• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Sizce bir kadın için en iyi iş hangisidir?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
34
Yapay Zekaya Sor

Çok ciddi soruyorum, lütfen uygunsuz şeyler yazmayın.

Sizce bir kadın için en iyi iş hangisidir?
İş Soruları En İyi Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Duzenli bir gelir, garanti maas ve vakitte olsun isteniyorsa ögretmenlik. Ha bana kalirsa cok gurultulu meslek, bazi kafalar kaldirmayabilir ya da simarik onca cocukla ugrasmak zor olabilir ama kamuda en az calisan grup öğretmenler.

Bir de kadin icin diger iyi meslek bence eczacılık. Kendi dukkanini acabildigin, biraz ticaretten anlayan icin cok iyi meslek. Cogu dukkanda durmuyor bile. Eczaci kadin akrabalarim ve duzenli gittigim artik emeklisi gelmis kadin eczacim var. Istedikleri zaman dukkana ugrarlar.

Ramazan oncesi sıklıkla gittigim eczacima ugramistim. Dukkandaki tekniker xxx hanım uc aylari tutuyor, bir de biraz rahatsiz o yuzden bu siralar ugramiyor. Eger acilse telefondan konusturabilirim isterseniz dedi kiz. Bende acil degil dedim. O zaman numaranizi birakin isterseniz ben sizi arayayim xxx hanim ugradigi zaman dedi. Pazartesi gitmistim, persembe dukkana gelmis aradi haber verdi mesela oyle gorustum, saatini bile ayarladik yani. Kadin rahatca orucunu tutuyor, hastaysa kendine izin veriyor, sabah 8 de işte olma zorunlulugu yok, isterse ogleden sonra 2 de ugruyor oh mis. Yaninda da calisan 3 kisi var.

Cogu dukkanda durmuyor. Aslinda durmalari daha dogru belki ama durmuyorlar. Istedikleri zaman ugruyorlar, istedikleri zaman kendilerine tatil veriyorlar. Aklim olsa, biraz da sayisaldan anlasam kesinlikle eczacilik okurdum. Belki eskiden yükleri ağırdı ilac uretimi vs bir ton iş vs ama simdilerde cogu sey her sektorde hazir oldugu gibi bu konularda da hazir cogunlukla. Bazilari kendi markasini vs kuruyor, guzellik urunleri cikarani vs de var, oyle para kazanani var. Eczacilikta kadin icin esnek mesleklerden biri. Cocugun olsa ona da rahat bakarsin. Istersen alir dukkana gidersin mesela. Kimse niye getirdin diyemez. Ama baska bir iste ya da kamu da yapamazsin bunu.

Belki duruma gore avukatlik, kendi klinigini actigin dis hekimligi vs de sayilabilir ama bunlar zor meslekler ve kendi islerinin patronu da olsalar cok serbest davranamiyorlar. Dis hekimliginde hasta gelse bakacaksin illaki mesela, orada olman gerekir, talep varsa orada olman gerekir, sadece izin gununu, yogunlugunu, işe baslama vs gibi seyleri ayarlarsan ayarlarsin. hani eczaci gibi yerime biraz baksin diye birini koyamazsin. Avukatlikta oyle. Bazen saatlerce durusma bekliyorlar adliyede, saatler vs degistigi icin ertelendigi icin, hakim vs kaynakli saatlercr durusma bekleyeni var diye biliyorum.

Meslegin bana gore cinsiyeti olur. Kadin icin fiziksel ve psikolojik olarak cok yormayacak meslekler en iyisi. Ama cok harika işler basaran, asker olan, pilot olan, akademisyen vs olan cok kadin var. Bana sahsen agir geliyor, basaranlara helal olsun.

Bu ikisi arasinda da ben eczacilik seçerdim. Okumasi, bolumu kazanmasi zor belki, dukkanda acmasi artik zor gibi ama daha rahat. Ögretmenlikte o kadar simarik, sorunlu ogrenci, onlarin sorunlu velisi, idaresi, muduru, yazılısı, yaziliya girmeyeni, gürültüsü, ogrencilerin, velilerin, diger ogretmenlerin ayri egosu. Eczacilikta calismakta kafa olarak daha rahat, gürültüsüz en azindan. Yani gidip calissan dukkanda dursan bile o kadar da yormaz gibi geliyor bana ama her meslegin kendi icinde zorlugu elbet var. Ama duzenli, garanti maas, ben ticaretten pek anlamam diyen icin ögretmenlik

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• BlackWomen126
    BlackWomen126 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 101%
    1 yıl

Vallahi kadın için artık en iyi iş diye bir ayrım yok. Bana göre en iyi iş benim için sanayi :)) Türkiyede alım olsa kaynakçı ya da cnc ustası olurdum, yani zanaat işi. İşveren sana mecbur oluyor, maaş skalaları hem güzel, hemde kendi halinde çalışıyorsun. işi bilirsen kendi işinin patronu sensin, sana muhtaçlar. Benim yakınım kaynakçı haftanın 5 günü çalışıyor sabah 8 akşam 6. özel sağlık sigortası var, ikramiyesi var, 55 bin maaşı var mesailer hariç. Mis gibi resmi tatilleri tatil, mesai olursa tam mesai. Okumakmış vs imiş boş. Bunu beyaz yaka ve okumuş biri olarak söylüyorum. ipini koparan şimdi okumuş ve beyaz yaka, ucuza çalışmayı kabul edip her işi yaparım diye tuvalet yıkamayı bile kabul eden vizyonsuzlar ile dolduğu için memleke, sana bana öyle beyaz yakada sağlam maaşlı işler azınlıkta.

0
    0 Yorumla
  • DİYKAT
    DİYKAT Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı.

Her iş olur. Yeter ki her insan cinsiyeti ne olursa olsun edebiyle çalışmayı bilsin. Sanayide kaporta ustası olan tanıdığım kadında var, kamyon süren de, otobüs süren de. Yani iş kişide bitiyor. Her meslek yapılabilir. Burada bazıları cinsellik türevi meslekler yazmışlar, kendileri gibi bilip milleti. Bir de gülerek. Bakma sen onlara canım. Kadın, insan çıkarıyor insan. Her şeyi yapabiliriz.

0
    0 Yorumla
  • Bhrrrm
    Bhrrrm Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 99%
    1 yıl

Sadece kadın değil herkes için en rahat meslek öğretmenlik (tabi atanmış olmak şartıyla) sürekli tatildeler. Hele bir de düşünsene devlette müzik resim gibi derslerin öğretmeni olduğunu. Haftanın en az 2-3 günü dersin olmaz. Hem çok iyi maaş hem ders saati sayısı az hem de sorumluluk az. Gir sınıfa çocukları kendi haline bırak ve para kazan. Aklıma gelen daha rahat meslek yok

0
    12 Yorumla
    • Baleman
      Baleman
      1 yıl

öğretmenliği pek bilmiyorsunuz sanıyorum. Sürekli tatilde değiller. Öğretmenlerin çoğu ikinci iş yaparak geçinir. Öğlen 3 e kadar okulda olur, çay kahve bile içemez, derste kimseyi arayamaz, telefonla konuşamaz, ders arasında da bir veli gelir, haftada 1 veya 2 nöbet gününde sürekli ayakta ve koşturma halindedir, akşam da eve gelince kitap okur, plan yazar, sınav okur, velilerle iletişim kurar, whatsapp dan gece bile soru sorarlar, tabi olumlu bir şey de olsun yazın da 2 ay tatili vardır

Yorumla
    • Bhrrrm
      Bhrrrm
      1 yıl

@Baleman kıyamam size ya. Aylık en düşük 52 k maaş aldıkları halde ikinci iş yaparak geçimini sağlayan saat 3 e kadar çalışan senede sadece 2 ay yaz tatili 15 tatili ve 2 ara tatili olan koca yürekli öğretmenlerimiz ah siz ne zor durumdasınız ya. Bir de özel sektörde haftanın 6 günü asgari ücretle haftalık 60 saat çalıştıkları için ikinci iş yapmaya vakitleri olmayan şımarık bir kesim var. Şu öğretmenlerin yaşadıkları çileyi görsünler de utansınlar. Onlar da kendi dertlerini dert sanıyor. Şu öğretmenler dururken tatil yapmak bunlara mı kalmış. Sanki hakediyorlar

Yorumla
    • Baleman
      Baleman
      1 yıl

@Bhrrrm 52 bin TL maaşı öğretmene çok mu görüyorsun. Sen de kazan bir eğitim fakültesini bitir öğretmen ol o zaman, niye bu kadar kolay ve bol kazandıran bir meslek seçmiyorsun ki, a. ptal mısın?

Yorumla
    • Homo-Academicus
      Homo-Academicus
      1 yıl

Öğretmenler boş zamanları bol olduğu ve de paragöz oldukları için ek iş yapıyorlar. O boş vakitte kitap okumak, öğrenciye bir şey katmak için gelişmek gibi dertleri yok

Yorumla
    • Bhrrrm
      Bhrrrm
      1 yıl

@Baleman a ptal olan sensin iyice saçmaladın nasıl eğitimciysen daha okuduğunu anlatmaktan acizsin. Kendinle çelişiyorsun. Hem öğretmen geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda diyorsun hem de bu parayı bize çok mu görüyorsun diyorsun. Biraz kafanı çalıştırmayı denersen ne kadar saçmaladığını anlarsın

Yorumla
    • Baleman
      Baleman
      1 yıl

@Homo-Academicus sen öğretmenleri tanımıyorsun ki. Artık yarısından fazlasi yüksek lisans mezunu, bazıları doktorasını bitirmiş. Senin edebiyat öğretmeni, tarih öğretmeni, felsefe öğretmeni bir arkadaşın var mı?

Yorumla
    • Baleman
      Baleman
      1 yıl

@Bhrrrm gereksiz yerlere takilmissin. Bu parayı derken 52 bin TL maaş + 150 bin TL özel ders toplam 202 bin TL gelirden bahsettim. Bir öğretmen tabi ki 52 bin TL almayacak, ilkokul mezunu usta bile o paraya çalışmıyor

Yorumla
    • Bhrrrm
      Bhrrrm
      1 yıl

@Baleman ohooo senin daha yaşadığın ülkeden insanların çalışma şartlarından eğitim düzeylerinden haberin yok. Ayrıca usta dediğin kişi ilkokul mezunu olamaz ortaokulu bitirmek ülkemizde zorunlu ayrıca usta belgesi aldığında yine o kişi lise mezunu sayılıyor. Ya bir de eğitimcisin kültür seviyeni bu kadar açığa vurma Allah aşkına şu girmeye çalıştığın gereksiz tartışmadan vazgeç

Yorumla
    • Baleman
      Baleman
      1 yıl

Serbest piyasadan çok haberiniz yok galiba. Turkiye de meslek liseleri de var fakat ben bunlardan bahsetmedim, eğitim almamış ustalar dahi bu ücretlere çalışmıyor demek istedim. Tabi ki öğretmen düşük gelirli olmayacak, dünyayı bilecek, bos zamanlarında okuyacak, bugun bir kitap bile 500 TL üzerinde, bazıları 1500 TL. Bunları okuyacak, bitirince öğrencileri ile paylaşacak. Yeri gelince gelir durumu olmayan öğrencisine maddi yardım edecek. Bugün lösemi çocuklara kaç öğretmen ücretsiz ders veriyor biliyor musun..

Yorumla
    • Bhrrrm
      Bhrrrm
      1 yıl

@Baleman meslek liselerinin dışında çıraklık eğitimleri var ortaokulu bitirip liseye gitmek istemeyen çocuklar buralara yönelebiliyor ve sonucunda ustalık belgesi alıyor ve LİSE MEZUNU sayılıyorlar. Ayrıca konu öğretmenlerin maaşı değil zaten. Bu ülkede kimse asgari ücretle çalışmayı haketmiyor bu arada. Belliki sen rahat çalıştığın için çok zorbalanmışsın ama bence rahat çalışma şartlarından ziyade absürt savunmalarından dolayı seni zorbalıyorlar. Konudan çok uzaksın lütfen yazmaya devam etme artık

Yorumla
    • Baleman
      Baleman
      1 yıl

Tamam da hiç zorbalandigim olmadı. Neden kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz ki. Öğretmenlik bu kadar kolay, bu kadar çok tatili olan, çok da güzel kazandıran bir meslek ise neden öğretmen olmuyorsunuz?

Yorumla
    • Bhrrrm
      Bhrrrm
      1 yıl

@Baleman ok kib bb

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐ Takip Et
Fenomen
1 yıl
  • Merhaba ✨ Benim için bu sorunun tek bir doğru cevabı yok! Her kadının ilgi alanları, yetenekleri ve hayalleri farklı olabilir. Üniversitedeyken, kadınların farklı sektörlerde parladığını ve kendi tutkularının peşinden gittiğinde ne kadar başarılı olduklarını gözlemledim. Kimi arkadaşım sahnede olmak isterken kimi de bir laboratuvarda çalışmayı hayal ediyordu. Önemli olan, ne yaparsan yap kendini orada güçlü ve mutlu hissetmen. Ben kendimi kadın hakları alanında çalışırken buldum ve bu yolda başkalarına ilham olabildiğim için çok mutluyum. Yani en iyi iş, sana kendini iyi hissettiren, potansiyelini ortaya koyabileceğin ve iz bırakabileceğin iştir! Sen ne yapmak istersen, işte o en iyisi olur! ✨ #BirAdımÖne

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

47

Cevap

63

Cevap

• Tersy
    Tersy Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 47
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Her sektörde olması gereken personeller;

• İnsan kaynakları
    • Muhasebe
    2
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.

bence öğretmenlik

1
    0 Yorumla
  • Coşkunn00
    Coşkunn00 Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 96%
    1 yıl

Bana göre kadınlara hafif işler verilmeli ve evdeki geliri erkekten fazla olmamalı aynı zamanda kadınlar kısa süreli çalışmalı günde en fazla 4-5 saat ki evine eşine çocuklarına zaman ayırabilsin yorulmasın ezilmesin üzülmesin bir benzin istasyonuna girdim pompacılar kadın içerde marketçi erkek bence yanlış kolay işler de bayanlar olmalı

1
    0 Yorumla
  • IBahtsizIBedevı
    IBahtsizIBedevı Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    1 yıl

Vallahi burada mesleğin cinsiyeti mi olur diyenlere hiç katılamayacağım. 1 yıl hastanede staj ama çalışmaktan farksız, 1 yıl muhtarlıkta staj ve 4 yildir bir diş kliniginde çalışıyorum arkadaşlar mesleğin cinsiyeti olmalı. Gerçekten çok çalışkan bir insanım işlerde hep kendimi gösterdim. Farklı alanlarda çalıştım ama sırtımda daha şimdiden bir yük var ise hevesle gidemiyorum. Evleneceğim evlenince nasil olacak diye düşünüyorum. Meslek belirtmeyecegim ama şöyle söyleyeyim daha az yorucu, fiziksel güç minimalize edilmiş, psikolojik olarak çok yormayan ve yeterli saat ve izin günleri bulunan işlere odaklanmani tavsiye ederim. Günde 10 saat üstüne mesaiye kaldığım oluyor ebem şey oldu yani öyle söyleyeyim kesinlikle diğer yorumlara aldırma birçok arkadaşım da gerçekten bu fikirde. Çalışmadan yapamam ama keşke daha az ve daha çok maaşla çalışsaydım 35k bana yetmiyor

0
    0 Yorumla
  • Kawasaki_Ninja
    Kawasaki_Ninja Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 86%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Yarım günlük işler 👍

Mesela öğretmenlik gibi, hemşirelik, hasta bakıcılığı, çocuk bakıcılığı gibi işler. Teknik konulara yatkın bir kadın için mühendislik alanları, adil bir kadın için hukuk ve hukuki işler.

Kadının yapamayacağı işler genel olarak güç ve dayanıklık isteyen işlerdir. İnşaat işleri, hamallık gibi Bi zahmet bu işleride yapmayın.

0
    2 Yorumla
    • WendyThomas
      WendyThomas
      1 yıl

Valla teknik alandan uzak dursun bence kadınlar yeni mezun bir uçak mühendisi olarak söylüyorum hangarda shiftlerimiz 12 saat sabah 6 aksam 6 Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olduk güya bi de

Yorumla
    • Kawasaki_Ninja
      Kawasaki_Ninja
      1 yıl

@WendyThomas Çalışma saatleri kötü olduğu için mi uzak dursun diyorsun?

Yorumla
  • Boze_
    Boze_ Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 81%
    1 yıl

Tarihin tozlu sayfalarında mı yaşıyorsunuz anlamıyorum ki Günümüz de hiç bir mesleğin cinsiyeti yoktur!

6
    3 Yorumla
    • BerKaan3495
      BerKaan3495
      1 yıl

Hepiniz uyuyorsunuz maalesef

Yorumla
    • Boze_
      Boze_
      1 yıl

Ne uyuması siz uykulusunuz asıl Biraz gözünüzü açın Kaçıncı yüzyıldayız halâ meslekleri cinsiyetleştiriyorsunuz

Yorumla
    • BerKaan3495
      BerKaan3495
      1 yıl

Bazılarının maalesef hala var bunun nedeni kadınların yapamaması değil iş hayatının en baştan erkekler tarafından kurulmasından kaynaklanıyor

Yorumla
  • BİLALİm0138
    BİLALİm0138 Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

Çalışmaması yani çalışmamasından kastım şu evde temizlik yapmayacak çocuk bakmayacak herhangi bir işte çalışmayacak yiyecek içecek gezecek benim annem öyle yapıyordu çünkü ama bence bir annenin çocuklarıyla ilgilenmesi başka bir şey

1
    0 Yorumla
  • Eskiblablacı
    Eskiblablacı Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Kadın için en iyi meslek ne bilmiyorum ama en kötüsü her zaman inşaat sektörü olucak... gerisi halledilir ya... o ustaların ataerkil ataerkil davranmaları müteahhitlerin kiroluklari falan Allah mimar mühendis kadınların yar ve yardımcısı olsun

0
    0 Yorumla
  • planZ
    planZ Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 92%
    1 yıl

Yüksek gerilim hattında çalışmak, kanalizasyon işlerinde çalışmak gibi kötü işler dışında her işi kadın isterse yapar. Hem de alasını yapar eminim. Bir parmak şıklatmasıyla şehirleri bilen yıkan kadınlar olduğu söylenir.

0
    0 Yorumla
  • isimsizbirisii33
    isimsizbirisii33 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Severek isteyerek sabah uyandığında içten kalkıp yapmaktan gitmekten zevk alarak yaptığın iş en iyi iştir çünkü ömrün yarıya yakınını o işle geçireceksin severek yapmak gerek

1
    0 Yorumla
  • çikolatalıçilekli
    çikolatalıçilekli Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

Hepsini yapabiliriz. Yeterki isteyelim. Yorumdaki bazıları boş yapmışlar. Kadının yapamayacağı iş yoktur. Gerçi erkeklere fikrini soran olmadı.

2
    0 Yorumla
  • perlamare
    perlamare Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 100%
    1 yıl

Öğretmenlik olduğunu düşünüyorum. Hem işi vvar çalışıyor, hem de ailesine, özellikle de kendine zaman ayırabilecek kadar zamanı var. O yüzden öğretmenlik.

0
    0 Yorumla
  • Tükendimçok2
    Tükendimçok2 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Öğretmen diyenler şimdi çocuklarla ugrasilir mi ya 2000 lerin başında öğretmenlik iyidi bence en iyi meslek kariyer meslekleri müfettiş denetmen vs

0
    0 Yorumla
  • Taban
    Taban Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl

Bence her meslek kadına güzel yakışıyor ve kadınlar her mesleği en güzel şekilde yapıyor

3
    0 Yorumla
  • Çimenlerinkokusu
    Çimenlerinkokusu Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

Bir kadın için de bir erkek için de en iyi iş mutlu olduğu iştir..

3
    0 Yorumla
  • ruhumunışığı
    ruhumunışığı Takip Et
    Master Yaş: 21 , eic 100%
    1 yıl

Hep öğretmenlik derler ama bence en güzeli gıda mühendisliği ya da dil alanında ilerlemek. Turist rehberliği de olabilir

1
    2 Yorumla
    • isimsizdiss
      isimsizdiss
      1 yıl

Ben gıda mühendisligi mezunuyum neden gıda dediniz

Yorumla
    • ruhumunışığı
      ruhumunışığı
      1 yıl

@isimsizdiss mühendislik alanında da kadınların olması gerektiğini düşündüğümden. Ziraat de olabilir kimya da. Aklıma ilk gıda geldi, tavsiye eder misiniz gençlere bu bölümü?

Yorumla
  • 1yenimesaj
    1yenimesaj Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Her işi güzel yapar kadınlar yeterli istesin ama sen kendin için istiyorsun sanrm

2
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    1 yıl

Bekar çocuksuz ise bir çok işi yapar ama tersi ise öğretmenlik özellikle ana okulu öğretmenliği çok uygun..

0
    0 Yorumla
  • Vyslytn
    Vyslytn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 101%
    1 yıl

İşi bilemem de en uygunu memur olması.
    Özel sektörde mesai saatleri özellikle bir anne adayını üzüyor

0
    0 Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 866 cevap paylaştı.

Sevdiği mutlu olduğu işte çalışması dır.

Bunun bir mesleği yoktur. Hangi işi yapmaktan mutluysan onda çalış çalışmanın 1 ayıbı yoktur.

0
    0 Yorumla
  • Zinkzonkkuk
    Zinkzonkkuk Takip Et
    Xper 4 Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

Kesinlikle iyi maaş olsaydı öğretmenlik. orada para olmadığı için mühendislik ama iyi bir üniden mezun olman lazım :/

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Cinsiyete değil kişinin karakterine ve niteliklerine bağlıdır ne iş yapacağı. Ben müfettişim ve genelde “BAYAN mesleği değil” diyen @ndavallarla dolu çevrem ama meslek cinsiyet değil nitelik ve yetenek meselesidir. :)

0
    0 Yorumla
  • berkatak
    berkatak Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 614 cevap paylaştı.

ev hanimligi ya da ozel bir kreste yari zamanli ogretmenlik.. ya da yari zamanli olan stresi az her is..

0
    0 Yorumla
  • bayanagresif99
    bayanagresif99 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 97%
    1 yıl

Kabiliyet meselesi bence varsa istediği başarılı olduğu her işi yapabilir

1
    0 Yorumla
  • нєʀвσкσʟσɢ
    нєʀвσкσʟσɢ Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Meslek cinsiyetlerden bagımsızdır sevdiği işi yapmalı escort felan hariç tabi

1
    0 Yorumla
  • Merveonair
    Merveonair Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 98%
    1 yıl

Kamu da çalışmak en iyisi ve garantisi her anlamda rahat edilebilecek bi iş bence

0
    0 Yorumla
  • yalnizbiri01
    yalnizbiri01 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40 , eic 95%
    1 yıl

Okul öncesi öğrt
    Evlensende çocukta yapsan en kralıdır çocuğunda yanında büyür

0
    0 Yorumla
  • Tinkerbellll_
    Tinkerbellll_ Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

Cinsiyet değil yetenek ve ilgiyle ilgili olduğunu düşünüyorum öğretmen de olabilir pilot da

0
    0 Yorumla
  • bunetantuni
    bunetantuni Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 101%
    1 yıl

Beyaz yaka olmak. Fiziksel yükün altına girmediğin her iş yani kısacası.

0
    0 Yorumla
  • bfbfatih
    bfbfatih Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 100%
    1 yıl

tuhafiye ve kozmetik işi müşteriler bayan olacağı için çok rahat bir iş

0
    0 Yorumla
  • DiplomalıHavuç
    DiplomalıHavuç Takip Et
    Master Yaş: 39 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 595 cevap paylaştı.

Öğretmenlik güzel bence. Zarif bir meslek kadin için

0
    0 Yorumla
  • superpsikolog
    superpsikolog Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 53%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Yapabilirim dediği her iş kadın için uygundur.

0
    0 Yorumla
  • Silhouettee
    Silhouettee Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    1 yıl

Bir kadın için en iyi iş, en çok para kazandıran iştir :)

0
    0 Yorumla
  • çok_yaramazınız
    çok_yaramazınız Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 50%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Egitimcilik doktor hemşire offise çalışanı olabilir

0
    2 Yorumla
    • BekârTeacher
      BekârTeacher
      1 yıl

Eğitim bitik vaziyette ve kadınlar en çok bu sektörde yıpranıyor

Yorumla
    • çok_yaramazınız
      çok_yaramazınız
      1 yıl

@BekârTeacher öyle olabilir haklısın çok ülkede çalışmak para kazanmak zor sektörel kazançlar degisiyir

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Kendi dükkanı olsun, kıyafet satabilir, ya da aksesuar satabilir. Sapka , çanta, kolye küpe vs. Vs evleneceğim insan için söylüyorum

1
    0 Yorumla
  • cyrax1
    cyrax1 Takip Et
    Guru Yaş: 29
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 323 cevap paylaştı.

En iyi iş sevdiği iş tabiki
    İlgi ve bıkmadan ne yapıyorsa o

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Psikolog, öğretmen, insan kaynakları uzmanı, danışman

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Masa başı işler bu soruya nasıl uygunsuz cevap verebilirler ki gizli üye

0
    0 Yorumla
  • nurcetin12
    nurcetin12 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 22
    1 yıl

Bence kendine güvenen konuşmayı bilen manipüle etmeyi bilen stratejik kadınlara avukatlık yakışır tabi mesleği sevmeleri de gerekli

0
    0 Yorumla
  • thehansoftware
    thehansoftware Takip Et
    Xper 1 Yaş: 29
    1 yıl

Eğer online işe yatkınlığı varsa moda ve takı üzerine satış yapması çünkü kadınlar ne satılacağını karşı tarafın ne alacağıni tahmin etmesi yüksek

0
    0 Yorumla
  • Boran159
    Boran159 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 19
    1 yıl

Bankacılığı ve ingilizce öğretmenliğini kadınlara çok yakıştırıyorum.

0
    0 Yorumla
  • paşalı09fb
    paşalı09fb Takip Et
    Xper 6 Yaş: 44
    1 yıl

Mit her boku karıştırıyonuz düğünde takılan 20 sene oncesini hatirliyonuz oooooo

0
    0 Yorumla
  • sonfenotipbukucu
    sonfenotipbukucu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    1 yıl

öğretmenlik tabii ki yazın istediğin yere gidebilirsin

0
    0 Yorumla
  • Söylenti
    Söylenti Takip Et
    Xper 5 Yaş: 50 , eic 54%
    1 yıl

Tüm işler iyisir

3
    2 Yorumla
    • Korayawcı
      Korayawcı
      1 yıl

Eee

Yorumla
    • Bandif
      Bandif
      1 yıl

ben hiçbir kadını demir çelik fabrikasında indiksiyon kazanının yanıda korkmadan durabileceğini sanmıyorum (gümbür gümbür)

Yorumla
  • falanfilaniste6
    falanfilaniste6 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 19 , eic 100%
    1 yıl

hemsirelik cok yakisiyo

2
    0 Yorumla
  • _RuleMaker_
    _RuleMaker_ Takip Et
    Bilge Yaş: 35 , eic 96%
    1 yıl

Ev hanımlığı ;)

2
    0 Yorumla
  • Sarpergülsoy
    Sarpergülsoy Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 94%
    1 yıl

Kendini en mutlu ve huzurlu hissettiği yer.

1
    0 Yorumla
  • tarihizle
    tarihizle Takip Et
    Master Yaş: 61 , eic 99%
    1 yıl

Sağlık sektörü veya eğitim sektörü

1
    0 Yorumla
  • Sipahi001
    Sipahi001 Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 95%
    1 yıl

Reklam veya ofis işleri

1
    0 Yorumla
  • flawsome25
    flawsome25 Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 318 cevap paylaştı.

Becerisine ilgisine karakterine bağlı

1
    0 Yorumla
  • noperva1975
    noperva1975 Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Ev kadını olmak

1
    0 Yorumla
  • G-Ü-V-E-N
    G-Ü-V-E-N Takip Et
    Guru Yaş: 46 , eic 100%
    1 yıl

sağlık, finans, eğitim.

0
    0 Yorumla
  • Arkadaşım_m
    Arkadaşım_m Takip Et
    Xper 4 Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Ev hanımı, kendi çocuklarının öğretmeni olmalı

0
    0 Yorumla
  • RachelAmber
    RachelAmber Takip Et
    Xper 5 Yaş: 19 , eic 94%
    1 yıl

Öğretmenlik yaa , rahat iş😍🙏🏻

0
    0 Yorumla
  • Berat_bzkrt88
    Berat_bzkrt88 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    1 yıl

Bankacılık veya satış görevlisi

0
    0 Yorumla
  • Nüklofizo
    Nüklofizo Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 95%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 614 cevap paylaştı.

Ana sınıfı öğretmenliği

0
    0 Yorumla
  • Belin35
    Belin35 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Kuaför, pilates hocası, öğretmen

0
    0 Yorumla
  • Abssor
    Abssor Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Kadın finans ya da askeri işlerde iyi

0
    0 Yorumla
  • GGƏĆƏ
    GGƏĆƏ Takip Et
    Guru Yaş: 126 , eic 99%
    1 yıl

Eşinin prensesi olsun

0
    0 Yorumla
  • yalnız74
    yalnız74 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Temizlik Görevlisi 😏

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (50)
Devamını Gör(95)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Sizce bir kadın için en iyi iş hangisidir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kadınlar için en uygun meslek? 12 cevap verildi
Bir kadına en uygun meslek? 9 cevap verildi
Sizce bir kadına yakışacak en güzel meslek nedir? 33 cevap verildi
Bir kadının yapabileceği en iyi meslek nedir? 415 cevap verildi
Sizce kadına en çok yakışan meslek hangisi? 8 cevap verildi
Bir bayana en uygun meslekler nelerdir sizce? 12 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kadınların emekle yaptığı tabloları sever misiniz?
  • Dış görünüş mü? zekâ mı?
  • Size hangi meyve ya da içecek söylerdim diyim mi?
  • Ruh eşiniz nerede sizce, yarım kalmışlık hissediyor musunuz yahu var mı böyle tamamlanma olayı falan🤷‍♀️?
  • Kırıldığınız hâlde güçlü görünmek sizi de yoruyor mu?
  • Siteden tanıştığın kişi ile evlenir misin?
  • Senden zor ayrılan bir sevgilin oldu mu?
  • Çaresizlik içinde karşıdan bir hamle beklediniz mi?
  • O kişi şimdi sana "barışalım" dese cevabın ne olurdu?
  • Sorunlarından kaçıyor musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨