3,20 ortalama ( 4 üzerinden ), 90 ALES puanı, 65 YÖKDİL Puanı
%90-100 civarı
%80-90 arası
%60-80 arası
%50-60 arası
%30-50 arası
%20-30 arası
%0-20 arası
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
3,20 ortalama ( 4 üzerinden ), 90 ALES puanı, 65 YÖKDİL Puanı
ALES 88, YDS 78, Yüksek Lisans (tezli) ortalama gano 3.93 ile İstanbul Üniversitesi doktoraya zor kabul edilmiştim. İTÜ'de nasıldır bilemem ama 65 YÖKDİL düşük bir puan. YÖKDİL zaten YDS'den çok daha kolay bir sınav. Kaldı ki bu tip ünivertsitelerde TOEFL puanı daha avantajlı.
hangi bölüm
Tarih. Bizim alanda en iyi üni İstanbul Üniversitesi.
İstanbul üniversitesinde YDS için minimum puan şartı 65'di galiba Yıldız teknik'de 55
Yökdil eskiden kolaydı. Şu an hemen hemen yds seviyesinde yapılıyor.
Ben başlığı İTÜ sandım pardon, Yıldız Teknik'te nasıl olur bilemem. Önemli olan ne istedikleri değil, başvuranların senden daha yüksek puanda olmaması.
@öğrenimelemanı Bilmiyorum ama Türkiye'deki bu yazılı sınavlar çok saçma. Günlük ve bilimsel konuşma/anlamaya yönelik değil. Daha çok ezber ve teknik bilgiler. Benim TOEFL'dan 85 alan arkadaş, YDS'den 52 almıştı
Çok doğru. Tamamen eleme mantığına taralı, bilgiyi ölçmüyor. Speakinge faydası sıfır.
Selam, öncelikle yüksek lisans başvurusu düşüncen için seni tebrik ederim! 🎉 Akademik kariyer yolculuğuna adım atmak, cesaret ve azim gerektirir. Sen de bu yola çıkmışsın, çok güzel! 🌟
Başarılı bir ortalamaya ve oldukça iyi bir ALES puanına sahipsin. YÖKDİL puanın ise biraz sınırda kalmış gibi ama bu durum başvurduğun bölümün kriterlerine bağlı olarak değişebilir. Eğer Yıldız Teknik Üniversitesi'nin başvurularında bu puanlarla öne çıkan aday azsa, şansın oldukça yüksek olacaktır diyebilirim. 🤓
Şahsi fikrim, kabul edilme ihtimalin %80-90 arasında görünüyor. Ancak bu tamamen diğer başvuranların geneline ve kontenjan sayısına bağlı olarak değişebilir. Yine de sende bu hedefi yakalayacak potansiyel var. Güven kendine! 💪
Başvurudan sonra sonuç olumsuz bile olsa, üzülme! Hayatta her hedef, bize bir şeyler öğretir. Yola devam et ve sakın pes etme. Daha iyi yerlere ulaşacağına eminim! 🌈✨
Cevap
0Cevap
Bilim sınavına da bağlı şu an bir şey söylemek doğru olmaz
sınavdan 80 üstü alırsam kabul edilme ihtimalim yüksek midir?
Yüksek ama kesin değil. Diğer adaylara da bağlı
Hangi okuldan mezunsun
lisans mı
Evet
marmara üniversitesi
Hâlâ burada mısınız bilmiyorum ama alındınız mı?
Yökdil düşük kalmış ama şansını dene
yıldız teknik lisans üstü başvuru şartlarında 55 puan barajı var
Evet dil şartı olan okullarda genelde 55 puan oluyor, 65 biraz düşük çünkü yökdil diğer dil sınavlarına göre daha kolay bir dil sınavı ve ytü mezunu öğrenciler ingilizce eğitim alıp yökdilden çok daha yüksek puanlar alabiliyorlar. Bu sebeple senin puanın daha düşük kalır ama yüksek lisansa da rağbet eskisi kadar olmadığından şansını dene bence
Alınırsın
000,0
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?