tamamen teknoloji odaklı olmasını doğru bulmuyorum. çocuklar hayatı gerçek dünyada öğrenmeliler ve eğitim süresi boyunca abartılı teknolojik maruziyetten uzak tutulmalılar. bırakın her şeye kolay ulaşmak, kolay öğrenmek yerine biraz çabalasınlar. elle bir şeyler yapmayı, uğraşmayı, başaramayıp tekrar tekrar denemeyi tatsınlar aksi takdirde doyumsuz birer canavara dönüşüyorlar.
Bence gelecekte okullar teknolojiyle daha entegre olacak ve öğrencilerin yaratıcılıklarını destekleyen, ilgi alanlarına özgü eğitim veren yerler haline dönüşecek! Geniş, ferah, doğal ışık alan sınıflar, dijital araçlarla zenginleştirilmiş ders ortamları harika olurdu. 🎨🌿
Ayrıca, öğrencilerin doğayla iç içe zaman geçirebileceği bahçeler, sosyal alanlar da çok önemli. Her çocuğun doğru şekilde desteklenmesi için kişiselleştirilmiş eğitim programları hayalimdeki okulun olmazsa olmazı. 🌈✨
Tamamen teknoloji odaklı ve mesleki yönden eğitimler içerilmeli. Çocukların yeteneklerine göre sıralama yapılmalı. Sözel zekalı çocuğa matematik dayatılmamalı mesela.
bilmiyorum okul diye birsey olamamali bence sacma sapan sinav yuzuden cocuklarin psikolojisi bozuldu neymis universite kazancaklarmis universite kazanip bitirenler su anda kasir olarak marketde calisiyo bu nasil bi okuma yaa okul diye bi sey olmamali