22 yaşında kendimi her şeye geç kalmış hissediyorum. Normal mi?

22 yaşındayım. Eminim bu sorumu benden daha büyükler görecek, “Sen böyle düşünüyorsan biz ne yapalım” diyecek. Fakat ben kendi sorunumun nedenini bulmaya, ona çözüm üretmeye çalışıyorum. Dert kıyaslaması yapmayalım lütfen.
Biz 5 kardeşiz. Hollanda’da yaşıyoruz ama çocukluğum Türkiye’de geçti. Orada orta-üst seviyede bir hayatımız vardı, babamın maaşıyla çok rahat geçiniyorduk. Özel dikimler, şoförlü arabalar, bahçeli ev… Ama buraya gelince her şey değişti, şimdi orta-alt seviyede yaşıyoruz. Bütün masraflarımızı hâlâ babam karşılıyor, ama en çok giderimiz universitelere. Ben şuab 2 bölüm okuyorum, her ikisindrfe 3. senem. Abim (24) mühendis bu sene son, ablam (25) evli psikoloji okuyor bu sene son.
Benim hikâyem biraz karmaşık. Aslında çoktan mezun olmam gerekirdi ama işler öyle olmadı. Üniversiteye başladığımda hevesim yoktu, sadece babam üzülmesin diye okudum. İlk yıl bütün derslerden kaldım. Aileme söylemeye cesaret edemedim, çünkü o dönem ideal bir aileden görücü geldi isteme olayı oldu. Tanımadığım biriydi, korktum. Ablamın tavsiyesiyle derslerden geçtiğimi , universite bitmeden evlenmek/sözlenmek istemediğimi söyledim. Yani ilk yalanımı o zaman söyledim. Sonraki sene babaannemi kaybettik, babam çok yıkıldı. Ben de toparlanamadım, yine derslerden kaldım. Ama yine başarılıymışım gibi davrandım. Çünkü o dönemde ablamın yalanı ortaya çıkmıştı; tıp bırakıp psikolojiye geçtiğini gizlemişti. Ve ifşalandı. Babam zaten o sene çok mutsuzdu bide ben üzmek istemedim. Bir sonraki yıl ek bölüm bahanesiyle aslında yeniden 1. sınıfa başladım. Ailem beni birinde 3, diğerinde 1. sınıfa başkayacağım sanıyordu. Oysa ben her iki bölümdede ilk seneme başlamışdım. Şimdi gerçekten 3. sınıfa geçtim ama hâlâ bu gerçeği söyleyemedim. Geçen yıl babam beni bir konuda yanlış anladi ve şiddet uyguladı, hakaret etdi, evden kovdu. Daha önce hiç bir çocuğuna göstermediği muameleyi bana yaşatdı, yanlış anladığı bir konu yüzünden. Sonra özür diledi ama artık çok geçti. Yanlış anlaşılmada bile böyle olduysa, gerçekten yaptığım bir hatayı öğrendiğinde ne yapar bilmiyordum ve korkuyordum. O günden beri cesaretim tamamen kayboldu. Bir de hep kardeşlerime gösterilen sevgiyi kıskandım. Babama söyledim, dalga geçti. Akrabaların yanında bile bu konuyla şaka yaptı. Oysa ben bir kenarda gözleri dolmuş dinliyordum onun kahkahalarını. Anneme destek olmak için evin bütün yükünü ben çekiyorum, ama kimse fark etmiyor. Sadece hata yaptığımda konuşuluyor. Örneğin o gün yaptığım pilavın dibi tutmuşsa,"bir yemek yapmasını bile beceremiyor"derler. Biride çıkıp"bu kız 2 bölüm okuyor, aynı zamanda yemek yapıp eve yardımcı oluyor helal olsun"demiyor. Çevremdeki yaşıtlarım mezun oldu, evlendi, çocuk yaptı. Ben hâlâ aynı yerdeyim. Yıllardır yalan, kırgınlık ve sorumlulukların arasında sıkışıp kaldım. Büyüdüğüm evde sevile bilme ihtimali için, Hayatıma başka birini almadım. Babam duyarda kızar diye ya da ne bileyim derslerimden geri kalırım diye hep redd etdim.22 yaşında olmama rağmen kendimi çok yorgun, çok geç kalmış hissediyorum. Yaklaşık 1 senedir çöküşteyim. Geceleri uyuyamıyor, panik atak geçiriyorum. Bir yanım gerçeği söyle, bitsin diyor. Diğer yanım daha da kötü olur diye korkuyor. Üniversiteyi, aşkı, hayallerimi erteledim. Artık hiç sevilmeyecekmişim gibi geliyor.
Geçenlerde okuduğum bir şiir durmadan kafamda dönüp duruyor.
Babası sevmemiş kızını
Kızı sevmiş bir oğlanı
Babası sevmemiş kızını
Oğlan sevememiş el kızını
Babası sevmemiş kızını
Kızı gömmüş yüreğine acısını
Babası sevmemiş kızını
El oğlu ne yapsın babasının sevemediği kızı.
22 yaşında kendimi her şeye geç kalmış hissediyorum. Normal mi?