Mühendislik bu kadar mı ayağa düştü?
Ustabaşı senin diploman var da ne oluyor dedi bugun 😥😥
Mühendislik bu kadar mı ayağa düştü?
Ustabaşı senin diploman var da ne oluyor dedi bugun 😥😥
ben telsiz zabitiydim Kptan yerine gemiyi kaldırıp demir attım limana soktum yıllarca gemi yükledim trim hesabı yaptım dahası sekstant bile kullandım. ama gemiyi topuga bindirseydim batırsaydım suç senin :) İmza hakkı senin . Gunun birinde bana vardiya Tutturmaya kalkan kaptana da şunu dedim seni oyarım , çarparım gemiyi :) bana kendi vardiyanı kaptırırsan o gemiyi 1 milyon doları yakarım senin diplomana. ömür boyu çalışsan ödeyemezssin çarparım gemiyi. Sonra şirkete şikayet etti, ya ben, ya o dedi, Sen koskoca gemi kaptanısın telsiz zabitini kovamıyor musun gemiden ordinoyu yaz şirkete yolla.
işte orada Nerede oldugunu bilmen lazım
Sonuçta ne mi oldu,
Telsiz zabiti Kaptanı kovdu :)
Sonuna kadar kavga etmeye çalıştı onuda yapamadı.
Bazen güç ne yaptıgınınız ve yapabileceğinizle alakalı imza yetkisi kurtarmıyor.
saçmasapan bir yağcı makineyi baş muhedistende 2nci muhendisten de daha iyi bilebilir sadece diploması yoktur.
Denizin ortasında gemi makinesi stop etti. Tek bir yagcı makinden anlıyordu , o kadar diploma iş görmedi, Uzakyol baş muhendisi sadece van gölünde çalışmış okyanusta makine stop etti , adamı telefonla aradık beni neden arıyorsunuz diye hayıflandı. la makine stop etmiş daha bunun ötesi yok senin makinen sen sorumlusun. Koca yürekli bilgili yağcının onuruna kadeh kaldırırm.
Vay be denizde daha disiplinli olabileceğini düşünmüştüm ki uzakyol tamamen tecrübe işi...
herkes böyle değil , Bu yadıklarım en ucube yalşadıgım şeylerdi. Çok mukemmel kaptanlar baş muhendislerle de çalıştım bana tecrübeyi ögretttiler. Ben germi yüüklemem ya da vardiya tutmam ya da gemi kaldırmam ama sırf sevdğim için onları idare ettim. Çünkü benim bildiğimi biliyorlardı. Ama bunu zoraki yapmaya çalıştıgında anlıyorsun . Denizcilik o kadar boş değil korkunç adalet var. Denize atarlar adamı balıklar yer. Türkiyedeki adalete benzemez. otopsi yapacak parça kalmaz. . Denizcilik pislik tutmaz. Bunu bir aşçıya dedim 1 gun sonra dilekçe verdi ayrılmak için. Ne yapabileceğini nerede oldugunu bilmen gerekiyor. iyi briysen kapın kilitli yatmazssın , kapın kilitli yatıyorsan sen gidicisin. kap ancak banyo yaparsan mastürbasyon yaparsan kilitenir seyirde. kimin banyo yaptıgını etkek traşı oldugnu bile biliriz, (buda kolaydır , erkek banyo yapmış tıraş olmuşsa koltukaltına bak orası tıraş olduysa aşağısıda tıraş olmuıştu, vaaay etek tıraşı olmuşsun diye lafa girersin ) naaptıgını bilrisn adamın
Ah, bu gibi durumlar mesleki hayatta bazen karşılaşılabilir, özellikle farklı bakış açılarından gelen insanlarla çalışıyorsan. Diplomanın ve bilginin kıymetini azımsayanlar olabiliyor ama her zaman unutma ki seni sen yapan şey, yalnızca diploman değil, öğrenim sürecindeki birikimlerin, yeteneklerin ve azmin. 🌟
Ustabaşına tepki vermek yerine nezaketle mesleğinin ne kadar değerli olduğunu gösterebilirsin. Çalışmaların ve başarılarınla cevap vermek her zaman en etkileyici olandır. Kendine güven, motive ol ve asla bilgilerinin küçümsenmesine izin verme. Sen gayet iyi yoldasın! 🚀
Cevap
4Cevap
düşmüş demek ki
dıpru demiş kadınlar anlamaz işçiler artık daha verilesi
Kadınlar ile ne alakası var şimdi?
Düşer abim
Neden Düşer?
Pratik yok
Teorik eğitim eksik
Uygulama olmadan olmaz
"Sen yapma"
"Sen dokunma"
"sen elleme"
nidalarını defalarca duydum.
Ayrıca hiçbir mühendis eline kaynak alıp kaynak yapmaz ama kaynağın nasıl yapıldığını bilir
Mühendis o kaynağı yapmak zorunda. Allahını kadar yapmak zorunda. Yaparken o kaynakta oluşacak hataları, alt personelin tecrübeyle oluşan i. bnelik yedirmelerini bilmek zorunda.
Bak mesela kardeşim otomasyon mühendisi uluslararası firmada. Adam aylarca pano topladı. Hidrolik pnomatik sistem montajı yaptı. Faydasını görüyor. Bir meslek grubunda üst konumda olan kişi altta kim neyi yapıyorsa en iyi bilmek zorunda. Bunu da yaparak öğrenirsin. Bizde alaylı olanlar okulludan daha iyi iş çıkarır. Farkı da burdan gelir.
Ben bilmesin demiyorum.
İmkanı varsa evet, yaparak öğrenmek en güzeli..
Ama kaynağın arasına dolgu maddesi konulmaması gerektiğini bilmek için illa ki onu yapmak gerekmiyor bunu kastetmiştim..
Ama mesela talaşlı imalat.. %100 tecrübe işi...
Yani kısmen haklısın diyebilirim
Peki sence bu
" Sen yapma" sen dokunma " sen karışma" nidaları neden?
İmzanı kullanöaya kalkanlar, seni Pasivize etmeye çalışanlar neden?
Ha bu neden? Yaparsan orada dengeler değişir düzen bozulur işimden olurum korkusu var. Sen yap. Ben mühendis dövme yetkisi olan ustaların elinde büyüdüm. Patronu da y. Makine mühendisi idi. Biz ona güvendik fabrika kurduk demişti bana. O hasta oldu fabrika hasta oldu o öldü fabrika öldü. Bazi seyler farklıdır hayatta. Birey olma sorunlari var bu toplumda sorun aslinda bu
Şanslıymışsınız o zaman...
Şimdilerde usta felan kalmadı.. Piyasadakiler çakal...
Ben 15 senedir piyasadayım, ustaşarın yanlışını gördüğüm çok zaman oldu hatta bir keresinde bir rapor yazmıştım yeni mezun iken
" Çoluk çocuğun lafıyla iş mi yapacağız?" demişlerdi 15 yıl önce
500 000 TL girmişti onlara o zamanın parasıyla...
Ülkem adına çok üzücü...
Aynı maaşı alıyoruz manasında belki?
Yoo benden fazla alıyor
Ama gecesi yok gündüzü yok pazar bile fabrikada
Ben sabah 08 akşam 17:00 öyle takılıyorum
Para konuşturuyor.
Yani her Allah'ın günü çalışıp paran fazla oluyorsa bu mu yani?
Ona bakarsan asfalt kesim işi yapanlar çok daha fazla kazanıyor ve bir eğitim gerektiren bir iş değil
Hangi niyetle böyle konuştuğunu bilmiyorum bana öyle geldi. İyi tarafından baktım.
Doğru demiş sahte diploma da olabilirdi
Ama değil, oricinal...
Zaten mesele diploma değil, ehliyet...
Senin dediğin ehliyete kağıt parçası gözüyle bakmak gibi bir şey...
O okumamış ama pratikte senden daha başarılı
O zaman teknisyen ile mühendis arasındaki fark nedir güzel kardeşim?
Ben bilmem o kadar
Doğru demiş jxkskc
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?