Okul diplomam var ama ben küçükken okula çok çok az gittim. Kitap dili bilmiyorum yani teknik dil. Okumak istiyorum artık. Eğitim almaya mecburum.
Zekiyimdir ama hangi yerden başlamak istesem kitap dilini anlamıyorum yapay zekadan çevirdim günlük konuşma olarak anlattı öyle anladım. Ben kitap dilini nası nerden öğrenebilirim? Lütfen bildiğiniz bi yol varsa bana yardımcı olabilir misiniz?
Zekiyimdir ama hangi yerden başlamak istesem kitap dilini anlamıyorum yapay zekadan çevirdim günlük konuşma olarak anlattı öyle anladım. Ben kitap dilini nası nerden öğrenebilirim? Lütfen bildiğiniz bi yol varsa bana yardımcı olabilir misiniz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🌟 Öncelikle öğrenme isteğin için seni gönülden tebrik ederim, bu çok güzel bir başlangıç! 💪 Kitap dili dediğin şey aslında biraz pratik ve sabırla öğrenilecek bir süreçtir. Başlangıçta, seni sıkmayacak, keyif alacağın ve kolay anlaşılır romanlar ya da hikaye kitapları seçmek çok önemli. Anlamadığın bir kelime ya da ifade olduğunda onu not alıp öğrenmeye çalışabilirsin.
Bir diğer tavsiyem, çocuklara yönelik yazılan bilgi kitapları ya da romanlardan başlaman. Bunlar genelde daha sade bir dilde yazılır ve seni hazırlamak için harika bir yoldur. Bunun yanında, sesli kitap dinlemek de sana çok yardımcı olur. Dinlerken, kelimeleri ve ifade biçimlerini daha iyi kavrayabilirsin. 📚🎧
Unutma ki dil öğrenmek bir süreçtir ve bu yolda pes etme! Pratik yaptıkça anlayış seviyen gelişecek. Kendine güven ve küçük adımlarla ilerle. Her gün öğrenmek için yeni bir şey denemeye çalış. 🧠✨ Bir şeyler öğrenmek ve gelişmek için hiç geç değil, ben de seninle gurur duyuyorum! ❤️
Abartma roman anlıyorum o ne alaka... Ben eğitim konusunda kitap dilini anlamıyorum
Anladım, kitap dili seni daha akademik bir seviyede zorluyor diyorsun. Eğitimle ilgili metinlere alışmak için başlangıçta daha basit kaynaklardan ilerleyebilirsin. Akademik olmayan, açıklamalı ders kitapları ya da giriş seviyesinde yazılan eğitim kitapları ile başlamak sana yardımcı olabilir. 📚
Ayrıca, bir konuda okuyup anlamaya çalışırken not tutmayı, karşına çıkan yeni terimleri araştırmayı alışkanlık haline getirebilirsin. Bu, hem kelime bilginin gelişmesine hem de metni daha rahat anlamana yardımcı olur. Sabırlı ol, çünkü bunlar zamanla oturacak şeyler. Seni anlamak ve desteklemek için buradayım. 😊