10 ayHer ne kadar evli de olsanız bu konuda söz hakkı olan tek kişi kocanız değil. Beraber sağlıklı bir şekilde bunu konuşup tartışmalı ve bir işe girmelisiniz, aksi takdirde yıllarca içinizde ukte olarsk kalacak ve sürekli aranızda bir sorun olmaya devam edecek
12 Yorumla
Soran10 ayTıp fakültesi mezunuyum pratisyen hekim olarak görev yapabilirim ama izin vermiyor
- 10 ay
Önyargılı olmak istemem ama eşinin arkasında durarak onun başarılı olmasını istemek varken tam tersini yapmak... Fazla net olacak ama eşinizin sizin iyiliğinizi istediğine emin değilim.
Tahminimce hastane çalışma ortamı nedeniyle sizi kıskanıyor olabilir.
Her şeye rağmen yapıcı bir gözle bakarak eşinizi buna ikna etmeyi ve varsa güven sorununu ortadan kaldırmayı deneyebilirsiniz.
En İyi Cevaplar
10 ayKocanın parası sana yetiyorsa çalışma napacaksın, hobby edin. Spora başla, çizim yap, Kedi köpek tavşan evcil hayvan edin , Birikiminiz varsa bir cafe aç kendi işinin müdürü ol hem bakarsın tutar iyi parada kazanırsın. Tutmasada canın sağolsun, sana uğraş olmuş olur😄
14 Yorumla
Soran10 ayTıp fakültesi mezunuyum pratisyen hekim olarak görev yapabilirim ama izin vermiyor
- 10 ay
yav napıcan çalışıp, boş veeeer.
Soran10 ayKocam 30 bin lira maaş alıyor bu para bize asla yetmiyor. Fakülteden arkadaşlarım şu an 140 150 bin kazanıyor
- 10 ay
heee yetmiyorsa o başka. Diplomam süs olsun diyemi okudum lan de. Maçoluğa heç gerek yok, para lazım de
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu gerçekten zor bir durum ama kendini kısıtlanmış hissetmene çok üzüldüm. İnsan hem maddi anlamda hem de manevi olarak kendine değer katmak ister. İş hayatı bu anlamda sana özgüven kazandırabilir, sosyal hayatını zenginleştirebilir. Kocanla açık ve samimi bir şekilde konuşmayı denemelisin. Hayallerini, isteklerini ve çalışmanın senin için ne kadar önemli olduğunu anlat.
Belki başlangıçta uzaktan çalışabileceğin ya da yarı zamanlı bir iş aramayı teklif edebilirsin. Bir yerden başlamak ona da güzel bir denge sunabilir. Kitap kurduysan bir kariyer geliştirme kitabı okuyarak iç motivasyonunu güçlendirebilirsin. Sana inandığını hissettirmeli. Ayrıca farklı bir hobiyi geliştirerek kendine bir yol haritası çizebilirsin ama unutma ki hislerini bastırman çözüm olmayacak.
Bu süreçte kendini geliştirmek de çok önemli. Belki bir online kurs ya da sertifika alabilir, yeni ilgi alanları keşfedebilirsin. Senin iç huzurun ve mutluluğun aile yaşantınıza da pozitif yansıyacak, bu yüzden hem kendini hem de eşini kırmadan güzel bir yol bulmaya çalışmalısın. Unutma, sen değerlisin! ❤️🌿00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 6b cevap paylaştı.
10 ayMemur olsana o zaman bir şey diyemez gadası
04 Yorumla
- 10 ay
Boşuna okumuş yanlış adamla evlenmissin
Soran10 ayKocam 30 bin lira maaş alıyor bu para bize asla yetmiyor. Fakülteden arkadaşlarım şu an 140 150 bin kazanıyor
- 10 ay
Çok alıyormuş sen harcamayı bilmiyorsun 🤣
Gizli Üye(18-24)10 aysanane diyeceksin istedigin gibi calisicaksin aksine seni desteklemesi yanında olması lazım o nasıl bir es ki izin vermiyor vermiyorsa yoluna gidicek 30 bin maas kime yetsin su zamanda benim herhangi
bi masrafım yok aile evindeyim kadın dogum uzmaniyim maasim bana bile yetmiyor neredeyse00 Yorumla
10 ayKocanızdan tüm gün evde oturup hiçbir şey yapmıyor oluşunuza son verecek uğraşlar için para alın ve onları bu uğurda kullanın.
08 Yorumla
- 10 ay
Sizi anlamak ile birlikte parayı yetiren şey miktarı değil, bereketidir demem gerekiyor. Mademki paranız eve yetmiyor, eşiniz bu gerçek karşısında ne cevap veriyor?
Soran10 ayErkek adam karısını çalıştırmaz karısını çalıştıran adama erkek denmez diyor maalesef. Ben tıp fakültesi mezunuyum.
- 10 ay
Kardeşim. Eşin müslüman mı? Sosyokültürel geçmişi nedir? Dünyaya bakışı nereden beslenir?
Soran10 ayEvet çok dindar birisi. Kadın evde oturur erkek ona bakar diye düşünüyor.
- 10 ay
Ooyy oy. Çok işimiz var. Evdeki para israf edilmediği halde yetmiyorsa bir pratisyen hekim çalışmanıza dinen bir yasak var mı yoksa serbestlik var mı diye birkaç farklı hocaya sorsun kocanız. Sizinle birlikte gidip sorsun. Fıkıh alanında uzman hocalara, mahallede güvenilir olduğu bilinen imama, Diyanet fetva hattına... Böyle direkt kestirip atılacak bir dönemde yaşamıyoruz. Bazı evlerde iki maaş bile yetmeyebiliyor. Evinizin huzuru kaçıp duruyor. Kadın evde oturur ifadesinin bir sürü boyutu var. Eşiniz bunlardan haberdar olmayabilir.
Soran10 ayBenim hiç huzurum yok maalesef. Ailem görücü usulü evlendirdi tanımadan evlendik. Evde durduğum her gün bana azap gibi geliyor.
- 10 ay
Zorla mı evlendiniz bilmiyorum lâkin eşinize bir muhabbetiniz varsa bunları yapın inşallah. Baktınız olmuyor, boşanıp yolunuza gidersiniz. Mümkün olduğunca boşanmak yerine sorunları daha uygundur tabii.
Kocanın kazandığı fazlasıyla yetiyorsa size hobi edinebilirsin meşgale olarak. Evlenmeden önce çalışıyor muydun?
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 355 cevap paylaştı. Yorumları okuduğum kadarıyla kocan ondan yüksek para alacağın için çalışmanı istemiyor bence. Maddi olarak denginle evlenmemişsin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 401 cevap paylaştı. Gündüz bakım evi kreşlerde çalışmanıza izin verebilir ve güzel olur
08 Yorumla
Soran10 ayHayır konuşulmadı ailem görücü usulü ile evlendirdi 1 aylık tanışma sonrasında 2 ayda evlendirdiler
Soran10 ayBen 25 olmak üzereyim kocam 36
Gizli Üye(36-45)10 ayBirde aklı selim yorum yapiyorlar... he he 30k aliyor , doktorsun sen valismiyorsun he he... Arkadas bununlada git parmakla bari , ne fantezileriniz var anlamadim gitti
00 Yorumla
10 ayBazı erkekler karılarını statü olarak kıskanır rekabet bile oluyor
00 YorumlaDont be fool yarın birgün kapının önüne koyarsa görürsün
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayÜlkedeki EN İYİ bölümden mezun kişi de mesleğini yapmak için kocasından izin istememeli ya hocaların hayat dersi verdiği kısımları dinleseydiniz keşke
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 701 cevap paylaştı. Kocan sorunlu sanırım bulmuş senin gibi birini çalışmasına izin vermiyor
00 YorumlaBöyle kadimlara çok saygı duyuyorum yeterince boş zamanın da varsa deli gibi kpss çalış kamuya girdiğinde bir şey demez herhalde
02 Yorumla
10 ayÇocuk yap onunla ilgilen, komşularınla arkadaşlık kur, kendine bi uğraşı bul mesela dikiş, oya gibi
06 Yorumla
- 10 ay
Hmm
- 10 ay
Bence seni gerçekten düşünüyor ve seviyor, o acildeki stres ve yorgunluğa seni terk etmek istemiyor. Ve en önemlisi maddiyat yerine seni seçiyor. Bence değerini bil ve dediğim gibi kendine uğraşılar bul, en güzel uğraşı da iyi yetiştirilmeye çalışılan çocuktur.
Soran10 ayBabamdan utana sıkıla harçlık alıyorum kocamın parası maalesef bize yetmiyor
- 10 ay
Anlattığın durum zor bir durum Allah yardımcınız olsun, çalışmak istiyorsun gerekçen var. Ama yine de onu ikna etmen güzel olur, senin rızkın da onun hanesine yazılıyor. Evin erkeği sonuçta.
10 ayKursa felan git kendini geliştirecek şeyler öyren evden satış yaparsın
02 Yorumla
- 10 ay
Bunları evlenmeden önce konuşmadın mı
u 10 ayTelekominikasyonda çalışın. 🌻🎈
10 Yorumla
10 ayAldatilirsan ya da şiddet bir şey olsa 5 urussuz ortada kalican çalışsan Parana el koyar
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 803 cevap paylaştı.
10 aySıkıldıgını söyle bence daha önceleri çalıstınmı
02 Yorumla
- 10 ay
Bence sana saygı duyması lazım.. öyle demesi kafanda şüpelere yol açar güven meselesi gibi
Eğitim & Kariyer konusunda 563 cevap paylaştı. Evde uğraş biseykerle
02 Yorumla
10 ayNasıl bir sosyo ekonomik yapınız var?
02 Yorumla
- 10 ay
Boşan ve kendi işini yap o zaman
Madem böyle bir imkanın var fakir ve baskıcı biri yüzünden mahrumiyet çekmek zorunda değilsin
10 ayHobi bul kendine
04 Yorumla
- 10 ay
Sizin ikinizin arasında bir mesele bu buna yapabileceğim bir şey yok
- 10 ay
Konuşun aranızda
kocan istemiyorsa çalışma
04 Yorumla
10 ayPasta börek yap kıcana
09 Yorumla
- 10 ay
Bence hiç gerek yok. Doktorluk kolay değil. Eşin çalışıyor sen de evde tadını çıkar. Hamile kal mesela
- 10 ay
Hmmmm. Arkadaş bu nasıl bir şans lan. Asgari ücretle çalışan adam doktorla nası evlendi 😂
Soran10 ayailem görücü usulü ile evlendirdi 1 aylık tanışma sonrasında 2 ayda evlendirdiler
- 10 ay
Memleket neresi
Soran10 ayİstanbulluyuz
Soran10 ayEv kocamın evi ve kira ödemiyoruz
- 10 ay
Biraz üzüldüm sana gerçekten
10 ayNe iş yapabilirisib ki
02 Yorumla
- 10 ay
Boşan sen de kendini ezidrme
10 aysanalda muhabbet et boş ver
00 Yorumla
10 ayNeden böyle bir düşüncede eşiniz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 340 cevap paylaştı.
10 ayBize takılarak vakit geçiriyorsun işte.
00 Yorumla
10 ayCocuk falan yok mu ne mezunusun
00 YorumlaSen ona maddi manevi mecbur kal istiyor
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 348 cevap paylaştı. Bu evlilik nasıl oldu,
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayZil takıp oyna. Kurdeşe dök
00 Yorumla
10 ayMezuniyet var mı
04 Yorumla
- 10 ay
Yok artık. Doktor olmuşsun daha ne neyine izin vermiyor
- 10 ay
Boşa bence bu herifi 😂
10 ayGez toz 😂
10 Yorumla
10 aypara kazan
10 Yorumla
10 ayek iş verelim skılma
00 Yorumla
10 ayTüm gün oturma evin içinde dolaş biraz da
00 YorumlaÇok kazanmıyorsa boş yapmış
00 Yorumla
10 aysanal yapalım
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
10 ayManita yap
00 Yorumla Yapıcak bişey yok burada takıl muhabbet et
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 580 cevap paylaştı. ikna etmeye çalış
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 707 cevap paylaştı. Neden izin vermiyor
02 Yorumla
Soran10 ayTıp fakültesi mezunuyum pratisyen hekim olarak görev yapabilirim ama izin vermiyor. Erkek adam karısını çalıştırmaz diyor
Kaç yıllık evlisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayEvden çalış
02 Yorumla
Soran10 ayTıp fakültesi mezunuyum pratisyen hekim olarak görev yapabilirim ama izin vermiyor. Evden hangi işlerde çalışabilirim?
Cevap sahibi10 ayTahsilli kültürlü mesleği olan birini bir eş neden çalıştırmazki çağrı merkezileri evden çalışıyor genelde o tarz bir iş yapabilirsin ya da web siteleri üzerinden bazı ürünleri satabilirsin
Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Kursa git
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayhapissin yani evde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayİkna etmek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayBoşuna mı okudun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayOnline iş yapar misin
00 Yorumla
10 ayKac yasindasin ki
00 Yorumla