AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
139Cevap
Erkeğin çalışmayan kadına bakmak zorunda olması için kadının ev işlerini eksiksiz yapıyor olması, kaytarmıyor olması, sürekli kocasından yardım istiyor olmaması gerekir. Çünkü koca evi yan gelip yatma yeri değildir.
Herkes müslüman değil bacım o müslümanlıkta var. Normalde öyle bir zorunlulukta yok. İlişkiye ve duruma bağlı her şey.
Çalışmasa da bakmak zorunda tabii ki. Ama kadın evde ev hanımlığını yapıyorsa tabii ki. Ev hanımlığı başlı başına bir is6zaten.
Kesinlikle öyle , bu erkeğin sorumluluğu olup, kadının böyle bir yükümlülüğü yoktur. Kadının kendi tercihidir.
Niye kadın çalışsa bile erkek ona bakmak zorunda kadın ztn kendi imkanlarıyla parasını kazanıyo neden baksınki
Haksızsın. Evlilik demek bakıma muhtaç tarafın sorumlululuğunu üstlenmek değildir. İşin tembelliğine kolayına kaçıp popo devirip yatma çalışmama peşindesin. Yemezler. Kadın erkek eşittir. Hadi kalk yarın pazartesi iş başı yapacaksın
Bunu soran erkek değilse bende hiçbir şey bilmiyorum.
Kadinim
Soruyu tersten okumuşum kusura bakma
Haksizsiniz!
Ne oldu kadin erkek esitligine?
Hani ozgurdunuz, ayaklariniz uzerinde durabiliyordunuz?
Duramayacaksaniz hic konusmayacaksiniz.
Gule gule.
şu an prenses erkek oldun. Şu an dişil enerjin yüksek oldu senin. Şu an yumuşadın. Yani onlara göre öyle.
Pozitif ayrımcılığı sonuna kadar kullanan kafa yapısı bu. Buna bişey yapamazsın. Sen sabahtan akşama kadar çalışırken onlar evde Netflix dizisi bitirmeyi hayal ediyorlar.
Gizli üye gayet haklı erkek ve kadın kendi ayaklarının üstünde durmalı ili tarafında finansal özgürlüğü olmalı ve ev işlerinde bölüşme yapmalı prenses erkek falan olmadı
Arkadaslar bence ikiniz de haklisiniz. Bir tarafta Berkay arkadasin dedigi gibi kendi isine geldigi gibi pozitif ayrimciligi kullanan kadinlar varken, obur tarafta da gercekten hayata karsi mucadele ederken karakterli sekilde durabilen kadinlar var. Prenses diyenler de bence ilk kumedeler, cunku onlar kaypak ve her turlu hakli cikmayi seven kisilik bozukluguna sahip kisiler. isteyen prenses desin, kimin umrunda? Dogru bildigi yeter herkese.
Beni hakli bulan hanimefendiye de tesekkur ederim, lakin kendisinin nesli tukeniyor.
Teşekkür ederim ✨️
Her kadının maddi özgürlüğü olmalı rahatça kendi parasını harçamalı
O kadın benim karım ise evet ona bakmak zorundayım.
Evet eve bakmak erkeğin görevidir. Hem dinen ve hemde hukuken böyledir.
Sevgiliyse bakmak zorunda değil evliyse zorunlu ama
Evlilikte erkek kadına ekonomik olarak destek olmakla mükelleftir.
Sevem erkek evine sahip cikar , kadin calismiyorsa ortak gecim sart
bence her ne olursa olsun kadın çalışarak kendi ekonomik bağımsızlığını kazanmalı. Öbür türlü ev işi ne yapsa, yemek de yapsa eve para getiren taraf kendinin üstün olduğunu iddia ediyor. diğer tarafta özgürlüğümüz varsa bu durumu riske atamayız.
Bakmak zorunda kadın ister çalışır ister çalışmaz keyfi ama erkek bütün ihtiyaçları karşılayacak yok öyle bir dünya tuhaf olur zaten AA’sını satayım insan içinden çıkmadığı kucağında indirmediği bir karısınada baksın bir zahmet hatta baksın değil neye bakıyor mecbur bakacak evlilik o kocalık o
islamda öyle ama
inançsız biriyle evlenmişsen
çalışmak zorundasın
Evet ama kadın da kocayı cüzdan olarak görmemeli kocası ev işini yapmak istese bile hayır hayatım zaten sen çalışıyorsun ev işlerini ben hallederim demeli yani iyi niyetli olmalı. Önemli olan kimin para kazandığı ya da kimin ev işi yaptığı değil, önemli olan partnerinin seni düşünüp çok yük altında kalma diye işin ucundan tutmak istemesi ve bunu gerçekten isteyerek yapması, yani partnerin iyi niyeti
Valla ben kedi bakıyorum senelerdir herkese de tavsiye ederim, onun dışında kendine bakamayan insandan uzak durun
Bende çalışıyorum ama ev aldık borçlar var. Eşim kredileri öder ben eve alışveriş ederim mesela.. kendim için harcarım. Hicllmazsa baksasina muhtacı olmuyorsunuz
dogrusun ilerde eşim calısmasa sorun yapmam bakarım eve
Haksızsın 😂 Bekârım ben, niye kadına bakmak zorundaymışım 😂 Ne zorunluluğum var 😂
Zorunda olduğum için değil, sevdiğim için yaparim
Evet haksızsın ve bence kadın değilsin kadınsan da etkileşim için saçmalıyosun
Evcil hayvan gibi kendisine başkasının bakmasını bekliyor 🤣🤣
Haklı Kadın Zaten Herişi Yapıyor Çalışmasada Olur 💛🤗
Kesinlikle haklısın ❤️
Calismayacak kadin gitsin zengin koca avina ciksin
Bu devirde erkeğe tüm sorumluluğu yüklemeyi doğru bulmuyorum çalışırım ben
Haklısın diyemeyeceğim pek kişinin maddi özgürlüğü olmalı
Bencede öyle ama kadında o anda ev işini yapmak zorunda
Herşeyi bilen biri olarak söylüyorum ki sen %99 Malsin
Herkesin bir görevi var. Erkek geçindirir kadın ev işleri yapar eşine yuvasına hizmet eder.
Bu görevler, kadının hizmetçi olduğu nerde yazıyor?
Seven yuvasını benimseyen kadın zevkle hizmet eder. Bu onun köle olduğunu göstermez. Erkek dışarda çalışarak hizmet eder kadın evinde çalışarak. Bunu sosyal rol ya da görev olarak düşünebilirsin.
Öyle. Ona bakmayıp kime bakacak. Bencede yani
Zaten çalışmasın ben bakarım yeter ki mantıklı biri olsun
Haklısın. Bak karşıt cinsi bu konuda desteklerim. 😃
Artık erkekler bakmak istemiyor kapıya koyar seni sefil olursin
Mesela kendimden örnek vereyim...
37k maaşım var... 10 k harcayıp gerisi ile yatırım yapıyorum.. Yani bana anca yetiyor...
Şimdi erkeklik yapıp da sürünmenin an anlamı var mı?
Bu kadar kazanıyorum ek iş yapsan bu sefer " Benimle ilgilenecek vaktin kalmıyor" der kadınlar...
Kadın kendi görevlerini layığıyla yerine getiriyorsa evet
Evlenince karıma bakmak zorundayım evet bu doğrudur hemde ittt gibi
O da o**sura o**sura uyusun evde...
Uyusun da büyüsün
zorunda değil de, bakmak istemeli içinden gelmeli, sonuçta evlenirken zorla evlenmiyosun her şeyi göze alarak evlenıyosun madem evlisin iki taraf da birbirine her sart ve kosulda destek olmalı hem madde hem manevi
Kadın, kendini bilsin yeter. Namerde muhtaç etmez kimse. Gereken yapılır.
kimse kimseye bakmak zorunda değil çocuk musunuz siz
Tamam sen çalış
Sen çocuk gibi erkeklere yemek pişiriyorsun eline bakıyor ama
allah allah öyle mi yapıyormuşum
Aynen öyle başka soru
🤪🤪🤪👍🤪👍🤪👍🤪
Barış Alper Yılmaz çok yakışıklı değil mi bazen diyorum keşke bir mucize olsa da kocam olsa hem yakışık hem güçlü hem eril enerjisi tavan çoğu kız istiyordur bence sizce
Ayy yanlış yere yazmışım çok özür dilerim 😂🥲😂
Sorun değil ahahah😅
Haksızsın kimse baban degildir baba seni büyütür sen büyürsün ve geleceğine adım atarsın yani kanatları olmayan bir kuş uçamaz babanın prensesi olabilirsin ama el oglunun mecburiyeti degilsin gelcegini düşün
Geçti o devir. Kendine sponsor köle aramaya kalkma. Kullanılıp atılırsın sonra. Hayat müşterek. Beleş yaşama devri bitti
Evcil hayvan gibi kendine başkasının bakmasını bekliyor birde 🤣🤣
İnek besler gibi kadını beslememiz gerektiği nerde yazıyor?
Hem sen kendine bakmaktan aciz misin ki başka birinden medet umuyorsun?
Dedi bir amcamız.
bu düşünce yüzünden millet boşanıyor ya da evlenemiyor.
Yarın birgün yatagina işediginde bakicindan dayak yiyince anlarsınız bir kadının kıymetini☺️
@Oylesinebiriyimnn kendine güvenmiyorsa evlenmeyecek net...
Kendine guvenmiyorsa erkek evlenmesin.
Adı üzerinde erkek. Erkek adam bakar. Ben kendim hemsireyim ama ona rağmen böyle düşünüyorum.
Bakamiyorsa evlenmesin , gitsin şeyini kestirsin😄kadın olsun.
@Oylesinebiriyimnn
Madem ki hemşiresin sana sorayım.
Bir uzuv/organ ile eve bakmanın ne ilgisi var?
Çok ilgisi var
Ataerkil toplumuz kim ne derse desin. İstedigin kadar medeni ortamda , yapıda yaşa erkeklik ağırlıkla ölçülüyor bu toplumda bu böyle. Eger erkek eve bakamiyorsa, eril davranamiyorsa, uzvuda hiçe sayılıyor bunu en iyi sen bilmeliydin bir erkek olarak. Daha çok şey sayarım da KS kaldırır😄
kadınını zorla çalıştırıp evde tekrar kadınlığınıda yapsın diyen erkekte nebileyim ş. rfsz o e. vladı
Zorla Çalıştırıp elinden parasını mı alıyoruz?
"Sahipsiz Kadınlar Barınağı" yapılmalı sen ve senin gibiler için ak😏
O zaman barınaktan alınan hayvandan farkınız ne onu da açıklasaydın
Yorumlar kendi hesabını ödeyemeyen objelerle dolmuş bi de ağzını açsalar kadınlar şöyle güçlü böyle güçlü ahahaha
Ne alaka aq annen veya anneannen hayvan mıydı?
@vahsiiprenses annem ve anneannem senin annen ve anneannen gibi obje veya para avcısı değildi kaşor
Annen babanı doyurdu yani. Baban ez7k ve s9neρε bi adamdı.
@vahsiiprenses yoo ikiside çalıştı senin baban gibi enayi değil düdük
O yüzden hep yüksek standartlarda yaşadık sizin gibi kıt kanaat geçinmedik beslenemediğinden düşünemiyorsunda
Daha soruyu anlamamışsın bile. Evliyseniz ve hanginiz evde çalışıyorsw o eşine bakar kadın çalışıyorsa kocasına, erkek çalışıyorsa kadına bunu para yedirmek olarak görüyorsan hiç evlenme zaten. 1 2 parça kıyafet aldı diye paramı yedi diyip ömrünü yersin kadının
Maddiyat yarıştırmam ama durumumuz çok iyi merak etme
@vahsiiprenses bende aynı şeyi savunuyorum seninle sen anlamamışsın benim dediğimi ben bir erkek kadına bakmak zorunda değildir dedim ya da bir kadında bir erkeğe bakmak zorunda değildir ama ortada tabiki işsizlik durumu vardır karıma bakmak zorundayım ben işsiz kalırım darda kalırım o bana destek olur ben bunu savunuyorum zaten ben insanların birbirini maddiyattan ibaret görmesine laf söylüyorum
Ayrıca sevdiğim insana hediye alırken bile mutlu olurum ama karşıdaki kişi beni bir bankamatik olarak düzenli olsrak hediye almadı gerekn bir canlı olarak görüyorsa bende onu bir obje olarak görürüm sadece
Hee anladim bende aksi dusunuyosun sandim
@vahsiiprenses hemen yargılama kral aynı şeyi savunnuyoruz hddj
Yo ben yargılamadım direkt sen saldırıya gectin
@vahsiiprenses direkt küfürle girince mevzuya napayım
Böyle düşünmek normal. Ama böyle düşünen birisinin de yemek yapmayı ev işlerini bilmeyi çocuklarla ilgilenmeyi iyi bilmesi gerekir. Eğer bunları biliyorsa bir problem yok doğru.
Kadının vasfı nedir? Evcil hayvan filan mı bu anlamadım?
Amcalar bile bu düşüncede artık vay be😂
@Tükendimçok2 gene mı sen :))) ya sen her 30 yaş üstü erkegın cevabının aynı yorumu yazmaktan sıkılmadın mı? Amca dede dayı :Dd. Kesin olgun bır adam tarafından terkedıldın bunalıma girdin yahu çık git bu siteden bak deli gibi yaptın kendini 😃
Amcalara selam bile vermem ne terk edilicem
@Tükendimçok2 deli gibi yaptın kendini yeminle. Her 30 yaş üstü erkegın yorumuna gelip duruyorsun derdin ne çözemedıkkı seni :Ddddd
Ya bu feministler neden bakmak zorunda diyor, eşit partnerlik nerede 😂
Birinin desteği ile ayakta durmak her zaman sorun çıkarır
Kesinlikle bakmak zorunda. Kadinlar bizlere doğanin bir hediyesidir
Çalışmaya başlamak istiyorsan kocandan izin almayı bileceksin.
Dinen kadının çalışma zorunluluğu yok, eşine bakma ve ev gecindirme erkeğin sorumluluğunda ama kadın çalışırsa da erkek esi çalıştığı için ev işlerinde yardımcı olmalı
Çalışmıyosa zaten bakar kendi parasını kazanıyosa asıl bakmak zorunda değiliz
Sen bu düşünceyle evlenmeye çalış bakayım alan olacak mı, ülkenin gerçeklerine dönün. Hayal aleminden çıkın. Beğenmiyorsanız yallah Arabistan’a.
Maalesef öyle bu yüzden inşallah çalışan kafa dengi bir kadınla gelecek düşünürüm
Kesinlikle bakmak zorunda bunla alakalı yargıtay iştirak emsal kararlar bile bak erkek karısına bakmakla yükümlüdür...
Zaten karısına bakmadı diyelim nafaka ödersiniz
Mecbursunuz para vermeye yedirmeye içirmeye
Mecbur değil vermek zorundayız kanun olarak...
Karısına bakmayan erkek etek giysin
Erkek olmakla ev geçindirmenin ne alakası var?
Her yoruma maydanoz olmayin
Kimsenin kimseye bakma zorunluluğu yok tatlım. Hele ki böyle ekonomide eşin zengin değilse çalişmak zorundasın
Popüler kültürün erkekleri yavaş yavaş gay yaptığını düşünüyorum. Yorumlarda kızlar bizimle dala geciyor askerlik ne zaman diye yani haklısın