Erkek kardeşim birkaç kez evlenmeye niyetlendi ama kızların ailesi kardeşim öğretmen olduğu için reddetti. Kardeşim 2 sene önce atandı branşı İngilizce. Öğretmenlik kötü bir meslek mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılSahsen erkegin o kadar cok bos vakti olmasi benim pek istedigim bir sey olmaz. Ögretmeni reddedersem bu yuzden reddederim. Bransi, meslegi ya da maasi icin degil. Ki ogretmenlerde az kazanmiyor yani. Kurs, ozel ders, sinav ucreti, ek ders, uzman basogretmen vs derken artıyor. Mat ve ing branslari da baya iyi kazaniyor eger daha fazla calismak isterlerse. Yok ben derse girip cikayim yeter, geri kalan yatis diye dusunen varsa orada da belli bir gelir kaynagi olur.
Benim sahsen derdim bos vakti olmasi olur. Kadinin calisirken bos vakti varsa eve, cocuklara kosturur ama erkek ne yapar?
Gelir o bos vaktini benimle gecirir, ev islerine, cocuklara bakmaya destek olur, tatillerinde bana boyle destek olacaksa ilk tercihim ogretmen olur. Benim ve çocukların yaninda olmasi icinde avantaj aslinda.
Ama turk erkeklerinin ev isi yapmadigi, cocuklar pek bakmadigi ortada, arastirmalarla tasdiklenmis bir sey. Daha yeni 1 ay once arastirma yayinlandi dunya da en cok ev isi yapan kadinlar turkler. En az ev işi yapanlar hintli erkekler. Hintililerden sonra turk erkekleri en az ev isi katilimina sahip.
Hal boyle olunca, esimde boyle olacaksa ogretmen olup, bos vakti cok olup ayagimin altinda dolassin istemem. Eve gelip yatacaksa,2 ay yaz tatilinde,15 tatilde, ara tatilde, dersi bos oldugu gunlerde habire gelip yatacaksa gozume cok batar. Sinirlenme ve devaminda tartismalar, huzursuzluklar olabilir. Eger sorumluluk alan bir erkekse ögretmenden iyi koca olur. Ama oyle degilse cok goz onunde olmamasi daha iyi olur.
Benim icin tamamen erkegin kendisine bagli. Cevresinde ögretmen tanidigi dolu olan biri olarakta ogretmen erkeklerde gozlemledigim şu ki gercekten tembel olduklari. Ögretmen olupta tembel olmayan erkege denk gelmedim. Hani bu meslekte zaten biraz cokta calismak istemeyen, zora gelemeyen, rahat para ve meslek isteginde olan ya da baska bolum gelmemislerin mecbur okuyup yoneldigi bir meslek olarak öne cikiyor biraz.
Rahat meslek diye okuyanlar o kadar cok ki. Hani boyle bir kafanin hayatin diger konularinda sorumluluk almasini beklemekte bana gore biraz ucuk kaciyor. Adam zaten rahat etmek, bir muhendis doktor vs kadar çalışmamak icin, mis gibi tatilimi yapayim diye secmis. Evde bos vaktimde perdeleri cikarip yikarim, evi kırklayayim diye secmemistir. Turk erkeklerinde ev isi orani zaten cok dusukken ogretmenin bos vakti var diye yapacak diye bir garanti de yok.
O yuzden ev icinde cok sorumluluk alan tipler olacagini da sanmiyorum bu meslegin erkek grubunun. Cogu dersine girer cikar, tatilde de yatar, eşi calissa dahi umrunda olmaz, yine yatar cevremdekiler boyle. Hatta 3 gun okula gideni var, onu bile gitmek istemeyeni var. Hani 3 gun calismak bile zor geleni cok bu meslek grubunun.(dedesi, amcalari, dayisi, diger yakin akrabalari ve haliyle beraberinde cevrenin, arkadas gruplarinin, tanidiklarininda ögretmen olmasiyla, fazlasiyla hasir nesir oldugum bir meslek grubu oldugu icin soyluyorum bu gozlemleri. Bunlarin cogunun da eşi calisiyorsa yine ögretmen. Meb in ogretmen personelini bizim aile kapatiyor. Kadinin ogretmen olmadigi durumlarda var)
bu erkek grubunun esi ev hanimiysa yine sıkıntı, esi calisiyorsa yine sıkıntı. Kadin da ogretmen degilse daha buyuk sıkıntı.
Zaten bu meslek grubu buyuk oranda birbiriyle evleniyor. Ogretmen kadini baska erkek kaldırır, hani muhendis, doktor erkek, ogretmen kadini kaldirir. Ama erkek ögretmen, kadin muhendis, duz memursa bile sıkıntı. Kadin 8-5 calisacak ya da nobet usulu calisacak, erkek ogretmen eve once gelecek ama cogu işi yapmayip kadini bekleyecek. Her turlu sıkıntı. Erkekte ogretmenlik meslegini kaldırmak zor. Kadinda ogretmen degilse cekilmez fazla, erkek tembelse yine cekilmez.
Eger tez canli, sorumluluk alan bir tipse cekilir. Ama diger turlu cok goze batar. Karsima ogretmen erkek gelse bende bir dusunurum yani bu sebeplerden. Diger kizlarin hangi sebeple reddettiğini bilemem ama benim icin bu sebepler olurdu.
42 Yorumla- 1 yıl
inanılmaz güzel özetlemişsin kızların erkek öğretmen istememesindeki temel neden tembel oluşları sana katılıyorum
- 1 yıl
Sadede genellemeyi doğru bulmadım benim işim de oldukça evde geçirebileceğim bir iş vee şu an bile anneme her konuda yardım ederim çünkü hem karakter olarak hem de evdeki işler benim de işlerim olduğunun bilincinde olduğum için yardım etmek zorundayım. Bu ileride eşim olursa onun için de geçerli olacak. Tüm işleri bitirir eşimle vakit geçiririm bin kat daha iyi.
En İyi Cevaplar
1 yılAslında değil hatta karakteri güzelse ve öğrencilerine de iyiliği, merhameti teşvik ediyorsa harika. Sadece toplumda biz pırlantaymışçasına en iyisi en mükemmeli en zengini olsun algısı var. Mesela öğretmen de iyi ama neden bi doktor olmasın? Hiç değilse avukat, mimar, mühendis... bu liste uzar gider
00 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 7b cevap paylaştı. Bizim toplumumuzda meslek evliliği var. O kadar kibir budalası düşüncelerimiz var ki anlamıyorum. Kerem Bursin Türkiye'deki bu ünlü evliliğine çok şaşırmış. Röportajinda , benim Amerikali oyuncu arkadaşımın garson sevgilisi var demişti. Düşünsene bizde oyuncu biri garson biriyle çıkacak. Toplum ne der? Hadi onu geçtim doktor bir kız mühendis biriyle evlense bile herkes yadırgıyor. Bir de erkeğin garson olduğunu düşün. O yüzden abinin öğretmen olması ve istenmemesi bizim toplumda çok normal ve sıradan...
"İlk defa İsveç'te bir kızla çıktım. Muhabbet ediyoruz, kız sevdiğim filmleri soruyor, okuduğum kitapları soruyor, gezdiğim ülkeleri soruyor. Ama işimi sormuyor.
Ben alışmışım Türklere, adın nedirden sonra ikinci soru işin nedir. Yok abi döndük dolaştık sevdiğimiz yemeklere falan geldik hala sen ne iş yaparsın demiyor kız bir türlü.
En son ben sordum, dedim ki ya her şeyi sordun da, sen ne iş yaparsın diye sormadın. Dedi ki kız, ne iş yaptığını sorarsam dolaylı olarak sosyal statünü, kaç para kazandığını da sormuş olurum. Ayıptır. Ben paranı, statünü merak ettiğim için değil seni merak ettiğim için buradayım.
O gün anladım ki bizde kast sistemi var. Atasözümüz var davul bile dengi dengine diye. Meğerse her davul denkmiş.
Başka gün yüksek mühendis bir amcayla tanıştım. Ne projeler yapmış. Tüneller, köprüler, havaalanları vs...
Senin yaşında oğlum var dedi. O da mühendis mi dedim. Hayır işçi, duvar ustası dedi. Dedim o nasıl oldu, mühendisin oğlu işçi olur mu? Bizde olsa babam döve döve okutur mühendis yapar.Adam kızdı. Niye öyle diyorsun benim oğlum çok iyi bir duvar ustasıdır. Zorla kötü mühendis olacağına, iyi bir duvar ustası olmasının ne kötülüğü var dedi. Adam gurur duyuyor oğluyla.
Utandım. Utandım çünkü biz toplum olarak buyuz. Böyle yetiştik, yetiştirildik. Bizde kast sistemi var. Mühendisin oğlu gerekirse zorla kötü bir mühendis yapılır, iyi bir duvar ustası olmasına izin verilmez."
813 Yorumla- 1 yıl
abi bu olayın aynısını düzenli olarak okuyorum aynısı
- 1 yıl
Katılıyorum @Ehlivukuf gerçekten kusursuz bilgiler edinmişsin. Yeni nesil olarak bizler umarım bahsettiğin bu saçmalıkları ortadan kaldırırız.
1 yılÇok yanlış bir düşünce içindesiniz kadınlar bu kadar da kötü değil?
Hoşuna giden güvendiği erkeğin arkasında sonuna kadar duran kadınlarımız var!
Tamam maddi sıkıntılar elbette yaşanıyor ama her şey para değildir bunun bilincinde olan olgun düşünceli insanlara denk gelmemiştir ya da başka nedenler vardır..
Mesela gittiğiniz kızın hayatında biri vardır?
Ya da kız evliliğe kesinlikle sıcak bakmıyordur?
Kızın hayata bakış açısı maddeseldir kendini maddi açıdan güvence altına almadan evliliğe girmek istemiyordur?
Dert edeceğiniz bir şey yok Bir sürü neden olabilir.
Öğretmenlik kötü bir meslek değil aksine değer gören bir meslek birkaç kötü örnekten yola çıkarak Karalar bağlamanıza gerek yok zaten kardeşin özgüveni yerinde bir adamsa bu tip şeyleri sorun etmez...
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Merhaba, ne güzel bir soruyla geldin! 🙂 Bu yaşadığınız durum maalesef bazen toplumda yanlış algıların öne çıkmasından kaynaklanıyor. Öğretmenlik asla kötü bir meslek değil, aksine kutsal ve değerli bir iş. Kardeşin insanlara yol gösterecek, gençlerin hayatına dokunacak. Bazen aileler maddi kaygılarla hareket edebiliyor ama başarı, mutluluk ve huzur tek bir “statü”ye ya da “kazanç”a bağlı değil. Senin ve kardeşin için önemli olan neyi tutkuyla yaptığı ve nasıl mutlu olduğu. Zamana bırakın, inanın doğru insanlar karşılarına çıkacaktır. Kardeşine sevgilerimi ilet, yolu açık olsun! ☀️✨
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
79
Cevap
70Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılkötü meslek değil.
00 Yorumla Öğretmen olduğu için reddedilmez, aksine güle oynaya verilir, o bahanedir. Tipini beğenmemiştir, evlenmek istemiyordur, sevgilisi vardır, reddetmek için bir bahane lazımdır. Bu bahaneyi bulmuşlardır. Millet öğretmen olabilmek için bir yerlerini yırtıyor yine de olamıyor. Benim avukat bir tanıdığım da kuyumcuyu reddetti. Gerekçesi yarın işleri bozulursa n'olcak imiş. Yani öğretmen gibi sabit gelir istiyor o da. Aslında bu bir bahane. O kız zaten evlenmek istemiyor. İstese de sevdiği, aşık olduğu adamla evlenir, görücü gelenle değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKadınlar da ki hipergami... hipergami zehirlenmesi durumuna süperman getirsek daha güçlüsünü daha popülerini isterler... Çoğu gerçek ilgi bile almıyor... Erkekler yazıyor 1, max 2 güne bitiyor işleri... işler seks yoluna girmiyorsa. Sonuçta herkes kendine odaklı olduğundan orta da bir şey olmuyor çoğu kız kendi içinde one vs one takılıyor. 35 gelince bir yerlerde çirkin mi oldum şimdi gibi inanamıyorlar 20 lerindeyken peşlerinden koşan erkekler yok üstüne çekmiyorlar da artık sonra kedi işleri mama dağıtmalar sokaklarda 😛
21 Yorumla- 1 yıl
Asiri hakli yorum
Hatta öğretmen olup olmaması değil mesele. Beklentiler çok yükseldi. Lütfen yanlış anlamayın elbet insan eşine istediği her şeyi yapmak ister ama olmayınca kimse kanaat etmiyor. Tabi bu sadece bir mesele. Tr de artık erkekler değersiz. Biz senelerdir yalnızlığa alıştık. Allah’a şükür yanlış işimiz yok. Kendi halimizde yaşıyoruz
40 Yorumla
1 yılSözüm meclisten dışarı ama bazı öğretmenler mesleğin yüz karası. Müdürler derse zor sokuyorlar 😄 umarım sayıları azdır. Diğer ya dan işini iyi yapanlar başımızın tacıdır.
Sizin durumun meslekle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Abinde bir anormallik yoksa eğer karşı tarafın gözü yükseklerdedir. Öyle kadınlardan da eş ve anne olmaz. Yuva kurulmaz onlarla. Her şeyin hayırlısı.20 YorumlaÖgretmenlik kötü bir meslek degil. Ögretmenlerin izinli günü yok ve maaşları çok az oldugu için reddetmişlerdir. Sebebi şu ki bence bu yüzden degil , Romantik veya sevgi olmadıgı için ya da etkileyeci bir tip yoktur bu yüzden kabul görmemiştir. İnsanlar buna bakar bahane olarak onu öne sürmüştür.
00 Yorumla
1 yılBahaneler popo deliğini gibidir herkeste bir tane bulunur
Bence asıl sebep farklıdır
ya da beklentileri çok daha fazladır
Bazı kızlar evlenmek için çok şeyler isteyebiliyor. 200k gelir, özel araç, yazlık, kışlık, bahçeli ev, v. s. v. s...
00 Yorumlaİnan bana öğretmen koca hayali kuran o kadar çok kadın var ki, milyonların olsa yine de kalkıp sen neden öğretmen olmadın ki felan diyorlar bu yüzden boşanıyor.. Bi arkadaştan biliyorum 😂😂
10 Yorumla
1 yılDepocu kadar değeri yok la öğretmenin :)
Üzüldüm adına. Yeni türkiye de kalifiye adamı s.. kiyolar.
54 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle gerçekten. Amele olsa daha çok talibi olurdu herhalde. Ailecek derde düştük.
- 1 yıl
Atanmış öğretmen daha ne istiyorlae anlamadım kı
- 1 yıl
@Leylişleyliş kız ailelerini tanımazsın sen dicem de, tutmicak, sen kızsın çünkü
Gizli Üye(30-35)1 yılAtanmış bir öğretmeni reddetmek kafasızlıktan başka şey değil. Ama şöyle de bir durum var ki öğretmenlerin tatili çok fazla şimdi eşi çalışacaksa kadın işe gidip gelirken erkeğin özgürce takılması kadına batabilir. Veya güven problemi yaşayabilir
01 Yorumla- 1 yıl
Neden o açıdan düşünürler ki ama
Gizli Üye(25-29)1 yılZaten meslek bir kriter olmaz çok eğer mafya falan değilse sevmiyor kullanıp atacaktır dikkatli olsun çok avcı kadın var güya ama kendileri av olup tek gecelikte paket olunca ağlıyorlar sonra evlilik öncesi olmuş bitmiş ilişki diye ağlıyor erkek adam güçlü olacak derler hemde gav🐴 arıyorlar bir yürüyüp gitsinler
00 YorumlaKötü olduğundan değil. Eskiden memurluk öğretmenlik polislik cazip geliyordu insanlara. Şimdi özel sektör daha çok kazandığı için kimse devlette çalışanlarla evlenmek istemiyor. Bunu bizzat yaşadığım için bu kadar rahat yazabiliyorum.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 584 cevap paylaştı. Yani bence çok iyi. Memur maaşının üzerine artı bir de ek ders ücreti alıyorlar. Üç ay tatilleri var. Çalışma saatleri az. Yani doktor mühendis filan bulamadiysa ya da şirket CEO'su , oto galerici vs olur. Öğretmenlik de idare eder yani
00 Yorumla
1 yılKötü bir meslek asla değil bunun için reddetmeleri garip geldi
50 Yorumla
1 yılEvet biraz erkek için düşük seviye meslek grubuna dahil oldu mesela öğretmen bir kadın hakim erkek ile evlenir avukat erkek ile evlenir ama avukat kadın öğretmen erkek ile zor evlenir
03 Yorumla- 1 yıl
Katip öğretmen mübaşir gardiyan vs en düşük memuriyet olarak düşünülüyor çünkü sayıca çok fazla oldukları icin
Soran1 yılAkademisyenlik kovalıyor Boğaziçi üniversitesi İngiliz dili ve edebiyatı mezunu, yüksek lisansını da koçta yaptı. Doktora için Amerika’ya gitmeyi düşünüyor. Bir sürü özel ders öğrencisi var ayda en az 100 bin lira özel dersten de kazanıyor. Öğretmenlik onun için yan iş gibi açıkçası.
- 1 yıl
Öyleyse iyimis akademisyen daha havalı mesela ama her yer öğretmen oldu biliyorsun az çok anlamissindir beni hani yine öğretmen kız bulabilir ama çok güzel bı kız olmaz mesela o kişi güzel öğretmen de doktor mühendis peşinde çünkü ama eğer oyleyse kardeşin sorun yasamaz
1 yılEskiden öğretmen olana bi düğme iliklenirdi şimdi uzaklasiloyo çok garip. Üzüldüm kardeşiniz için umarım beyni kaliteli düşünen bi hanım kızına talip olur shhs
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılVardır başka sebebi hemen paniğe kapılmasın hep deneain illa ki bulacaktır
40 Yorumla
1 yılEskiden öğretmen dedin mi bir ağırlığı vardı. Ne hale getirdiler güzelim mesleği. Ve bence ya bu soru troll ya da cidden varsa abinin durumunda problem mesleği değil.
00 Yorumla
1 yılÇok saçma. Polis falan olsa hadi riskli iş diyenler falan oluyor da öğretmenliğin nesi varmış hem kamu hem özel sektörde gayet güzel bir meslek.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. yooo kız ıcın süper meslek. harika otesi erkek ıcın ise acıkcası degerlendirmedim. bence ıyıdır de. kız tarafı cok zengin sanrım ya da bahanesi bu işin meslek
00 YorumlaŞahsen ben de yeni mezun öğretmenim eşimle aynı meslekte olmak isterim birbirini anlar insanlar çalıştığı okulda vs yok mu sohbet muhabbeti iyi ilerlediği biri
00 Yorumla
1 yılYa Saçma sapan bir mevzu. öğretmen olduğu için reddedilmek.. ne istiyorlar iş adamı mı :) var böyle enteresan aileler maalesef. iş biraz kızda bitiyor tabii
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır değil benim çevrem ve ben öğretmen bulabilmek için yirtiyoruz ne alaka kardeşinin tipini begenmedikleri için reddetmislerdir benim çevremde öğretmen ile evlenebilmek için ilişkiye girenler bile var
09 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu arada kardeşine talip olabilirim 🤣tipi önemli değil erkek öğrenenler aşırı duygusal ve manipületif oluyorlar beni çekiyor
- 1 yıl
Nerede yaşıyorsun sen Yozgat'ın köyünde mi😃
- 1 yıl
@Tükendimçok2 😂😂
Cevap sahibi1 yıl@tukendimcok2 bunun köy ile ne alakası var büyükşehirin ilçesinde yaşıyorum
- 1 yıl
O zaman vizyon sıfır kankam
Soran1 yıl@Tükendimçok2 öğretmeni niye beğenmiyorsunuz çok ilginç gerçekten.
- 1 yıl
Beğenmiyoruz demedik normal biri yani bu kadar kendini yirtmani gerektirecek bir meslek değil yok iliski yaşıyormuş falan
Cevap sahibi1 yıl@Tükendimçok2 ben değil canım okadar düşmedim ama arkadaşlarım yaşadı sonunda evlendiler
- 1 yıl
Saçma yani ben öğretmen pek tercih etmem işin açıkçası esnaf bile daha mantıklı
- Eğitim & Kariyer konusunda 822 cevap paylaştı.
1 yılÖğretmenliğini bahane ediyorlar.
Sebebi başka bence, beğenmiyorlar.30 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
1 yılKötü bir meslek değil de artık Türkiye maalesef bir öğretmen maaşı ile yaşanabilecek kadar iyi bir yerde değil
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 406 cevap paylaştı. Mantıken iyi ama ekonomik olarak pek mantıklı bir seçenek değil.
111 Yorumla
Soran1 yılAkademisyenlik kovalıyor Boğaziçi üniversitesi İngiliz dili ve edebiyatı mezunu, yüksek lisansını da koçta yaptı. Doktora için Amerika’ya gitmeyi düşünüyor. Bir sürü özel ders öğrencisi var ayda en az 100 bin lira özel dersten de kazanıyor. Öğretmenlik onun için yan iş gibi açıkçası. Ayda net 160 falan kazanıyorum diyor. Kaç kazanması gerek sizce ekonomik olarak iyi sayılması için?
Soran1 yılMebde öğretmen
Soran1 yılNeden bu kadar küçük görüyorlar öğretmenleri çözemiyorum. Mesleğini duyanlar soğuyor.
- 1 yıl
Sadece mebde öğretmen. Yani başka şeyler ile ugrasmasa ya da özelde normal düz öğretmen olsa onlar çok iyi kazanmıyor. Çünkü uğraşmıyorlar. Senin kardeşin uğraşıyor ve yapıyor. Tekrarlıyorum mebde atanıp sadece mebde çalışan ya da özelde olup sadece o kurumda çalışanlari kast ediyorum. bunlari iyi kazanmaz özel vs bir şeyler yapanlar ki kardeşin misal onlar kazanır. Kazansinda.
- 1 yıl
Ticaret daha mı iyi
- 1 yıl
Öğretmen kız iyi de öğretmen erkek düşük meslek olarak görülüyor artık bir katıp gibi mübaşir gibi öğretmen öyle görülüyor haliyle de evlenirken kadınlar kendinden üst seviye erkek istiyor ondan dolayı istemiyorlar
1 yılErkek kardeşini öğretmen olduğu için reddettiklerini hiç sanmıyorum beğenmiyorlardır onu bir bahane olarak sunuyorlardır.
00 Yorumla
1 yılAtanmasa tamam da (işsiz adama kız vermezler tabi ki) atanmasına rağmen böyle diyorlarsa çok anlamsız bir durum
00 Yorumla
1 yılBranşı gayet iyi öğretmenlik kazancı da özel ders alırsa gayet iyi kardeşin sanırım kraliyet ailesi kızlarına talip oluyor!
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 743 cevap paylaştı.
1 yılVay anasını be bundan 20 30 sene önce öğretmen denildi mi kızlar soyunmaya başlardı önlerinde beni alsın diye.
00 Yorumla
1 yılKötü degıl aksine. Doyumsuz ve hep daha fazlasını isteyenler, ee bıde sadece oturup koca parası yemek isteyen için yetersiz gelıyodur
00 Yorumla
1 yılÖğretmen olduğu için reddedilen erkeği ilk defa duyuyorum. Üstelik atanmış da zaten. Maddiyatla alakalı bir şey değil bence bu.
00 Yorumla
1 yılKız Cumhurbaşkanımızın kızı herhalde ya da sabancıların kızı mi.. öğretmen işte tam bol bol tatili olan düzenli maaş getirisi olan meslek
00 YorumlaEskiden memur cazipti artık kesmiyor demekki:)) kendileri daha mı. cok. kazaniyormus bayanlar öyleyse anlarım da
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 621 cevap paylaştı.
1 yılSorunu tutarsız buldum tam tersine öğretmen olduğu için atlayanlar bolca var reddetme sebepleri neymiş
00 Yorumla
1 yılHerkesin bir nasibi var ya doğru insan henüz karşısına çıkmamış demek ki 😊 paniklemeyin vakti gelince her sey yoluna girecektir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbaşıma geldi. bu devirde bişey istemeyen kızın geçmişinde yaşadığı anlatmadıkları sorunlar var demektir. bişey isteyen şart koşan kızları bilemem ama bu devirde en iyisi bekar kalmak. düğünden sonra ortaya çıktı ve ayrıldık düşünün.
00 Yorumla
1 yılMal onlar hem de ingilizce bu devirde kardeşin onlara burun kıvırsın asıl istediğiniz kızların mesleği ne acep?
00 YorumlaŞeye dönmüş sizinki Gassalim efendim 😊 şaka bı yana zor durum ama herkesin bir vakti zamanı vardır uzulmeyin
00 YorumlaBence öğretmenlik çok güzel bir meslek. Ben maddi anlamda problemi hayat yaşayan öğretmen görmedim
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 867 cevap paylaştı.
1 yılÖğretmenlik rahat meslektir
Özel de çalışıyorsa normal dir
Ama devlette çalışıyorsa hiç normal değil reddedilmesi
00 Yorumla Beğenmeyenler kendileri bilirler. Valla simdi deseler ki Öğretmenlik yapacaksin kabul ederdim. Cok da güzel bence
00 YorumlaYani statü olarak bakılırsa eski statüleri kalmadı pek ama genede red sebebinin bu olduğunu düşünmüyorum. Muhakkak farklı bir neden vardır.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 308 cevap paylaştı. Gerçekten öyleyse red edenleri görmek lazım kesin evde kalmışlar, burnu havada birileridir. Elbette iyi biri çıkar karşısına. Zamana bıraksın biraz.
00 Yorumla
1 yılGayet iyi bir meslek istememe sebepleri nelermiş peki bence sorun onlarda kardeşin de değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖğretmenlik çok güzel bir meslek …. İdealist bir meslek bir tık … ekonomik olarak çok wow bir meslek değil ama sonuçta tatil ve aile vakit ayırma gibi konularda bence pozitif …
00 Yorumla
1 yılÖğretmenlik kötü bir meslek değil , reddedenlerin sebeplerini bir bilseniz. Sevinirdiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılMeslek değilde gelir seçiyorlar artık ne iş yaptığının bir önemi kalmadı iyi bir geliri olduktan sonra bazıları için istersen torbacı ol farketmez
00 Yorumla
1 yılArtık herkes zengin koca peşinde koşuyor. para asla mutluluk getirmedi getirmeyecek.
00 Yorumla
1 yılAbinin verilmiş sadakası varmış ki böyle paragöz ve pis insanlarla akraba olamayacak
00 Yorumla
1 yılBaşka bir sebebi vardır reddederler kızların mesleği var mı varsa nedir
00 Yorumla
1 yılEvet şu zamanda öğretmenlerin nicesel ve nitelik olarak değeri yok
00 Yorumla
1 yılÖğretmenlik çok kutsal bir meslek. İnsanlar kıymetini bilmiyor.
00 Yorumla
1 yılGarip bir durummuş. Kadınların öğretmen olması ise takdir ediliyor genelde.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 764 cevap paylaştı.
1 yılYa trolsün ya da onlar kafayı yemişler. Kamudaki öğretmeni reddetmek akıl işi değil.
00 Yorumla
1 yılYargısız infaz.
Öğretmen bence en iyi mesleklerden..
Günümüzün kızları acımasız.
00 YorumlaDemek ki kardeşin çok yoksullara gidiyor.
Biraz düzgün ailelerin kızına bakın
00 YorumlaMesleği var
Efendi adam
Ne istiyorlar serseri tip mi01 Yorumlafarklı yere tayini çıkar diye mi düşündüler acaba?
00 Yorumla
1 yılÖğretmenlik gibi güzel ve kutsal bir meslek var mı Allah aşkına. Buldukça bunuyor insallar.
00 Yorumla- Devamını Gör (89)
Devamını Gör(134)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Erkek kardeşimi öğretmen olduğu için reddediyorlar. Öğretmenlik evlilik için kötü bir meslek mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler