Dayanacak gücüm kalmadı 😭
İstifa etmek istiyorum, ticarete nasıl başlayabilirim?
Dayanacak gücüm kalmadı 😭
İşten istifa etmek istiyorum. Yaptığım mesleği şartlarından ötürü asla yapmak istemiyorum. Beden zihin yorgunluğu had safhada olup, kendini bir b** sanan ama aslında hiçbir özelliği olmayan insanlarla aynı ortamlarda bulunmak istemiyorum.
Bu kararımda kesinim. Uzun zamandır düşünüyorum. Bedenen yorgunluk benim için çok çok önemli. Bedenen yorulmayacağım şekilde ticarete başlamak istiyorum.
Neler olabilir?
Nasıl başlayabilirim?
Seni çok iyi anlıyorum şu an bulunduğum yere kendine ait hissetmiyorsun o yüzden kendi işini kurup kendi yoluna bakmak istiyorsun sanırım kendinde olan bu yeteneğin farkındasın ama şimdiye kadar o adımı atamadın öncelikle Seni hangi meslekler tamamlıyor o önemli yaptığın işte mutluluk duyman lazım
Seni hangi meslekler tamamlıyor ne demek?
Ticaret yaparken de bir sürü insanla uğraşacaksın. Sorunlu tiplere çok denk geleceksin. Bıkacaksın.
Bu dediğimi göze alsan bile ticaret yapabilmek için güzel ve tutacak bir iş fikrine ihtiyacın var. Ne satacaksın, nereden satacaksın, kaça alacaksın, ürünün tutulacağına emin misin gibi soruların cevabı aklında hazır olmalı. Ya da küçük küçük deneyip başarılı veya başarısız olarak bu soruların cevaplarını bulmalısın.
Herkes kazanıyor
Ben de kazanmalıyım
Kamuda bu dedikleriniz yok mu sanıyorsunuz?
Bu riski alabilmek için öngörmen gereken şeyler var öncelikle. Böyle bi riski alacaksan hayatını bi süreliğine idame edebilecek planın veya birikimin olması gerekiyor. Bi de şu an piyasa ticarete atılmak için doğru zaman mı bilemiyorum. Piyasada para dönmüyo pek. Bi de işten ayrılmadan önce ne yapacağını planla ve organize et. Hatta mümkünse bi süre işinle birlikte yürüt, gör nasıl ilerlediğini.
Birikim var sen rahat ol. Öyle boş boş istifa edecek biri değilim.
Sana ne ise neden yazdın🥸
Sana sormadım ki. Düzgün üslubu olanlara sordum
Rahatım paşam
Hepimizinnn
Ticaret kurtlar sofrası diyeceğim ama hepsi sahtekar hepsi çakal. Ülkede düzgün adam bulmak kerhanede bakire bulmaktan zor
Kamudaki çakallığı çekeceğine zamanımı satarak, ticaretteki çakallıktan ders alarak gücüme güç katarım. 💪
Balik baştan kokar 🐟
Ülkede ahlak sıfır hepsi yalaka hepsi düzenbaz. Yolsuzluk, hırsızlık, dolandırıcılık neredeyse serbest. Kanunun her yerde açığı var. Ticarette olup art niyetli bir avukatla çalışanlar her türlü insanları kandirabilir. Nede olsa ardında kanunların açığını bilen biri var
@Asafdg belli oluyor
Cevap
10Cevap
Yani yapabilirsen para ticarette tabi bunun içinde ticari bir zeka gerek birilerinin yanında çalışmak sadece yeteri kadar para kazandırıyor artık ama çoğu zaman yetmiyor bile...
Bu hisle karar vermek anlaşılır ama direkt boşluğa atlamak yerine, ticareti küçük ve kontrollü başlatmak seni daha güçlü tutar. Evden yapılabilecek e-ticaret, ikinci el al-sat ya da sosyal medya üzerinden ürün satışı gibi düşük maliyetli alanlarla başlayıp süreci test edebilirsin. Önce küçük kazançları oturtup sonra işi büyütmek, hem zihnini hem cebini daha güvenli korur.
Hangi sektör olacağına göre şartları da değişiyor. Mesela online ticaret dersen dükkan tutmama gerek yok homeoffice çalışabilirsin evin faturalarını da vergiden düşersin.
Sermayen varsa ticaret iyi dir al sat yapabilirsin kalite ürünler pahalı olsa da tercih ediliyor kalitesiz ürün pazarlamasina girme başarılar
Mesela neler
Kaliteli ürüne örnek verebilir misiniz
Kalitesiz ürüne örnek verebilir misiniz?
Bu sizin ne iş yapacaginiza bağlı benim işim züccaciye mesela granit tava çaydanlık döküm Tavalar ve çok çeşit fason yaptiririm mesela şu an 5 yıl garantili tava tencere yaptırıyorum 250 TL olan kötüsü 450 olan garantili olanı asla çizilmez soyulmaz mesela sen olsan hangisini alırsın 250 olan 3-4 ay gider diğeri en az 3 yıl yani öyle kalite farki
Size ne kazandırıyor bunları satmak
Bende bıraktım mesleğimi bu yüzden ticaret için biraz yalama maymun gibi olman lazım
Yalama maymun nedir tam olarak
Suç senin değil insanlar eğitimsiz kişiliği olmayan tipler çalışan olsanda ticaret yapsanda kendi işini kur yine karşına çıkar benim muhattap olduğum insanlar ı göresen ukala boş konuşan egoist kibir dayılanma en sonunda patron müşteri vs tartıştım kavga ettim mobbing olayı saymıyorum bile sadece mesleğimi sevdiğim için sessiz kalmışım ona üzülüyorum üstüne akrabalar desen aynı bkun laciverti oto tamirciyim milleti zikmedik harcanan ben oldum
Birikim varsa e ticaret ikas vs eğitimden sonra ne ürünü satıcaksın önce onu tedarik et sosyal medya hesabından bile satarsın suç sende değil toplum aşağılık vasıfsız insanlar 😄
Ne olursa olsun, kamuda çalışmak istemiyorum
Öncelikle mesleğin ne , Ticaret yapmak zor bazı şeyleri bilmen gerekir
hayırlısı olsun sermaye varsa olur tabiki niye olmasın
Ne kadar bir sermaye?
yapacağın işe göre bunu ben bilemem ki mesela inşaat işine gireceksen milyonlar lazım orta halli bir oto yedek parça dükkanı açacaksan yine enaz 5 6 milyon lazım bunun gibi mesela
bende mesela sgk günlerimin dolmasını bekliyorum metal ustasıyım kaynakçıyım dolduğu gibi aynı senin gibi basıp istifayı kendime bir iş yeri açmayı düşünüyorum 2 yılım kaldı..
epey bir birikmişim var tazminatımıda üzerine koyup bakacam kendi işime
Nerede çalışıyorsunuz
Su an özel bı sirkette
İlk başta zor olacak. Sabit bir işten, çok çabalamaniz gereken bir süreç ama bir süre sonra rayına oturur.
Köle olmaktansa kendi arzularım uğruna çabalamayı yeğlerim
Köle olmayacağım.
Yaşınız ve düşünceleriniz birbirini tutmuyor. Öfke ile yola çıkan daima kaybeder.
Yaş düşünce?
Anlamadım.
Ticaret yapmak için moruk olmaya gerek yok
Mantıklı bir soru soruyorsunuz. Cevap verince sohbet farklı nri şeye evriliyor. İyi günler dilerim.
Mantıklı cevaplar veremediğinizden olabilir
şu an ki yaptığın iş nedir
Öğretmenlik
Anasinifi mi
Bacım çok önemli mi?
Anasınıfı olsaydı belki bir nebze bu kadsr nefret etmezdim.
Sormak istediğini direkt sorabilirsin.
Neyse boş ver umarım guzel hayatın olur
Teşekkürler
Sizin de
Yaptığın iş nedir?
Para yoksa ticaret zor
Olmadığını nerden biliyorsun?
Yok demedim ki zaten? Para lazım tixaret için oara varsa sıkıntı yok zaten. dogru oku
Sen doğru oku
Hadi işine
Sen işine
Eski üyeliğin sakin06
Senin ne olduğunu bilmediğimi falan mı sanıyorsun
Gizlenmişsin:)
Mesleğin ne
Öğretmen
Riskli.
Zaten iş yükü çok yok
İstifa etmeden de hapabilirsin
Ne diyorsun sen emmioglu
Sen hiç hayatında en uzak koylerde görev yaptın mi?
Bana hangi tecrubene dayanarak akıl veriyorsun
Senin gidip geldiğin yol emin ol benim için köşebaşında BİM bulmak kadar kolaydır.
Bir tek kendinin mi zor bir hayat yaşadığını zannediyorsun?
Emmoğluna söyle azıcık aklı varsa sana akıl versin zira senin aklın başında değil!
Ver akil. Basimda olmayan aklıma akil ver. Hadi...
Silkele beni
arge çalışması yap
Memuriyettenmi istifa etceksin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?