Dinden çıkmaya mı başladım?

Ben 8 yaşındayken din dersinde az çok ahiret kavramlarını öğrendim zaten bütün çevremde full kapalıydı çocukken biliyordum zaten illaki kapanacağım dini de zaten kursta, okulda öğrendim sonra 7 sınıfta namaza başladım ondan önce ve sonra okula olan bağım gitgide zayıflıyordu asla sosyal hayatı düşünmüyorumdum sadece din, namaz, oruç kafam başka hiçbir şey almıyordu zaten LGS puanı da kötü geldi liseye de gitmek istemiyordum ama ailem beni zorladı mecbur meslek lisesine gittim ve o yıl kapandım ilk yıl iyi ama sonraki 2 yıl tamamıyla tesettürden soğudum çünkü davranış ve düşüncelerim zamanla değişmeye başlamıştı sadece tesettürde çok zorlanıyordum o dönem ve sonra namazımı da aksatmaya başladım çünkü o kadar mutsuzum ki tesettür yüzünden zaten bir yerden sonra koptum 11de açıldım açıldıktan sonra da aksattığım namazları Temelli bıraktım garip bir şekilde şimdi çok rahat ve huzurluyum çevremdeki herkes bana pişman olacaksın geri döneceksin diyor ama bende o ruh o hissiyat yok ve işin şu tarafı var ki ben liseye başladıktan sonra notlarım arttı ve şimdi üniversiteye hazırlanıyorum eskisinden daha çok dışarı çıkmaya başladım az çok sosyal çevrem arttı eski ya kıyasla artık eskiden din olmazsa insanların mutlu olamayacağını düşünürdüm ama şimdi tam tersi ve ben bunu düşünmedim yaşadım ben şimdi dinden mi çıktım?

Güncellemeler
10 ay
Soru troll değil. İnsanlar doğuştan dindar ya da seküler doğmuyor çevre insanları bu hale getiriyor
Dinden çıkmaya mı başladım?