Hayalimdeki bölüme geçmek için okulu bırakmak istiyorum ama aileme nasıl anlatacağım bilmiyorum, fikriniz ne?

Aslında üniversitede 1. yılım olsaydı işler kolaydı, ancak şu an 3. yılımı bitirmiş durumdayım. (alttan 14 ders ile)

Ve tam da bu yüzden, aileme bunu açıklamak daha da zor geliyor. Babam şehir dışında bir işte çalışıyor benim okulumda şehir dışında olduğu için çok fazla görüşme fırsatımız olmuyor bayramlarda gelirse ve ben de eve gidersem bir hafta gibi kısa bir süre. Bu yüzden ne zaman konuşmaya kalksam hep bir "şimdi değil" diyerek erteliyorum.

Annemse sanki içimde kopanları hissediyormuş gibi, "bitir artık şu okulu da babana destek ol" diyerek üzerimde daha da baskı kuruyor.

Sanki her lafı beni susturmak, bu isteğimi bastırmak için söylenmiş gibi.

Aslında ne tembelim ne de kaçmak istiyorum, sadece yanlış yoldayım ve bunu düzeltmek istiyorum. Ama annemin duygu sömürüsüyle baş edemiyorum.

Bir yandan vicdanım "bitir, aileni üzme" diyor, öte yandan içimde bir ses "şimdi değişmezsen, yarın pişman olacaksın" diye haykırıyor.

Gerçekten çok sıkışmış hissediyorum. Bunu onlara nasıl anlatabilirim?

Böyle bir kararı vermiş olan ya da benzer şeyler yaşayan varsa… fikirlerinizi duymak beni çok rahatlatır.

Hayalimdeki bölüme geçmek için okulu bırakmak istiyorum ama aileme nasıl anlatacağım bilmiyorum, fikriniz ne?