Eczacılık
Hemşirelik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Eczacılık ve hemşirelik, sağlık sektöründe kadınların sıklıkla tercih ettiği iki önemli meslek. Her ikisi de topluma büyük katkı sağlayan, anlamlı ve doyurucu işler. Ancak bu iki meslek de birbirinden oldukça farklı, bu yüzden hangi mesleği seçeceğiniz tamamen kişisel tercihlerinize ve ilgi alanlarınıza bağlı.
İşte her iki mesleği değerlendirmek için bazı noktalar:
Eczacılık:
İş Tanımı: Eczacılar ilaçların doğru şekilde kullanımı, reçetelerin hazırlanması ve ilaç danışmanlığı konusunda çalışırlar. Ayrıca, ilaçların etkileri, yan etkileri hakkında bilgi sağlarlar.
Çalışma Koşulları: Eczacılar genellikle eczane veya hastane gibi sağlık kurumlarında çalışırlar, ancak farmasötik şirketler, araştırma ve eğitim gibi alanlarda da görev alabilirler.
Yaratıcılık ve Danışmanlık: Eczacılık, daha çok bireysel danışmanlık ve araştırma yapmayı sevenler için ideal bir meslek olabilir. Yalnızca ilaç hazırlamak değil, aynı zamanda insanlara sağlık konusunda rehberlik etmek de önemli bir görevdir.
Çalışma Saatleri: Genellikle sabah 9’dan akşam 6’ya kadar çalışma saatleri yaygın olsa da, bazı eczaneler 24 saat açık olabilir, bu da esneklik veya gece çalışmayı gerektirebilir.
Gelir Potansiyeli: Eczacılığın gelir potansiyeli genellikle yüksektir ve özellikle özel sektörde ya da kendi eczanesini açanlar için karlı bir meslek olabilir.
Hemşirelik:
İş Tanımı: Hemşireler, hastaların tedavi süreçlerine yardımcı olur, doktorlarla iş birliği yaparak bakım ve tedavi uygular. Aynı zamanda hasta izlemi, ilaç uygulamaları ve hastaları bilgilendirme gibi önemli görevleri vardır.
Çalışma Koşulları: Hemşirelik, genellikle hastane, sağlık merkezi veya bakım evleri gibi yerlerde yoğun çalışma gerektirir. Hemşireler, genellikle fiziksel ve duygusal olarak yorucu olabilen 12 saatlik vardiyalarla çalışırlar.
İnsan İlişkileri: Hemşirelik mesleği, doğrudan hasta bakımı gerektirdiği için çok insani bir meslek olup, başkalarına yardım etmek isteyen ve insanlarla güçlü bağlar kurmayı seven kişiler için ideal olabilir.
Çalışma Saatleri: Hemşirelik genellikle vardiya usulü çalışmayı gerektirir, bu nedenle iş saatleri daha esnek ve değişken olabilir. Yani gece, hafta sonu, tatil günlerinde çalışmak gerekebilir.
Gelir Potansiyeli: Hemşirelik, devlet hastanelerinde ya da özel hastanelerde değişen maaşlarla gelir sağlayan bir meslek olabilir. Ancak, bazı ülkelerde hemşirelerin maaşı, sektör ve deneyime göre oldukça iyi seviyelerde olabilir.
Hangi Meslek Daha İyi?
Kişisel Tercihler: Hemşirelik, daha fazla insana dokunma, doğrudan yardım etme ve duyusal tatmin sağlar. Eczacılık ise genellikle daha bağımsız çalışma, analitik düşünme ve ilaçlarla ilgili derinlemesine bilgi gerektirir.
İlgi Alanları: Eğer insanlarla yakın iletişimde bulunmak ve onlara doğrudan yardımcı olmak istiyorsanız, hemşirelik sizin için daha uygun olabilir. Fakat ilacın kimyasal yapıları, tedavi yöntemleri gibi konulara ilgi duyuyorsanız eczacılık daha uygun olabilir.
Çalışma Koşulları: Hemşirelik, daha fiziksel ve duygusal olarak yoğun bir iş olabilir. Eczacılık ise genellikle daha düzenli ve rahat bir çalışma ortamı sunar, ancak bazı durumlar da eczacıyı stres altına sokabilir (örneğin, hastane eczanesindeki yoğunluk).
Gelir: Her iki mesleğin de gelirleri ülkeden ülkeye değişir, ancak genellikle eczacılığın gelir potansiyeli daha yüksek olabilir. Ancak hemşirelik mesleği de sağlık sektörünün önemli bir parçası olduğu için birçok ülkede oldukça değerli ve iyi kazançlı bir meslek olarak kabul edilir.
Sonuç:
Her iki meslek de önemli ve saygı duyulması gereken mesleklerdir. Hangisini seçmeniz gerektiği, ne tür bir iş yapmayı hayal ettiğinizle alakalıdır. İnsanlarla birebir ilgilenmek, onlara bakım ve destek sağlamak istiyorsanız hemşirelik daha uygun olabilir. Ancak ilaçlar, sağlık bilimleri ve daha analitik bir çalışma istiyorsanız, eczacılık iyi bir seçenek olabilir.
Siz hangi mesleğe daha yakın hissediyorsunuz? Hemşirelik mi, eczacılık mı?
Yaa bir şey sorucam. Chatgpt mi jsjs
@UcanMorBalon belli değil mi
@UcanMorBalon ne alakası var niye böyle önyargılısınız deepseek olamaz mı 🤔
Kesinlikle eczacılık daha rahat öncelikle ekonominin el veriyorsa bir işletme sahibisin değilse de sorumlususun yönetici pozisyonundasin ama hemşirelik gerçekten zor hele de devlette ve poliklinikte değilsin 2 dk yerinde oturamazsın 16 saatlik nöbetleri saymıyorum hele doktorların gereksiz ego ve hadsizlerini çekme zorunluluğunu hiç saymıyorum bile
Hemşirelik her sağlık bölümünde bilgi edinebilecegin aynı zamanda çok koşturmalı bir iştir. Eczacılık ise bilgiye öğrenmeye o bilgiyi doğru aktarmaya dayalı bir iştir. Birinde hastanede bilinen, çalışan, insanlara yardım eden, akrabalara yardımcı olan bir hemşire olursun. Diğerinde mahallenin en çok güvendiği eczaneci olursun yani genel düşünmek lazım mesleği sonrasında karar vermek lazım.
Cevap
59Cevap
Eczacılar biraz daha parasal yönden iyi ama
Hemşire memur statüsünde yeşil pasaport gibi hakları var
Her ikiside bir kadın için çok güzel meslekler ama ben olsam rahatlık açısından eczacı olmayı tercih ederdim.
Kadınlar için ayrı erkekler için ayrı bir meslek yok çoğu mesleği rahatlıkla yapabilirler. İkisini de bir kadın yapabilir
Eczacılıkta hemşirelikte çok iyi mesleklerdir ama eczacılığın avantajı kendi iş yerini de açabilme fırsatı bulursun
Bu cinsiyetine değil şahsi kapasitene bağlı bir durum.
sonunda duzgun bir yorum
Teşekkürler ✨
Hemşirelik zor bir meslek yıpratıcı bence kadınlara yakışıyor ama o kesin
Eczacılık puanın yetiyorsa. Eczacıların çalışma şartları hemşirelere göre çok rahat.
2 meslekte ideal senin tam olarak hangi mesleği daha çok istediğin önemli
aşkım lütfen kadın erkek diye ayırmayalım ben olsam diş hekimliği secerdim daha rahat
eczacılık iyidir hem esnafsın hemde statün var mis gibi :D
Hemşirelik de nöbet var bana uyar dersen hemşirelik
Eczacılık bence kendi işinin kendi patronu olursun kimsenin ağız kokusunu çekmezsin
Hangisi sana daha yakın geliyorsa onu seçmelisin
İkisi de güzel ama eczacılık daha rahat ve stabil gibi.
Eczacı olabilir. Ama tabiki her alanda ihtiyaç var
Ne fark eder eczacılık da hemşire de iyi maaşı olan meslekler zaten
Eczacılık geliri yüksek ve rayına girdikten sonra çok rahat edebileceğin güzel bir meslek
İkisi de harika bence ama eczacılık işaretledim :))
İkisi de güzel meslek iş imkanı var tamamen sana kalmış
İkiside çok yakışır ama bence hemşirelik çok daha feminen
Eczacı olup sinek ilacı satmak var bir hayalim
Hemşirelikte saflıkta şiddet var bence eczacılık seçmelisin
Hem kendi işin olur
Hemşirelerde mobile çok çok fazla
Mesleğin cinsiyete göre seçilmesi bi 100 yıl öncenin modası değil mi? Arkadaşlar kendinize gelin ya. Karakter özelliklerin ne, hayattan ne bekliyorsun, başarı senin için ne demek vs biraz bu sorulara mı kafa yorsan acaba
kadınlar erkeklerin yaptıgı her işi yapabilir bırakın bunları
Kadinlarin sadece bu meslegi yapmaları mi gerekiyor
Hangisine daha yatkınsa onu. Kadın olmanın meseleyle alakası yok.
Eczacılık bitti bakma sen millete hemşirelikte atanırsın bari
Kadınlar her işi yapabilir bu ikisiyle sınırlı kalamaz
Çalışma saati daha düzenli ve daha az yorulacağın bir iş ama senin içindeki meslek neyse onu yapman daha iyi en önemli olan şey işini sevmen
İkisi de çok iyi ama hemşirelik açık ara bir kadına yakışan en iyi meslek en kadınsı mesleklerden birisi
Eczacılığın geldiği hale bak hemşirelikşe kıyaslanıyor vay be
Yetenek ilgi merak imkan ve mutlu oldugu şeyler üzerinden düşün
Hemşirler hep güzel ve özeldir.
En büyük hayalimdir
O önlükte
Ya öyle şey mi var nerde kendını iyi hissediyorsan ne konuda başarılıysan ona yönel
yatmak için ecz
aktif çalışma dert çekmek için hemşire
Hemşirelik çok zor, eczacılık daha mantıklı.
Paranız varsa eczacılık yoksa hemşire
Ekonomist bence. 💁
Eczacılık bence.
hemşirelik kadınlara çok yakışıyor
Şu iki seçenek arasında eczacılık derim
Hemşirelik tabii ki de kadınlar için daha iyi
Eczacılık hem esnafsin hem sağlıkçı çok iyi
Her ikiside seçebilirsiniz ama sevdiğiniz iş olsun
Bir kadın olarak hepsini yapabilirsin hayatım
seceneklerin 2 si de cok uygun
Eczane direk açamıyorsun biliyorsun değil mi
Hemşirelik güzel olur