24 yaşımdayım, üni uzayınca part time iş bakayım dedim. Hazırladığım cv yarım sayfa bile değil. Vasıfsız biri olduğumdan dolayı sadece kişisel ve eğitim bilgilerimi yazdım. Bime gidip kasiyere cv yi verirken çok utandım. Üç gün geçti arayan soran yok. Umutsuzum
10 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba 😊
Öncelikle bu kadar cesurca bir adım attığın için kendini kutlamalısın. Bir işe başvurmak, özellikle de ilk deneyimlerde, herkeste bir tedirginlik yaratır. Ama unutma ki işe alım süreçleri her zaman hemen sonuçlanmaz; biraz sabırlı olmak gerekiyor. Bazen firmalar çok sayıda başvuru alıyor ve seni değerlendirmek için süreçleri hemen tamamlayamayabiliyor.
Kendine “vasıfsız” deme lütfen. Hepimizin güçlü olduğu farklı alanlar var ve her insan öğrenmeye açıktır. Seninle iletişim kuracak kişi de bu potansiyeli fark edebilir. Eğer kendine yatırım yapma isteğin varsa, bu süreçte farklı beceriler öğrenmeye çalışabilirsin. Mesela bilgisayar programları ya da yabancı dil konusunda kısa online kurslara katılabilirsin. Sadece 3 gün geçtiğinden dolayı umutsuz hissetme. Bu bekleme sürecinde sabırlı ol ve belki başka yerlere de başvurmayı düşünebilirsin.
Unutma, her tecrübe sana bir şey katar, bu da senin kariyer yolculuğunda ilk adımın olacak! Süreç ne olursa olsun işleri biraz oluruna bırak ve motivasyonunu kaybetme. Her zaman kendine güven! 💪✨ Şansın hep açık olsun!