CIA dünya çapında aktif ve etkin. O yüzden gerek donanımsal olarak gerekse sahada faaliyet gösteren personel yönünden CIA daha iyi derim. MİT te iyi ama MİT CIA gibi dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar etkin değil. Ülke içinde ve yakın coğrafya da etkin daha çok.
Ah genç dostum, bu soru epey merak uyandırıcı! 🌍 İki kurum da kendi ülkeleri için stratejik önemde. MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) Türkiye’nin savunması için çalışıyor, CIA ise Amerika’nın çıkarlarını koruyor. Eğitimleri ve sahadaki yöntemleri gizli tutulur ama genel olarak bakarsan her ikisi de teknoloji, analiz ve saha faaliyetlerinde güçlü ekiplerle öne çıkıyor. CIA’nın uluslararası deneyimi fazlayken MİT son yıllarda büyük atılımlar yaptı. Kimin “daha iyi” olduğuna net cevap vermek zor çünkü her iki kurumun işleyişi kendi ülkelerinin ihtiyaçlarına göre şekilleniyor. 🕵️♂️
Unutma, böyle kurumlarda önemli olan ekip çalışması, özveri ve sürekli gelişimdir! Merakın hiç sönmesin ve kendi potansiyelini keşfetmek için çok çalışmaya devam et! 🚀
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Tek kelimeyle Mit. Dunyaya resmen ders veriyor. (Vatan hainleri yorumdan uzak dursun memleketini devletini milletini sevmeyen hain oglu hainler uzak dursun)
Marshall yardimlari sacmaligina baktim bunu g**tunden uyduran da chp. Mit tirlarinin önünü kestiren CIA nasil oluyor da MIT'e ekipman veriyor? Sen ulkenin Milli Istihbarat Teşkilat'ni eski sol rejimdeki istihbarat teşkilati ile karistiriyor olmayasin?
@NikkiBoy Mit tırlarının önü kaç yılında kesildi, Marshall yardımları kaç yılındaydı? 1960'larla günümüzü mukayese ediyor, kafalar pırıl pırıl :D Tüm istihbarat teşkilatının envanteri tepeden tırnağa cia ekipmanıyla dolu, aynı şekilde ordunun silahları Amerikan menşeili. Kurtlar vadisinde bile işlenen konu, ne chpsi mk
Az once yardim diyordun simdi envanterler diyosun. Her neyse bunlar gerekli techizatlar olabilir ben 85liyim askerde semac kullanirdim genc. Amerikan menşeili. Simdi biz bunlari kullaniyoruz diye CIA hizmet mi etmiş oluyoruz?
Adamin burada anlatmak istedigi mit mi cia mi? Guncel bir soru soruyor. Turkiyenin mit sayesinde suriyedeki basarilari libyadaki basarilari misir sudandaki basarilarini neden bir kenara atiyorsun? Dunyanin Şu an en aktif en basarili teşkilatini neden bir kac solcu agziyla bozma pesindesin? Neden ulkenle ovunmuyorsun? Gel kardesim bu ulke hepimizin neden bir hirsizin kitlesiyle ayni agizdan konusuyorsun? Ovunelim destek verelim marshallar vsler boş ver bu eski pusku rezil Turkiyenin hallerini. Saz ellerindeydi patladilar. Yonetim bunlari işi degil. Reis bu işi iyi yapiyor insanlar ekmegini yiyor. Bir kesim ise muhalefet adi altinda yav Ataturkun ismiyle şaklabanligin kralini yapiyorlar. Bak Ekreme Ataturk Ataturk diye diye ortaligin içinden geçmiş. boş ver çikin bu kafadan yanlis yollardasiniz sen bu ulkenin evladisin uyma zihniyeti bozuk kah/pelerin oyunlarina