Gizli Üye(30-35)1 yılBöyle degil mi zaten? Yani benim cevrem mi boyle bilmiyorum ama zaten kadin calissa dahi keyfine calisiyor, ekonomik ozgurlugum olsun, kocama hesap vermeyeyim, kendi ihtiyaclarimi kendim karsiliyorum diye calismiyor mu? Evi yine erkek gecindiriyor zaten ister asgari kazansin ister yuksek kazansin. Kadinin kendi ihtiyacini karsilamasi bile erkegin cebine o kadar fark koyuyor ki. Kadinlar calissa da evi cogunlukla erkek gecindiriyor benim gozlemledigim.
Kadinin ki yatirima, kendi istedigi gibi harcamaya, esine maddi ihtiyaclari konusunda yuk olmamaya yariyor daha cok. Ben yari yariya paylasim yapan gormedim, bu adil de olmaz zaten. Cunku ev isi, cocuk gibi seylerin cogunu calissa da kadin yapiyor, kadinin uzerine kaliyor.
Kadin bir de maddi anlamda yari yariya destek saglayacaksa biraz somurulmus oluyor. Hem her isi yapip hemde evi gecindirmesi adaletsiz oluyor. Ha eger kocasiyla ev isi gibi seylerde ortaklik varsa, evin geciminde de ortakligi garipsemem. Benim cevremde kadin calisiyorsa genelde kendi kazancinda soz sahibi, gecime cok dahil olmuyor. Ev, araba gibi buyuk seyler alinacaksa dahil oluyor. Ya da kadinin kazanci kendine yetesi kadar aldiktan sonra altin vs gibi birikime gidiyor. Onun dışında da gecime ortak olan kadin ben cevremde denk gelmedim.
Kadinin calismasi benim gozlemledigim kadariyla ekonomik ozgurluk, kendine daha iyi yatirim yapmasi ihtiyaclarini karsilamasi, koca eline bakmamasi uzerine kurulu. Ha calismasa da cok bir sey farketmez. Sadece ekonomik ozgurlugu, emekliligi vs olmaz. Eger erkek iyiyse hesap sormuyorsa, kendi kazandigi olcude harcayamasa da belki oranda, ev butcesini sarsmadan yine harcar, ihtiyaclarini gorur. Bizim ulkede yine erkek ev ve kadini gecindiriyor zaten. Ha gittikce farklilasir mi belki, evin gecimine de dahil olan kadinlar var.
Ama onlarda da sorun cikiyor. Kadin hem ev gecimini saglayip, hem de diger her seyi saglayinca yipraniyor ve yanimdaki adam ne işe yariyor diye soyle bir dusunmeden edemiyor, bu da kadini degersiz ve desteksiz hissettirip yuvalarin dagilmasina sebep oluyor.
Kadinin ev gecindirme durumunda erkegin diger islerde ki destegi gerek. Eger bu yoksa yurumuyor fazla. Ya da iste erkek yine ev gecindiriyor, kadinda kazancini gecime degil de baska seylere harcayarak yatirim yaparak dengeliyorlar benim gordugum kadariyla.
Ha kadin calismiyorsa calis demekte olmaz, erkeklige sigmaz. Belki kadinin fitratina agir geliyor, ozel günlerini fazla sancili geciriyor, erkeklerle icli disli calismak istemiyor, hem is hemde ev yukunun temposunu kaldiramiyor vs calismak istemeyebilir. Buna da saygi duymak lazim.
147 Yorumla- 1 yıl
Bu gerçekleri söyleme cesareti göstermen takdire şayan.
- 1 yıl
Erkekten dönme bir kadın yorumu.
- 1 yıl
@düşünmektükenmektir
Gerçekleri söyleyen her pembe profili böyle linçliyorsunuz - 1 yıl
Hepsi doğru
- 1 yıl
@düşünmektükenmektir beyinsiz
- 1 yıl
Alkış
En İyi Cevaplar
Keyfinden bakmak zorunda değil ama bizim maddiyata bakme sebebimiz evet kendi ayaklarımız üzerinde duruyoruz ama zaten erkekler olmadan da duruyoruz. Olay bir aile olmaya gelince çocuk istedin mesela kadın maaşından mesleğinden uzaklaşıyor direkt. Zorunda tabi ki değil ama izinde olması mecburen gerekecek bir dönem. Bu olaylarda o adam evini geçindiremeyecek sıkıntılar yaşanacaksa tek başıma yoluma devam etmeyi tercih ederim çocuğuma güzel şartlar sağlayamadıktan sonra dünyaya getirmek mantıklı gelmiyor bana
00 Yorumla
Kültürel bakımdan evet erkek egemen bir toplum olduğumuz için kadın çalışsın çalışmasın erkeğin kanatları altındadır mantığı benimsenmiş ama bence şu an ülkenin ekonomik durumunu da baz alırsak erkek bakmak zorunda diye bir şey söz konusu değil insanlar karı koca iki maaşla zor geçiniyor
00 Yorumla
1 yılBakmak! Tuhafıma giden bu oldu. Evcil hayvana bakılır engelli bir aile bireyine bakılır da hayat arkadaşına bakmak! Bence onunla sadece yaşanılır. Kadın kendi yerini bu şekilde belirlerse, yani bakılmak zorunda olan ve karşılığında bir şeyler yapan kişi olarak, o zaman da erkeğin kendine biçtiği veya zaman içinde biçeceği rolleri de kabul etmek zorunda kalır. Zorunda kalır derken zorundalık bölümü ayrıca tuhafıma gitti çünkü yapmaya mecbur anlamını taşıyan bu kelime aile kurumunu ortadan kaldırır. Aynı evde yaşayan iki sevgiliyi düşünürsek de bu sefer çok daha iğrenç bir durum ortaya çıkar ki, buna da gerek yok. Kırsal yaşamı düşün. Erkek ağır iş yapıyor kadın daha hafif işleri yapıyor ya da ağır işe yardım ediyor ve kimse kimseye bakmıyor sadece birlikte yaşıyorlar ve birlikte çalışıyorlar.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Selam güzel bir soru sormuşsun 😊 Birbirine destek olmak ve hayatı paylaşmak çok önemli gerçekten. Ancak kimse tek başına bir başkasını maddi açıdan sırtlamak zorunda değil. Kadın ya da erkek, iki tarafın da kendini geliştirmesi ve mümkünse üretime katkı sağlaması ilişkileri daha güçlü kılar. Herkesin koşulları farklı olabilir, tabii. Beraberce dayanışma içinde olmayı, birbirine fırsat vermeyi unutma. Hayattaki yol arkadaşınla karşılıklı anlayış ve paylaşım anahtar kelimeler olmalı. Kendine güvenmenden ve hayatını kendin inşa etmenden yanayım, unutma! 💫
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
137Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılhaklısın evet
00 Yorumla İslam'a göre bir erkek, eşi çalışsa bile onun yiyecek, barınma ve tüm temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Erkek, kadının kazancına karışamaz. Kadın çalışıyorsa, kazandığı para tamamen ona aittir ve eğer kendi rızasıyla vermemişse, erkeğin bu paradan bir kuruş alma hakkı yoktur.
919 Yorumla
Soran1 yılCidden senin gibi erkekler artık yok şimdiki erkekler kadın da calisicak tek kişi olmaz herşeyi erkeğin üstüne bağlamayın diyor İslamda zaten erkek kadına bakmak zorunda şimdiki prenses erkekler hesabı bile kadına odetiyorlar
Soran1 yılSenin gibi erkekler yok gerçekten gözlerim yaşardı ben tanışmak istiyorum senle sende istersen
- 1 yıl
İşte erkek dediğin böyle olmalı diğer türlüsü yüzlerine tukurulmeli
- 1 yıl
Hangi ayette geçiyor merak ettim?
O zaman " Bir kadının malı için evlenilir" Hadisi uydurma mı? - 1 yıl
Bahsettiğim yükümlülükler fıkhi hükümlere dayanıyor. Nisa Suresi 34. ayette şöyle buyruluyor: "Erkekler, kadınlar üzerinde yönetici ve koruyucudurlar. Çünkü Allah, kimini kimine üstün kılmıştır ve erkekler mallarından harcarlar..." Bu ayetten, erkeğin kadına bakmakla yükümlü olduğu anlaşılır.
Ayrıca İslam hukukuna göre, kadının kazancı tamamen kendisine aittir. Evlenmeden önce de sonra da malı üzerinde tam tasarruf hakkına sahiptir. Erkek, eşinin kazancına dokunamaz.
“Malı için evlenilir” hadisi ise evlenme sebeplerini sıralar: güzellik, mal, soyluluk ve din. Ama hadisin sonunda ‘Sen dindar olanı seç’ denir. Yani asıl vurgu din ve ahlaktır, mal değil.
Başka merak ettiğin bir şey olursa memnuniyetle cevaplarım. - 1 yıl
Ama kadınların da erkeğin getirdiğine razı olmaları bekleniyor, kadın hep daha fazlasını istiyor. Bunun için ne dersin?
- 1 yıl
artııslında bu biraz kişiye göre değişir. Evet, kadınların da eşlerinin getirdiğine kanaat etmeleri güzel bir şey. Ama her kadın hep daha fazlasını istiyo denemez. Tıpkı her erkek sorumluluğunu yerine getiriyor denemeyeceği gibi.
Evlilikte önemli olan, iki tarafın da anlayışlı olması ve birbirine destek çıkması. Maddi şeyler elbette önemli ama huzur saygı ve sevgi daha da kıymetli - 1 yıl
Vay be helal Muh05 ama eski erkeklerin kötü özelliklerini alma derim. Mesela kendi öz çocuğuna ve eşine şefkat göstermemek gibi kötü huyları da vardı...
- 1 yıl
Yapay zeka ile mi yazdiriyorsun napıyorsun 😂
- 1 yıl
@scorpiongirl429 😂😂😂😂😂çok iyidi😂😂😂
- 1 yıl
Ahaha nasıl anladım ama 😂 ben de yapay zeka ile haşır neşir olduğum için yapay zeka ile yazdırılan şeyleri hemen ayırt ederim.. üniversitede hoca olacaktım 🤣🤣🤣
- 1 yıl
Ahagagsgah 😂🤭
Niye çalışmıyor kadın?
Çalışmaya engel bir durumu yoksa ve erkek evi geçindirmekte zorlanıyorsa kadına bakmak zorunda değil.
Kadın hakları, eşitlik naraları atıp iş çalışmaya gelince kimse yan gelip yatamaz.
Yok öyle yağma, sömürü..
64 Yorumla
Soran1 yılKadın çalışmak zorunda değil İslamdada kadın erkeğe bakmak zorunda çok istiyorsan sen calis
- 1 yıl
Sen çok haklısı👏
- 1 yıl
Kardes boş ver ya erkek hesabi oder kafasi iste :)
1 yılEşin baktın zor durumda tek başına evi geçindirmekte zorlanıyor iki işte de çalışamayacağına göre o zaman çalışırsın yani geçim zor bu devirde eskisi gibi değil ki kadınlar da eskisi gibi değil her şeyin en güzelini istiyoruz azıcık aşım kaygısız başım diyen kimse yok. Hal böyle olunca kadın da çalışmak durumun da kalıyor fakat erkek ille de çalışmak zorundasın çalışmazsan seninle evlenmem diyenlerdense uzak durmakta da fayda var. Güvensizlik oluşturur insan da çünkü ileri de evlenince memur değilsen yeri gelicek çalışamayacağın zamanlar olacak...
10 YorumlaŞöyle ki ; Erkek eğer ''bakabilecek '' duruma sahipse evlenmelidir karşısındakiyle. Kendi karnını doyuramayan bir insanın evlenme çabası içerisine girmesi hem karşısındaki hem de kendisi için yanlış olacaktır. Kadın ise eğer kendisi de eve katkı sunmak istiyorsa , iyi günde kötü günde dedikleri gibi yardımcı olmak istiyorsa çalışabilir. İstemiyorsa zorunlu değildir.
Bu konuda , kadın 1 dikkat ediyorsa erkek 3 dikkat zorundadır. Tabii ki bu durum ; Zaman , Mekan ya da Kişi ekseninde değişebilir. O durumlar ayrı ayrı değerlendirilmeli ve bir tutulmamalıdır. İşin özü ; Durumundan ve sıhhatinden emin olmayan bir erkek evlilik düşünmemeli ; Kadını da bu ''çalışma'' konusunda zorlamamalıdır.
17 Yorumla- 1 yıl
@EserAktaş bu ülkenin %60 ı asgari ücret alıyor. O zaman senin mantığına göre kimse evlenmesin
- 1 yıl
@EserAktaş Aynen öyle. Yanıtınız için teşekkür ederim.
- 1 yıl
@Freddy1616 evlenmesin abii. Zaten evlenemiyor evlenen de çocuk yapamıyor doğurganlık oranı ne kadar düştü bşrax araştır. Bakamıyorlar çocuklara bu çocuklar sonra sokaklarda suça sürükleniyor. Zaten yapay zeka devrimi ile insana ihtiyaç giderek azalıyor. Geriye kalan %40 çocuk yapsın. Temiz.
- 1 yıl
@EserAktaş sadece geriye kalan %40 çocuk yaparsa sen emekli olunca devlet 50 yıla sana emekli maaşını verecek parayı bulamaz. 150 yıla da ülkede insan kalmaz
- 1 yıl
@Anonymus1234 bak 2020 den bu yana yapay zeka ile birlikte insana ihtiyaç azalıyor zaten. Otonomasyom ve ai entegre olunca 21. Yüzyılın yarısından itibaren insana ihtiyaç zaten azalacak. İyimser ihtimalle üretim %60 ai+otomasyon, %40 insana bağlı olacak yaşlılığı şu an ki mecvut teknoloji , iş, sosyal yapısı ile değerlendiriyorsun.
- 1 yıl
@EserAktaş zaman gösterecek şimdiden öngörecek kadar donanımlı biri değilim ama bildiğim kadarıyla doğum oranlarının düşüklüğünden dolayı güney kore en iyi durumda 100 yıl dayanabiliyor. Bi araştır
Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. yani bu konu da eksi fikir evet öyle idi. koca karısına bakmak zorundadır. toplumsal olarak da öyle mi hala bence derinlerde bu fikir var. feminist düşünce kız gücü mottosunu ortaya attı ama. feminen enerjisi olan bi kızda bu düstur hep zihninde bilinc altında illa ki olur. bu düşünceni bi kadın olarak beyan etmen ok sorun yok ama ekrkeler bunu kolay kolay bi sosyal ortamda diyemez. linc edilme korkusu olur. bu medeni dünyada örümcek kafalı erkek bağnaz erkek olurlar. dinci. geri kalmıs. kadınları yeteneksiz gören erkek vs vs. ama burada tabi istediği gibi konusabilir erkekler. kızlardan da eminim hemcinslerini kötü temsil ediyorsunlar gelir sana.
10 Yorumla
1 yılHesabı erkek ödesin Kafasında bir soru yine :) amaç sadece yaşamak değil daha kaliteli yaşamak için iki tarafında, Eğer çocuk yoksa çalışması ve yaşam standartlarını yükseltmesi... hayat zor ve müşterek.. erkek çalışsın standartları yükseltmeye çalışsın kadın yan gelip yatsın, Ne güzel iş ya:) sonra erkekler niye evlenmek istemiyor diye kızıyorsunuz😆 Bu mantıkla denk gelen erkek niye evlenmek istesin :) Allah uzak tutsun. Dur yazının sonuna geldim , konuyu acanin yaşına bakayım kesin küçüktür dedim 18/24 yazıyor zaten :) 40 50 yaşinda kimse kolay kolay böyle bir konu açmaz çünkü :)
00 Yorumla
1 yılBu seçimi kadına bırakmalı erkek. Çalışıyorsa kadın genelde kendi ihtiyacını karşılar eve fazla katkısı olmaz. Ben çalışmamayi tercih ederim çünkü hem iş hem ev benim için fazla gelir. Benim rızkımı Allah verecekse eşim üzerinden verir böyle düşünüyorum esiminde böyle düşünmesini isterim
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBunlar ikisini seven insan arasinda mesele olarak sorun olmayi gec konusulmaz bile. İki tarafta birbirine fedakarlik yapmak ister. Sen esine guzel yemek yaparsin ne bileyim bebegin gibi bakarsin bunu severek yaparsin ornek veriyom sadece. Esinde calisir sana prenses gibi bakar gezdirir yer icirir giydirir. Bundan keyif alir , sende ayni sekilde ona hizmey etmekten keyif alirsin. Ama gercekten sevgi yoksa arada ona yemek yapmak eziyet, esinin sana para vermeside zorunluluk gibi gelir. Eger sen esine donup diyorsan bana bakmak zorundasin diye boyle emri vaki yaparak o zaman olmaz , saygiyi bozma, kimse kimseye fedakarlik yapmak bakmak yemek yapmak zorunda degil zaten...
Gercek sevgiyi bulunca bunlar zevke donusuyor zaten.
10 YorumlaNikahlı karasına bakmak zorunda kadın çalışmak zorunda bile değil İslama göre
630 Yorumla
Soran1 yılEvet gerçekten çok haklısın şimdiki prenses erkekler kadın da calisicam çalışmak zorunda diyor
- 1 yıl
İyide senin İslam'a göre demen. m garip degil mi farzlari bile uygulamiyorken 😅
Soran1 yılÖnceden erkek adam vardı simdikiler prenses olmuş hesabı bile kadına odetiyorlar
- 1 yıl
Yok İslam diyen sensin @PERIII144 ondan merak ettim. Bence erkek kişi kadın çocuğa bakmıyorsa ya da kadın hasta değilse kadına bakmamalı. Çünkü modern bir çağda yaşıyoruz maaşlar esitlendi. Kadın çalışmak istemiyorum diyorsa bu dönemde erkeği kolelestirmeye çalışıyor demektir.
Soran1 yılCidden ya yarı çıplak fotoğrafini koymuş bunlar hepsi prenses canim hesabı bile hepsini kadına odetiyorlar
- 1 yıl
Yav iyide kadınlar hep yarı çıplak, etek crop combini sence giyinik mi? 🤣
- 1 yıl
Ana kuzuları bunlar ne bekliyorsun ki anlamıyorum ne zoruna gitmiş kadın hasta olabilir modern çağ nedir senin için kadın hem çalışın hem doğursun hem yemek hem temizlik hemde kocasını mi tatmin etsin sonra diyorlar kadın ne işe yarıyor önce adam olmayı becerin biz çokta güzel kadın oluruz
- 1 yıl
@PERIII144 iyide şu anda resmen hakli çıkmak için herşeyi dedin 🤣 kadın çocuk dogurursa, bakarım ama dogurmazsa bakmam. Ha temizlik ise çocuk bakıyorsa yapacak mecbur yoksa, kendi kirlettigini temizlese yeter 😅
- 1 yıl
@PERIII144 benden giyinik mi? Portion yani cm hesabına vurunca benden daha aciklar 🤣 zoruma giden var tabiki de ortada bir yanlış var onu düzeltmem lazım oda erkeklere olan kölelestirme politikası 😅
- 1 yıl
Kadınlara kötüleme yapmıyorum ki. Ama modern ekonomi yapısında artık sence kadınlarda aktif rol almıyor mu? Birde senin burcun ne @PERIII144 koç filan mi
- 1 yıl
@uykusuztavsan o zaman kadında yemek yapmasın evi temizlemesin hergün karınız varken yemeğinizi kendiniz pişirin yiyin
- 1 yıl
Hangi ayette geçiyor?
- 1 yıl
Genele göre konuşmayon bence
Ne yemek bekliyorum
Ne de temizlik
Ayrıca kadınlar cinsellikten iğreniyormuş gibi yazmışsın... - 1 yıl
@EserAktaş öyle sizin gibi sıradan erkekler evlenemiyor sizin soyunuzun ne hükmü var ki 4 kadın alıp çocuk yapacaksın hangisine bakacaksın var mı paran boş hayal kurma
- 1 yıl
@EserAktaş kardeşim onlar dini mi umursuyor? O kadına bakabiliyor mu o adam. Yok. Öylesine hem kadınları mağdur ediyor hem kendini. Zaten o kadınlar zengin kocaya kaçar adamın karısı kalmaz elinde zamanla merak etme
- 1 yıl
@EserAktaş dine göre diyince aklınıza gelende 4 kadın. Sanki Şuanda sokaktaki kadın iş atsa metres diye almıyorsunuz sanki birden fazla kadına bakmıyorsunuz 4 kuma diyen adamın hayatında 4 kadın vardır zaten dini nikaha gerek yok maymun iştahlısınız kadın olunca Allah’a havale ediyorum pislikler
- 1 yıl
Kardeş ben 4 evliliği savunuyorum ya batıda biz çile cekiyoruz valla
- 1 yıl
@uykusuztavsan 4 kadın =×4 dırdır
- 1 yıl
@uykusuztavsan 4 evliliği rüyanda görürüsün birini yapamıyorsun daha
- 1 yıl
@EserAktaş seni etiketlemedim kardeş. Diğer kardeşe dedim
- 1 yıl
@EserAktaş ayrıca madem bu detaydı verdin senin kafana silah mı dayıyorlar aşiret misin soyunun devamı mı gerekli zorla mı evleniyorsun vazgeç kardeş zaten kız arkadaşın şu yorumu görse ayrılırdı
- 1 yıl
@justgirls birini bulursak belki 3 n bırakırız 🤣
Evlendikten sonra tabikide bakmak zorunda haklısın. Dinde de böyle toplumda da böyle şuanda yeni nesil ve erkek olmayan tipler bunu kabullenmek istemese de babalarımız dedelerimiz hep böyleydi. Benim eşim 31 yaşında ben 28 eşimde öyle biri. Sıradan bir kadına değil ailesine yani bana ve çocuğuna bakmak zorunda olduğunun farkında adam gibi adam diğerleri gibi madam değil.
20 YorumlaKardeş sonuna kadar haklısın. Erkek dediğin adam çalışır karısını evinde bakar. Dışarıya neydugu belli olmayan ortamlara gönderipte elin derdini cekip iki üç kuruş kazanacak diye süründurmez. Erkek dediğin taşı sıkar suyunu çıkarır yinede karısını çalıştırmaz. Ama erkek dediğin
10 YorumlaEvleniyorsa bunu bilerek evlenmeli bir erkek. Ama bana kalırsa kadın çalışsın. Sadece su fark oluyor mesela kadın doğum yaparsa istese de çalışamaz bir süre yani geçime katkı sağlasın ama bu gibi durumlarda kadında para olmayacak çalışmayacağı için bunlar önceden düşünülmeli
10 YorumlaBu mantıktaki kadınlar her zaman erkek eline baktığı için dayak yeseniz ve aldatılsanız bile ses çıkaramıyorsunuz o yüzden her zaman kadının da çalışması lazım ki kendi ayaklarının üzerinde durabilsin
45 Yorumla
Soran1 yılHaklısın ama kadın çalışmasa bile erkek ona bakmak zorunda İslamda da boyle
- 1 yıl
Geçen burada kocasının aldattığı bir kadın vardı çalışan boşanamıyor yine çalışmakla alakası yok aldatmanın. Eskiden erkek içer kadın çalışırdır. Kadını döver parasını alır pavyona giderdi geç bunları
- 1 yıl
Vurdu gol oldu :)
- 1 yıl
@Silhouettee evet ben yaparsam gol olur
Gelenekçi bakarsan öyle ama günümüz şartlarında tek. maaşla imkansız hayatta kalmak evliyken bundan dolayı şahsen ben de kadının destek olmasından yanayım ama kadına dayatilmamali.. Çocuk. olur, hastalık olur kadının ara vermesi gerekir o ayrı tabiki. Ben şahsen kendi paranı kazanmaktan daha mutlu. oluyorum daha gururlaniyorum kendimle..
01 YorumlaKadın evde yatmasına karşiyim bem evli olsam eşimle beraber calısmak ısterdım ya da kendısı calısıyorsa eve gelınce eglenırdık gülerdik günler anlatılırdı fakat agır bır işde calismasını ıstemezdım hafta sonları calısmasını istemezdım bende çalışmam o zaman bıze ayıt olması gerekır bence
cocugumuz olursa calısamaz zaten ıstesede kabul etmem hamıleysede aynen cocuga bakıcak keyfını sürecek bende yardım edecem cocugu büyütmeye evı toparlamaya etmeye yanı bunlar benım düsüncem
00 Yorumlaher durumda zorunda degil. mesela erkek bu kafa yapısında değilse, 'ben evin erkeğiyim' vs diye düşünmüyorsa o zaman zorunda olmaz.
ayrıca zorunda demek çok sert bi tabir bence. yani erkek normal şartlarda bunu severek yapmak isteyebilir zaten, bundan mutluluk bile duyabilir. ama zorunda demek işte şu nafaka meselesinin zorunluluğu gibi geliyor kulağa, ve bi kadın olarak beni bile ürkütüyor.
00 Yorumla
1 yılNeden bakmak zorunda? Çocuğu musun? Veya evde çocuğun mu var? Unutma o senin annen baban değil sana karşılıksız bir şey yapmak zorunda değil seni sevdiği için yapar ama zorunda değil istemezse de yapmaz sen kendi ayakların üstünde durmalısın evet erkeğe göre daha güçsüzsün ama okuyup mesleğini eline almalısın para kazanmalısın git doktor ol mesela ticaret yap mimar ol çok mu zor? Aksine çok fazla bunu yapan kadın var ve emin ol çocuklarına daha iyi örnek oluyorlar eve para getirip çocuklarını iyi okullarda okutup ama derdiniz bu değil sadece kendinizi düşünüyorsunuz ve birine deliğiniz karşılığında baktırmak rahat yaşam kolay geliyor çünkü değil mi? Andaval erkekler de sizi üstleniyor sizinle evleniyor ya da kadın çalışamaz diyen dayakçı serseri hanzolar evleniyor..
0153 Yorumla- 1 yıl
Ben bunları yaparsam erkeğe yemek kahvaltı hazırlamam kalkıp kendiniz hazırlarsınız
- 1 yıl
Hazırla diyen yok zaten
- 1 yıl
Biz hizmetçi aramıyoruz hayat arkadaşı arıyoruz konuşup paylaşabileceğimiz şeyler evinin erkeği evinin kadını gibi saçma tabulardan çıkın artık kimse size para vermek zorunda değil çocuğuna versin herkes sadece
- 1 yıl
Evde bir kadın olsun mutfağın yolunu bilmezsiniz
- 1 yıl
Çalışmak zor geliyor değil mi çalışıp para kazanmak okumak
- 1 yıl
Çalışan kadından kahvaltı akşam yemeği bekliyorsunuz işten gelince kadın size yemek hazırlamak zorunda değil
- 1 yıl
Ben beklemem roller paylaşılsın onun bunun da lafı yapılmasın taraftarıyım ben
- 1 yıl
Bir kadına bakmak zor geliyor dimi? Yetemiyorsunuz bakamıyorsunuz. Çalışsın benim gücüm yok diyorsunuz ama kalkıp bir çorba pişirmezsin kendine dimi zor geliyor hergün yemek yapmak
- 1 yıl
Sen çalışmanın lafını yapıyorsan ev işininde lafı tapılır her şey sizin paşa gönlünüze göre olmuyor. Çocuk bakımında bile ortaksınız
- 1 yıl
Neden bakayım? Kendime bakarım çocuğum varsa ona bakarım bu işler sevgiyle olur hem iki tarafta lafını etmeden jestler yapar evlilikte böyle yürür işte
- 1 yıl
Ben kimse lafını yapmasın diyorum işte bu işler sevgiyle yürür zaten
- 1 yıl
Neden mi bakayım? Çocuk seninde çocuğun çünkü çocuğa bakmak zorundasın. Kadın çalışıyorsa ev işi çocuk bakımı yemek yapımı ortaktır. Uyanığa bak kadın çalışsın ona neden para vereyim diyor ama kadın lafını etmeden yemek jesti bekliyor avucunu yalarsın
- 1 yıl
Sen jest istiyorsan kadın çalışmazsa yapar. Bana emek veriyor der jest yapar. Ben neden bakayım diyen adam sevgiden bahsediyor ne sevgisi be bu lafı yapan adam sevgi değil kadını kullanıyor hem çalışsın ben bakamam hemde sevgiyle iş yapsın lafını etmesin yok ya sen lafını etmeden bak kadına para ver çalışmasın uyanığa bak senin jest lafını etmeden bir şey istemeğe hakkın yok sen kadına bakmıyor lafını yapıyorsun
- 1 yıl
Bir insanı seversin yakışıklı güzeldir karakterlidir bilemem herkesin isteği beklentisi farklıdır ama kadın evde yemek yapar çocuk bakar erkek çalışır gibi zorunluluklar yoktur sevgi ile dayanışma ile yürür evlilik bunu anlamamaya başladı türk toplumu avrupada kadınlar da çalışıyor herkes çalışıyor bizim gibi ortadoğu toplumları kadına erkeğe böyle şeyler yüklüyorlar ben tam da buna karşıyım çünkü toplum sorunlarını doğuruyor bunlar
- 1 yıl
Avrupa’da erkekler ev yemeği ev işi çocuk bakımını yapıyorda kadın çalışıyor sen kendinizi Avrupadakilerle bir tutmayın oradaki adamlar sizin gibi yiyici değil kusura bakma. Kadından mama beklemiyor kendi yapıyor sende kendi yemeğini kendin yaparsan Avrupadaki gibi çalışan kadın alırsın kimse sizin anneniz değil yemek hazırlasın
- 1 yıl
@Justgirlss çalışan kadın asla ev işlerini tek başına yüklenmiyor... aksine çalışmayanlar bile destek bekliyor.
Kadın milleti hep almaya her joşulda alan el olmaya alışıktır - 1 yıl
Ben de onu diyorum ya işte kimse kimsenin annesi babası olmasın
- 1 yıl
Böyle giderse Avrupalı bir kadınla evleneceğim zaten tribi yok boş şeyleri yok yakışıklıyım uzunum trip çekemem saçma sapan
- 1 yıl
@noperva1975 sen benim hesabımı mı stalkadın da geldin yorumuma sana ne?
- 1 yıl
Seni Avrupalı kadın almaz erko. Avrupa’da erkekler ev işi yemek çocuk bakıyor kadın çalışıyor
- 1 yıl
Hahahhahaha o kadar emin olma ayrıca erkekler ev işi yemek çocuk bakıyor kadın çalışıyor demişsin de işte tek taraflı konuşmak işine geliyor avrupada herkesin rolü eşit ben kendi yemeğimi yaparım kadın da öyle çocuk bakımı ikimize eşit dağılır ikimiz de çalışırız bunu anlamak neden zor geliyor ki sana
- 1 yıl
@Justgirlss çalışan kadından yemek beklemesi genellikle maddi anlamda destek çıkmadığı ya da maddi yükünü hafifletmiyo diye yemek beklediğinden ötürüdür yani kadın kendi harcamaları kendi lüksünden bağımsız olmasını istediği için erkeğe hiçbi şey sunmuyor erkek örneğin 90 bin TL kazanıyosa ve bu gelirle evin tüm masraflarını rahatlıkla karşılıyosa kadın ise asgari ücretle çalışıyosa bu maaş sadece onun kendi ihtiyaçlarını karşılamasına yettiğinden ötürü yani erkeğin ekonomik sorumluluğunu ciddi şekilde azaltmadığından ya da ailenin yaşam kalitesine belirgin bi katkı sağlamıdığından ötürü kadının çalışıyo olması erkeğe ev işlerinde eşit sorumluluk yüklemek için yeterli bir gerekçe oluşturmaz ev işlerinde görev paylaşımı ancak erkeğin kendi rızasıyla ve isteğiyle olur bu şartlarda ondan eşit katkı beklemek haksızlık hale gelir
- 1 yıl
Bak işte sana diyorum ki bunu Avrupalı erkekler yapıyor anlıyor musun? Gerçektende çocuk bakıyor yemek pişiriyor ama siz yapmıyorsunuz yapmazsınız Avrupalı kadından anneniz ve diğer tüm kadınlardan gördüğünüz hizmeti göremezsiniz onlarda hizmetçilik yok. Ama siz alışmışsınız yemeğinizi bir kadının pişirmesine jest adı altında yemek bekliyorsun çalışan kadından. Unut o işi çalışan kadın varsa mantık vardır sevgi yoktur jest yoktur menfaat para vardır. Ayrıca kadınlar senin kara kaşına gözüne yakışıklığına boyuna aşık olmaz hala anlamadın mı bunu Avrupa’da uzun erkek çok yakışıklıda çok
- 1 yıl
@SoaringDragon madem az kazanıyor erkeğe yardımcı olamıyor madem erkeğin maaşı çok yüksek kadına işi bırakmayı teklif etsin kadında ev işinin sorumluluğunu alır. Kusura bakma asgari ücretli de olsa o işte sizden daha çok çalışıyorlar ve kazanç değil çalışma şartları söz konusu. Bu durumda ev işi ortaktır. Uzun uzun yazmış birde bu kadar basit bir olayı
- 1 yıl
Biz çalışıyorsak ev işi çocuk bakımı yemek ortaktır arkadaşlar. Beğenmeyen arkadaş gibi yabancıyla dener şansını. Bizde durum bu. Kimsenin annesi hizmetçisi değiliz işin içinde menfaat, ben sana bakamam gibi duygusuzca bir şey söyleniyorsa bende duygusuzca jest yapmam bununda lafını yaparım bana paranın lafını yapan adama yemeğin lafını yaparım durum bu. Siz bunu değiştiremezsiniz.
- 1 yıl
Ben yapıyorum kardeşim kendi yemeğimi de kahvaltımı da hazırlıyorum annem de babam da çalışıyor ben böyle değilim ayrıca eve hizmetli tutacak kadar da gelirim var bu durumda kendi adıma konuşuyorum eve hizmetli tutarım çocuğa bakar ev işlerini yapar karımın da vizyonlu okumuş biri olması ilgimi çeker mesela beklentiler kişiseldir başkası benim düşündüğümü düşünmez o ayrı
- 1 yıl
@Justgirlss Bırakmayı teklif ettiğinde işte kadın bırakmayı uygun gormuyo hanımefendi sorun da burada neymiş efendim kadının çalışılmasına karışamazmış o zmn madem karışılmaz o zmn erkekten ev işi beklemesi yüzsüzlük he bi de bizden daha çok çalıştığından bahsetmişsin erkek odunmu da oturarak fazla para kazanmıyo gökten para yağmasını falan mı bekliyo da kadın bizden fazla çalışıyo kadın kendisi tercih ediyo çalışayim diye
- 1 yıl
@SoaringDragon asgari ücrette çalışan kadın çalışırım demez bırakır bahane bulma ev işi ya ortaktır ya da kadın çalışmaz
- 1 yıl
Oturarak para kazaniyo*
- 1 yıl
@Justgirlss emin ol der sebebini yukarda yazdim
- 1 yıl
@SoaringDragon aklı sıra ev işi yapmamaya bahane arıyor hiçbir kadın asgari ücrete çalışayım demez kocası bakıyorsa bu durumda ev işini yapar okey
- 1 yıl
@Justgirlss okey değil işte kadının çalışılmasına karışılmıyo maalesef
- 1 yıl
@SoaringDragon demez. Kadın doktorsa mimarsa geliri yüksekse çalışır mesleğini yapmak ister hiçbir asgari ücretli çalışan kocası bakarım derse çalışmaz
- 1 yıl
@SoaringDragon öyle bir şey yok. Kadın çalışmıyor asgari ücretle zaten siz para lafını yapmazsanız ça lış maz.
- 1 yıl
@SoaringDragon kadın çalışıyorsa ev işi ortaktır çocuk bakımı yemek ortaktır nokta. Kadında senin gibi çalışacak ama ev işinide kendisi yapacak yüzsüzlük senin istediğin bir işe yaramaz erkek o evlilikte
- 1 yıl
@SoaringDragon zaten öyleside boşanıyor o adamdan hep görüyorum
- 1 yıl
Biraz gezin dünyayı spor yapın hobiler edinin tek amacınız ev araba çocuk para olmasın ya güzel amaçlarınız olsun hayat güzel o kadar yapılacak şey var ki bilmiyor bizim toplum bunları kadın erkek diye de tabulaştırmayın toplumu ne kadar güzel yapılacak şey var gerçekten siz bilirsiniz yine de
- 1 yıl
@Justgirlss emin ol der emin ol burada zaten yüksek maaşlı bir erkekten bahsetmiyorum farkındaysan konu erkeğin ne kadar kazandığı da değil kadın iyi kazansa bile ben para vermek zorunda değilim diyosa ve evin borçlarına ya da erkeğin maddi sıkıntılarına katkı sunmuyorsa erkek yine kendi imkanlarıyla çözüm üretmek zorunda kalıyor böyle olunca da kadından en azından ev işlerinde destek bekliyor çünkü kadının çalışıyor olması tek başına her şeyi eşitlemiyor mesele sadece çalışmak değil o gelirin ortak yaşama ne kadar yansıdığıylada ilgili kadın kendi kazancını sadece kişisel harcamaları için kullanıyorsa erkek de doğal olarak ev içi sorumlulukların paylaşılmasını talep edebiliyor
- 1 yıl
@Justgirlss boşanıyor nafakayı kime kitliyor tahmin et aaa erkek 🙄
- 1 yıl
@Justgirlss o yüzden kadın da çalışmaya devam ediyo ama kocasına para vermiyo ya da verse bile maddi yükünü hafifletecek kadar bi katkısı yoksa kadının haliyle erkekten ev işi yapmasını beklemesi adilhane olmuyor
- 1 yıl
@SoaringDragon oldu başka kadın çalışacak birde para verecek yüzsüzlük. Çalışan kadın varsa ev işi ortaktır nokta.
- 1 yıl
@erko123456 bende bundan yanayım ama erkeğe yemek pişirmem çalışırsam kimse kusura bakmasın.
- 1 yıl
Yani tabii özel günlerde o sana pişirir sen ona arada yaparsın birbirinize hediyeler alırsınız zaman zaman aşkı bunlar taze tutar demek istediğim bunlar ama onun dışında tabii herkes çalışmalı bence tembellik hiçbir cinsiyet için iyi değil bence herkeste kendi yemeğini vs alsın yapsın kimse kimsenin anası babası değil kimseye de muhtaç olmayın kimseyi de tepenize çıkarmayın kızlar bence
- 1 yıl
Sıkıntıyı bunlar doğuruyor bir taraf hep ben yapıyorum vs deyince problem doğuyor türk toplumunda da erkek çalışır işi gücü olur kadına bakar şekli olduğu için bu yanlış aslında avrupada da küçük yaşlarda herkese kendi sorumluluğunu alması öğretiliyor 5 yaşında Avrupa'daki erkek yatağını topluyor herkes birey bizde ise kadın erkeğin rolleri var küçük yaşta erkek çocuklarının her şeyini annesi yapıyor onlar da annesi gibi bir kadın arıyor etrafında bunlar yanlış şeyler cinsiyetlere rol yüklemek yanlış bence herkes eşit herkes birey bana göre dini falan karıştırıyorlar tüm dinlere de inanmıyorum ben bilime inanıyorum saçma şeylerle türk toplumunu bozdular beyinlerini yıkadılar insanların
- 1 yıl
Bu benim kendi düşüncem ama çalış sana bakamam diyen adam bana aşk dolu gelmez aşıkta etmez beni. Hiçbir zaman o gözle bakamam ona. Ben kendi isteğimle çalışırım o ayrı ama bana gelipte çalış derse ne jest yaparım ne hediye alırım zaten benimle para için evlenmiş ben bunun bilincinde olarak payıma düşen ev işini yaparım çekilirim kenara içimden gelmez bana çalış diyen adama yemek yapmak. Ha bana der ki çalışmasan da olur bende çalışmam o zaman hergün jest yaparım. Kadınlar böyledir üzgünüm.
- 1 yıl
Dinler zaten sömürü tamamen fakirlere biat ettirmek için kullanılan şeyler fakirler cennete gidecek diyen var eee sen tüm paranı bağışla cennete git o zaman te Allahım ya
- 1 yıl
O da senin tercihin saygı duyarım ama tüm kadınlar da böyle değil
- 1 yıl
Kadınlar böyle. Bende onlardan biriyim. Hayat erkeklerin arzu hallerine göre gitmiyor maalesef kadınlarında iradesi var aklı olan kadın zaten çalışıyorsa eğer kocasına yemek ev işi yapmıyor
- 1 yıl
E yapmasın işte ben de onu söylüyorum herkes eşit yapsın
- 1 yıl
Kadınların gerçek yüzünü bu sorudan pembeli profilin itiraflarıyla anlayabilirsin
Aman kardeşim. Hergün bir bardak süt içmek için evinde inek beslemeye gerek yok erkeksin diye sömürülüp bir de üzerine sanki sömürüyornuşsun gibi tatava çekmek zorunda değilsin - 1 yıl
@noperva1975 madem o inekten süt istemiyorsun kendi sütünü kendin üret ömür boyu üret ama ineğin hiçbir şeyinden faydalanma. Hiçbirşeyinden. Dışardaki ineklerden de faydalanma oturun evinizde tek başınıza çürüyün gidin olur mu. Çünkü üç kuruş kazanıp erkeklik yapamayan birinin yemeğini evini bedava temizleyip çocuğuna bakacak değiliz. İnekleri dibine kadar sömürüp ama sömürülüyormuş gibi mağdur edebiyatı yapmaya devam et kendi evin olana kadar bir inek besledi seni nasılsa yetişkinken bile ineğe muhtaçtın
- 1 yıl
@noperva1975 sen kadın yüzü görmemen lazım kadın haram sana haram
- 1 yıl
Seninle hem para için evleniyor demişsin adam da çalışıyor senin paranı ne yapsın ki herkes kendine çalışıyor ve seninle sadece kültürel olarak seviyesinde olduğu için evlenir bir insan bunu unutma ve ben kendimi geliştiriyorsam okuyorsam dil öğreniyorsam karşımda neden ev işleri yapan bir kadın isteyeyim ki? Ne konuşacağım ben onunla? benim gibi her şeyi yapmalı ha eğer kadın okumuyor kendini geliştirmiyorsa bir becerisi yoksa da spor sanatta olur her türlü karşısına onun gibi biri çıkar kimse kültürel olarak fark olan kimseyle evlenemiyor çok nadirdir çünkü kültürel fark olursa boşanırsın genelde
- 1 yıl
@Justgirlss Bak ala anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun sana diyorumki kadın erkeğe maddi anlamda destek sunmuyorsa ya da yükünü hafifletmiyo sadece keyfi için kendi lüksü bağımsın olsun diye çalışıyosa gelip bide ev işi yapmasını bekleyemez asıl yüzsüzlük olan kadın hem kendi tercihiyle çalışıp para kazansın ve bu kazandığı parayı sadece kendi keyfiyle harcasın yaşam tarzı için harcasın ve buna rağmen kadın çalışsa bile erkek her halükarda kadının maddi sorumluluğunu taşısın para vermek zorunda olsun ama kadın erkeğe para vermek zorunda olmasın böyle davrananlar önce kendi vicdanlarını sorgulamalı hani diyosunuz ya çalışan kadına ev işi de yükleniyo diye asıl yüzsüzlük bu hem çalışan hem kazandığı parayı sadece kendine harcayan kadının bi de erkeğin ev işlerine katkı sunmasını beklemesin
- 1 yıl
@Justgirlss en güvenliği öyle; veya sütü satanlar da var... hatta eve kadar siparişini getirenler de var sen rahat ol bir ineğin bakıp besleme masrafının onda birine istediği sütü içer erkek...
- 1 yıl
@Justgirlss tamam anlaştık ne zamana evleniyoruz 😂😂😂
- 1 yıl
@SoaringDragon bende sana diyorum ki kadın çalışmaz sende kadına bakarsın kadında ev işi yapar bak her şey adil oldu işte bu kadar
- 1 yıl
@noperva1975 babayı içersiniz zırnık içimez öyle erkek süt domuz eti yer anca bilmem anlatabildim mi yoğurdum ekşimesin ayranım dökülmesin bir çakal sizdiniz sen o kadına para ödemeden dokunabiliyor musun bak bakalım
- 1 yıl
@Justgirlss İşte kadınlar bana karışılmasın modunda hala anlaşılmadı mı
- 1 yıl
@SoaringDragon sizde öylesiniz gayet normal.
- 1 yıl
@Justgirlss Nasılız?
- 1 yıl
@Justgirlss Eğer bana karışılmasın moddan bahsediyosan tabiki bizde öyle oluruz çünkü kadınlar kendini düşünmeye devam ettiği sürece nankörlük üstüne nankörlük görür
- 1 yıl
@Justgirlss nasıl yani... Telekız kavramı nasıl doğdu zannediyorsun? Telefonla eve sipariş edildikleri için... şimdi de online sipariş ediyorsun. Parası neyse ödenir hiç olmazsa nankörlük etmiyorlar
- 1 yıl
@SoaringDragon bunu diyen siz misiniz? Siz zaten kendinizi düşünüyorsun kadın çalışırsa ev işi ortaktır bitti nokta.
- 1 yıl
Peki erkek işten atılırsa ne olacak boşanacaklar mı? Sonuçta eve para girmiyor
- 1 yıl
@Justgirlss Bende diyorumki eğer maddi katkı sağlarsa öyledir değilse yine ev işi kadınındır bunu anlamak bu kadar zor olmamalı 🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️
- 1 yıl
@Justgirlss Asıl kendini düşünen kadınların çoğunluğu
- 1 yıl
@noperva1975 ee ne farkı var her türlü kadına para ödüyorsun 😄😄 sen nikahla karına para ödemem bana ne beslemem derken öbür yandan başka kadına para ödüyorsun ahahahah geldin mi dediğime o para hertürlü kadına giriyor tek fark imza
- 1 yıl
Para için evleniyorsunuz yani bu dediğin oraya geliyor
- 1 yıl
@SoaringDragon aynı şeyi diyoruz. Kadın çalışıyorsa ev işi ortak.
- 1 yıl
@SoaringDragon çalışmıyorsa eve para getiren kadına bakan erkek ev işi yapan kadındır
- 1 yıl
Aynen imzaya neden bu kadar takıksa kadınlar?
Avrupa da birlikte yaşamak da bir medeni hal sayılıyor ve birlikte yaşayan kadınların da hakları var - 1 yıl
Sende para için evleniyorsun işte erko. Çalışan kadınla evleniyorsun para için. Kadın yapınca ayıplıyorsun sen yapınca ayıp değil mi
- 1 yıl
@Justgirlss aynı şeyden bahsetmiyoruz sen sadece çalışmaktan bahsediyosun ben maddi yükten bahsediyorum
- 1 yıl
Ben para için evlenmiyorum kendi seviyemde biri ile evleneyim diyorum her şey dengi dengine diyorum kadın çalışmayacak okumayacak evde ev hanımı olacak ne konuşacağım ki ben onunla anlattığım şey kültür farkı ben okumayıp okuyan zengin biri ile evleneceğim demiyorum siz diyorsunuz benim dediğim kültür uyumu doktor doktorla evlensin kardeşim mesela konuşacak şeyleri olur daha uyumlu olurlar anlattığım şey bu
- 1 yıl
Yok kadın okumayacak demiyorum kadın çalışmayacak diyorum. Kadın okusun kültürlensin ama çalışmasın
- 1 yıl
@Justgirlss evliliğin getirdiği masraftan çok daha ucuza çok daha yüksek kalite hizmet alınır ve dahası o kişi para aldığını ve bunun karşılığını ödemesi gerektiğini bilir buna göre davranır... dahası paran yoksa Elisabeth alternatifi her zaman var. Ama evlenince hayat boyu hem ödeme hem dırdır hem nankörlük... boşanınca nafaka... yakadan düşmek bilmezler
- 1 yıl
Bu düşüncenize katılmıyorum fikrimce kadın da erkekte çalışsın evde roller eşit şekilde dağıtılsın 1 gün kadın bakıyorsa eve ertesi gün erkek baksın böylece sorun kalmaz çocuk olacaksa da para iki koldan çocuğa gitsin herkeste çalıştığı para ile kendine baksın 2 doktor mesela çocuğunu en iyi okullarda okutabiliyor değil mi? bahsettiğim bu
- 1 yıl
Tamam böyle olur. Bu siteler erkek kendi gününde hiçbir zaman bugün ben bakmasam olur mu bu seferlik benim yerime yapar mısın bugün bana yemek pişirir misin gibi şeyler söz konusu değil çünkü maddiyata dayalı ilişki.
- 1 yıl
Bu sebeple*
- 1 yıl
Valla isteyen istediğini yapsın isteyen istediği kişi ile evlensin istediği kişinin peşinden koşsun isteyen evlenmesin herkesin kendi beklentisi farklı karışamayız
- 1 yıl
Aynen
- 1 yıl
@Justgirlss O zmn madem kadının çalışmama tarafısın bu sorunun altında ne işin var erkek burada çalışan kadınlarla alakalı yorum yapmış yani çalışsa dahi erkekler para vermek zorunda diyen kadının itiraz getirmiş kadın çalışmayacaksa ev işi yapacaksa o zmn bu durumda erkeğin sözünü dinlemesi gerekir o halde çünkü sen ev işi bile yapsan eve zarar gelmez fakat erkeğin çalışmadığı vakit o yuva dağılır o evin gideri karşılanmadığı vakit yuva bozulur erkeğin ağır misyonları varken kadınlar söz dinleyip erkeğe itaat etmesini kabul ediyorsan o zmn sana diyecek bi lafım yoktur
- 1 yıl
ev işi yapmasan eve zarar gelmez*
- 1 yıl
@SoaringDragon biz burada iki kişi olarak konuşuyoruz araya giren üçüncü kişiye ne derler bilirsin seni hiç alakadar etmez
- 1 yıl
@Justgirlss ne demek üçüncü kişiye ne derler bilirsin ya burası açık bi platform isteyen istediği şeye dahil olur buna senmi karar veriyosun
- 1 yıl
@Justgirlss bi tek ikinizin mi fikri var anlamadım
- 1 yıl
@erko123456
Kadınların çalışmasının topluma faydadan çok zararı dokunuyor... - 1 yıl
@SoaringDragon o zaman benim kime yorum yazdığımda seni ilgilendirmez işine bak
- 1 yıl
@Justgirlss Eğer benimde fikrim varsa ister ilgilendirsin ister ilgilendirmesin yazar dahil olurum bunun kararını sen vermiyosun :))
- 1 yıl
@SoaringDragon bana yazmazsın ben izin vermiyorum Buda beni ilgilendirir başından beri bana yazıyorsun çok zoruna gidiyor yemek yapmak evlenme sen
- 1 yıl
@Justgirlss kadın okusun çalışmasın üniversite de kontenjan fazlası olsun bunu mu diyorsun?
- 1 yıl
@Justgirlss yoooo sana yazıyo olmam kararı veriyo olacağın anlamına gelmez çünkü burası yanıtla kısmı yani isteyen istediği yorumu yapar konuşur ayrıca zoruma giden hiçbi şey yok burada bi fikir belirttim fikre karşı çıkıpta devamını getiren sensin benim zoruma hiçbi şey gitmez çünkü kadınlarla muhattap olmuyorum :))
- 1 yıl
@Justgirlss Ha bide gelmişsin her erkeğin yorumun altına itiraz getirmişsin burada iki kişi konuşuyosunuz ayağına benim yorum yazmamı yasaklıyosun yok ya
- 1 yıl
@SoaringDragon bana yazma git kime yazarsan yaz hadi
- 1 yıl
@SoaringDragon o rahatsız olsaydı yazmazdım çakal herif. Ama ben senden rahatsızım fikrini git başkasına söyle benim için önemi yok.
- 1 yıl
@Justgirlss o arkadaş da benle aynı fikirde ama 🤣🤷♂️yukarda yazdığı şeyi bi daha oku anlarsın ayrıca sadece sana değil kimin yorumunu okuyup mantıksız bulmuşsam ona da yazarım bi tek sen değilsin yazdığım kişi
- 1 yıl
@SoaringDragon yok kardeş seninle aynı fikirde değil sen başka bir şey anlatıyorsun
- 1 yıl
@SoaringDragon neyse uzatma bak işine
- 1 yıl
Peki kendisine soralım @erko123456
- 1 yıl
Benim üzerimden prim kasma git öteye
- 1 yıl
@erko123456 sevgili kardeşim yukarda kadının çalışmasından falan bahsetmissin ya bi eşin olduğunda kendi imkanlarıyla para kazandığı zmn sana deseki ben para kazansam dahi bana para vermeye bana bakmaya mecbursun dese sen hadi oradan mı dersin yoksa kabulmü edersin
- 1 yıl
@Justgirlss 🤫
- 1 yıl
@SoaringDragon bak orada öyle bir şey yazmadın çakal herif çarpıtma. Orada kadın asgari ücrete çalışıyorsa ev işi yapmaz dedin ne çakal herifsin kendini haklı çıkarmak için çarpıtarak sadeleştirerek yazmışsın uzun yazsaydın ya bana yazdığın gibi senin kafan şuydu kadın çalışıyor az kazanıyor ev işi onda ben çok para kazanıyorum ev işi yapmam o adamın fikri ise kadında erkek çalışır ev işi ortaktır arada jest bekliyor seninle zerre alakası yok daha da muhatap olmam seninle hadi işine
- 1 yıl
@Justgirlss ben senin yorumuna ayrı itiraz getirdim arkadaşta ortak bi şekilde her ikisi de çalışmasını savunuyo ortada çarpıtma falan yok
- 1 yıl
@Justgirlss yani senin yazdığın yukardaki şuydu kadınlar çalışıyo hemde ev işi yapıyo yani bunu yazdığın için sana onun sebebini söyledim
- 1 yıl
Kendisi para kazanırsa ben neden ona bakayım ki? Kabul etmem tabii ki
- 1 yıl
@justgirlss Sanırım kapak sesini taa sağır sultan bile duymuştur :)
- 1 yıl
Yani ikisi de bi şekilde çalışıp maddi ihtiyaçlarını gidermekten falan bahsediyo kardeşim sen gelip sadece çalışan kadınlardan bahsediyosun bak aradaki çizgiye dikkat et ÇALIŞAN KADINLAR yani maddi yükünü tamamiylen paylaşan kadınlardan bahsetmiyosun sadece çalışan kadın ile çalışıp parayı ortak kullanmak arasında irice bi fark var
- 1 yıl
Buradaki soru sahibine seslenmek için yanıtın altına yazmak zorunda kaldım son güncellemesinde Yeter artık saçma sapan şeyler yazmayim soruyu silicem adam kadınla evlenicekse bakmak zorunda bu kadar net bakmiyorsa o adam zaten adam değil prensestir demiş ve yine mantik hatası yapıp saçmalamış erkekler çalışan kadına bakmak zorunda DEĞİLLLLL çalışıyosanız gidin kendi paranızı kazanın kardeşim eğer erkekten para isteyecekseniz erkek de ayni şekilde sizden para bekleyebilir hayat arkadaşısınız saçma sapan yorumlar yapmayın eğer kadın ev hanımı olsaydı erkek elbette ona bakmak para vermek zorunda kalacaktı fakat ortada çalışan kadından bahsediyoruz kendi ayakların üzerinde durmuş kadından bahsediyoruz kendi ayakların üzerinde duruyorsa niye erkek ona bakmaya mecbur olsun bakmayan erkek prensestir demişsin fakat benim tanımım da çalışan kadına para veren erkek de enayidir bu bu kadar net
- 1 yıl
Şahsen ev hanımı olup hiç çalışmamış ama buna rağmen erkekten maddi beklentisi olan kadınların sevgisinin samimiyetinden bazen şüphe duyuyorum çünkü evlilik zaman zaman maddi manevi bi alışveriş gibi görünebiliyo erkek hem maddi olarak sorumluluk üstleniyo hemde karşılığında erkek sadece sevgi ve saygı alıyo kadından ancak kadın bu sevgiyi ve saygıyı vermekle yükümlü olmadığı için ya da toplumsal olarak böyle bir zorunluluğu görülmediği için ne yaparsa yapsın seviliyo gibi hissediyorum bu nedenle bazen kadınların hayatı daha kolay
- 1 yıl
Seven kadın erkek bana bakmalı ailesini gecindirmeli demez parasına maddiyatına bakıpta evlilik hayali kurmaz onun yerine zorlukları birlikte hallederiz der asıl evlilikte gerçek sevgi bu
- 1 yıl
Bence kişisel fikrim bu işlerin insanların birbirini beğenmesi ile olacağını düşünüyorum para bakma işleri nedir ki her insan para kazanabilir erkek veya kadınlara böyle toplumsal baskı yüklemek çok saçma nedir ki yani çalışırsın para kazanırsın bunun cinsiyeti mi olur veya eve erkekte bakar sevgi olmadıkça çıkar ilişkisi oldukça her iki tarafta da aşk evlilik biter zaten siz bazı kadınlar diyorsunuz ki erkek çalışacak kadın da eve bakacak karşılığında ve çocuk bakacak yani karşılık ilişkisi istiyorsunuz eee peki bir şey oldu erkek hastalandı işi bırakmak zorunda kaldı kanser oldu ne olacak evlilik bitecek mi? cinsiyetsel olmamalı bu tür şeyler sevgide karşılık aranmaz ne parasal ne de ev işi vs olarak herkes her şeyi yapmalı sevdiği için buna inanıyorum
- 1 yıl
@SoaringDragon aynı şeyi dememiş kapak girdi mi sana?
- 1 yıl
@SoaringDragon hala kuduruyorsun kadın ve erkek çalışıyorsa erkek eşşek gibi ev işi yapacak nokta.
- 1 yıl
@Justgirlss Bence daha fazla kapak yemeden ikile lütfen :) arkadaş aynı şeyi savunuyo benle kadın çalışıyor ama erkek çalışıyorsa erkek ona para vermek mecburiyetinde değil ha veriyorsa kadında ona para vermiyosa erkekten ev işi bekleyemez nokta hadi ikile
- 1 yıl
@Justgirlss sana bişey bile demedim gelmiş muhalefet oluyosun soru sahibine yaptıgım yorumuma xd
- 1 yıl
@SoaringDragon sen diyorsun ki kadın çalışsın erkek çalışsın ama sadece kadın ev işi yapsın bak bakayım o öyle bir şey demiş mi senin gibi yüzsüzlük yapmıyor ev işini kadına yıkarak al bu kapakları ye şimdi umarım evlenmezsin sen
- 1 yıl
@SoaringDragon bana laf atmışsın süper zeka beni etketlemişsin Balık hafızalı
- 1 yıl
@SoaringDragon daha yazma bana diyorum hala yazmışsın orada kapakları yedirtirim sana yazma be abicim yazma.
- 1 yıl
Jason statham ve Rosie huntington whiteley değişimin gücü yazın ve izleyin youtubea
- 1 yıl
Shorts video 30 saniyelik bir şeu
- 1 yıl
@Justgirlss hayır adam diyor ki madem kendisi çalışacak niye bakmak zorunda olsun görüşünü savunuyor en başta sonrasında genel bi yorumda bulundu
- 1 yıl
@Justgirlss sonra yukardaki adama sorduğum soruyu bi oku benle aynı görüşte mi anlarsın ztn :)
- 1 yıl
@Justgirlss sana yazmadım ayrıca görüş sahibine yazdım sen nie atlıyorsun şimdi oradan
- 1 yıl
Benim savunduğum şu 1. si evlendiğin kişiye aşık olman lazım yoksa o çıkar ilişkisine döner mishal genç kadınlarla yaşlı zengin erkeklerin evlenmesi gibi
2. si aşık olduğun insan her kimse olabilir çöpçü de olabilir doktor da olabilir yeter ki düzgün karakterli olsun sevmeyi bilsin ve tabii ki onu beğenmiş ol
3. sü aşık olduğun insanda tamam elbette bazı şeyleri asgari yapmalı mesela ev görevlerini eşit yapın falan ama aşık olduğun insandan karşılık beklenmez beklenirse evlilik yürümez
4. sü ve en karşı olduğum konu kadın şunu yapmalı erkek şunu yapmalı diye cinsiyet olarak insanları ayırmak sen prenses erkeksin vs vs gidin ortaçağda osmanlıda yaşayın o zaman avlansın erkekler savaşa gitsin kadınlar da ev hanımı olsun hayır doğru değil bu kadın da çalışır erkekte çalışır saçma sapan toplumsal tabular cinsiyet ayrımcılığı yapmayın şaşırdınız iyice ve kadın erkeği erkekte kadını sömürürse bu çıkar ilişkisine döner anlatmak istediğim ve toplumsal olarak beceremediğimiz konular bunlar umarım anlatabilmişimdir
- 1 yıl
@erko123456 aynen öyle yani eşler birbirine çifte standart maddi yükünü ortadan kaldırıp birbirine bakmalı bende bundan yanayım ztn fakat kadın gelipte ben çalışırım ama çalıştığım para kendime benden para istemeyezsin ben senden isterim çünkü sen erkeksin bende kadınım dediği zmn ztn ortada mutlu bi evlilik olmamış oluyo yani kadının savunduğu fikir şu ben çalışırım ama erkeğe para vermem maddi yükünü ortadan kaldırmam o kaldırsın bana baksın ama sırf sadece çalışması da yetmez ben çalışıp para kazandığım vakit ev işlerini kendi başıma mı yapacam erkek ne işe yarıyo fikrini savunmasıydı yani ben ortada kadının maddi yükünü azaltacak bir davranış sergilemediği için erkekten ev işi yapmasını beklenemez diyorum fakat kadın bunu anlamıyo
- 1 yıl
Yok erkek çalışsın zengin olsun kadın bakire olsun erkeğin parası olsun da nasıl olursa olsun onuruyla kazanması da gerekmez topluma görev yüklemeyin artık her şeyi çıkar ilişkisi karşılık yapsın ULAN İNSANLAR KARAKTERLİ OLSUN KARAKTERLİ SEVDİĞİ İÇİN MÜCADELE ETSİN KADIN DA ERKEK DE şunu bir anlamadınız gitti evlilikler böyle yürür ama bu eksik bizde karakter o yüzden yürümüyor işte artık kimse kimseyle evlenemiyor..
- 1 yıl
Her şeyi karşılıklı çıkar ilişkisi yapmayın erkek de kadın da bunu anlamadınız gitti be kardeşim insan karakterli olduğu için iyi kalbi olduğu için ahlaklı olduğu için sevilir
- 1 yıl
@erko123456 Maalesefki öyle
- 1 yıl
Adam gibi adam da kadın gibi kadın da kalmadı ama artık ülkede herkes bir çıkar peşinde karakter önemsiz o yüzden de böyle sorunlar türüyor
- 1 yıl
@erko123456 aynen öyle bende bu yüzden kadınlarla bundan dolayı evlenmiyorum yani baksana hangi erkek çıkarsız bi şekilde mutlu mesut evlilik kurabiliyoki kadın bunu yapmadan evlenebiliyo fakat erkekler bunu yapmadığı için evlenemiyo çıkar karşılığında yapılan evlilik ztn erkek için bile hüsran çünkü ortada saf bi sevgi yok evin içerisinde çoğu kadın maalesefki çalışsa bile dahi lüks peşinde
- 1 yıl
Erkekler * peşinde abaza, kadınlar da paralı erkek peşinde e bunu abaza erkekler yaptı bakire * bakire * dedi abaza erkekler, kadınlar da bize bakacaklar madem * biliyorlar o zaman arabaları evleri olacak dediler ne iğrenç kıskanç bir toplumuz ya biz kimseyi karşılıksız sevemeyiz her şeyi kıskanırız.. size şöyle söyleyeyim çoğu ülkedeki herkesin zihin yapısı şu erkekler kadınlarda bakirelik istiyor çünkü iğrençler erkek arkadaşları o kızı ben sktim patlattım gibi tabirler kullanıyor erkeklerde de o kızı ben almam kompleksi oluşuyor iğrenç insanlar kadınlarda ise erkeğin parası varsa evlenirim çünkü ben de ona karşılığında bakire * sunacağım ve ev bakımı temizlik çocuk bakımı sunacağım oldu yani erkekler sevişmiş kadını sevemiyor kadınlar ise parasız çalışmayan erkeği sevemiyor eee her şeyi çıkar ve karşılıklı yaptınız bok ettiniz her şeyi çıkarsız sevgiyi de bitirdiniz iğrenç kıskanç insanlar oldu türk toplumu şu ülkeden yüksek lisansa falan yurtdışına kaçıp gitmek istiyorum bir daha da dönmek istemiyorum
- 1 yıl
@Justgirlss Sanırım kapak sesini taa sağır sultan bile duymuştur
Yazmışsın bana? Kardeş sen neyi zorluyorsun çalışmıyoruz. Anladın mı? Çalışmıyoruz. Böyle kabul eden eder kabul etmeyene güle güle kimsenin aşçısı hizmetçisi olacak üstüne para verecek değilim hadi işine kaybol - 1 yıl
@justgirlss Tamam çalışmayacaksanız o zmn erkeğin sözünü dinleyip itiraz da getirmeyeceksiniz o zmn çünkü erkek tek başına maddi yükünü taşıdığında onu aile reisliğini kabul edeceksen o zmn tartışmayı uzatmayacam
- 1 yıl
@erko123456 kardeş rica etsem şu kullanıcıyı engellermisin
- 1 yıl
@SoaringDragon oldu başka? Senin önüne yemeği kim koyuyor kim kıyafetini dolaba asıyor kim kokmuş bir evde yaşananı bir engelliyor kim senin çocuğuna bakıyor. İşin içinde kadınında parmağı var sen kadını silecek güçte değilsin.
- 1 yıl
@SoaringDragon çok rahatsızsan benden kendin engelle başkasına yalvarma
- 1 yıl
@Justgirlss tabiki yapacak çalışmayacaksa bunları yapmak zorunda ama bunları yapmak yetmezki erkek evin ve yuvasının dağılmasını istemediği için o kadar çaba gösteriyo eğer erkek çalışmasa onun arkasında maddi destek gösterecek kimsesi olmaz bunları kadının yapması hem doğası hemde fıtratıdır
- 1 yıl
@Justgirlss seni engellesem sen yazmaya devam edersin o yüzden ondan ricada bulundum çünkü aşırı derecede boş konuşuyorsun krdşm
- 1 yıl
al engelledim yazma daha
- 1 yıl
@SoaringDragon kardeş benim yorumuma atlayan sensin bana yazan sensin boş yapanda sensin arkamdan da konuşan sensin
- 1 yıl
@Justgirlss senin yorumuna ayrıca itiraz getirdim dün sonra bugün soru sahibi güncellemeye bi şey yazmış bende güncellemesini gördüğüm için buraya tekrar yazdım sen tekrar yorumuma sen salça oldun şimdi arkandan falanda konuşmadım nerede konuştum arkandan
- 1 yıl
@Justgirlss neyse ben diyeceğimi dedim uzatmaya gerek yok yakşamlar
- 1 yıl
@SoaringDragon kardeşim sen neden yaptığını inkar ediyorsun bana yazmışsın bende cevap verdim hala salça oldun diyorsun utanmadan
@Justgirlss Sanırım kapak sesini taa sağır sultan bile duymuştur
Defalarca benim yorumuma girip salça olup bana cevap vermesin üstte kalayım kafasındasın yazma kardeşim ben seninle muhattap değilim yazma artık hasbinallah ya - 1 yıl
@Justgirlss ulan o dün yazdığımdı dün tarihe bi bak anlarsın ne zaman yazıldığını
- 1 yıl
@Justgirlss o zmn tartışma bitmemişti canım krdşm o yüzden yazdım dün bugünde soru sahibine yazdım anlaşıldı mı
- 1 yıl
@Justgirlss tamam daha yazmayacam yakşamlar sende yazma konu kapansın lütfen iyi geceler
- 1 yıl
@SoaringDragon kardeşim aynen boşa yoruyorsun kendini. Evlenmeyen erkeklerin eskort gidip para ödediğini her türlü kadına ödeme yapıldığını söyleyip evlendiğinde konusunun eskort ile tek farkının imza olduğunu bile kabullenenen şuur yoksunu tipik bir pembe işte
- 1 yıl
@noperva1975 ben hakarete karşıyım abi herkesin kendi fikri ama şu var evlilikte erkeğe yüklenen misyonların olması benim aşırı derecede zoruma gidiyo yani ortada saf sevgi bırakmayan birçok kadının huzurlu yaşayamadığını ve erkeğe evlilikten önce ve evlendikten sonra da verilen ağır misyonlarla uğraşmaktan ötürüde huzurlu bi evlilik geçiremediğini gördüm ortak sorumluluklarını taşısalar ve kendi sorumluluğunu ortak çözseler karşılıklı sevgi çerçevesinde bu sorun çözülecek misal abim ile karısı ortak çalışıp ve maddi yükünü ortak kaldırıp bide ortak ev işi yapiyorlar ve gayet de mutlu mesut ilişkileri var böyle olsa sorun çözülecek de misyon yükleyen kadınları görünce evlenmekten soğumaya başliyorum
- 1 yıl
@SoaringDragon
Hakareti ben etmiyorum zaten - 1 yıl
@noperva1975 yanlış okumuşum o zmn abi tamam 😅
Haklısın bacım, burada eleştiren prenses erkeklere bakma sen, onların acizliği. Bakamıyorsan niye evlendin elin kızıyla derler adama. Eleştiren kızlara da şunu diyorum alın hepsi sizin olsun ilgi manyakları sizi.
33 Yorumla
Soran1 yılBeni en iyi anlayan sensin ya 💕
- 1 yıl
Acizlik mi? Soruyu doğru okudunmu bilmiyorum fakat kadın çalışsa bile erkeğin ona para vermek ve ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olduğunu savunuyo yani bu ne demektir ben kendi ayaklarımın üzerinde dursam bile kocam bana maddi destek çıkmak para vermek ihtiyacımı karşılamak zorunda ama ben ona para vermek ya da maddi sorumluluk taşımak veya ortak olmak zorunda değilim demiş oluyo burada ev hanımı olupta hiç çalışmamış bi kadından bahsetmemiş neyin bakmasından bahsediyosunuz bakış açısı tek taraflı yani çünkü eğer gerçekten kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyosa erkeğin parasına ihtiyaç duymaz ve senin paran benim param gibi ayrımlar yapmaz
Gizli Üye(25-29)1 yılHaksızsın kimse kimseye bakmak zorunda değil. Evlilik iki tarafın da kendinden feragat etmesiyle olan bir şey. Aldatıldığı halde boşanamayan onca kadın var. Milletin eline para verecek diye bakacağınıza çalışın kendi paranız olsun kimseye muhtaç olmayın
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBak şimdi kendi açımdan düşününce sana hak veriyorum. Ama abimin açısından düşününce, abim evlense kadın parayı ondan beklese sinir olurum.. Konu bensem evet erkek ihtiyaçlarımı karşılamalı. Ben çalışırsam extra olur ama kocam çalışmamı istemesin isterim. Ama benim yakınım olan bir erkeği düşününce, fikrim değişiyor. Bencillik var bende..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKesinlikle haklısın 👍
Erkek olarak hatuna bakmak karnını doyurup üstünü başını giydirmek zorundayız. Yatakta mutlu etmek zaten erkeğin en öncelikli görevi. Normal geliri olan bir erkekten havyar ve şarap bunun yanında portakal soslu pekin ördeği istersen sonra ev, araba, yazlık, motoryat, yelkenli, jetski de olsun dersen işte o zaman hiç şansın yok 😅😂🤣🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlendim çalışıyordum bebeğim oldu çıkmak zorunda kaldım eşim in de geliri iyi kiramiz yok calisma bebekle ilgilen sen yetiştir buyut başkalarına emanet etmeyelim dedi evdeyim herkesin fikri ayrı tabi çocuk yoksa insanlar çalışmalı çocuk olanlar da buyuyene kadar bence dinen tabi kadın çalışmak zorunda değil erkek bakmak ile yükümlü ama suanki şartlar da geçim zor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkeğini mutlu eden bir kadınsan bunu yapar seve seve... fakat günümüzde çiş yarıştıran hor gören baya pis kadın var... Onlar dışarı atılır kapı dışına.
Kadınlar sanıyor ki bizler pislikliğine hesaplarını ödemiyoruz ya da hediyesi vs almıyoruz... Azcık gözünüzü açın ve çevrenizde ki kadınlara bakın davranışına... Ne akdar hain içten pazarlıklı algıda seçicilik yapan kadınlardan nefrett ettiricek davranış sergiliyen çok fazla kadın var.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYorumlarda millet Islamda kadın çalışmak zorunda değil falan demiş. Peki, üç tane daha alma hakkımız var, kabul edecek misiniz? Çok şükür yabancı bir kadınla evlendim. Türk kızları ancak hizmetçilik için iyi. İyi bir eş olmanın yanından bile geçemezler.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 833 cevap paylaştı.
1 yılBu tarz evlilikler var evet ama her şeyin karşılığı var tabii. Erkek dışarıda çalışır, kadın evde çalışır. Erkek eve para getirir. Karşılığında da hizmet bekler. Bi çeşit kadının işvereni gibi bir durum ortaya çıkar.
11 Yorumla- 1 yıl
@accopower atamam ablacım
Eğitim & Kariyer konusunda 353 cevap paylaştı. İslama göre öyle. Eskiden eşini çalıştıran erkeklere iyi gözle bakılmazdı şimdi herkes kadının çalışmasının peşinde. Yaani gücü yetiyorsa evet. Kadının maaşı beklenmez ev için. İster harcar ister birikim yapar bu böyledir
12 Yorumla- 1 yıl
Cok sukur ki kadinin da calismasi gerek böylelikle bir insana muhtac kalip o insana bir sey oldugunda ya da o insqn bir serefsizlik yaptiginda ortada kalmak yerine kendi ayaklari ustunde durup guzel bir hayat yasayabilecek
1 yılHaksızsın, kadın çalışmazsa ev işlerinin ve çocuk bakımının tamamından sorumlu olur. Eğer erkek de kadın da çalışıyorsa o zaman ev işleri de bölüşülür, gelir giderler ortak olmalıdır.
21 Yorumla- 1 yıl
Eğer adam bakmak zorundaysa "kadın da çalışmayıp evde çocuk bakmak zorunda" diyene laf edemezsiniz.
1 yılBen çalışmıyorum eşim çalışıyor bana da bakıyor yani daha çok doğu bilgesi boyle olur genelde ama çalışmak istiyorum eşim izin vermiyor bir kadın ayakları üstünde durmadı gerekir bence kendi bütçen olmalı
00 Yorumla
1 yılSoru sahibi kadının düşünceleri çok doğru ve mantıklı.
Nasıl ki eve aldığınız evcil hayvanlara bakmak zorundaysanız, kadına da bakmak zorundasınız.
Bakmak istemiyorsanız, eve almayın olsun bitsin 😂🤷♂️00 Yorumla
1 yılErkek kadına bakabilir, ama bu karşılıklı bir şey olmalı. İlişkilerde tek taraflı yük, birinin üzerine olmamalı. Destek, sevgi ve sorumluluk her iki taraftan da gelmeli. Bakmak zorunda olmak yerine, birbirini anlamak daha önemli bence.
00 Yorumla
1 yılBir zorundalık değil ama gönüllülük olmalı bence bu... Sonuçta kimse kimsenin sponsoru olmaya mecbur olmadığı gibi kızların erkeğe gelince çalış, kendine gelince yatış modunda olması da gayet itici. Tembellik kötüdür :)
00 Yorumla
1 yılDinde evet böyle ama bu ekonomide bı zahmet iki tarafta calissn yahu
50 YorumlaKimse kimseye bakmak zorunda değil. Hiçbir erkek sevdiği kadının masraflarını üstlenmekten geri durmaz ama zorunda olduğu için değil. Öyle uygun gördüğü için. Bu, sevdiğine yaptığı bir güzelliktir.
00 Yorumla
1 yılKadın çalışmasa bile def zaten bana göre Kadın çalışmamalı ben de evleneceğim ve çalışmayan kız arıyorum ama işte yok herkes çalışıyor ve çalışmak istiyor çalışmayan bile
10 Yorumla
1 yılNe alaka ya sacma soru işte bu kadınlara verilen bazı tavizler yüzünden ve haklar yüzünden erkeği 2 sınıf insan muamelesi yapılıyor ve boşanmalar bu yüzden artıyor hani hayat müşterek diye anı kadın erkek eşittir herkesin taşın altına koysun o zaman kadın çalıştığı erkege baksin neresinde kaldı bu adalet
00 Yorumla
1 yılKimse kimseye bakmak zorunda değil. Asalaklık bu dediğin. Kadın erkek çalışmalı. İşinize geldiğinde eşitlik edebiyatı yapıyorsunuz. Sömürmeyin biz erkekleri !!!
10 Yorumla
1 yılBelli bir yaşa kadar aileniz dışında kimse size bakmak zorunda değil. Sorumlu olduğu için eşiniz masraflarınızı ve ya evladının masraflarını karşılayabilir bu tercihtir zorunluluk değildir.
10 Yorumla
1 yılhanimefendi insanlar sadece para icin calismiyor kendi sosyal hayati ve gelistirmek icin de calisabilir erkek baksa da bakmasa da kadinin psikolojik sagligi icin sevdigi ilgilendigi iste calismasi gerekir ve kimse kimseye de bakmaj zorunda degil kocaniz kapinin onune koydugunda soylersiniz bunu
16 Yorumla- 1 yıl
ayrica herkes müsluman degil insanlar sizin dininize uymak zorunda degil islam cok gecmisteki olaylara uyuyordu simdiki hayatta simdiki yaşamda boyle birseyin mumkunati yok
- 1 yıl
Çalışan kadında yemek pişirmek zorunda değil ama bütün çalışan kadınlardan erkekler bekliyor ne olacak
- 1 yıl
@Justgirlss toplumsal esitsizlik oldugunu bende biliyorum erkrk bakmak zorunda olabilir veya olmayabilir emin degilim benim derdim kimseye muhtac olmamak
- 1 yıl
Ben erkek ev işi yemek çocuk bakımını ortak yapmadığı sürece çalışmaya karşıyım
- 1 yıl
@Justgirlss aynen haklisin bende ortak yapilmasi gerektgni dusunuyorum
- 1 yıl
Bu durum Türkiye nin Jeopolitik konumu ile alakalı Doğu da budizm inancı yaygın olmasına rağmen kadınlar çalışmıyor...
Batıda bireysel lik ön planda her iki taraf da çalışıyor...
Türkiye deki durum ise:
İstenen AB standartlarında yaşamak ama eski alışkanlıklardan da vazgeçmemek...
Yani özetle ne doğuluyuz ne de batılı...
Ben Avrupa da çok gördüm mesela gece sokaklarda çöpçü olan kadın da vardı
İnşaatlarda tesisatçı olarak çalışan da...
Kadın Türkiye de çalışırken bile kayırılıyor hafif işler veriliyor genellikle
zaten olması gereken o yalnızca güçlü kadın ol adı altında zenginler kadınları kandırıp daha fazla zengin olmak için yeni iş gücü yaratıyorlar eee çalışan fazla olursa maaş az olur mantık o
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 374 cevap paylaştı.
1 yılKarısına maddi anlamda yetemeyecek erkek evlenmeyiversin bir zahmet. Ben tabii ki iki tarafın da çalışması taraftarıyım. Herkesin fikirleri kendine. Bence başta konuşup ona göre yol izlemek gerek.
00 Yorumla
1 yılHaksız değilsin, ama bu anlayışın sağlıklı olması için her iki tarafın da rızası ve emeği önemli. Erkek tek başına yük taşıyorsa, bu zamanla ilişkide sorunlara yol açabilir. Bu yüzden rollerin karşılıklı anlaşmayla ve adalet duygusuyla belirlenmesi en ideal olandır.
00 Yorumla
1 yılHerhangi bir hastalık vs durumundan dolayı çalışamıyorsa tabi bakmakla yükümlü fakat günümüz ekonomik durumunu göze alıcak olursak kadın ve erkek bir birine destek olmalı ve çalışmalı derim...
00 Yorumla
1 yılEvet öyle erkekler kadar merhametli bir canlı yok.
Bir erkek çalışmayan bir kadınla evlenir ekmeğini bölüşür yadırgamaz.
Ama bir kadın çalışmayan bir erkekle evlenmez.
O yüzden ilerde bir iş veren olursam hiç bir kadına (zor durumda olan hariç) iş vermeyeceğim00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
1 yılErkekler bunu hoş karşılamıyor ama.. onun üstünden geçimini sağlamak olarak görüyorlar.. benim evli erkek arkadaşlarım öyle diyor. Yani ancak hamilelik falan varsa hoş görebilirler..
00 Yorumla Kadına çocuk, yemek , temizlik, kadınlık sorumluluklarini tek başına yükleyen erkekler için evet
11 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 626 cevap paylaştı.
1 yılHaklısın. Dinimizin emri de tam olarak böyle. Evin rızkını temin etmek, erkeğin vazifesi. Kadının değil..
16 Yorumla- 1 yıl
Nerde yazıyor cidden merak ediyorum
- 1 yıl
@Freddy1616 şu surede şu ayette yazıyor desem iman mi edeceksin lan xik kafalı gavur? Laf olsun diye havliyorsun sadece.
- 1 yıl
İmanı sadece Allah bilir. Senin ne haddine!!!
- 1 yıl
@Freddy1616 imanın varsa ne xikime bana soruyorsun o zaman g^*t lalesi?
Aç oku, iman ettiğin dinin metinleri...
- 1 yıl
O ünlemi de bir tarafına sokarım senin
Yavs*^k
Kaybol simdi yorumumdan - 1 yıl
Senin gibi düşünüyorum piremses
Üzme kendini
İsteyen farklı takılsın
Gizli Üye(36-45)1 yılÖyle zaten, kadına güvenen yarı yolda kalır ahm. ak erkektir çünkü kadın çocuk yapar işten çıkar, çocuğa kim bakacak işten çıkabilir hadi ikinci çocuk yine işten ayrılabilir kendine güvenmeyen adamlarla evlenmek büyük hata
15 Yorumla- 1 yıl
Kadına guvenmiyoru evlenirken ancak adamın ocağına incir ağacı dikmeye de gerek yok bunu söylüyoruz...
Cevap sahibi1 yıl@Freddy1616 incir ağacı niye diksin böyle düşündigun biriyle zaten niye evlenesin? Fakat erkekler kadını da illa çalış diyorsa diye bu yorum. Erkek öncelikle kendine güvenmeli. Evi geçindirecek potansiyel var mı diye
- 1 yıl
O potansiyelden ziyade yurdum gerçekleri ile alakalı...
Asgari ücret alıyorsan açsın zaten..
40k ancak kendine yeter
Senin dediğine göre bir erkek en az 80k alması lazım ancak o zaman da üç kişinin yapacağı işi yaptırıyorlar adama
Bir de işveren o kadar para veriyorum, başkasını çok rahat bulurum diyip en ufak bir hatanda gözünün yaşına bakmadan işten çıkarabiliyor adamı..
Bu sefer de " Bir baltaya sap olamadın" diyor kadınlar..
Cevap sahibi1 yıl@Freddy1616 o zaman böyle düşünenin evlilikle ne işi var derler adama. Ayrıca rakamları fazla şişirmissin. Ama şu yönden haklısın bizim millet donu yok giymeye ama hiçbir şeyden eksik kalmayalım der bu durumda da zaten rakam ne olsa yetmez
- 1 yıl
Rakamları fazla şişirmedim asgari ücret 2100 TL iken bana neden 8000 değil, çöpçüler bile 4500-5000 TL alıyor demişlerdi
1 yılErkek evlendiyse o kadına bakmak zorunda çalışta diyemez kadın isterse çalısır
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 417 cevap paylaştı.
1 yılLafa gelince eşitlik dersiniz başka şey olunca bakmak zorunda. Ne güzel dünya dsfklgdgf
20 Yorumla Sen her erkeği "adam" sanma, çok az kaldılar.
20 Yorumla
1 yılDoğru. erkek karısına ve çocuklarına bakmakla yükümlüdür. Ancak şu anki ekonomi de işler hiçte öyle yürümüyor
00 YorumlaÖyle ama baştan konuşmak lazım. Birde mevcut sistemde iki kişinin çalışması mecbur oluyor bir çok durumda
00 Yorumla
1 yılKimse kimseye zorunda değil bence ilişkide karşılıklı anlayış ve destek olmalı herkesin durumu farklı ama tek taraflı yüklenmek adil olmaz.
00 Yorumla
1 yılBen atanamıyorum diye geçinemeyiz diyip sevgilimle aram bozulmuştu zamanında 🤣 normali o ama devir değişti tabii
00 Yorumlabunda anormal bir durum yok doğru. Kadin çakışmasa erkek ona günümüzde haftalık en az ihtiyaçlardan harici 2 k 3 k vermeli
00 Yorumla
1 yılo zaman feminist ayaklarina girmeyecek kadin. erkek ne derse onu yapacak evi temizleyip kocasina masaj yapacak.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 722 cevap paylaştı. Dinen de kadının parasının yenmesi doğru değildir..
Tabi erkek bakmakla mükellef ancak kadın da ona göre istekte bulunacak..
00 YorumlaAynen öyle.. evlilikte kadının çalışması şart değil... Erkek ona bakmalı ve korumalı.. o kadar sadece..
03 Yorumla- 1 yıl
Bunlara ilave olarak, kadın çalışmak isterse kocasından izin almak mecburiyetinde.
- 1 yıl
Çoğu kimse bunları bilmiyor. Bunları söyleyince geri kafalı derler. Nasıl ki evin geçimi erkeğin sorumluluğu ise ve erkeğin kadının parasında hakkı yoksa çalışmak isteyen kadın kocasından izin alması gerekir. Erkek izin vermezse, ben senin çalışmanı istemiyorum derse kadın çalışamaz.
Erkeklerin yorumları şaşırtmıyor yine. Çalışan kadın bekleyip kadınla iş bölüşmezler. Türk erkekleriyle evlenilmeyeceğini çok iyi anlıyoruz.
00 Yorumla- Devamını Gör (185)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat