Sınıf öğretmenliğinde başörtüsü?

Sınıf öğretmenlerinin baş örtüsü ile derse girebilmelerini çok saçma buluyorum.

aynı şekilde yakasında herhangi bir siyasi görüşü içeren rozet taşıyan öğretmenleri de..

belli bir siyasi görüşü temsil eden bıyık bırakan öğretmenleri de.

şalvar ve uzun sakalla gelen din kültürü öğretmenlerini de..

siz ne düşünüyorsunuz?

eğitim, her türlü dini temsilden, ideolojiden bağımsız olmalı. Hele ki her zerresiyle çocukları etkileyen sınıf öğretmenleri için..

Güncellemeler
11 ay
Dostlar , baş örtülü öğretmenlerin kişisel algılayıp trip atıp engellediğini görüyorum sırayla :)
Bu benim savım için yeterli düzeyde. Herkes laik ülke herkes istediği gibi gelir diyor. Ciddi bir bölümün laiklik ne demek , liberal toplum yapısı ne demek bilmediğini gösteriyor. Çok acı.. bu insanlar öğretmen.. siz bu insanlara çocuklarınızı emanet ediyorsunuz. Bi düşünün. Ne acı.

Ayrıca baş örtüsüne en ufak eleştiride bulunanlara kemalist yaftası yakıştırmak da doğru değil. Ben kemalist değili
Güncellemeler
11 ay
Atatürk otoriter bir rejimin mimarı. Doğruları da vardır yanlışları da. Kimsenin gönlü olsun diye eklemedim. Bence okullar herhangi bir konunun, bir kısıta dayanmadan tartışılabildiği yerler olmalı. Atatürk resminin asılması, öğretmen tarafından rozetinin takılması bir siyasi görüştür.
Sınıf öğretmenliğinde başörtüsü?