Kekemeliğini yenen var mı?

zeki biriyim ve çok kolay öğreniyorum her şeyi. ortaokula kadar her şey çok güzeldi. farkında değildim ve çevrem de iyiydi. ortaokul sonda bir şey farkına varmamı sağladı ve o dönemden sonra resmen takıntıya dönüştü bu durum. lise hayatım en başından arka sıralarda saklanmakla başladı. yıllarca kendimi geri çektim kekemelik yüzünden. aklımda hep ben kekemeyim, yapamam lafı yankılanıyordu. psikoloji okumak istemiştim ama sonra 4 yıllık bölümler özellikle de eğitim fakültesi sunum ödevleri açısından yoğundur diye düşünüp görünmez bir bölüm okudum 2 yıllık. onun da stajında birkaç iletişimsel sorun yaşayınca ondan da hevesim kaçtı. kpss için hiç oturup çalışmadım doğru dürüst çünkü şimdiki mesleğimde stajdaki olay yüzünden kaçınmam gereken bir şeye dönüştü. hayatım hep kaçmakla geçti. birazcık oturup çalışsam istediğim bölümü kazanıcak bilgiye, zekaya sahibim ama kazansam ne olacak zaten sunumları veremem hadi mezun olsam meslek hayatında ne yapıcam vs. diye düşünüp en başından bırakıyorum ipleri. bu illeti yenen var mı? ya da sunumsuz ve mezun olduğunda insanlarla iletişimin olmadığı bir bölüm?

Güncellemeler
10 ay
ulan kimse yok demek ki.
Kekemeliğini yenen var mı?