Sevgiyi şevkati sıcaklığı içtenliği anaçlığı bünyesinde barındıran hanımellerine en güzel doktorluk hemşirelik öğretmenlik yakışır vede birde mutfakta harikalar yaratan ev yemekleri ve Pasta börek yapıp yaptığını satan esnaflık modeli bana göre👍💐🌸🌼🌺
Cumhurbaşkanlığı, İmamlık, Valilik, Cerrahlık, Otobüs-Tır Şöförlüğü, Gemi Kaptanlığı, Asker, Jet Pilotluğu, Yazarlık diye diye devam eder, neden mi?
Çünkü kadına yakışan meslekler diye yıllarca kadınları zayıf ve ikincil cinsiyet olarak gösterdiler. Kadından öğretmen olur (ana okulu genelde), kadından psikolog olur, kadından bakıcı olur, aşçı olur. Ama erkeklerin güç alanına, siyasete giremezler. Kadınlar zayıftır fiziksel güç gerektiren işlerde çalışamazlar, bunları artık aşmamız lazım.
özel bir soru. ben kadınların ev geçindirme yükümlülüğünü almalarına karşıyım. Bunun dışında çalışarak kendileri içinde yaşamak istemelerinede karşıyım. kadınlarımızın sağlık, eğitim ve hukuk sistemimizin içerisinde olması, geleceğimiz için çok önemli. Ama her kadın öncelikle annedir. O yüzden annelik öncelikli olarak her kulvarda yol alabilirler.
Yönetici inşaatçı sekreter kaportacı avukat hakim garson milletvekili polis kaymakam hepsi... Kadına her meslek yakışır. Kadın isterse hepsinin üstesinden gelir.
Yıllarca emek verip okudukları bölümün mesleği daha çok yakışır. Çünkü üniversitede verilen emeklerin boşa çıkması, alakasız bir mesleğe yönelmek kadar lanet bir şey yok
Bir kadın isterse hem anne hem baba hem öğrenci hem çalışan bir birey olabilir. Kadın istesin yeter ki her şeyi yapabilecek kapasitede ve sorumlulukta olan kişilerdir. Bir kadın alnının teriyle çalışarak kazanacağı her meslek ona yakışır
Tabiki annelik en cok yakısanı ama kadınlara anneligin yanında öteki meslekleride yapmak zorunda kacınılmazdır bence doktorluk hemsirelik te yakısan mesleklerden
Saglik sektorunun cogu ayni sekilde hukuk dalindaki meslek egtim alanida fazlasiyla yakisiyor 🤗 bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hemsire, doktor, eczaci, hukukcu (hakim, savci, avukat hepsi😊), öğretmenlik. Ama en cok ogretmenlik diye düşünüyorum. Zaten ulkede de kadin meslegi olarak görülüyor. Kadin işin içine girince her yer, her meslek, her ev güzel oluyor.
En İyi Cevaplar