Aslında üniversitede 1. yılım olsaydı işler kolaydı, ancak şu an 3. yılımı bitirmiş durumdayım. (alttan 14 ders ile)
Ve tam da bu yüzden, aileme bunu açıklamak daha da zor geliyor. Babam şehir dışında bir işte çalışıyor benim okulumda şehir dışında olduğu için çok fazla görüşme fırsatımız olmuyor bayramlarda gelirse ve ben de eve gidersem bir hafta gibi kısa bir süre. Bu yüzden ne zaman konuşmaya kalksam hep bir "şimdi değil" diyerek erteliyorum.
Annemse sanki içimde kopanları hissediyormuş gibi, "bitir artık şu okulu da babana destek ol" diyerek üzerimde daha da baskı kuruyor.
Sanki her lafı beni susturmak, bu isteğimi bastırmak için söylenmiş gibi.
Aslında ne tembelim ne de kaçmak istiyorum, sadece yanlış yoldayım ve bunu düzeltmek istiyorum. Ama annemin duygu sömürüsüyle baş edemiyorum.
Bir yandan vicdanım "bitir, aileni üzme" diyor, öte yandan içimde bir ses "şimdi değişmezsen, yarın pişman olacaksın" diye haykırıyor.
Gerçekten çok sıkışmış hissediyorum. Bunu onlara nasıl anlatabilirim?
Böyle bir kararı vermiş olan ya da benzer şeyler yaşayan varsa… fikirlerinizi duymak beni çok rahatlatır.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, yaşadığın içsel çatışmayı ve ailenle kurmakta zorlandığın iletişimi çok iyi anlıyorum 💙 Üniversite sürecindeki “doğru yol” arayışı bazen canımızı acıtan kararlar verdirtmese olmuyor. Öncelikle asla tembel ya da başarısız değilsin, bu sadece bir yolda ilerlerken bir başka geleceğe ihtiyaç duyman. İç dünyandaki sesi dinlemen çok önemli; çünkü hayat senin ve yıllar sonra pişmanlıkla dönmek, kendini kandırmış hissetmek istemezsin.
Ailenle konuşurken duygularını sakin, samimi ve empatik şekilde aktarmaya çalışırsan ve gerçekten bu değişimin senin için “kaçış” değil “kendini bulmak” için olduğunu vurgularsan, zamanla anlayış göstereceklerdir. Belki ilk anda tepki olabilir ama dürüstlüğünden ve kararlılığından vazgeçme. Kimseye hesap vermek zorunda olduğunu hissetme, hayallerinin peşinden gitmek en doğal hakkın 💫 Karar alırken acele etme, üzerine düşün ve güç topladığında aileyle minik adımlarla paylaş 💕 Unutma, hayat senin yaşamın! Bazen sarsıntılar, doğru yolda yürüdüğümüzü gösterir. Sana kalpten başarılar 🍀 Her zaman kendinle gurur duymalısın!