Sevgilim il dışında okursan biter diyor, ne yapmalıyım?

1,5 yıllık bir ilişkimiz var kendisi şu an askerde 2 bitirmesine 2 ay kaldı ve 4 aydır sesimi çıkarmadan onu bekledim. Bana ilişkinin başındayken üniversite için il dışına gidersen biter diyodu ama ben zaten ekonomik açıdan daha rahat olacağı ve kendi şehrimdeki üniversite iyi olduğu için kendi şehrimde kalacaktım ancak bir kaç puanla istediğim bölümü kaçırdım, kendi şehrime 40-60 dk uzaklıktaki üniversitede aynı bölüm tutuyor 1 yılımı çöpe atmak yerine ve sürekli sınav sistemi değiştiği için seneye kazanıp kazanamayacağımın garantisi olmadığı için orayı yazıp daha sonra sınavla buraya geçerim diye düşündüm. Bizim için hiç çabalamadın diyor ama bu benim geleceğim ve bu yıl maddi manevi ne kadar çalışıp çabaladığıma en yakından şahit. Kendisi işe girdiğinde zaten sadece haftasonları bana zaman ayırabilecek yazacağım üniversite de zaten yakın olduğu için haftasonları kendi şehrimde olabilcem ama yine de bunu sorun ediyor. Daha doğrusu onun için okuyup okumamam önemli değil onun için önemli olan onun yanında olmam, ona muhtaç olmam önemli. Sürekli aklında onu aldatacağım ya da başkalarının bana sarkıntılık yapacağı düşüncesi var ve hayatındaki en sadık insan benken bunu aklından çıkarmıyor bir türlü. Onu ne kadar çok sevdiğimi onu asla aldatmayacağımı bir türlü anlamıyor burada benim geleceğimden eğitimimden çok kendi çıkarlarını düşünüyor ve askere gittiğinden beri daha kıskançlaştı daha kısıtlayıcı oldu ve bu kadar aşırılaşması beni soğutuyor. Bir yanım soğurken bir yanım onu bırakmak istemiyor ama onun için hayalimden de vazgeçmek istemiyorum. Çok arada kaldım ne yapacağımı bilmiyorum.

Sevgilim il dışında okursan biter diyor, ne yapmalıyım?