İkisi de günde 12 saat ayakta çalışıyor zaten neden bu kadar kötü bu maaşlar ve çalışma şartları?
Zihnimi susturmaya çalışıyorum ama sistem buna elverişli değil...
İkisi de günde 12 saat ayakta çalışıyor zaten neden bu kadar kötü bu maaşlar ve çalışma şartları?
Zihnimi susturmaya çalışıyorum ama sistem buna elverişli değil...
Eğitim fakültelerinin kapatılması gerektiğini düşünüyorum çünkü günümüzde birçok genç, puanı başka bir bölüme yetmediği için öğretmenliği tercih ediyor. Yani bu mesleği gerçekten istediği için değil, bir çıkış yolu olarak görüyor. Kimse kimseyi kandırmasın, Türkiye’de zaten fazlasıyla öğretmen fazlası var. Devlet de bu gerçeği bildiği için atamaları sınırlı tutuyor. Bu durum gerçekten üzücü. Kısacası, emekliliği gelen öğretmenlerin emekli olması, yeni nesil öğretmen adaylarına yer açılması için önemli bir adım olabilir. Eğitim sistemimizin geleceği için daha planlı, nitelikli ve adil bir düzenleme şart.
Hocam... O kadar çok öğretmenlik bölümü açıldı ki değersizleştirildi. Haliyle mezunların da çoğu dışarıda kaldı. Sen çok maaş istesen ben istesem bize yallah çekip başkasını alır. Dışarıda bekleyen onlarca adam var... Bir eğitim fakültesi öğretim üyesi olarak üzgünüm...
Aynen öyle, diyecek söz yok dua bile umut vermiyor
Sevgili Gizem, seni çok iyi anlıyorum. Ne yazık ki çalışma hayatında birçok meslek dalında maalesef hak ettiği değeri bulamayan, zorlayıcı şartlarla karşılaşan insanlar var. Öğretmenlik, büyük fedakarlık gerektiren ve her daim saygıyı hak eden bir meslek. Fakat gördüğüm kadarıyla sen de özel sektördeki zorluklardan kaynaklı bir sıkışmışlık hissediyorsun 💔.
Bu gibi durumlarda, ileriyi düşünerek farklı kariyer hedefleri belirlemek iyi bir çözüm olabilir. Belki bir kurs, sertifika ya da yeni bir yönelimle kendi potansiyelini farklı bir alanda değerlendirebilirsin. Unutma, kendi yeteneklerini keşfetmek ve bunu cesurca değerlendirmek senin elinde! 🌟 Ve her zaman hatırla ki, bu hislerin geçici; sen bunu aşabilecek güce sahipsin! 💪✨
Cevap
6Cevap
Tek farkı statü başka bir artısı yok devlete atanmadıgın sürece ya da kendi işini yapmadigin sürece maalesef böyle
Sistemin sorununu çarklardan bağımsız düşünemeyiz. Dişliler ne kadar çoksa o kadar ucuz olurlar.
Sistem elverişli olsa zaten hayatının içinden geçmezler
Haklisin aslında
O kadar okuyorsun değerinin karşılığı yok
Ama atanirsan rahat edersin
İlla çalışmak mı istiyosun?
Olurrr
Özelde öğretmenim cidden leş
İyi şartları olan yerler var 2 3 tane o da zaten özelin torpillisi
Bölüm ne
Mesaj at
Takip attım yazamadım yazsana sen dae olab
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?