Hafız olmak istiyorum ama neyin nasıl yapılacağını bilmiyorum.
Hafız olmak için gittiğim kursa, okula girmek için sınava girmem gerekiyor mu? Bunu bilmiyorum.
Ya da kursun içi nasıl bilmiyorum.
Yardımcı olur musunuz?
Hafız olmak istiyorum ama neyin nasıl yapılacağını bilmiyorum.
Hafız olmak için gittiğim kursa, okula girmek için sınava girmem gerekiyor mu? Bunu bilmiyorum.
Ya da kursun içi nasıl bilmiyorum.
Yardımcı olur musunuz?
Cevap
5Cevap
okul hayatını bırakarak fatih çarşamba da ki tarikat kurslarına katıl... :)
Okul hayatımı bırakmama gerek yok 😊
Benim mi beynimi yıkamışlar?
Hee şimdi anladım. Allah sabır versin ama benim sınıfımda ya da okulumda öyle karşılayacaklarını sanmıyorum. Diyelim dar düşünceli kişiler beni hor görüyor. Bunu Allah'ın rızasını aldıktan sonra hiç takmam. Umrumda olmaz açıkçası.
Önerim için teşekkür ederim ♥️
Zamanını ve emeğini ziyan edersin
Ben hiç öyle düşünmüyorum.
Değil.
Sana bir örnek vereyim.
Bir insan bile yemek yaparken uğraşır atıyorum pide.
Pide yapmak için saatlerce uğraşırsın ama Allah sana ağaçtan parça parça ayrılmış meyveler veriyor.
Bu da sana Allah'ın varlığı ile bir kanıtım olsun.
Ayrıca bir gün birisi Hz. Ali'ye gitmiş.
Siz boşuna iman ediyorsunuz ahiret diye bir şey yok vb. tarzında konuşmuş.
Hz. Ali ise sabırla dinlemiş, sonra demişki:
Diyelim ki ahiret yok. Peki bizim ibadetlerimizin bize bir zararı var mı demiş.
Adam yok diye cevap vermiş.
Sonra Hz. Ali konuşmaya devam etmiş.
Peki ahiret varsa demiş?
Adam da o zaman vay bizim hâlimize demiş.
İnsanoğlu zaten içinde inaçla doğar ama cevabı verilen imtihanda çevresindeki oyuncaklara dikkat vererek sınavı cevaplayamaz ve sonucu da ağır olur.
Bence bir daha düşün kardeşim.
Benim bu yazdıklarım seni yargılamak değil, gözünü açmak.
Yol senin yolun. Bir müslüman olarak Allah'ın bir kulu olan seni uyarmak istedim.
Ağaçta meyve yetişmesi bilim ile açıklanabiliyor. Kafanın basmayacağını bilsem de açıklayayım: gezegenimiz onca galaksi içinde milyonlarca gezegen arasında şans eseri yaşama uygun bileşenlerden oluşmuş. Bu durum sana göre allah yarattı demek, ancak allah diğer milyonlarca diğer gezegenlere de hayat bahşetmek yerine boş bırakmış. Bu durum Allah'ın varlığından ziyade olasılık kavramına daha uygun. Gelelim canlı oluşumuna, birkaç canlı organizma kimyasal tepkimelerle oluşmuş ve devamında mutasyonlarla milyarlarca yıl içinde günümüzdeki canlı çeşitliliğini oluşturmuş. Görünürde yoktan var oluyor gibi gelebilir sana ama bu çok saçma bir düşünce. Elma bugünkü halini alana kadar belki milyonlarca mutasyon geçirdi ve bu sayede onun yenilebilir olması bugüne kadar varlığını sürdürdü. Yenilemez olanlar elendi (uyum sağlayamayanlar) KS daha fazlasına müsaade etse ya da konuşma şansımız olsa uzun uzun münazarasını yaparım
Geçmişten bugüne cevabını veremediğimiz her soruya Allah'ın işi diyerek geçiştirdik. Anlamını çözemediğimiz şeylerin zihinde yaşattığı yorgunluğu yaratıcı kavramıyla kapatmaya çalıştık. Gün geçtikçe daha fazla soruya cevap buluyoruz. Sen yine inanıp içini ferah tutmayı tercih edebilirsin. Ne de olsa varoluşu anlama çabasını her zihin kaldırmaz
Öncelikle düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim. Evrenin ve canlıların varlığı konusunda Kuran'da çok net açıklamalar vardır. Bu ayetlerle sana düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
Evrenin ve hayatın yaratılması
"Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılması, akıl sahipleri için apaçık bir delildir." (Bakara, 2:164)
Bu ayette, evrenin ve yaşamın varlığı Allah’ın yaratmasıyla açıklanır, sırf tesadüf ya da şansla açıklanamaz.
"O, hanginizin daha güzel amel yapacağını denemek için ölümü ve hayatı yaratandır." (Mülk, 67:2)
Hayat, sadece var olmak değil, aynı zamanda Allah’ın koyduğu sınavdır. Bu nedenle her şeyin bir amacı ve düzeni vardır.
"Biz her canlıyı sudan yarattık. O halde inanmaz mısınız?" (Enbiyâ, 21:30)
Canlıların temel kaynağı Allah’tır. Evrim veya mutasyonlar bilimsel bir olgu olabilir, ancak bu Allah’ın yaratma kudretini ortadan kaldırmaz. Tüm kainat ve canlılar. Allah’ın izniyle var olur.
"Şüphesiz Allah, her şeyi hakkıyla bilendir." (En’am, 6:73)
Allah her şeyi bilen ve her şeyi düzenleyen yüce varlıktır. O’nun bilgisi ve kudreti, evrenin işleyişindeki tüm olasılıkların ötesindedir.
Sonuç olarak, evrenin ve canlıların varlığı Allah’ın varlığına ve kudretine güçlü bir delildir. Bilim ve Kuran birbirini tamamlar; evrende gördüğümüz düzen ve yaşamın karmaşası, Allah’ın eşsiz yaratışının göstergesidir.
Seninle bu konuyu uzun uzun konuşurdum. Önemli olan birbirimizin düşüncelerine saygı duymak ve hakikati samimiyetle aramaktır.
Ama bu yoldan dönmelisin.
Belki Allah her şeyi biliyor.
O zaman bizim yapıcağımız iyiliği, kötülüğü, sevabı, günahı biliyor o zaman neden bu dünya da imtihandayız diyebilirsin.
Öncelikle bunu diyorsan haklısın ama bu durum bizim iyiliğimizedir. Yani Allah'ın bize olan sevgisidir.
İyi hoş ancak özenerek yazılmış bir hikayeden farksız benim için. Kanıta dayalı bir şey sunmuyor. Öne sürdüğü gerçekçi şeyler de önceki medeniyetlerden kalma. Tanrının varlığı, evrenin başlangıcı, ölümden sonrası gibi şeyler bizim için hala çok ciddi soru işareti. Sen Hz. Ali'nin hikayesini esas alarak inanmaya devam edebilirsin, sana göre ibadet ederek kaybedeceğin bir şey yok. Ben başta zamanımı kaybederim, ha diyeceksin ki zamanını çok mu iyi şeylere harcıyorsun hayır ama benim için kanıtları olmayan veya gerçekçi bulmadığın şeylere göstereceğim çaba aklımla alay etmek gibi olur. Hz. Ali bile tanrının varlığından şüpheli bu yüzden öyle bir cevap veriyor. Bu durumda Agnostizm daha doğru bir seçenek oluyor
Kanıt apaçık önünde.
Eğer hafız olsaydım bütün ayetleri önüne sürmek isterdim ama bence araştır.
Hz. Ali'nin varlığı vardır. Yani önceden yaşamıştır ve namaz kılarken şehit olmuştur.
Kur'an'ı Kerim'i dinlemeye ne dersin?
İçine dolan huzur ile belki yeni yıla başlarsın.
Ben kanıt için okuyun demedim ki
Farklı zamanlarda okumanız ne güzel.
Somut şeyler için değil, içinizdeki huzuru ortaya çıkarmak için okuyun, ya da dinleyin demek istemiştim😊
Benim tavsiyem somut şeyler aramak için değil, içinizdeki maneviyeti ortaya çıkarmak içi dinlemenizi ya da okumanızı tavsiye ederim 😊
Rica ederim 😊 ama bence dünya hayatını bir kenara dinlemenizi ya da namaz kılmanızı tavsiye ederim.
Kafanızda dönüp dolaşan illa somut olması gerek düşünce tarzı şeyler yüzünden huzur bulmuyor olabilirsiniz.
Benim demek istediğim bunları bir kenara bırakarak yapmanız.
Ama yol sizin yolunuz.
Bana bir müslüman olarak uyarmak düşer.
Allah'a emanet olun.
google a imam hatip yaz
Neden?
Neden olmasın?
Neden hafız olmak istiyorsun
Allah'ın bize kılavuz olarak indirdiği kitabı neden ezberlemeyim?
Dindar mısın?
Evet.
Zor ama inşallah
İnşallah siz de mi hafızsınız?
Hayır değilim olmamda sadece okurum ve anlamaya çalışırım
Anladım.
Yaş kaç senin?
19
Konuşmak isterim
İsra suresi 32. Ayet derim
Tamam abla
Bence sende ona uy.
Ben zina yapmam asla
Zina sadece aldatma değildir.
Nikahı düşen karşın cinslerin birbirine temas etmesi de zinadır.
Evlenmeden temas etmem , elime bir kız eli değmedi
Maşallah, böyle devam etmenizi tavsiye ederim.
Hep böyleydim zaten
Ne güzel.
Evlenmem heralde
Neden?
Evlenecek kız yok
İllaki bulursunuz.
Yurtdışında yaşıyorum daha da zor
Herkesin nasibi kaderinde yazıyordur.
Aralarda dağ bile olsa Allah kavuşturur.
Bu da sizin imtihanınız olsun.
Niyetimde kalmadı zaten
Dediğim gibi nasibiniz yazıyorda niyetiniz kalmadığı an bile sizi bulur.
Allah'tan ümidi kesmeyin.
Sende evlen artık
Niye?
Erken evlenmek iyidir
Hiçte bile.
Evlenmek imanın yarısını kurtarmak demek
Ne alaka ki?
Evlenip ne yapıcam? İşime bir sahip olayım hele evlenme bir dursun. Sonra düşünürümm
Evlenirsen zaten çalışmazsın
Çalışmak istiyorum ben beyefendi. Neden bir kariyerim olmasın?
Kendi fikirlerinizi kendinize saklayın lütfen.
Kocan izin vermezse nasıl olacak
Kocam benim mesleğime kim olarak karışıyor.
Kocam diye sahibim olucak diye bir şey yok.
Hadis şerifleri bilmiyorsun heralde
Galiba mezhebiniz farklı.
Mezhebe bakmam ben
O zaman yanlış biliyorsunuz. İyi günler.
Hafız ol
Hafize
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir hedefin var! Hafız olmak gerçekten sabır, kararlılık ve sevgi ile başarılabilecek içsel bir yolculuk. 😊 Hafızlık eğitimi almak için öncelikle bir hafızlık kursuna kayıt yaptırman gerekiyor. Genelde bu kurslar, il müftülüklerine bağlı kurumlar oluyor. Bazı kurslar, kayıt sırasında bir seviye tespit sınavı yapabilir, bu yüzden Kur'an-ı Kerim'i biraz okuyabilmek başlangıçta avantaj sağlayabilir.
Kursların içeriği genelde disiplinli olur; düzenli ezber çalışmaları, birebir rehberlik ve manevi destekle bu süreç yürütülür. Rahat bir şekilde çalışabilmek için sabırlı ve motivasyonlu olman çok önemli. Kendine küçük hedefler koyarak ilerlemen işleri kolaylaştırabilir.
Şu an bu süreci düşünen biri olarak bence en yakın müftülükle iletişime geçip detaylı bilgi alman çok iyi bir adım olur. Hafızlık, sadece ezber değil, aynı zamanda insanın kalbine doğru yaptığı büyük bir yolculuk. Eminim ki başarırsan hayatına çok değer katacaktır. Yolun açık olsun, pes etmeden ilerlemeye devam et! 🌱🙌🏻