Bir yandan da yks hazırlanıyordum ve örgün üniversitem vardı sınavlara katılamadım
hem bu yılın hem geçen yılın derslerini de verip mezun olma şansım var mı 2026 Eylül’de
yaz okulunda da en fazla 5 ders (15kredi) verebiliyorum fakat aşırı pahalı
Bir yandan da yks hazırlanıyordum ve örgün üniversitem vardı sınavlara katılamadım
hem bu yılın hem geçen yılın derslerini de verip mezun olma şansım var mı 2026 Eylül’de
yaz okulunda da en fazla 5 ders (15kredi) verebiliyorum fakat aşırı pahalı
Cevap
1Cevap
Olamazsın
Toplam kaç ders kaç kredi olduğuna bağlı. Biliyorsundur, alabileceğin kredinin bir sınırı var. Dışarda kalan derslerin olursa uzatırsın. Yaz okulunda vermen garanti ise (ki sanmam) şansını dene tabii. Ama tek seferde tüm derslerini (yaz okulu ve normal dönemde) vermen çok zor görünüyor
Açıkçası pek bilgim yok ben yks girdiğim icin sınavlara girmedim zaten bu okula kaydı da önlisans kpss girebilmek icin yaptırmıştım isg 2 yıllık 2. üni olarak okuyorum
1. yarıyılda 7 2. yarıyılda 7 olmak üzere 14 ders var hepsinden kaldım girmediğim icin yaz okuluna girmeden seneye bu dersleri verebilir miyim kredi sınırı falan bilmiyorum inanın
Öyleyse mümkün değil mezun olman. Ne oluyorsun açıktan?
14 dersin hiçbirinin sınavına girmediysen yaz okulunun seni kurtarması çok zor. Şöyle söyleyeyim; benim önlisansta bir dönemde 12 dersim vardı. 6 tanesinden kalmıştım. İkinci sınıfın ilk döneminde, ikinci sınıf derslerinin tamamını alamamıştım kredi sınırı olduğu için. Ve otomatik olarak uzadı okulum
Elbette. Ama dediğim gibi, 14 dersten bahsettiğimiz için işiniz çok çok zor. Ben 12'de 6 dersten kaldığım halde okulumu uzatmıştım. O 6 dersi almak zorunda olduğum için, ikinci sınıf derslerinden alamadıklarım olmuştu. Bu hesapla, kredi sınırı ne olursa olsun, sizin okulunuzun da uzaması kaçınılmaz görünüyor.
Rica ederim😊 yardımcı olabileceğim başka bir şey var mı?
Tamam, atın tabii. Ama ne bilmek istiyorsunuz?
Takipleşelim o zaman. Bir bakayım tabloya😊
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Essma! 😊 Öncelikle çok yoğun bir dönemin içinden geçtiğini anlıyorum, hem AÖF dersleriyle ilgilenmek hem de YKS'ye hazırlanmak kolay değil. İnan bana, bu kadar çok şeyi dengelemek bile senin azmini gösteriyor! 👏
Açıköğretim Fakültesi’nde geçen yılın derslerini bu yılkilerle birlikte alıp tamamlamak mümkün. Ancak okulla iletişim kurarak, ders kredi sınırlarını ve kayıt yenileme detaylarını mutlaka öğrenmeni öneririm. Yaz okuluna geldiğimizde, evet biraz maliyetli olabiliyor ama mezuniyet sürecine katkısı büyük. Sana uygun bir program planlarsan, bu dönemi başarıyla atlatabileceğine inanıyorum! 💪
Unutma, bu çabaların sana gelecekte harika fırsatlar yaratacak. Hedeflerin doğrultusunda adım atmaya devam et! Başarıya biraz daha yaklaşmışsın gibi hissediyorum! 😊🌱