İyi düzeyde İngilizcem var, bilgisayar mühendisliği mezunuyum. Nevşehirde yaşıyorum, düzgün maaş veren yerler yok gibi bir şey. Turizmde çalıştım 30 bin anca veriyorlardı. A101'de kasiyerlik yaptım 30 bin anca veriyorlar, düzgün iş olanağı yok, Ankara , İstanbul'a göç etsem maaşımın en az yarısını kiraya vereceğim... ne yapacağım bilmiyorum gerçekten... bir çıkış youu arıyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayDostum sektör değiş. Hatta meslek değiş.
Kariyerini bi kenara bırak, yeni kariyer için derin nefes al.
Sana öyle bi meslek söylicem ki aklın şaşacak.
Turistik bi yerde yetkili beyaz eşya servisine gir. Dil bilmen seni bi adım önde tutacak.
orada lojistik kısmında çalış. Gerek personel puanı. Gerek bahşiş, gerekse de ordan gelen hurda malzeme seni doyurur, maaş sana kalır, ev onlardan ve klima işini öğrenip dışarı hizmet verdikçe gelen para senindir.
Bu işi yapıp da aç kalanı, evi barkı arabası olmayanı tanımadım. Çok güzel bi iş. Maaş asgari ücret gözükse de hiç asgari ücret almazsın02 Yorumla- 9 ay
Maaşlı çalışan birinin maaş dışında ücret alması etik mi peki?
- 9 ay
Evet. Sen 24 saat maaşlı değilsin ki. Geri kalan zamanda özgürsün. İstediğin işi yaparsın.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)9 ayValla kardeşim aynı durumdayız inan ortam çok pisleşti. Benim ingilizcem yok ama 35 yaşıma kadar beyaz yakada çalışmadığım departman kalmadı alaylı olarak, kamuda bile çalıştım. Çok iyidir bilgisayarım olsun, göz alıcı alanlarda tecrübem de var ama iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanların enteresan yükseklikte maaş larda enteresan şirketlerde çalıştığına şahit olunca sorunun benden kaynaklı değil sistemin sömürgeciliğinden ve torpil vebasından kaynaklandığını anladım. Güzel maaş veren şirketler tanıdık yoksa almıyor ve aldıklarını da güzel paralara çalıştırıyorlar, ben şu an global bir şirket de 29 bine sekreterlik yapıyorum inan yani sekreterlik benim ilk işimdi çocukken :)) Trajikomik evet çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor maalesef ama alın teri ile namusu ile çalışana bu dünya gerçekten çok zor. Benim ingilizcem olsa bu ülkede asla sürünmezdim yurt dışına giderdim ya da kesinlikle kendi işimi yapardım online olarak ticaret yurt içi ve yurt dışı. Başka türlü b... ktan çıkmak imkansız gibi.
55 Yorumla- 9 ay
11 yaşından beri İngilizce konuşan hatta yurtdışında da yaşamış biri olarak söylüyorum.
Yurtdışına gitmek çözüm değil.
Yani kültür farkını aşabilecek misin?
Mesela ben ders çalışmam gerektiği için sevgili yapamadım bu sefer " Gay" muamelesi yapmışlardı. Bunun gibi şeyleri kaldırabilecek misin?
Cevap sahibi9 ay@Freddy1616 Ben toplumun bakış açısını çok ciddiye alan biri değilim. Kültürlere aşina birisiyim odamın 1 tanesi sadece kitaplık ve çalışma odam olarak tasarlamıştım yıllar önce. Gezmediğim şehir ve tatmadığım kültür kalmadı ama bahsettiğiniz şeyin kültür ile ilgisi yok bakış açısı ve yaşam biçimi ile ilgisi var. Kendinize ait bir alanınız varsa ve topluma karışma zorunluluğu hissetmiyorsanız sizi bu tarz şeyler ile yaftalayacak birileri olacağını sanmıyorum. Bir arkadaşım Dubai de yaşıyor ve kendi halinde sade bir hayatı var. Yeteri kadar birikimini yaptı ve yakın zamanda kendi memleketine ev inşa edip burada yaşayacak tamamen. Mutsuz olsaydım yurt dışında kesinlikle orada yaşamaya devam etmezdim. Dil bilseydim mutsuz olduğum bu şehirde de kalmazdım emin olun. Benim sorunum Ülkenin işsizlik ve işçiye verdiği değersizlik. Yoksa Türkiye benim nazarımda iklimi açısından cennet. Umuyorum akıbetimiz iyi olur demekten başka bir çare yok maalesef.
- 9 ay
Kapitalist sistemde işçilik vir maliyet kalemi ancak atlanan bir nokta var:
Bir pratisyen hekim asgari ücreti ile temizlik görevlisi asgari ücreti aynı olamaz.
Mütercim tercüman ama asgari ücret...
Bu nedir?
Cevap sahibi9 ay@Freddy1616 Bunları kıyas etmek tamami ile aşağılık kompleksi içerir. Ben şahsen her mesleğin ayrı bir zorluğu olduğunu düşünüyor emek verilen her işin bir hakkı olduğunu düşünüyorum. Temizlik görevlisi mütercim tercüman dan fazla alıyor ise temizlik görevlisinin suçu değil beyaz yaka da az maaşa çok iş mantığında sistemi kabul eden işçinin sorunu. Ben temizlikçinin benden çok almasını eleştirmek yerine bu sistemi insanlara dayatan yönetimi başa getirenleri eleştiririm. Türkiyede maalesef bizim toplumun en büyük yaptığı yanlış beyaz yakanın aldığı maaşı sanayide çalışan işçinin maaşı ile kıyas etmek. Ama mantıklı baktığınızda sanayide çalışan kişi aşırı zor şartlarda çalışmakla birlikte çok tehlikeli sınıf alanında ateşin içinde, kaynak yaparak, gözünü, sağlığını hiçe sayarak zanaatkarlık da yetişerek bu işi yapıyor. Beyaz yaka ise ayrı bir emek verip okuyup senelerini feda ederek belli bir yaşta staj ile başlayıp devamında iş hayatına atılıyor. Her işin ve mesleğin zorluğu kendine kıymetli kendine zor. Ben hem iş sağlığı güvenliği uzmanıyım ama yapmıyorum mesleği, beyaz yakada kıytırık bir departmanda global bir şirket de çalışıyorum ama temizlikçi benden çok maaş alıyor. Herkes temizlik yapmaya yanaşmıyor çünkü, kimse kimsenin b... kunu temizlemek istemiyor kolay kolay, kolay bulunmadığı için o işçi sınıfı, temizlikçiye verilen maaş işveren tarafından yüksek tutuluyor. maalesef beyaz yaka çok şişti, ülkeye ipini koparan herkesi, mültecileri her ırkı doldurursak maalesef sonuçlar kaçınılmaz. Açıköğretim gibi bir blümün açılması, işverenlerin cimriliği ve insan kaynaklarının vizyonsuzluğu, yönetim. Bence bunlar eleştirilmesi gerekiyor. Ben şirket de tuvalet temizleyen muhasebeci gördüm, insanın kendisine saygısı olmazsa işveren beyaz yakaya saygı duymuyor. Kadın gzümün önünde ben tuvalet temizlemekten utanmam dedi muhasebeci.
Cevap sahibi9 ay@Freddy1616 Temizlikçi ise sadece temizlik yapıyor ve kahve çay ikram etmiyor işim bu değil diyor? Maaşlarda s.. dik yarışına girmek yerine sistemi bu hale getirip beyaz yakayı yerin dibine sokup değersizleştiren yönetimi eleştirmeliyiz. Sanayi işçileri ve temizlikçiler basit bir iş yapmıyor helali hoş olsun. Herkes de o işi yapmıyor bu arada açık çok. Bence eleştirilmesi gereken bu değil
9 ayBu düzeydeki enflasyonla yaşamanın zorluğu da bu işte. Her şey sürekli pahalılaşırken kazancımız azalıyor. 1975 yılından örnek vereyim. O zamana kıyasla şu an ev satın almak için asgari ücret biriktirme süresi ikiye katlanmış durumda. Sadece 50 yılda durum buna evrildi hem de. Ortalama bir ömür süresinde bile değil.
00 Yorumla
9 ayMillet kültür kıyamet kardeş. Biliyorum deme. kendine hergün yeni bişey kat. Mesleğinle ilgili bir iş bulduysanda ilk 1 sene karın toklupuna çalışmaya razı ol. Razı ol ki ikinci işine zemin hazırla gireceğim işi basamak olarak kullan deneyimini artır. Yorulmayı göze alıcaksın. Ha bide çevrende söylenen kötü şeyleride duymamayı ne kadar zor olsada öğrenmen lazım. Söylenen şeyleri bile basamak yap kendine yüksel. Gerçekten Başaranlar emin ol böyle başarıyor. Hayatın bir savaş olduğunu kabullen ve savaş.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
9 ay
Ah canım, anlıyorum durumu, hakikaten zor bir süreçte olabilirsin. Ama sana birkaç fikir verebilirim; belki bu yolda yeni bir yön çizebilirsin. 🌟 Öncelikle bilgisayar mühendisliği mezunu olman ve iyi İngilizceye sahip olman müthiş bir avantaj! Teknoloji, her geçen gün daha da büyüyen bir sektör. Remote (uzaktan) çalışma seçeneklerine bakmayı düşündün mü? 🎧 Hem Nevşehir'de kalarak yaşama maliyetlerini düşük tutabilir hem de çeşitli firmalarla çalışarak deneyim kazanabilirsin.
Freelance sitelerine kaydolup projeler alarak başlayabilirsin ya da LinkedIn üzerinden şirketlerle iletişime geçebilirsin. Özellikle yazılım tarafında eksiklerini tespit edip kendini geliştirmen de seni daha cazip bir aday yapar.💻 Biraz sabır ve araştırma ile gerçekten güzel işler bulabilirsin. Vazgeçmeden adım adım ilerle, umutsuzluğa kapılma! 💪 Eğer zihnini rahatlatmak istersen küçük bir doğa yürüyüşü yapmayı dene, gerçekten motive eder. 🍃 Unutma, kendine olan güvenin ve azmin seni ileri taşıyacak. Başaracağına eminim! 🌈00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
43Cevap
Gizli Üye(36-45)9 ayDaha ne 30 bin yeterli küçük şehirde yeter. Biraz Rıza göstermeyi bilin. Bak farkındasın büyük şehire gelsen zaten alacağın yine çok büyük değişmeyecek değişen limit de kiraya gidecek ee aynı hesap. Otur oturduğun yerde. Büyük şehir büyük zorluk her şehir sana mutluluk getirecek diye bir şey de yok ayrıca. Ülkenin hali de iyi değil iç savaş çıkaracaklar zaten, iklim kanunu ile herkes su bile bulamayacak yaşamak için, ayrıca azılı suçlular dışarıda, hiçbir şey görüldüğü gibi değil olduğun yerde bu şartlardan nasıl çıkarım ülkeyi nasıl çıkarıriz diye düşün birazda. Ayrıca zaten para da pul ne alırsan al, digital parayı da devreye sokacaklar bugün yarın sictik
06 Yorumla
Cevap sahibi9 ayAyrıca madem Nevşehirdesin oraya geleceğim tatil için bugün yarın. Balon için yardımcı olabileceğin durum var mı?
Cevap sahibi9 ay- 9 ay
Okuyan insanada rıza göstermeyi bilin diyemezsin. Adam zaten bedel ödemiş hayatından vermiş okuyarak. Ancak ve ancak emeğinin karşılığını alır alabilir hakkıdır kimsede bir şey diyemez. Sen okumadıysan, asıl sen rıza göstermeyi bil.
Cevap sahibi9 ay@Arteria_Coronaria benim okumadığımi kim söyledi ama Türkiye gerçeği bu diyorum
- 9 ay
Dışarda olup Türkiye'dekilere razı gelin demeye de mi utanmadın.
Cevap sahibi9 ay@Arteria_Coronaria ahaha İstanbul canım ne dışarısı, sen iyi değilsin bu kehanet de tutmadı ikile
9 ayIyi düzeyde İngilizce ile bir bilgisayar mühendisi İstanbul'da 300 bin de kazanır 500 bin de. Ya yaşadığın şehirde bir sorun var ya da sen kendini iyi pazarlayamadın bilmiyorum yani İngilizce bilen bilgisayar mühendisinin kasiyerlik yapması bana hiç normal gelmiyor.
12 Yorumla- 9 ay
İngilizce bilmekten başka bir vasfı yoksa ne işe yarar ki sadece dil yanu
- 9 ay
İşletme mezunu değil adam bilgisayar mühendisi. Aynı ve benzer mühendisliklerden mezun olan tüm arkadaş ve akrabalarım çok iyi bir hayat sürüyor. Piyasadan haberiniz yok sanırım. Kendini donatabilen biriyse ve üzerine koyarsa her geçen yıl daha da iyi noktalara gelir
9 ayEğer ailenle yaşıyorsan yatırım yaparak geleceğe yönelik hamle yapabilirsin.
Bunun dışında günümüzde maalesef üniversite pekte anlamı kalmadı. Sebebi ülkemizde bu denli iş sahası olmadığından dolayı. Farklı şehirde iş ilanlarına bakarken kira vb. de araştırmalısın. Bunun yanı sıra sanayi sektörü gibi alternatiflere yönelebilirsin burada işçilik zordur ama getirisi iyidir. O şehirde sanayi ne durumda bilemem. Örneğin fabrika vb.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 343 cevap paylaştı.
9 ayİyi duzey derken ne fluent mu c1 mi intermediate mi? Turkiyede bir akademisyen YKS sinavini tamamen sallayarak üniversiteye yerlesmisti. Yani diploman basit bir üniversiteden ise normal. Iyi bir Ingilizce duzeyin varsa ve diplomanda DS varsa freelancer uygulamalarda iş yap yahut yurt disi icin vizeli programlara basvur. Diğer turlu degisim mumkun degil..
00 Yorumla Asgari ücretin 2250 lira gibi bir meblag oldugu zamanda 2500 liraya çalıştım, ben de mühendisim bu arada. Bir yıl bile olmadan çok iyi bir yer oldugum firmada işe başladım sonra çok daha iyisi olan bir yerde çalışmaya başladım... Sabır gerek, yıpratmamak gerek.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 aybak beni dinle kardeşim. maaş az bile olsa alanında devam et en azınan 1 sene kariyer yaptın mı daha duzgun yerler bulursun. bende okudum ucuz maaşı yediremedim işten çıktım simdi surunuyorum. çunku cogu yer köle arıyor zaten. keske eski işimde kalsaydın bir iki seneye maaş yükselirde veya tecrübe kazanıp başka yere giderdim
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayDüşük maaşlı işlerde çalıştığınızı düşünüyorsanız ve bu durumdan rahatsızsanız, bu bir hatadan çok, kariyer yolculuğunuzda üzerinde durmanız gereken bir dönemeç olabilir. Sizi gerçekten mutlu eden ve motive eden şeyler neler? Yaptığınız işin sadece para kazanmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda size tatmin de sunması gerektiğini unutmayın. Sevdiğiniz bir alanda uzmanlaşmak, hem işinizden keyif almanızı sağlar hem de daha yüksek maaşlı pozisyonların kapısını aralar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayçevren yok torpilin yok anca bu kadar olabiliyor dostum yinede iş ilanlarını takip et olmadı kendi işini kur neden bir site açmıyorsun ya da bir oyun program geliştirmiyorsun senin hayatını kurtarır belki en kötü bir tane metin 2 sunucusu açsan para basarsın. azim irade sabır bunları birleştir
00 Yorumla
9 ayoho ODTÜ mezunu çocuk vardı şirkette 4 yabancı dil biliyordu 40 bin lira maaşla başlatmışlardı. çakal değil işleri kıvıramiyor diye çıkarmışlardı. önce işini iyi yap vazgecilmez ol. para mutlaka gelecektir.
01 Yorumla- 9 ay
Üzücü
Ne tarz bir iş kurabileceğini düşün bence. Maaşlı çalışma devri ölüyor artık Tr'de. Memur olmadığın sürece para yok. Memur olmak da ayrı sıkıntı. Neyse ki mevcut teknolojik imkânlar iş kurmayı kolaylaştırıyor.
00 YorumlaYazılım mühendisi isen online işler ile tecrübe kazanmayı dene. Yeterince iyi olduğunu kanıtlar San yurt dışı online işlere geçer ve devamında yurt dışı iş imkanları edinebilirsin...
00 Yorumla
9 ayBence tek sorun Nevşehirde yaşıyor olmanız, dediğiniz gibi İstanbul Ankara vs bu tarz meslekler için daha uygun kiralar ise nerde yaşadığına göre değişir
00 YorumlaYine çalış
Ama
Frelancer gibi sitelerden
Bionluktanda ek işker yap
Çevrendeki herkesin bilgisyarını ucuza tamir et
Ek işler
İngilizce ve bilgisayar dersleri ver00 Yorumla
9 ayYıllarca okul okuyup bu parayı almak az ama bir yerlerde devam etmelisin yani en azından mesleği olan kendini gelistirebileegin bi iş bulsan kıdem falan atlarsın zamanla
00 Yorumla
9 ayKendini geliştirmek için bulunduğun şehirde okuduğun bölümle ilgili işlerde az maaşlada olsa çalış sonra tercih edilen biri olasınki yüksek maaş alasın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayOlayın tam olarak kaynağı şu ; kendi mesleğin hariç her işi yapman.
Her işi yapan adam hiç bir işte başarılı olamaz. Kendi meslegıne odaklan ve gelıstir kendini.00 Yorumla Kendi iş yerini açıp kendi paranı kazanmadığın sürece kimse sqna bundan fazla maaş vermez yazılım ve bilgisayar firmalarında iş başvurusu yapabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayİstanbul'da yaşıyorum burada kiralar 15den başlıyor semte göre değişir bence yaşadığın şehri değiştirmelisin o kadar okumuşsun mühendis olmuşsun zaten çalıştığın yerde de zaman geçtikçe maaşın artar. Bazı yorumları okudum da bazıları saçmalamış
19 Yorumla- 9 ay
Neresinde yaşıyorsun
Cevap sahibi9 ayAyrıca ingilizcen var büyük şehirde daha kolay iş bulursun
Cevap sahibi9 ayNe yapacaksın?
- 9 ay
Yardımcı olurum
Cevap sahibi9 ayBenimle ne alakası var
- 9 ay
E aynı şey zaten 15e ev yok ayrıca 15-20 verdikten sonra kiraya, 50 alsa ne olur aynı hesap. Milletin aklını bulandırma. Taş toprak altın diye gelenlere benzemez İstanbul artık o devir de geçti ayrıca ulaşım büyük para dahada konuşursak işin içinden çıkılmaz bu şehir. Her insan da kaldıramaz bu şehri ayrıca, her yaşayan da kaldırdığından değil ya, her gün şikayet hemde gitmezler orası da ayrı saçmalık
Cevap sahibi9 ay15'den başlıyor dedim zaten , evet ulaşım konusunda haklısın ama büyük şehir iş bulması daha kolay olur diye dedim. Kimse benim aklımla hareket edecek değil kimsenin de aklıyla hareket etmesin zatrn ne sizin ne de benim siz de kimsenin aklını bulandırmayın
9 ayYaşadığın şehir yanlış, Nevşehir ne kadarlık bir şehir ki iş bulacaksın, İstanbula gelsen o özelliklerle 2 mislini kazanırsın
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 505 cevap paylaştı. Bende bunun için yurt dışına çıkmaya karar verdim. Bence en iyi tercih green cart çıkarsa Amerikaya gidicem.
11 Yorumla- 9 ay
Uf konuş benimle
9 ayBende senin gibi web tasarım bölümü mezunuyum.
Ama argon kaynağı yapıyorum.
Maaşı iyi olduğu için00 Yorumla
9 ayÇünkü iyi üniversite mezunu değilsindir benim bu sitede tanıdığım 90 k maaş alıyo bilgisayar mühendisi o
00 Yorumla
9 ayMezun olduğun üniversite ve mezuniyet yılı önemli. İstanbul'da olsan maaşın 100 bindir. Finans sektörüne bak. Veri taban ve siber güvenlik kursları al
00 Yorumla
9 ayDostum tek sektörde işim yapmalısın parayı itibar kazanır… Sektöründe isim yapmalısın ismin yoksa iş yapmazsın
00 Yorumla
9 ayOtellerde çalışabilirsin ya da gezi rehberleri var turistleri gezdiriyorlar onlar da çok iyi kazaniyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayAbi inngilizcen var ya sen şirketlerde masa başı işte çalışirsin bir de pc mılühendisliğo gir bir şirkete buralarda masa başı bile 60 k aliyordur yazık etme kendine.
10 YorumlaBence bunun sebebi ülkemizde mühendislere yeterince değer verilmemesi..
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 357 cevap paylaştı.
9 ayAllah belasını versin bu hale düşürenlerin bence polis veya asker ol en azından 50-60 k alırsın
10 Yorumla Çevirmenlik ya da rehberlik yapsan daha çok kazanırdın belkide
10 Yorumla
9 ayYurt dışına gitmeyi düşünüyor musun? Bence çok daha rahat edersin.
00 Yorumla
9 ayÜlkemizdeki Birçok genç arkadaşımız bunu yaşıyor maalesef
00 Yorumla
9 ayYasadgin yerden kaynaklı buyuk sehirlerde fırsatlar bulurdun
00 YorumlaKendi işini kurmadığın sürece öyle devam eder düzen sömürü düzeni
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
9 ayUzaktan çalış, freelance çalış birsürü kendi mesleğinde yapacağın iş var.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayTuristlik yerelere git. Hotellerde çalış. Devlet işlerine de bak. Hem çalış he aramaya devam et.
00 Yorumla
9 ayBüyük şehrin yarısı kadar büyüklüğündeki şehirlere taşınabilirsin orada olanaklar biraz daha iyi büyük şehirler gerçekten çok pahalı Ama şöyle bir şey de var eğer Sıvın İyiyse yerlerde de çalışabilirsin büyük yerlerde
00 Yorumla
9 ayBence eskişehir ya da Ankara'ya git
Diger sehirlerde maas ulasım ve kiraya gider
00 Yorumla
9 ayNevşehir çok güzel bir yer ama küçük bir şehir olduğu için olabilir 🥲
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)9 ayBence ilkokul öğrencilerine özel ders verebilirsin saati en az 1000TL
00 YorumlaBilgisayar mühendisi isen büyük şehirde gidip bir süre karın tokluğuna çalış tecrübe edin daha sonra bu sana para getirir.
00 YorumlaAnkara'ya gel emin ol ucuza kirada bir yer bulursun asgariyle bile gecinirsin esin falan yoksa Ankara'da iş bul
00 Yorumla
9 ayBen okumadım
Ama okumayanlar okuyandan daha cok alıyor
Ben bodygardım 6 saat calısıyorum 50 üstü maas alıyorum00 Yorumlaİyi güzelde bu saydıklarınız vasıflara sahip kişiler 50 bin tl üzeri maaş alıyor
11 Yorumla- 9 ay
Yani :)
9 ayAntalya tarafına git otellerde resepsiyon işi bulursun maaşları dolgun hemde lojmanı var
00 Yorumla
9 ayAyni durumdayım yüksek lisans yaptım is bulamiyorum ogretmenjm
00 Yorumla
9 ayHocam ayni sorun bendede var yetenek degil firmalarin eleman maliyeti sorun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayÇok hakim olmasam da online işlere de bakabilirsin evden çalışıp güzel paralar kazanan akrabalarım var ama tabi neler yaptılar fazla bilmiyorum
10 Yorumla
9 ayÜlkeyi terk et
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 764 cevap paylaştı.
9 ayMaaşlı işlerde çalışma.
00 Yorumla
9 ayİstanbula gelmen lazım
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 664 cevap paylaştı. İş bulmak zor kaliteli iş
00 Yorumlanevşehirde yaşaman da bunda bir etken
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 661 cevap paylaştı. İstanbul en iyisi bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayHep düşük maaşlı işlerde çalıştigin icin hata yapiyorsun
00 Yorumla
9 ayKendi mesleğin üzerinde ilerlemelisin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 392 cevap paylaştı.
9 ayHotel ön büroda çalışsan 50k alırsın en az
00 Yorumla
9 ayiçinde bulunduğun ticaret sistemini değiştirerek
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 321 cevap paylaştı.
9 aySanırım torpil önemli
01 Yorumla- 9 ay
Ülkenin gizli ve acı gerçeği
9 ayYurt dışı için girişimde bulundun mu
00 YorumlaKardeşim iş meselesi biraz şans ya
00 Yorumla- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Hep düşük maaşlı işlerde çalışmak zorunda kalıyorum. Nerede hata yapıyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler