Ev kiraysa zaten battım tek başına zor geçinir insan o maasla
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayYetmeyi bırak imkansız. Kendisini kurtarabilirse şükretsinler, acıyorum hepsine. Kendisi dahi bilmediği halde öğretmen diye oturtulan kişilerin aksine, milyonlarca muhteşem öğretmen adayları var.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)9 ayEvlenmek için hep kadının da hem erkeğin de birikimi olmalı şahsen ben evlenmeyi istiyorum çalışıyorum bende memurum kendim düğün vs yapmak yerine bir kaç şehir ülke hatta ya da yeni eşya hatta araba bile alınır düğün yerine başkalarının boğazlarıni doyurmak için düğün yapmam ben sonra niye birsürü borç var diyorlar pahalı gelinliği seçiyorlar saçma sapan damada ve ailesine adet diye 3 4 kez örf diye parasını alıyorlar olan hem kocama hem bana oluyor bu yüzden evlenmek güzel bir şey ama düğün saçma:)
00 Yorumla
9 ayHayatını birleştirdiğin kadına bağlı birazda. Lüks marka düşkünü harcadığını bilmeysn biriyse biraz zor. Sadece kadında da bitmiyor tabiii ki sizde tutumlu olmalısınız ki geçinmek kavramı vücut bulsun.
00 Yorumla
Eğer ki bir kişi, sigara ve içki içmiyorsa tek başına da olsun o parayla geçinebilir. Ama sigara içiyorsa hiç kusura bakmasın/lar ayın sonunu görürsünüz ama nasıl görürsünüz bilemem.
013 Yorumla- 9 ay
alakasi yok sigara 90 tl gunluk 1 paket ickide biradan ornek verirsek 50-60 tl toplam 150-200 arasi yani hicbirsey bu para
- 9 ay
@tahirdagg38384747 günlük 1 paket içen zaten sigarayı bırakır
- 9 ay
@Uskskdks hadi 2 paket olsun 300 gunluk hicbirsey yani
- 9 ay
elbette hic icmeyen ama iceninde baskasina bir zarari olmaz ya da ekstra kotu hir etkisi olmaz yani
- 9 ay
@tahirdagg38384747 Ama her türlü haram oluyor ben o yönüne değindim, ister kendine olsun ki yine kendine oluyor ama dinimizde israf haramdır ve kişiye fayda sağlamayan her şey israfa giriyor yani hiçbir işe yaramıyor.
- 9 ay
sigara haram drgil mekruh ama alkol haram evet ama parasi olan icin israfa girmez
- 9 ay
Kardeşim ben ilahiyat mezunuyum Kur'an'ı hiç okumamışsınız bir de haram değil diyorsunuz, israf zengin için de israf değil diyorsunuz. Al bak bakalım Kur'an'da ne yazıyor burada;
Bakara Suresi 172. Ayet/2. Cüz
يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا كُلُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَاشْكُرُوا لِلّٰهِ اِنْ كُنْتُمْ اِيَّاهُ تَعْبُدُونَ
Ey iman edenler! Size verdiğimiz rızıkların temiz olanlarından yeyin, eğer siz yalnız Allah'a kulluk ediyorsanız O'na şükredin. - 9 ay
İsraf ayeti de burada belirtilmiştir;
A‘râf Suresi 31. Ayet/8. Cüz
يَا بَن۪ٓي اٰدَمَ خُذُوا ز۪ينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُواۚ اِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِف۪ينَ۟
Ey Âdem oğulları! Her secde edişinizde güzel elbiselerinizi giyin; yeyin, için, fakat israf etmeyin; çünkü Allah israf edenleri sevmez. - 9 ay
haram ama iciyorum ister israf diyin ister baska cumayada giderim alkolude icerim param yetiyormu yetiyor
- 9 ay
Günah işliyorsun bu durumda, çünkü Allah haddi aşanları sevmez. Yani haddi aşanlar cümlesinden maksat olarak nedir? İçiyorsun günah olduğunu da, haram olduğunu da biliyorsun ama inkar etmiyorsun günahkârsın ama insan bunun dışına çıktığında ise imanından oluyor, Allah muhafaza! Velhasıl kelam Allah tövbe edebilmeyi nasip eylesin herkese.
- 9 ay
tamam tesekkurler gunah ediyorumda en azindan Allahimida tanirim kitabimida tanirim
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
9 ay
Ah genç dostum, hayatı yeni yeni çözümleyip gelecek kaygısını hissetmek çok doğal bir durum. 🏡 Öğretmenlik, kutsal bir meslek. Hem büyük bir sabır hem de özveri gerektirir. Ancak tabii ki maaşlar, yaşam standardını belirlemede önemli bir etken. Eğer bir öğretmen maaşıyla geçinme planı yapıyorsan, dikkatlice bir bütçe yönetimi oluşturmak faydalı olur 🎯. Kiraysa, ekstra masrafları minimuma indirip aile bütçesi üzerine bir strateji kurabilirsin.
Evlilik yolunda en önemli şey maddiyatın ötesinde, güven ve sevgi dolu bir ortaklık kurabilmektir. Siz birlikte çalışır, destek olursanız her zorluğun altından kalkabilirsiniz 💪. Unutma, her meslek bir başlangıçtır ve kariyerinde ilerlemek, kendini geliştirmek seni daha iyi yerlere taşır 🚀. Bir de unutmadan söyleyeyim, hayatta hiçbir zaman tek maaşa mahkum olduğunu düşünme. Ekstra kazanç yolları, yan iş fırsatları aramayı da ihmal etme. Aşkla ve başarıyla dolu bir evlilik seni beklesin! 🌸00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
31Cevap
Gizli Üye(30-35)9 ayben 15 yıllık memurum maaş 50 bin
bekarım ve fuzuli harcamam yok ev kiram Allahtan 9 bin
ona rağmen zor birikim yapıyorum sen düşün
237 Yorumla
Soran9 ayEvlilik sadece hayal olarak kalıyor 20 den aşağı kira bulmak da zor
Soran9 ayNerede görev yapıyorsun
Cevap sahibi9 aykurum mu şehir mi?
Soran9 ayŞehir desen yeterli
Cevap sahibi9 aymarmarada büyük şehirlerden biri
Soran9 ayİyiymis valla o kiraya göre
Cevap sahibi9 ayyeni evler 27 bin lira :D benimki 20 yıllık
Soran9 ayDeprem olsa yandın desene
Cevap sahibi9 ayYok bulunduğum bölge sağlam çok şükür zemin testi yapmak için sondaj yapamamışlar sen düşün her yer kayalık dolu yani
bu arada alttaki yorumda öğretmen öğretmene bakmaz demişsin de ben okulda memurum ve öğretmenler daha üniden sevgili oluyor atanınca evleniyor
Soran9 ayAtanmak mesele işte genelde ayrılırlar
Cevap sahibi9 ayhayır eş durumundan tayin istiyorsun
Soran9 ayMesleği alakasız is yapan çok arkadaşım var
Cevap sahibi9 ayhe öyle diyorsun ben 2 öğretmen evli diye açıkladım
- 9 ay
sakarya mı
Cevap sahibi9 ay@Miray3402 asıl sen nerede yaşıyorsun 65 bin lira kira ne? tripleks mi tutuyorsun?
Cevap sahibi9 ay@Miray3402
1. si istanbuldayım demedim
2. si öğretmenim de demedim :)
3. sü benim yaşadığım şehirde akıllı daireler 30 bin civarı
Cevap sahibi9 ay@Miray3402 dön de kendi yorumlarını bir oku sen
Cevap sahibi9 ay@Miray3402 benden 15 yaş küçüksün ama büyüklerinle konuşmayı öğrenemeden Türkçe hakkında ahkam mı kesiyorsun?
Cevap sahibi9 ay@Miray3402 ya sen geldin benim yorumuma atladın
sen hangi devirde yaşıyorsun ne demek mesela? bu nasıl bir üslup?- 9 ay
bu 15 tane bildirim burdan mı geldi
Cevap sahibi9 ay@Miray3402 bak ilk başta sana farklı yaklaşacaktım da iyi boş yere yazıp da keyfimi kaçırmamışım
hadi iyi akşamlar yazma daha
Cevap sahibi9 ay@Miray3402 dur seni engelleyeyim de kafam rahatlasın
- 9 ay
arkadaşlar bana niye bildirim geliyor yazmadığım bir yorumda ya
Cevap sahibi9 ay@mutlukurbagaa üstte yorumun olduğu için bildirim geliyor :)
Cevap sahibi9 ay@Uskskdks yani evet yeni nesil öyle yapıyor haklısınız :)
Gizli Üye(30-35)9 ayZor ben bekarım bana yetmiyor. Fuzuli masrafta yapmıyorum
12 Yorumla
Soran9 ayBransiniz ne hocam
Cevap sahibi9 aySınıf
Gizli Üye(25-29)9 ayKarın olacak kişi azla yetinmeyi bilsin, o kişiyle evlen. Anasının şımarık sümüklü kızıyla evlenme.
311 Yorumla
Cevap sahibi9 ay@Uskskdks Kadın yoklukta, erkek varlıkta belli olur. Aldın mı cevabını?
Cevap sahibi9 ay@Uskskdks Siz kendinize bakın.
Cevap sahibi9 ayHerkes kendine baksın.
Cevap sahibi9 ay@Uskskdks Bana neden sataşıyorsun?
Cevap sahibi9 ay@Uskskdks Bana bakan baktı. Sen kendine bak.
Cevap sahibi9 ay@Uskskdks He ya hayaletler işte...
Eğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Insan ayağini yorganina göre uzata bilmeli ve eşler ikiside calişa bilir sanki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayYeter ama sosyal hayat kısıtlı olur ve market alışverişi gibi zaruri durumlarda indirim kovalayıp tutumlu olmak gerekiyor.
10 YorumlaAncak geçinirsiniz tek maaşla birikim hele büyükşehirde iseniz çok zor.
20 YorumlaKarı koca çalışıyorsa, yani eve iki ayrı gelir giriyorsa geçinir. Zaten kamuda bir çok kurumun lojman imkanı da var.
00 Yorumla
9 ayYorumlara güldüm baba evinde açlıktan ağzı kokanlar şimdi 60 70 bin liralara yetmiyor diyor 😂😂😂
00 Yorumla
9 ayKüçük bir şehirde değilsen ve eşin çalışmayacak yeterli değil. Tek öğretmen maaşıyla bir ailenin geçimi çok zor
00 Yorumla
9 ayEğer kirada yaşayacaksanız siradan bir maaş zaten yetmez, bunu sormanıza bile gerek akıllı öğretmenim :)
00 YorumlaKardeşim Allah rızkını artırsın bereket versin. İnşallah istediğiniz gibi olur. Ancak çok zor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayEv kira mı değil mi siz erkeklere sormak lazım
16 Yorumla
Cevap sahibi9 ayÖğretmen yerine kuryeyle evlenmek daha mantıklı geliyor hem daha çok kazanır hemde öğretmenler okulda başka kadın öğretmenlerle çok samimi oluyor öğretmen koca olmaz. Erkek öğretmenler ev kızıyla falan evlenir çalışan kadına az gelir
Cevap sahibi9 ay@Bestiest eski nesilde evet
Cevap sahibi9 ay@Bestiest 2 çift. Çoğu öğretmenin kocası doktor yazılımcı
9 ayBence yeterli diye düşünüyorum iki tarafta çalışırsa..
11 Yorumla- 9 ay
O yüzden öğretmenlerin çoğu atanmış biri ile evlenir
devlette ise o maaşı saat ücretini alabilen yok ama öğretmen doymaz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 583 cevap paylaştı.
9 ayYetmez diyen iti, asgari ücret ile fabrikaya alalım...
00 Yorumla
9 ayYaşadığın yere tüketim kalıbına bağlı olarak geçinirsin elbette ama nasıl geçinme ki ülkede milyonlarca kişi çok daha kötü şartlarda geçinmeye çalışıyor. Bence çoğu kişiye göre daha avantsjlısın eşin uyumlu biri olursa idare edersiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayNeyse bir tane çalışan bir karı bulursun reis takılma
00 YorumlaHayır değil ama aylar sonra olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 aybende öğretmenim ne yazık ki az ama yetiyor mu dersen geçniyoruz eşim de öğretmen
13 Yorumla- 9 ay
Hocam 45+ alıyo musunuz
Cevap sahibi9 ay@GİRDAP1903 nasıl yani
9 ayGayet yeterli kardeşim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayEşinde öğretmen filansa yeter
218 Yorumla
Soran9 ayÖğretmen es de genelde öğretmene bakmıyor
Cevap sahibi9 ayYok ya bende öğretmenim sevgilim. de öğretmen seneye evlenicez okuldaki evlilerin çoğunun eşi öğretmen
Soran9 ayBranslariniz ne
Cevap sahibi9 aySınıf ikimiz de
Soran9 ayGüzel branş ben de sınıfciyim
Cevap sahibi9 ayEvet bende seviyorum nasip belki eşin de sınıfçı olur
Soran9 ayNasiot
Soran9 ayNasip
Cevap sahibi9 ayGörev yeri neresi hocam
Soran9 ayİstanbul
Cevap sahibi9 ayAğrıdayım bende il dışından filan gelen olur okulunuza gözünüzü iyi açın bence 😄
Soran9 aySevgiliniz de mi atandı😂
Cevap sahibi9 ayO benden önce atanmış orada tanıştık
Soran9 ayAA ne guzel
Soran9 ayAkademi falan geldi son anda yırttık😂
Cevap sahibi9 ayO 3 yıl bende 2 yıl oldu atanalı iyi ki atanmışız yoksa çok zordu
Soran9 ayHayırlısi umarım mutlu olursunuz
Cevap sahibi9 ayAmin inşallah
9 ayGeçinen geçiniyor
00 YorumlaOturmul düzenin varsa yeterli olabilir
00 YorumlaOgretmen maasi tek bile yeterli mk 22 bin asgari
02 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayKüçük şehirlerde yeter. Kadının gözü yükseklerde ise yetmez. Öylesinden de uzak durmak lazım zaten
00 YorumlaBence yeterli
00 Yorumla
9 ay60 70k desek snca yeter
00 Yorumla
9 ayEvlendiğin kişiye göre değişir
00 YorumlaGeçinmesini bilmek önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBir öğretmen daha bulursan yeter
21 Yorumla
Cevap sahibi9 ayAyrıca matematik öğretmeni vs isen özel ders ver kazanırsın iyi
Gizli Üye(18-24)9 ayNe kadar maaş alıyorsunuz merak ettim de
037 Yorumla
Soran9 ayYeni atandim daha okul başlamadı ki
Cevap sahibi9 ayBaşlayınca ne alicaksiniz bilmiyor musunuz
Soran9 ayNet kaynak yok ki 55 ila 60 arası bir şeydir
Cevap sahibi9 ayAnladım ama bence geçilmesi zor olmamalı. Hem düğün diyorsan o kadara masraf yapma karşı tarafta anlayışlı ise bı nikah bile yeter evlendikten sonrada gecinilir ya
Soran9 aySiz okuyor musunuz
Cevap sahibi9 ayHem okuyorum hem atandım sayılır ama benim işim sizin gibi ogretemlik değil
Soran9 ayİşiniz ne
Cevap sahibi9 ayYeni atandım 2 gün oldu temizlikçi olucak destek personeli işte
Soran9 ayO da iyidir önemli olan kamuya girmek ne kadar veriyorlar size
Cevap sahibi9 ayBen araştırdığım kadarı ile 45- 50 bin falan olacak
Soran9 ayÇok fazla maaş farkı yok aslında bizim ek dersimiz falan oluyor
Cevap sahibi9 aySizin hem ek ders hem nöbet ücreti fark olur bayaa
Soran9 ay4 sene okuyup mülakat oabt eğitim bilmleri kpss mülakata falan girincr az kalıyor destek personeli tek sınav atanmak daha kolay
Soran9 ayLise mezunu ile üniversite mezunu memur arasında çok fark yok maaş olarak şimdiki aklım olsa on lisans veya ortaöğretimden atanirdim bu kadar yipranmazdim
Cevap sahibi9 ayBende şu anda diyorum ki acaba bu işe gitmesem de oturup yksye daha ağırlıkli mi çalışsam
Soran9 ayTıp falan kazanmayacaksan boş deneme bile pişman olursun
Cevap sahibi9 ayYani tıp için falan kendime guvenemiyorum
Soran9 ayDeneme yani sen kaç puanla atandın
Cevap sahibi9 ayBen o kadar düşük puan ile atandım ki zaten asla gelmez demiştim 73 ile atandım
Soran9 ayİyimis valla ben 85 ile atandım
Cevap sahibi9 ayÖğretmenliğin önü kapalı ya ondan ve bizimki destek personeli işte öğretmenlik nereye bu nereye
Soran9 ayMesleğini bırakma sen atanmak her şeyden onemli yoksa kimse kimseyi kaale almiyor sınıfciyim 80 bile yeterdi aslinda
Cevap sahibi9 ayYa zaten diliyorum ki bu benim sürekli mesleğim olmasın hem 2026 da birdaha deniyicen üniversite de okuyucam yani nolursa olsun diploma almak istiyorum
Soran9 ayÇoğu lisans bölümü lise mezunundan daha zor atanıyor ve lise diploması daha iyi aklında ne var bölüm olarak
Cevap sahibi9 ayHemşirelik aslında benim hep hayalim msu hava harpti ama onun için geç kaldım galiba az kaldı ztsen işi de kabul edersem onu çok iyi çalışamam
Soran9 ayHemşirelerin çalışma saati uzun maaşlari çok değil öğretmen gibi riske girme
Cevap sahibi9 ayEvet o da var bide bunalrda 4 yıl sonra birdaha kpss var ebelikye düşündüm ama ikiside benim için aynı
Soran9 ayDediğim gibi aşırı para kazanacagin bölüm okumayacaksan riske girme sana kalmış
Cevap sahibi9 ayAşırı para kazanacak bölümler için biraz geç kaldım
Soran9 ayDaha yaşın 20
Cevap sahibi9 ay20 değil 18 yani bu yılki yks MSÜ için geç kaldım onu demek istedim
Soran9 ayHa dene o zaman
Cevap sahibi9 ayNeyi anlamdım
Soran9 ayMsü hazirlan ama işini bırakma seneye hazırlan kazanırsam gidersin kazanamazsan ise devam
Cevap sahibi9 ayAçıkçası 2 gündür atandığım kesinleşti ve gidip gitmemekte çok kararsızım oturtup ders mi çalışsam tamamen yoksa hem işimi yapıp hem ders mi calissam bunu düşünüyorum
Soran9 ayHem iş hem ders
Cevap sahibi9 ayZor olucak ama galiba mecburen onu deneyeceğim
Yeto
32 Yorumla
Soran9 aySen ne iş yapıyorsun
Soran9 ayBence yetmez
Hiçbir şekilde geçinemezsiniz
10 Yorumla
9 ayOrtalama bir hayat yasarsin belkide daha da dusuk
10 Yorumla
9 ayAtandinmi
02 Yorumla
Soran9 ayEvet
- 9 ay
Buyuk şehirde yaşayacaksan sıkıntı
Yetmez iki maaş lazım
01 Yorumla
9 ayTek başına hayır
00 Yorumla
9 ayEk iş yap.
00 Yorumla
9 ayYeter bee
00 YorumlaÇok fazla alıyor memur lar azaltılması lazım maaş
00 Yorumla
9 ayNe alıyonuz
00 Yorumla
9 ayÖğretmenine bağlı bir durum isterse
00 Yorumlamercımk noht
00 Yorumla
9 ayKarşı tarafın beklentilerine göre değişir
00 Yorumla
9 ayYeterli
00 YorumlaHayır kesinlikle
00 Yorumla
9 ayYeterli
00 Yorumla
9 ayYetmez. Partnerinin de mesleği olmasi lazim
00 Yorumla
9 ayYetmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayYeter yani mrmursan eğer
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 aykira varsa evet iş çok zor.
00 Yorumla
9 ayEvet
00 Yorumla
9 ayHıhııı
00 Yorumla
9 ayBranş önemli
00 Yorumla
9 ayyetersiz
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz