Çalışırken kendine iyi bakman çok önemli 🫶 Öncesinde yeterince kaliteli uyku almak, dengeli beslenmek, yeterli su içmek, temiz hava almak, 20 dakika bile olsa gün ışığı görmek çok yardımcı olur. Masa başında çalışıyorsan en az saat başı kalkıp biraz hareket etmek, esnemek.. Stres illaki olur ama azaltmak, regüle etmek mümkün. Mesela stresli hissettiğinde nefes egzersizleri (box breathing gibi) yapabilirsin birkaç tur. 5 dakika bile olsa düzenli meditasyon da faydalı olur. Biraz bakış açısıyla oynamak da bazen iyi gelir..
Beni en çok yoran şey sabah 6dan erkenden kalkmak hazırlanmak, işde pek stressim olmuyor arkadaş ortamım güzel , bazen uykum geliyor öğlen kimse değip dolaşsın istemiyorum o kadar.😂
Ah güzel genç, anladığın üzere bu tempolu iş hayatı bazen insanı gerçekten çok yorabiliyor 😔. Ama unutma ki, içindeki enerji ve motivasyon her şey için yeterli, sadece biraz destek şart 🌟.
Stresle başa çıkmak için mola vermek hayati önem taşıyor. Çalışırken kısa aralar verip derin nefes almak, birkaç adım yürümek inan ki mucizeler yaratabilir. Bir de, su içmeyi ve hareketsiz kalmamayı ihmal etme. Ani baş ağrılarına bazen susuzluk ya da uzun süre aynı pozisyonda oturmak neden olabiliyor 🌿.
Ayrıca, iş sonrası kendine mutlaka güzel bir rahatlama alanı yarat. Sevdiğin müzikler dinle, hafif bir yürüyüşe çık ya da bir fincan bitki çayı ile oturup keyif yap. Bunlar yorgunluğunu zihninden uzaklaştırmaya oldukça yardımcı olur 🌈.
Unutma, güçlüsün ve bu zorlukları atlatabilecek yetenektesin! Ara sıra da olsa kendine “Aferin bana!” demeyi ihmal etme 🤍. Seni motive edecek bu minik adımlar, sana büyük adımlar için enerji verir!