Anneme hatta kimseye güvenemiyorum?

Annem ve babam yıllar önce boşandı. Annemle yaşıyor ve babamla görüşmüyorum. Bu sene 2. kez üniversite sınavına girdim. Çok iyi bir sonuç getirmesem de istediğim bölüme yetecek bir puan elde ettim. Lakin yaşadığım şehirde okumak istemiyorum. Çünkü annem çok baskıcı ve şiddete meyilli bir insan. 19 senedir küfür, hakaret, tehditler ve şiddetin haddi hesabı yok. Bu yüzden bulunduğum şehri istemiyorum. Burada kalırsam yurda göndermeyecek biliyorum. Yıllardır baskıcı olan bir insan. 19 yaşına geldiğime bakmayın, ne yaşadığım ilçeyi bilirim ne de şehri. Hiç dışarı çıkmama izin vermez. Hiç arkadaşım olmadı bu yüzden. Bulunduğum şehirde beni bir yere bırakın yolumu bulamam. Ek olarak babamla ayrıldıktan sonra beni annem, anneannem ve dedem birlikte büyüttü. Anneannem ve dedem bana anne ve babamdan daha çok annelik babalık yaptı. Ama onlarda pek farksız değildi tabi. Yaptıklarını misliyle çıkardılar. Ben bir kaç sene dershaneye gittim ve özel dersler aldım. Annem bu ödemelerinin makbuzunu hep bana verir. İleride maaşın olunca bana ödeyeceksin der. Hep böyleydi, hep borçlu hissettirildim. Dedem de aynı şekilde bir şişe su alsa parasını ister, burnumdan getirir. Ve şimdi sonuç açıklandı. Ben önümüzde ki süreçte yaşadığım şehre 2 buçuk saat uzaklıkta olan, çok küçük, kırsal bir yerde okumak istiyorum. Anneanne ve dedem benimle konuştuklarında olur yaz kızım diyor ama annemin bir dediği bir dediğini tutmuyor. Bir olur diyor bir olmaz. Beni ağlatıyor, bağırıyor üstüne ben ağladıkça daha çok ağlatıyor. Bana güvenmiyormuş. Ancak ben bu yaşıma dek bir kez güvenini kırmadım. Kötü alışkanlığım olmadı, sevgilim ya da bir başka şey. Hiçbiri olmadı. Bugün dedem bizi çağırdı ve kızım güzelce konuşun anlaşın kavga etmeyin dedi. Evimize geldiğimizde annemse dedenler sana nankör diyor, herkes senden bıktı ve senin üniversite konusunda nereye gideceğini bana bıraktılar, karışmayacaklar diyor. Dedeme sorsam ben öyle bir şey söylemedim der. Sen bana düşman gibi davranıyorsun ama ben seni düşünüyorum diyor. Tam bir manipülatif. Kime inanayım, güveneyim, kim doğru kim yalan söylüyor bilmiyorum. Ve beni yaşadığım şehirde özel bir üniversiteye gönderecekmiş. Üniversite ücreti çok yüklü bir meblağ. Bizim etimiz budumuz belli. Bu da değil yine gelip bana ben şuna şu kadar para verdim bunu yaptım diyip duracak. Ve benim burada kalmam hayatımın zindan olarak devam etmesi demek. Ben bu durumlardan bıktım ve yaşamak istemiyorum artık. Lütfen bana bir yol gösterin.

Anneme hatta kimseye güvenemiyorum?