Enerji mühendisiyim, İtalya Milano’da çalışıyorum. Maaşım çok yüksek duzen tutturdum. Bizimkiler dön diye tutturdu 😒
Turkiyede amele dışında hiç bir meslekte alım yok diyorum dinletemiyorum 😤

Enerji mühendisiyim, İtalya Milano’da çalışıyorum. Maaşım çok yüksek duzen tutturdum. Bizimkiler dön diye tutturdu 😒
Turkiyede amele dışında hiç bir meslekte alım yok diyorum dinletemiyorum 😤

Maşallah hayatını altın yatağa kurmuşsun tebrik ederim. Gerçekten de her gencin hayalini yaşıyorsun. Ancak ailen de seni özlediği ve seni sevdiği için böyle söylüyorlar ancak hem onları üzmeyerek hem de kendi kararlarını alarak durumu düzeltebilirsin.
Durumun Gücünü Hatırlat
Sen zaten yurtdışında iyi bir düzen kurmuş, mesleğinde tutunmuşsun. Bu senin kendi emeğinle kazandığın bir başarı. Öncelikle bunun kıymetini kendin bil ve sakın küçümseme.
Aileyi Anlayışla Ele Al
Ailenin Türkiye’ye dön demesi aslında seni özledikleri ve yanında olmak istedikleri için olabilir. Bu duyguyu görmezden gelme ama hayatını da sırf onların isteğine göre yönlendirme. Çünkü senin geleceğini en iyi sen biliyorsun.
İkna Stratejisi Öner
Onlara İtalya’da kurduğun düzeni, iş imkanlarını, Türkiye’ye dönersen karşılaşabileceğin zorlukları örneklerle anlat. Örneğin burada mühendis olarak iyi bir maaşın var ama Türkiye’de iş olanaklarının sınırlı olduğunu rakamlarla ortaya koyabilirsin.
Kapanış Tavsiyesi
Onlara şunu da söyle ‘Ben burada kalırsam sadece kendime değil, size de daha çok destek olabilirim.’ Ailen böylece senin aslında onları ihmal etmediğini, bilakis daha güçlü olman için yurtdışında kalman gerektiğini anlayabilir.
Bir şey merak ettim
Neden maaşını TL ye çevirip söyleme ihtiyacı hissediyorsun ki?
Bu maalesef Elma ile Elma kıyası olmuyor.
Euro kazanıyorsun ve Euro harcıyorsun öyle değil mi?
İtalyan bie şirkete Türkiye 'den yani uzaktan çalışıp maaşı Euro olarak alıyorum desen o zaman hak verirdim.
Yine de başarmışsın tebriks.
Ben de altı ay kaldım ama o kültüre pek alışamadım açıkçası
Göründüğü kadarıyla gerçekten iyi bir düzen kurmuşsun, tebrikler! 🌍 Ailenin endişelerini anlamak önemli; seni yanında görmek istemeleri çok normal. Ama gel gör ki, burada verilen fırsatlar ve mevcut ekonomik düzende mühendislik alanında işler ne yazık ki sınırlı. Bunu onlara, duygularını da gözeterek sakin bir şekilde anlatmalısın.
Duygusal tarafını göster. Örneğin “Orada olmak istemez miyim ama bu iş imkanları buradaki kadar iyi olursa” diyebilirsin. Kendi kariyerin senin geleceğin, onların da bunu görmesini sağlamalısın. Sakince, sevgi dolu bir diyalog her zaman en etkili çözümdür. 💖
Cevap
12Cevap
ailen ile konuşarak
Hiç aklıma gelmemişti çok parlak bir fikir 💡
Bende konsoloslukla konuşacaktım az daha 🤣
Ailenin kafasinda sorunmu var merak ettim. Sen oraya bni alsana 😁 burada muhendisim orada amele olsam yeter 🤤😁
İndeed’den ilanlar var başvur. Zoom uzerinden kendini tanıt is gorusmesi yap. Kabul edilirsen gelmen kolaylaşıyor
Referans gerekmiyormu
Referans bilmiyorum. Burada torpil durumu yok. Sirketin yönetiminde bulunan biri cocugunu işe koyamaz kolay kolay. Hak etmen lazım.
Ben referansı boş bıraktım.
Sen bu sekilde mi gelmistin. Peki italyancayi ordami ogrendin buradami
İtalyanca pek bilmiyordum işe başlarken. İş yerinde İngilizce konuşuyoruz. Şu an yine anlayabiliyorum. Yari İngilizce yarı İtalyanca. Bana öğrettiler sagolsunlar 😄
İtalyanca baya zor bir dil diye biliyorum
Türkiye’deki eğitime bakarsan matematikteki fonksiyonlar bile zor 😂 burada 2 ayda sohbet etmeyi falan öğrendim.
Ahaha bana mat deme hic sevmem hicc 😄
Ne kadar açıklama yaparsan yapsan da tatmin olmaları zor. Ailedir işte, öyle kabullen ve SAKIN gelme :D
Sözleşmem var tazminat ödemem gerekir diyorum biz öderiz diyor. Söz verdim yarı yolda bırakamam dedim öyle biraz yumuşadılar 😅 bir bahane daha lazım 😄
''Avrupa vatandaşlığı için şu kadar yıl şartı var, onu kaçıramam.'' falan diyip bahane vizesini uzatmaya bak.
Onu dersem ilk uçakla gelirler alır götürürler 😂
Haa bireysellik kalesi çoktan fethedilmiş :D Rakip zorlu o halde yormak lazım. Önerebileceğim tek şey zamana yayman. Onlar ısrar ede ede, sen geçiştire geçiştire böyle böyle gider. Bi süre sonra kabullenirler umarım.
türkiyede mühendisi amele kadar değeri yok
geleceksende paranı biriktirip öyle gel
Benim paraya ihtiyacım yok. Türkiye’de evim arabam arsam tarlam hersey zaten fazlasıyla var. Benim elit insanlara, medeni insanlara ihtiyacım var.
Elit insanlar Türkiye de de var.
Ama bir azınlığız sadece.
Ayrıca Elit olmanın kazandığın para ile çok da bir ilgisi yok 😀
@Frankenstein16 fakir ve elit 🙄 teknede dogumgunu partisi. Dublex villada home party 🎉 gece kulübünde yaş partisi. Alacati ve bodrumda yaz boyu tatil yapamayana elit mi denir 😂 Türkiye’de her sey paraya bakar 💰
Paran varsa istersen hayvan ol sana beyefendi, hanımefendi derler. Paran yoksa dunyanin en iyi insani ol ne fayda. Klasik Türk halkı 🤷♀️
Açıkçası bu saydıkların benim için hiçbir şey ifade etmiyor 😀
@izleyici1 kesinlikle...
Ne kadar alıyorsun orada sorması ayıp olmazsa eğer?
Birazcık fazla 😅 sorma
Türk lirasına çevirirsem vay babanın kemiği diyebilirsin mesela bizim oradakiler gibi😅
10 bin Euro alsan 486 bin yapar ki 10 bin Euro için baya baya kıdem ve tecrübe lazım 5 bin alsan ki alırsın mühendis olarak o da 243 bin yapar deli para. 1 sene de bir ev alırsın Türkiye’den senin yerinde olsam 10 sene çalışırım her sene bir ev alırım veririm kiraya hepsini hiç çalışmadan hayatıma bakarım. Bence dönme ülkeye bol bol para biriktir:
Sakın haaa hayatın kayar. AKP'li değilsen 3 kuruş için 2 kuruşluk tiplerin ağız kokusunu çekersin.
Hiç deme 🙄 enerji mühendisliği için 3 sene önce bir yere başvurdum torpilin torpili ile başvurduğum yerde bana asgari ücretin 4250₺ olduğu yerde aylık 4000₺ önerdiler o da …. Kişisi hatırına dedi.
Ama 3 kuruşluk tiplere milyonlar hatta milyarlar akar.
Paraları onların olsun ben İtalya’da kalim yeter 😅
İtalyaya avrupanın türkiye'si derler ama orası bile bizden bin kat iyi. Geçen sene oradaydım.
Sallama, hiç bi aile gel demez öyle bi durumdayken evlatları
Sen Mardin’in ailelerini bilmiyorsun o zaman 😑
Hee. Paran var, konuyu kapat. Ailenin ne dediğinin bi önemi var mı?
Parayla konuyu kapat mi? Bizimkilerin sence paraya ihtiyacı mi var 😂
Paranın olması, senin aileye bağlı olmadığını, kendi kararlarını verebildiğini gösterir. Onlara ihriyacın yok. Dediklerini de yapmana gerek yok
Ey gidi Cahil StenkaRazin! Senin hiçbir aile öyle yapmaz demen aslında senin kendi aptalca genellemelerindendir. Hayatın gerçeklerinde bir sürü farklı aileler vardır. Lütfen bir daha insanların yaşadıklarını inkar etmek yerine anlayarak konuş!
Çünkü hiç yapıcı değilsin
Dönme ya. Ne işin var.
İmkanlarını söyle ve kararını verdiğini... :)
Maaşımı TL’ye çevirip söylüyorum inanmıyorlar 😂 elin gavuru vermez o kadar para diyorlar
Onlara gönder birazını inansınlar.
Venedik'ten gondolla fotoğraf gönder. :)
Bizimkilerin paraya ihtiyacı yok ki. 2 tarla 1 bahçe 2 dükkanımız var gelir kapısı olarak. Bizimkiler bana soruyor para lazim mi diye 😅
Ne şanslı insanlar var şu dünyada ya...
Şans değil bunlar devran döndü sadece. 25 sene önce bizimkiler domatesi ekmeğe doğrar soğanı bulduğuna şükredermiş. Şu an ise tam tersi durum var ama bizimkiler hala müracaatı yaşıyor 😅 sadece evi konağa çevirdik artısı o
Süpermiş.
Roma, Floransa ve Venedik'e gittim.
İtalya, Türkiye'ye çok benziyor.
Avrupa gibi değil sanki ama tarihsel güzelliği çok iyi.
Ben olsam dönmezdim. :)
Ben hiç benzetemedim 😂 kekolar yok, kırolar yok, kavga yok, trafik sorunu yok, birbirinin kuyusunu kazan yok. Ben hiç benzetemedim 😄
Arabaların yan taraflarına bak hep kazalı.
Park ederken vura vura giriyorlar.
Yankesici dolu Roma.
Her yerde tabelalar var.
Evsizler var.
Çok temiz, diyemeyeceğim sokaklarına.
Diğer Avrupa ülkelerine gitmişsen kıyaslama yapabilirdin.
:)
Venchi'den dondurma yenir, trenle seyehat etmek güzel.
Tarihi mekanlar, Rönesans izleri hoş.
Como Göl'ü gibi manzaralı yerler güzel.:)
Evsiz benim tanıdığım var. Aynı yerde çalışıyoruz. İstese ev kiralar oturur bir yerde hatta ailesi Milano’da iyi yerde oturuyor çocuk 4 duvar beni boguyor diyor kartonla kapatılmış bir yer var hemen önünde çimler var orada yaşıyor. Tüm eşyaları arabasında ve kendisi mutlu 🙂
Ne güzel ona imrendim. :)
Sen orada memnunsan kal çalış Türkiye'dekiler yurt dışına çıkmak istiyor dönme derim
boş ver dönme herkes gitmek için uğraşırken senin dönmen aptallık olur
Yakma başını kal oralarda
Pişman olursun arkadaş
tamam masraflarımı siz karşılayacaksınız ben çalışmayacağım dersin kabul ederlerse gel
Kesinlikle gelmiyorsun aileler bunu çocuklarına yapıyolar hep yoksa hayatın kararır onlar çıkarlarını düşünüyorlar sadece üzgünüm ama gerçek bu duygusal bakarsan geleceğin kaybolur
O yanlısı asla yapma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?