İş alanlarında birçok departmanda tecrübe sahibi olmuş alaylı bir beyaz yakaydım. Son 2 yıldır 2-3 işletmeden istifa etmek zorunda kalmıştım maaş-mobbing-bakışlı tacizler patron tarafından. Zorbalık gibi sebeplerden. O süreçte birçok iş görüşmesine çağırıldım, umut verildi, umut tacirliği ile karşılaştım, hatta işe almış gibi konuşup yağlayıp ballayıp dönüş yapmayanlar olmuştu. Zaten maddi olarak berbat bir duruma geldiğim dönemlerde kalan paralarım taksi ve yol parasına gidiyordu, mental olarak da çöküşe geçmiştim. şu an idareten bir işim var evime yakın ve şükür maaş az olsada düzgün bir iş bulana kadar ymin ettim bundan sonra iş görüşmesine çağıralanlar dan online görüşme talep edecektim. Çünkü çok büyük şirketlerin görüşmeye çağırdıklarında aşırı komik maaşları teklif ettiklerini de gördüm boşuna zamandan ve yol paramdan gitmişti. Sizce bu durumda seçici olmakta haklı mıyım. Çok yıprattılar çünkü. Maaş ı ve şartları bir online ön görüşme talep edip bir ışık olursa karşılıklı yüz yüze görüşmeye gitmeyi daha uygun bulacağımı iletiyorum.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
doğrudur
Firmaya deger vermedigini gosterir
Basariya ulasabilecegini sanmiyorum
Piyasa bahsettiğiniz durumu yaptığı halde boşuna iş görüşmelerine çağrılan kişiler ile dolu. Ben zaten başarılı birisiyim, birçok alanda deneyimim var zaten. Şirketlerin yüz yüze görüşmeye çağırıp boşuna umut tacirliği yapmaları onların kalitesizliğini göstermiyor da benim online görüşme talep etmem mi beni başarısız yapacak :) Yurt dışında görüşmeler online olur, hatta sizin onlara harcadığınız görüşme süresi için size mesai ücreti ödüyorlar :) başarısızlık olarak adlandırdığınız için bilin istedim. Prof. budur. Türkiyede birçok kurumsal şirket ön görüşmeleri online yaparlar, ışık gördüklerinde yüz yüze görüşmeye gidilir. Online görüşme talep etmem benim zamanıma ve kendime verdiğim değeri gösterir. Önceliğim cebimden çıkacak para ve kendim. Sizin sürekli iş grüşmelerine saçacak paranız çoksa bilemem.
Siz basvuruyorsunuz sonucta sirkete sirkette calismaya baslarsaniz basarili olmus olursunuz onu kastettim.
Ayrica karar sizin karariniz baska insanlar eleniyor ya da sirketler bunu yapiyor diye de yapmak zorunda degilsiniz.
Kurumsal bazi firmalar avrupai dusunerek destekte oluyorlar haklisiniz ama yasadiginiz yerde cogu yer bunu yapmiyor ama siz oraya basvurmussunuz sonucta demekki ise girmek istiyorsunuz ve siz sirkete tabisiniz onlar size degil.
Kurumsal sirketlere basvurun dediginiz gibi yapsin demekki basvurdugunuz yerler de kurumsal degil o zaman beklenti ona gore tutulur
Onlar bize tabi değil ne demek, tabi olduğu için eleman arıyorlar. Herkes birbirinden alacaklı oluyor. Ben onlara emeğimi satacağım onlar da bana emeğimin karşılığını verecek. saçma bir bakış açısı. Ben iş arıyorum diye belli belirsiz her çağıran yere maaşı söylemeden gideyim mi yani. Siz böyle devam edin ben sonuç alamadım dediğiniz gibi senelerdir. Aksini yapanlar daha mutlu.
Basvuru sayisina bakiyosundur diye dusunuyorum
Bence onlar tabi falan degil kimseye.
Belli belirsiz cagiran yerlere basvurmaman gerekir
Bak şartları cazipse git ama ya da kurumsal firma ise zaten ucuz maaş vermez verirse de umursama
Şirketlere güven olmuyor. Ben garantimi alayım da gerisi nasip
Artık alımlar azaldı maalesef
hali hazırda çalışıyorum, görüşmeye çağrılıyorum ama boşuna görüşmelere gitmek istemiyorum, düşük maaşlar ve kötü şartlar, dönüş olmuyor. Giden yol parası ve zaman cabası.
Hmmm
Yuzyuze her zaman daha etkilidir ama
Valla hiçbir etkisini göremedim, çok beğendiklerini söyleyip yağlayıp ballayıp trajikomik bir maaş söyleyip dönüş yapıcaz diyip yapmadılar. Kaldı ki zaten ben yüz yüze yapmayacağım demiyorum ön görüşmeyi online yapıp şartları olumlu gelirse yüz yüze görüşmeye gideceğim zaten. Ben diğer seçenekten hiç verim alamadım bu güne kadar, piyasada çoğu kişi bu durumdan zaten şikayetçi.
Ya öncesinde tabii belli başlı şeyleri sormak gerekir. Mesela bu pozisyon için düşündüğünüz ücret sklası nedir gibi gibi. Bunları bilerek gitmek tabii daha iyi.
Heh bundan bahsettim kuzum :) Yoksa tabiki yüz yüze görüşmeye gideceğim. Muallakta ve belirsizlik içinde düşük maaş verme ihtimallerine karşı her görüşmeye gittiğini düşünsene insanı demotive ediyor, tamamen enerji düşüyor. İş yükü fazla ve sorumluluğu fazla ve maaş düşük. Yan hakları öğrenmeden gitmek kişiyi muhtaç duruma düşürüyor. Yaşadım bunu çokca
Ben de muhasebeciyim. İş görüşmelerinde usulünce ilk soruyorum ücret skalanız nedir vs vs diye. Zaten o aklındakini söylüyor veya benim düşüncemi söylüyor. Fazla diyor atıyorum ben de usulünce düşündüğüm fiyat bu değil vs diyorum gitmiyorum. Hem onların zamanından çalmıyorum hemde kendi zamanımdan.
Anlıyorum ben sizi, beyaz yakada bu şekilde ilerlerse daha iyi oluyor
Evet benimde maksatım o hem onların zamanı hem kendi zamanım. Maaş belirsiz görüşmeye gitmek çok saçma. Yurt dışında bile online görüşmeler yapılıyor, hatta görüşme için ücret bile ödüyorlar :)) Bizde her çağrılan yere gitme arzusu var. Belli belirsiz