1 aylık ihbar süreci verdiler kabul etmek istemiyorum çıkmak istiyorum zorla çalıştırıyolar
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılİstifa dilekçenizi verdiğiniz tarihten itibaren kabul etmek zorundalar ayrıca dilekçe 2 adet yazılır ve biri imzalatılarak geri alınır. Kabul etmeme lüksleri yok almıyorlar ise ispatın kolaylaştırılması adına noter aracılığıyla istifa dilekçesinin gönderilmesidir. İstifayı haklı gösteren bir evrak var ise, bu evrak da istifa dilekçesi ile birlikte işverene gönderilmelidir...
01 Yorumla
Soran1 yılBakın bize şart koştular ya 15 gün ihbar sürenizi doldurursunuz ya da 22bin para verirsiniz biz dedik ki para ama para 22 bin dediler çok bize göre nasil vercez çalışmakta istemiyoruz haliyle mecburen notere gittik sonrası zaten malum bu hakkı kim verdi size gbi söylemlerde bulundular
En İyi Cevaplar
1 yılRica ediyorum. Lütfen sorularıma cevap ver. Kaç aydır çalışıyorsun orada.
6 aydan az ise 14 gün, 6 aydan 1 seneye kadar 28 gün. Ama günlük 2 saat iş arama iznin var.
28 günde 56 saat iş arama iznin var.
Bu 56 saati ihbar sürenden düsebilirsin. Günlük 8 saat çalışıyorsan 28 gün ihbar süresi yerine 21 gün çalışırsın.
Gelelim istifamı almıyorlar demelerine. Cep telefonundan whatsappta gönder. Grubunuz var ise gruba yaz.
ya da istifanı almayan kişinin yanında SGK şikayet hattını ara. Bak nasıl alıyor istifanı 😃04 Yorumla
Soran1 yıl2 ay yeni doldu biz zaten onlara demiştik çıkmam istiyoruz aman kalın çıkmayın böyle şöyle neyse tamam bayrama kdr dedik Hatta arkadaşlarıma demiş ki Haziran 10a kdr beni idare edin çıkışını vericem ihbar süreside vermicem neyse bayram geçti biz dedik çıkış vermek istiyoruz devam etmek istemiyoruz hayır çıkışınızı alamam böyle şöyle ihbar sürenizi var dedik ihbar süresi istemiyoruz o zaman para vereceksiniz dediler ne kadar dedik 22bin biz o parayı verecek güçte değiliz dedik dalga gecer gibi o zaman yapacak bir şey yok yani dediler prosedür bu falan 3 4 saat uğraştık çıkış alsınlar diye almadılar eni sonunda notere gittik mecbur ordan yaptık sonra döndük iş yerine size bu hakkı kim veriyor gibi cümleler duymaya başladık öyle böyle işte
- 1 yıl
Bunun için notere gerek yoktu ki. Zaten 14 gün ihbar süresi varmış... En az 3 ya da 4 gün iş arama izni vardı. Zaten notere gitmissiniz... Artık süreç başlamış. Şu sartlarda 14 değil en az 11 gün çalışma süreniz var
Soran1 yılÇıkış verildi çalışma yok artık anlatamadım galiba çalışmak istemiyoruz o yüzden direkt çıkış için notere gittik
Soran1 yılKi bırak izin vs kullanmayı asla izin verilmezdi zaten
Hayır, noterden ihtarname çekmen tamamen yasal bir haktır ve işvereni bilgilendirmek için geçerli bir yoldur. Özellikle istifanı yazılı olarak verdin ama işveren seni bırakmıyorsa, “istifa iradeni” resmileştirmen gerekir ki ileride sorun yaşamayasın.
02 Yorumla
Soran1 yılNoterden çektik sonra şirkete döndük dediler size bu hakkı kim veriyor kendi topugunuza sıktınız vs vs
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Merhaba! Gerçekten zorlu ve kafa karıştırıcı bir süreçten geçtiğini anlayabiliyorum.😊 Böyle zamanlarda yasal haklarını bilmek motivasyonunu artırabilir. Noter aracılığıyla istifanı iletmen elinde resmi bir belge olmasını sağlar. İşverenin kabul edip etmemesi önemli değil, sen yasal sürecini tamamlarsın. Zorlanıyorsan mutlaka bir avukata danışmayı da düşünebilirsin. Kariyerinde her zaman en önemlisi kendini iyi hissetmen, bunu unutma!👏 Kendi yolunu çizmekten korkma, geleceğine yön vermek senin elinde.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
11Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı.
1 yılİstifanı almak zorunda.. Yazılı olarak ver.. Yazılı almam vs derse.. Mail at.. Seni kimse zorla çalıştıramaz.. Patagonya ya da muz cumhuriyeti değil burası kanunlar var :))
011 Yorumla
Soran1 yılDün dedim yarin gelip istifamı verip ekipmanlarimi bırakıp gidicem yok olmaz çıkış veriyorum diyipte çıkış verilmez ihbar süren vs var şu an başkasının ihbar süresi varmış 1 ay Onu beklicekmisim sonra benim alacakmışta ya diyorum istemiyorum zorla mı sağlığımı etkiliyor istemiyorum artık diyor yok yarin çalışacaksn diyor almıyor başka yöneticiyede gitmeme izin vermiyor istifani ben alırım ancak diyor 2 ayım daha yeni dolmuş ya
- 1 yıl
1. zger deneme süresi dedilerse size işe girerken 2 ay içinde yadq sonunda hiç nir gerekçe göstermeden işi bırakabilirsiniz..
2. kseyi beklemek diye bir durum yok..
3.2 aylık personelin ihbar süresi en fazla 2 hafta olabilir.. Ondada mobing ya da fazla çalışma yaptırılip odenmiyorsa istifa cerilebilir...
Firma sizi mahkemeye verir oda 2 haftalık ücret talep edebilir.. Kimse bununla uğraşmak istemez..
Size söylenen şeyler saçma.. Hiç bir dayanağı yok.. :))
Soran1 yılKadin kabul etmiyor istifa mi ihbar süren var diyor ve çalışacaksın şu an birinin ihbar süresi zaten var oda 1 aydir onun bitmesini beklicekmişim saçmalığa bak ben mobbing yüzünden ayrılıyorum artı olarak sağlığımı etkiliyor bunu anlamıyorlar ve ne yapıcam bilmiyorum bugün arkadaşımla gidicez şirkete konuşmak için yine ikna konuşmaları yapıcak eminim
- 1 yıl
1 ay çalışma süresi diye bir şey yok :).. Kadın kendi iş için sallıyor.. Google bile yaz bakalım ihbar süresi ne kqdqr çıkacak.. Yasal mevzuata uyacaksa en fazla 2hafta.. Seni 1 aya zorlaması bile seni için hak sebebi.. Git eşyalarını bırak ayrıl.. Köle değilsin.. Mahkeme veririz vs derlerse tamam görüşürüz fazla çalışma ve mobing için de.. Tabii varsq bunlar
Soran1 yılVar var tabi baskı var üstümüzde yapmak zorundasın seni buraya boşuna mı koyduk gibi laflar şu an başka birinin ihbar süresi varmış ne kadar kaldı dedim 1 ay dedi 2. bir kişinin ihbarını alamam dedi onun bitmesini beklicen dedi sonra senin alıcam yok dedim ben 1 2 ay daha burada çalışmam kusura bakmayın
- 1 yıl
Yahu öyle bir gerekçe yok.. Alamam vs diye :)) sana ne başkasından o ik nin sorunu adam bulsun senlik bir durum değil.. Çalışmak zorunda değilsin öyle bir dünya yok
Soran1 yılDünden beri dil döküyorum yok başka yöneticiyle konuşcam dedim gerek yok dedi istifanı ben alırım vs dedi e al dedim almadı ikna konuşmaları beni yorma dedi vs vs vs vs zorla tutuyorlar
- 1 yıl
Ben seni yerinde olsam hic gitmem.. Muhtemelen 2 aylik deneme süresi demişlerdir sqna.. Bırakma ha'kin var.. :))
Soran1 yılAma mecbur gitmem gerekiyor konuşmak için en azından istifa kağıdını yazayım bilgisayarlarini vereyim çalışmicam zaten bakalım başıma ne getirirler bilemem
- 1 yıl
En fazla sözleşmeye uymadın diye zararımı karşıma diye dava açabilir oda 2 haftalık ücret.. Bununla uğraşmazlar velevki uğraştılar.. Sende fazla çalışma ve mobing ileri sürersin.. Vs vs bir şey olmaz
Soran1 yılOhoo o kadar kişi çıkıyor bi benim mi sorun olacak kardeşim istemiyorum zorla mi 2 haftanın ücreti ne kadar olabilir ki
1 yılöyle saçmalık olamaz ya sana karısmaya hakları yok ne iş yapıyonki
016 Yorumla
Soran1 yılÇağrı merkezi
- 1 yıl
Ama güzel iş zevkli gibi gözüküyor
Soran1 yılYa ya ne demezsin her gün baskı satış yap hakaret laf söz bir tane satış yapma bakalım sana ne yapıyorlar
- 1 yıl
böyle satış yapılan bir işmi çagrı merkezi müşteri memnuniyeti diye biliyorum
Soran1 yılOhooo hemde ne satış sen hele bir satış yapmada göreyim seni nasil baskı var üstünde mesainin bitiyor 7 de diyelim 8 veya buçuğa kdr seni tutuyor bağırıp çağırıyor sen düşün
- 1 yıl
Ne satıyorsunuzki
Soran1 yılOnu bosverin ama banka üzerine çalışıyoruz onu diyeyim
- 1 yıl
:) kredi gibi bişemi demek istedin
Soran1 yılNeyse ne iş kötü mü kötü dimi
- 1 yıl
İnsanlarla ugraşmak çok zor ama
Soran1 yılHemde coook bunların baskısı müşterilerin istemiyorum verme söylemleri bunaldım artık
- 1 yıl
Çok dengesiz insan var var ya :) kadın tatlı dille konusunca karşıdaki sanki dünyanın en zen gin insanı gibi hem azı kokuyor hemde sizi zor durumda bırakıyorlar söveöiyorsunuzda içinizi boşaltmak için
Soran1 yılO kdr tatlı bir şekilde konuşup anlatıyorum ki hadi 1 istemiyosn ikna etmeye çalısiyorm mecbur yapmak zorundayım bu sefer müşteri benim arka planda ne yaşadığımı bilmediği için bana kızıp bagirip çağırıyor sen neden beni zorluyorsn diye e burdakiler de satış yapmak zorundasn diyolar gelde işin içinden çık
- 1 yıl
Ama sen haklısın karsındaki seni anlaması lazım apt yönetici bayan gelen turksel bayana bagırdı bende kadına bu kız bu işi istiyerek yapmıyor dedim.. Ay hergün hergün rahatsız ediyorlar kimseye gitmese nasıl satıs yapıcak dedim bozuldu yönetici her sene tahüttüm bittimi hep deştirim maksat işleri gözüksün hiçte 0 puan vermem nede olsa işlerini yapıyorlar
Soran1 yılOhooo bana neler neler diyolar o yüzden yoruldum haliyle çalışmak istemiyorum
- 1 yıl
Gizli olmasan sana yazardım saglık olsun sen iyi oldq
Gizli Üye(30-35)1 yılDeneme sürecinde ihbar yok feshetme hakkin var. Sozlesmede ne yazıyordu deneme süresi baktın mı?
00 YorumlaZorla değil siz istifanızı verdiniz onlar ise bu durumdan dolayı ihbar süresi olarak sizi 1 ay mecburi tutacak kanunlar bu tabi bu çalışma yılınıza göre değişir
07 Yorumla
Soran1 yıl2 ayım yeni doldu ihbar süresi istemiyorum önceki iş yerim bunu zorunlu tutmadı ama bunlar tutuyor
Soran1 yılValla 1 ay dedi hatta başka bisi şu an ihbar sürecinde 2. kisiyi alamıyoruz ihbara onunkinin bitmesini beklicem de benimki açılacakta benimki bitecekte ya istemiyorum bunlar neden anlamıyor
Soran1 yılEeee napicam yani ihbar süresini istemiyorum önceki şirketimde de sundular kabul etmedim zorunlu bırakmadılar
Soran1 yılNe kadar ki
Öyle bir şey yok, eğer işe gitmezsen devamsızlıktan onlar haklı sebepten seni kovabilir. Zorla çalıştırmıyorlar hukukdaki bir yasa bu.
02 Yorumla
Soran1 yıl15 guh ihbar süresi zorunluluğu koydular bizde kabul etmedik o zmn 22 bin ödeyeceksiniz dedi
1 yılİhbar süren var ise çalışmak zorundasın
01 Yorumla
Soran1 yıl2 ayımız yeni dolmuş 15 gün istediler bizde kabul etmedik o zaman 22 bin para vereceksiniz dediler şart koştular
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılİhbarını calis kıdem tazminatını da al çık
026 Yorumla
Soran1 yılDaha yeni 2 ayım doldu
- 1 yıl
Hahaha
2 aya 1 ay ihbar mi olurmuş:)
Yarin gelmiyorum de gitme :)
Bitti gitti :)
Soran1 yılşu an başka birinin ihbar süresi varmış ne kadar kaldı dedim 1 ay dedi 2. bir kişinin ihbarını alamam dedi onun bitmesini beklicen dedi sonra senin alıcam yok dedim ben 1 2 ay daha burada çalışmam kusura bakmayın kabul etmiyor çalışacaksn dedi hayır dedim sağlığımı etkiliyor istemiyorum dedim çalışmama durumun olamaz dedi falan filan
- 1 yıl
Ya yok be abicim hic bir sorumlulugun yok yarin gitme tamam
Soran1 yılBugün gidicem mecbur konuşmak için çağırdı ama istifa kağıdını yazıp çıkıcam gerisi beni alakadar etmiyor
- 1 yıl
Aynen öyle cunk7 zaten hic bir sorumlulugun yok
Yeni calisansin
Soran1 yılOhoo bak başıma neler edecekler
- 1 yıl
Hic bir şey:)
Bir is sözleşmesi bile imzaladin mi
Yani eğitim verdik
Şu kadar ay vs
Normal bir eğitim bedeli vs yoksa hic gitme :)
Kimse hic bisi yapamaz
Soran1 yılVar 4 gün eğitim verildi zaten kurumsal şirket sözleşme olmazsa olmaz tabi ama 2 ayım yeni doldu ve çıkmak istiyorum bu isin bana göre olmadığını anlad8m baskı ve mobbing var şuanda da zorlanıyorum çalış diye
- 1 yıl
Gitme :)
Soran1 yılMecburum 🥺yoksa kendilerini haklı çıkarırlar bilgisayar ekipmanlari bende sadece istifa kağıdını yazıp çıkmak istiyorum sonra başıma iş açarlar
- 1 yıl
Hic bisi olmaz demirbaslarini birak ve cik
Soran1 yılÖnce bi gideyim hayırlısıyla net konuşup çıkayım umarım bir şey olmaz
- 1 yıl
Hic bir şey olmaz rahat ol tehdit etselerdi rahat ol ben bunları teslim edeyim yarin gelmicem de cik git
Soran1 yıl15 gün mecburi ihbar var diyolar ve çıkış alamam diyolar kaldım işin içinde
- 1 yıl
Sacmalamayin abicim :) neyse kolay gelsin
Soran1 yılCidden bak zor durumda bıraktılar bizi şu an mecbur geldik notere
- 1 yıl
Ara iskuru abicim niye para harciyorsun
Soran1 yılNotere gittik istifayı yaptık geldik dedi size bu hakkı kim veriyor ama
- 1 yıl
S.. git deseydin
Soran1 yılCidden sabahtan etmedikleri laf söz kalmadı
- 1 yıl
Iyide sen musade ediyorsun
Bu başına gelenleri
Ac telefon iskura bildir ve cek git bu kadar
Soran1 yılZaten noterden çıkış aldık bitti döndük zimmet teslimine onuda yaptık biz isimizi bitirdk dedik basladilar size bu hakkı
Kim veriyor yok bilmem ne e biz naptik dedik naptik çıkış verdik gittik bilgisayarlarimizi bıraktık çıktık o kdr zorlarina gitti ki anlatamam boyun eğmedik ya biz dedik sabahtan beri yalvarıyoruz bizim çıkışımı verin yok dedi ihbar sürenizi tamamlayın yoksa 22 bin TL para verin diye şart koştular- 1 yıl
Hala ayni şeyi anlatıyorsun :)
Noterede gerek yoktu
Iskura bildirseydin tamamdi
Neyse gecmis olsun
Soran1 yılO an aklımıza o geldi napalim bir şekilde olacaktı yani umarım başımıza bir iş açmazlar
- 1 yıl
Hic bisi olmaz
1 yılAvukata vekalet ver aynı gün çıkarsin
02 Yorumla
Soran1 yılAvukatı nerden bulucam ya
- 1 yıl
Nasi nerden bulacan araştır memleket neresi
Ne kadsr süredir o iş yerinde çalışıyorsun
035 Yorumla
Soran1 yıl2 ayım yeni doldu
Soran1 yılşu an bir kişinin ihbar süresi varmış 1 ayı var daha onu bekle diyor eee onu beklesem 1 ay ordan hadi benimde 15 gün derler eee yine 1 bucuk 2 ay orada kalicam istemiyorum artık orada çalışmayı sağlığımı psikolojimi mahvetti ora artik bunu anlatamıyorum
Soran1 yılBana onu dedi 2. bir kişinin ihbarıni alamıyorum diye onunkinin bitmesini beklemeliymişim sonra benimkini alacakmışta falan filan benim sağlığımı etkiliyor bunu anlamıyorlar bugün gidip tekrar konuşcam istemediğimi tekrar belirticem burama kdr geldi insanı zorla tutuyorlar çalışacaksn diyor bana dün ya anlamıyor beni
Soran1 yılMaaşımı kaç gün önce aldım sorun yok amacım maaş almak değil para da degl yeter ki çıkayım mental sağlığım gidiyor çünkü o kdr zorunlu tutuyor ki anlatamam o kdr dil döktüm dün yok yok çalışacaksn ondan sonra seninkini alacam falan filan ben onu neden beklemek zorundayım ya da benim daha 3 gün önce 2 ayım doldu ne bu zorlamalar
Soran1 yılYaşım 26 ben zorunda değilim orası zaten kurumsal bir yer çağrı merkezi şirketi günde kaç kişi geliyor başvuruya hayli hayli bulurlar
- 1 yıl
İyi niyetle konuşup çözmek istiyorum çalışmak istemiyorum zaten 2aylik çalışan olduğum için ihbar sürümde yokmuş dersin istifa dilekçesi ver bu saatten sonra ise gelmiyorum dersin netten de kendin araştır hatta alo170 SGK danışma hattı vardı orasını ara sor onlar yardımcı olur müdüre de 170 arayıp öğrendim dersin yasayı bilmedigin için seni bekletiyor işte
Soran1 yılCidden beni mi kandırıyor? İstifamı belirttiğim kişi takim lideri Yöneticiye gitmeme izin vermedi istifanı ben alırım anca dedi ben üstüne gittim devam etmek istemiyorum diye bugün çağırdı konuşmak için büyük ihtimal yine ikna konuşması yapacak bana yok ihbar süreci vs vs vs dicek ihbar katılmaz isen para vericeksn dicek bana arkadaşım dün dedi noter gidicem falan zorla çalıştıramazlar gibisinden bende noterden çekiniyorum sorun olur mu diye
- 1 yıl
Bence yapman gereken şey saat kaçta iş saatin bilmiyroum ama 9-10 gibi 170 ara SGK için danışma hattı durumu tüm süreci anlat böyle bir şey var mı diye sor belki 2-3 kişi ihbar süresi varsa iş yerinin çalışma durumu bunu karsilamiyorsa evet olabilir der yoksa hayır kanunda böyle bir şey yok der sende ona göre hareket edersin ama otel para ver falan filan bir durum yok işverene para verilir mi bee 🤣🤣 ihbar süresi demek mesela sen bugün istifa ettin iş yerinde 2-3 sene çalıştın senin yerien eleman bulmak için devletin işyerine verdiği süre sende bunu bilerek istifa ediyorsun tabi bu süreyi her yeri kullanmıyor
- 1 yıl
Normal şartlarda evet noter tarafından onaylı istifa dilekçesi veriyorsun veya PTT tarafindan resmi işleme dokuyorsun o zaman 15gun maksimum çalıştırıyor günlük 1 saat iş arama izni vermesi lazım gibi gibi ama sen daha 2qylik çalışansin senin ihbar süren yok xaten deneme süren var sen 170 i ara durumu anlat onlar sana kanun çerçevesinde yardımcı olurlar
Soran1 yılZaten günlük mola hakkımız 1 saat hele tamamını kullanmayın diyolar geçen 4 saat çalıştık yarım saat mola hakkı verdiler bana geldi dedi ki 10 dk kullan sadece 20 dk içerde bırakman lazım diye bende dedim afedersin ama tuvalet ihtiyacımız peki robot değilim dedim kusura bakmayın sonra diğer ekibin lideri geldi araya girdi tehditler vs vs sorun varsa bana söyle lafları yani anlayacagn berbat bir yer ve dünden beridirde beni ikna etmeye çalışıyor çalışmama gibi bir durum söz konusu değil 1 ay onun süreci varmış da benim onu beklemem gerekiyormusta sonra benimki alacakmışta yemin ediyorum 1 gün dahi çalışma hissiyatım yok zatn üstümüzde baskı var satış yapmak zorundasınız diye misal mesai 7 de bitiyor ya 8 veya 8 buçuğa kdr bazen 9 oluyo tutuyo laf söz işitiyoruz neyse bugün arkadaşımla beraber 10 gbi gidicez şirkete çünkü oda istifa istemiş bakalım ne yapacaz
Soran1 yılYok ben direkt şirkete gidiyorum istifa kağıdını yazıp çıkıcam eğer kabul edilmez ise direkt noter ben bekleyemem
Soran1 yıl15 gün mecburi ihbar var diyolar ve çıkış alamam diyolar kaldım işin içinde
Soran1 yılYönetici tarafı vs vs vs sabahtan it gbi ordan oraya bir çıkış alamıyoruz ya 15 gün ihbarda kalırsınız ya da 22 bin para verirsiniz şart koymuşlar
Soran1 yılNotere gittik istifayı yaptık dedi size bu hakkı kim veriyor
Soran1 yılYok kendi topuğunuza sıktınız yok kim bu hakkı size veriyor yok bilmem ne biz boyun eğmedik ya
- 1 yıl
Baksınlar işine herkes kendisini bir halt sanıyor salla gitsin o istersen o işten çıkartsin sanki babasının iş yeri savunuyor milleti zorlama mi tutucakmis orada doğru düzgün davransinlar çalışanlara kimse işten ayrilmak istemez zaten onlarda biliyorlar bunu millete sallıyorlar sadece
Soran1 yılZaten noterden çıkış aldık bitti döndük zimmet teslimine onuda yaptık biz isimizi bitirdk dedik basladilar size bu hakkı
Kim veriyor yok bilmem ne e biz naptik dedik naptik çıkış verdik gittik bilgisayarlarimizi bıraktık çıktık o kdr zorlarina gitti ki anlatamam boyun eğmedik ya biz dedik sabahtan beri yalvarıyoruz bizim çıkışımı verin yok dedi ihbar sürenizi tamamlayın yoksa 22 bin TL para verin diye şart koştular bizde mecbur kaldık notere gittik
Soran1 yılİşte zorlarina giden de bu oldu istediklerini yapamadılar ya ikna edemediler ya biz karşı geldik ya
Soran1 yılHayır çıkışımız oldu çalışmak yok artık
Soran1 yılO bitti çıkış verdiğimiz için eğer ki çıkış vermeseydik mecburi ya 15 gün çalışacaktik ya da 22 bin para verecektik
Noter ihtarı
04 Yorumla
Soran1 yılTm ama sorun olur mu
Soran1 yılYa mahkemelik olursam
Gizli Üye(30-35)1 yılGitme ise
07 Yorumla
Soran1 yılÖyle bir lüksün yok diyo
Cevap sahibi1 yılPardonda isyerimi belirliyor nasil yasayacagini?
Soran1 yılKurumsal şirket ya zorunlu tutuyorlar dün o kdr dil döktüm gelmek istemiyorum artık diye çalışmak istemiyorumm falan ihbar sürecin olacak falan filan şu an baskasi ihbarda seninkini alamiyom onun ki bitecekte benimkini alacakta bak bak benm sağlığımı etkiliyor bu iş bunu anlamiyolar
Cevap sahibi1 yılDurma cek ihtari o zaman noterden. Haksiz yere tutamazlar hem biri cikti diye bir baskasi cikamaz diye bir kural sacma sapan bir dey degilmi sence de?
Gerce burasi Turkiye Turkiye'de normal bunlar manyaklik yapmak yani? Ben simdi ise gidiyorum isterinde sorayim ben bi bakalim ne diyecekler?
Soran1 yılÖyle dedi bana 2. bir kişinin ihbarını alamıyorum onunkini bitmesini beklicem 1 ayı varmış daha eee benimde 15 20 gün desen yine 2 ay burdayım asla katlanamam asla
Cevap sahibi1 yılBen isyerinde sorayim munkunmu boyle bir sey diye hic sanmiyorum mumkun olduguna
Soran1 yılHer iş yerinin prosedürü farklıdır bilemem
- Eğitim & Kariyer konusunda 903 cevap paylaştı.
1 yılgitme işe
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem