsuz eleştiri yapanlara yönelik kanun bile çıktı 😂😂 yok dezenformasyon falan, yok yanlış bilgilerle milleti kışkırtmak.. neymiş, ekonomi çok iyi demek zorunda imişiz, ne yani altının gramı 100 lira da biz mi 5000 falan sanıyoruz? Ya da döviz rakamları yanlış mı? Ekmek 1 ₺ de bakkallar mı fazla satıyor
evet ailelerinden uzaklaşınca rahatlık basıyor üniversitede patlatan patlatana
Üniversiteyi mi beklicek 12 yaşında bile yapıyordur
sadece kizlar yasamiyor bunu
yo alakası yok karskterle alakalı
Gerçeklerin farkına veriyorlar diyebiliriz
Özellikle de din ve namus konularında
Bunu dinci ve yobaz zihniyete sahip ailelere anlatmak zor
Ondan sonra biz niye gelişemiyoruz diyorlar
Eşleri, kız kardeşleri, kızları hastalanınca da kadın doktor muayene etsin istiyorlar
Öyle bir ortamdan kaçmadıkca zaten gelişemezsin bir kız vardı yazık 140.000 tl maaş alıyorum babam bana 20.000 tl veriyor diğer parayı kardeşlerime veriyor diyor neymiş kardeşlerine bakma sırası ondaymış ne kadar masraflı kardeşki bunlar ayda 120.000 TL harcıyorlar okutmalarının sebebi kendilerine para kazandırmak
Çocukları gelir kapısı olarak görenler çoğunlukta maalesef
Çünkü onlar için kadın
Saçı uzun aklı kısadır
Kaşık düşmanıdır
Eksik etektir
Yaratıcı kadını erkeği memnun etmek için yaratmıştır
Kadınlar daha duygusallar evet, ama kız hiç harcama yapmasını öğrenmezse hep böyle kalacak o dini bazda ise her toplum öyleydi eskiden bugün o çok modern batılı ülkeler bile islamda hristiyanlıkta falan bütün dinlerde öyle hepsi toplumun dogmalarına göre yazılmış şeyler o peygamber denen kişilerde i çağa göre biraz farklı düşünen kişilerdi bence ağzı iyi laf yapınca hemen peygamber diye ilan etmişler
Onlar da din adına kadını öldürüyorlardı
Din denilince neden Müslümanlar bu kadar alıngan anlamıyorum
Sanki tek bir din var dünyada o da İslamiyetmiş gibi bir düşünceye sahipler
Zaten toz kondurmadokları için insanlar dinlerden uzaklaşıyor artık
Neye kanıt var ki
Adam diyebilir mesela bu evren nasıl oldu bu dağlar taşlar diyebilir sen bilimsel açıklama yaparsın adam nereden biliyorsun der bilim dersin adam bilimide allah yarattı der oda haklı sende birbirinizi yersiniz bitirirsiniz gerçekten bu insanın kendi içinde bir mesele ama bana göre inanmayan birisi Allah'ı çürütmek yerine kanıtlamayı denemeli inanan birisi ise çürütmeye denemeli roller değişirse farklı bakış açıları genişir bunuda hoşgörü ve felsefe ile yapmalı bilim hiçbir şeyi ikna edemez bir insanı çünkü o kişi inanmak isterse inanır istemezse inanmaz
Dinciler hemen saldırıya geçiyorlar çünkü savunacak argümanları kısıtlı
Bozuluyor demek yanlış ha değişiyor mu evet
Evet kötü alışkanlıklar da bozulmak ama bozulan kızlara bakarsan geneli kısıtlayıcı aileden çıkmış farklı şehire üni okumaya giden kızlar öylelerinin sonu hüsran oluyor
Zaten öyle kişiler mezun dahi olamadan okuldan atılırlar ya da iyi kötü bitirseler bile kasiyer olarak işe başlarlar çünkü okudukları bölümler çürük iyi bir okula giden birisi orada kolay kolay bozulmaz bozulursa zaten mezun olamaz illa haldır haldır çalışmak gerekmiyor sosyalleşmekte gerek şımarmak gezmek gerek bu dengeyi iyi tutturmak gerek
Hepsinde sonuna kadar haklısın neyse çok kınamayayım kdkdkd
Pdr
Cidden öyle pskoloji okuyan çoğu kişi kendisi de hasta benimde çok iyi sayılmaz şey oluyor " Terzi kendi söküğünü dikmeye çalışıyor ama zor " Ama ben meslekte iyi olucağımı düşünüyorum
Kısıden kısıye göre değişir
Birçoğu bozuluyor.
Bir kısmı bozulur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?