İş görüşmesinde medeni durum konuşmak itici değil mi?

Dün işyerinde önemli bir pozisyon için grup mülakatı yapıldı. Sohbet havasında geçsin istiyoruz dediler, herkes kendini ve neden bu pozisyonu istediğini anlattı. Bir tane kız evliyim ve çocuğum var diye arkadaşlarım dezavantaj olarak görüyorlar ama ben avantaj olarak görüyorum sonuçta bir doğum iznine falan çıkmayacağım dedi. Yani birazcık saçmaladı. Ayrıca hayat bu belli mi olur, yine hamile kalabilirsin veya çocuğun Allah vermesin hasta olur, izne ayrılmak zorunda kalırsın. Zaten kız öyle saçmalamaya başlayınca mulakatcilardan birinin yüzünde tiksinme ifadesi ortaya çıktı, mikro ifade falan da değildi ha kabak gibi ortadaydı, kız devam ediyordu ama aynı konuya, zaten bu saatten sonra nasıl toparlayacaksin.. 😆 Sizce görüşmede bu tarz şeyler söylemek doğru mu? Sonuçta evli olmayan ve çocuğu olmayan adayları biraz dışlamış oluyorsun.. ben görüşmede yaşımı bile söylemedim, sormadı onlar da. Ne zaman nereden mezun oldum, çalıştığım yerlerde ne zaman başladım ne zaman ayrıldım tarih vs de belirtmedim. Zaten özgeçmiş de göndermiştim öncesinde.. Söyleyen adaylar kendileri söyledi, onlar sormadı..

İş görüşmesinde medeni durum konuşmak itici değil mi?