Sevgilim bir küsüyor bir barışıyor, ne yapmam lazım?

Arkadaşlar merhaba. 1 yıla yakın bir zamandır bir kızla görüşüyordum. Her ay en azından bir kere kendi kendine küsüp barışma huyu var. Instagramdan, whatsapptan engeller sonra kendi kendine yazar. En son 5 Mayıs'ta bunu yapınca bu sefer engeli bastım, bir süre beni rahat bırak demiştim. Banka hesabıma eft yapıp açıklamalar yazmıştı mesaj olarak. Konuşmaya başladık tekrar. 2 hafta önce haftasonu yanımda kaldı, cinsel hayatımız da var. Bana çok merhametlisin, çok iyisin falan dedi, şaşırdım. 4 gün sonra da (Perşembe günü) hediyem gelmişti. Cuma günü sabah annesiyle kavga ettiğini yazdı, konuştum, sakinleştirdim. Sonra bir işle alakalı fikrimi aldı. Akşamına ben çok yorgunum yatıyorum deyince tamam dedim. Akşam ses kaydı attı, çok kötüsün, ağzıma sıçtın dediği ve hüngür hüngür ağladığı bir ses kaydıydı. Anlam veremesem de sakinleştirmeye çalıştım. Cumartesi günü arkadaşlarla pikniğe gidecektik, sen de gel kafanı dağıtırsın dedim, gelmek istemiyorum dedi. Akşamına da ayrılık mesajı attı. Tamam deyip geçtim. Bir kaç gün düşündüm ve sonrasında mesaj attım. En iyisi bu ilişkiyi bitirmek olacak, bu sefer gidiyorsan bunun arkasında durmanı istiyorum dedim. O da ben bu ilişkide mutlu değilim zaten dedi ve konuşma bu şekilde bitti. Ben de açıkçası yoruldum bu durumdan ama anlamaya da çalışıyorum. O yüzden sormak istedim arkadaşlar.

Sevgilim bir küsüyor bir barışıyor, ne yapmam lazım?