5 aylık çalışan personel aşırı görev yükünden istifa ederse tazminat alabilir mi?

Sekreter olarak girdiğim global bir şirket de 5 aylık çalışanım. İlk girdiğimde insan kaynakları bana telefon-kargo takipleri dışında bir işim olmadığını işimin kolay olduğunu söyledi. Kendilerini başta tatlı şekilde uyardım sonradan görevler çıkmasın dedim işiniz kolay sorun olmaz dedi. Başladığımın haftasına ihracat birimi müdürü beni yanına çağırdı, ihracat evraklarının sisteme yüklenmesi işini ve arşivlemesini benim yapmam gerektiğini söyleyip bana görev tanımı yaptılar, dedim ki herhalde personel eksik alana kadar benim bu iş tamam dedim.5 aydır aralıksız bu işi yaptım ve neredeyse tüm günümü alan bir iş. O süreçte tabi başka işler kakalandı bana, satınalma uzmanı su siparişi, kırtasiye malzemesinden 1-2 eksik şeyleri bana pasladı, onada zar zor okey dedim ve yürüttüm. Şimdi finans müdürü beni odasına çağırdı poliçeler konusunda satınalma uzmanına destek olmanı istiyorum, evrakları sisteme yükleyeceksin diye zoraki iş dayattı. Tüm günümün zaten dolu olduğunu söylediğimde tüm gününü bu işler alıyor olamaz diye hafif yükseldi bende siz nasıl diyorsanız dedim ama saygımı bozmadan insan kaynaklarının yanına çıktım görev tanımlarımın dışına çıkıldığını ve herkesin altından kalkamadığı ve savsakladığı işi bana kakalamaya çalıştıklarını bunu kabul edemeyeceğimi iyi niyetimin suistimal edildiğini söyledim. Genel müdür ile konuşacaklarını söylediler ama işten çok soğudum ve ayrılmak istiyorum iş bakıyorum. Sizce istifa etsem tazminat alabilir miyim görev tanımının dışına çıkıldığı için. Nasıl hareket etmem gerek? İşten soğudum ve finans müdürü sekreter kız yapar demiş poliçeleri. Kafayı bana taktı ve ne yapıcam bilmiyorum görmek istemiyorum kadını.

5 aylık çalışan personel aşırı görev yükünden istifa ederse tazminat alabilir mi?