Her türlü mesleği yapmalı kaynak torna tesviye oto tamirciliği sağlık sektörü ofis büro elemanligi inşaat sektoru havacılık denizcilik. Eşit hakları savunan bu sektörlerin hepsinde çalışıp hayatını idame ettirebilmesi
Ataması mı yokmuş sınıfın? Bunu söyleyenlere kulak asma daha bu yıl 4153 kişi aldılar. Daha Şubat alımı var. Bütün öğretmenliklerin önü kesilir ama sınıfın önünü kesemezler. İlk okul 4 yıl 4 sınıf için 4 öğretmen gerekli diğerleri öyle değil. Bir okula 1-2 branş öğretmeni yetiyor. Gerçekten seviyorsan bu işi atama falan engellemez seni. Ama sevmiyorsan bulaşma yapamazsın.
1
6 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Yok gerçekten istediğim için var aklımda sınıf öğretmenliği Teşekkürler yorum için çokça :)
Öğretmenlik hem öğrencilerine arkadaş gibi davranabilirsin hem de evine vakit ayırabilirsin. Biz öğrenciler olarak bize arkadaşça davranan hocaları ne kadar sevip derste ne kadar eğlendiğimizi hepimiz biliyoruz. Ayrıyeten evlendiğin zaman hem eşine hemde doğacak çocuklarınna yeterince vakit ayırabilirsin.
Bence meslekleri cinsiyete göre sınıflandırmak yanlış, tabi fiziksel bir yeterlilik gerekmiyorsa. Sen üniversite sınavına hazırlanırken hedefin sıralama olsun. İyi bir sıralama ile aklın nereye eserse oraya gidersin. Tercih döneminde herşey bambaşka şekilleniyor zaten. 😊
Hemşirelik gibi bir mesleği de cinselligin içine soktular ya püü kadına her meslek yakışır kadınlarda güçlüdür ister polis olur pilot olur doktor olur bilim insanı olur mühendis mimar herşey olabilir erkek nasıl herşeyi oluyorsa kadın da olur kendinizi etmeyin kizlar ve kendinizi cinsel obje olarak görmekten vazgeçin lütfen
Bayan sünnetçi ol geçende söyledim birine sünnetçiler para basıyor akarı yok kokarı yok tertemiz iş 5 dk kesiyorsun 500TL alıyorsun birde yaz sezonu günlük 20-30 sünnet yapıyorlar sezon bitene kadar trilyon cukalıyorlar birde fazla sermayeyede gerek yok hayata birdaha gelsem sünnetçi olmak isterdim
Sıkılmazsan kuran kursunda hoca ol derim. 8 de gidiyolar 12.30 da geliyolar. Muazzam bir konforlari var. Küçük çocukları olduğunda goturebiliyolar. Pastalar börekler hava da uçuşuyo ve iş ağır değil. Haftasonlari tabi ki de tatil. 2.500 - 3.000 lira civarı maaş alıyosun. Hayatında görüp gorebilicegin en rahat iş. Günün geri kalanı senin.
bayan icin en guzel meslek discilikdir hem bol parasi var hemde istedigin zaman calisirsin zamanini kendin belirlersin, ha bol tatilli olsun istiyorsan ve coook rahat olmasini istiyorsan ogretmenlik oku :) ingilizce bolumunu oku yurtdisina cikarsan kolay uyum saglarsin heryere :D şu an bunlar aklima geliyor :)
Bence bir bayan icin sayisal alanda en iyi meslek matematik ya da fizik ogretmenligidir. Ogretmetlik zaten bana gore bayan isidir, cunku bayanlar cocuklarin ruh halinden daha iyi anliyorlar. Erkek ogretmenler biraz daha ruhsuz oluyorlar. Mimarlik da olabilir ama mimarlik icin arkanizin biraz saglam olmasi gerek; mutahhit ana baba gibi yoksa ekmek yemek cok zor. O yuzden ogretmenlik...
Bir süre muhasebecilik yapmış biri olarak Kadınlar için en iyi mesleğin muhasebe olduğunu düşünüyorum. Her ay aynı şeyleri yapıyorsunuz. Ayrı regl gibi birşey... O yüzden bu muhasebe ile ancak kadınlar baş edebilir. Muhasebeci olun.
2
4 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Açıktan işletme 4. sınıf öğrencisiyim Lisede de muhasebe ve finansman okudum tekrar muhasebe ve benzeri bir bölüm okuyacağımı sanmıyorum :D
en rahatı öğretmenlik yazın 3 ay beleş maaş var haftasonun tatil ve rahat meslek ama subaylık zaten ağır meslek hele bayan için çok ağır sürekli emir altında baskıda soğukkanlı olman gerek duygusal ruhlu kadınların dna sına ters. mesela ben polis olmak istiyorum zor bir meslek biliyorum. alanımda atama olsa öğretmen olmak isterdim ama mecburen polislik yani
bayanlar iş konusunda problemi yok heryere bayan erkekler ne yapsın? ben 23 yaşındayım ciddiyim 1yıldır çalışıyorum. ünv askerlik falan derken bursada iş buldum.. anca tanıdığım bayanlar daha rahat girdi valla hemen.. dü ya kadar malın olucağına fındık kadar a.. n olsun demişler doğru.
Bayana göre meslek erkeğe göre meslek en nefret ettiğim kalıplar oldu artık. ben insaat mühendisliği okuyorum bana da diyorlar boşuna okula yapamazsın diye. inanma kızım sen onlara ağzı olan konuşur :)
Hangi konularda iyisin neleri seversin bunu kendin belirlemelisin. sevmediğin bir işte çok para için çalışırsan mutlu olmazsın bence. Parası da iyi olsun ama senin de hoşuna giden bir meslek olsun. İyice düşün :)
veteriner olabilir :D hem evliliktede işine yarar diycem bitane erkekte beni taşa tutmayacak o kadar elinizin altında lan bu millet daha ne istiyonuz :D
Bence her mesleği yapabilirsiniz yeter ki özgüven ve baskı olmasın ayrıca da niye meslekleri kadın veya erkek mesleği diye ayırıyoruz ki o zaman eşitlik ilkesine ihanet etmiş olmuyor muyuz
Savcı olabilirim, diyosan ve de güzelsen savcı ol acayip yakışıyor güzel uzun kadınlara :-) yok diyosan öğretmen de. Muhasebe elemişsin evde kocana hizmetkar ol :-)
0
2 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Güzelliğimle mi olayları çözücem? Hiç ciddiyet kalmadı sitede
Bence en yakışan öğretmenlik, Hemşirelik. Çıtayı yüksek tutacaksan Doktor, mimar. Bayanlara yakışıyor bence.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erken mi yıpranıyor? Erkek ve kadının ortalama yaşam ömrüne bak, hangisinin daha uzun yaşadığına bak öyle konuş Herşeyi ezbere konuşuyorsunuz. Beyninizde empati diye bir yetenek yok allah vermemiş heralde
Daha az yaşamakla ne alaka ya? Benim bildiğim hormonlarla da alakalıymış bu durum. Östrojen hormonu vucüdü yeniletiyor. Testesteron hormonu iste yaşlılıkla hastalık çıkartabiliyor. Tabi bunlar da kesin bilgiler değil şimdi yalan olmasın ama kimin yıpranmasıyla alakalı olmayabiliyor. Arkadaşın demek istediği kadınlar daha duygusal o yüzden bize bir bağırıldığında ağlayabiliyoruz veya çocuklarımızdan ayrı kalmaya dayanamıyoruz. Ona göre bir meslek olsa güzel olur diyor.
Maskülizm var zaten ama o erkeklerin üstünlüğünü savunanlar. Feminizm denmesinin sebebini bilmiyorum ama kadınlar tarafından ortaya atıldığı için olabilir. Zaten erkek egemenliği varken ortaya atılıp kadınlar üstün olsun bile diyememişler. Eşit olsun yeter ki demişler.
@Aysti Feminizm bu yaptığın şey değil yalnız. Kadınlar çiçek böcek demekle olmaz. Kırılır da narin de ayrı kalamaz da... Değiliz kardeşim. Eğer ekonomik olarak özgür bir birey olmak istiyorsan değilsin.
Görüş sahibi, saçmalama sen de. Haberleri izliyoruz. İstatistikler ortada. Erkekler toplumun günah keçisi değil kadınlar kadar, ve hayır öldürmene bile izin veriyor toplum. Ki şu tokat meselesinde iki cins de hapse girebilir şiddet yüzünden. Dediğin örneğin saçmalığı karşısında ağzım açık kaldı. Toplum yapısı ataerkil, erkek egemen.
@WednesdayAdams erkek egemen ama kadınlara özel otobüs var, kadınlara özel plaj var otel var vs.. asıl egemenlik kadınlarda. ezbere konuşmayın gerçekleri görün
Bence öyle değil çalıştıgın ortama, vizyona, iş yerine göre değişir ben tasarım yönünden baktıgım için eğlenceli görüyorum şu yönden haklısın merdiven altı dedikleri yerlerde müşteri az oluyor ve yeni müşteri olmuyor eskiden beri gelen alışkın müşteriler oluyor orda haklısın ama mesleği seversen merdiven misali basitten başlayıp yükseğe çıkabilirsin..
bir de Türkiye'nin (İstanbul hariç) grafikerlikten anladığı şey tabelacılık -firma grafiker arıyo diye gidiyorsun adam yan sokaktaki etli pideciye tabela asılcak deyince ben error veriyorum.
Off onu zaten hiç söylemiyorum :)) sen tasarım ruhunla enerjinle giriyosun işe ardından yan taraftaki dönerciden müşteri gelip kartvizit yaptırıyor bir de başında durup şurda döner resmi olsun arkasında ateş olsun.. bu tarz fikirler sunuyor buyur otur sen yap diyesi geliyor insanın ama bu dediğim merdiven altı iş yerlerinde geçerli :))
Meslek soruyor verilen cevaplara bak ya. Kadına yakışan hosteslik , grafikerlik, laborantlık, hemşirelik , diş hekimliği , doktorluk , şirket yöneticiliği
Hemşirelikte artık üniversite okuyosun ve universitede hemsirelikten zorlanıp bırakıp tekrar hazirlanan arkadasim var bence sevdigi bolum olsun inansin yapamayacagi sey yoktur
bence finansçılık güzel meslek ya.. biyolog olma :D.. çevre mühendisi felanda güzel.. öyle yani matematik öğretmeni felanda yani.. ama bence en çok finansçı olması çok çekici :D
Altta bir yerlerde şu erken yıpranma meselesini açıklamışsın. Neymiş kadın şunu da yaparmış bunu da. Pardon evleniyorsun köle değilsin. İş yükünü eşit paylaşabilirsiniz gelecekteki eşinle. Çocuklarla da ilgilenebilir. Yok ağlıyor da bilmem ne hikaye bunlar. Babalarının ardından ağlamıyorlar mı? Eee? Kadının sorumluluğu mu sadece bunlar? Madem öyle görüyorsun bırak çalışma, bu kadar ağlayıp sızlayacaksan. Aklın evdeki işlerde ve çocuklarında kalmamış olur. Ya da illa çalışacağım diyorsan eşinin çalışmaması da bir seçenek, o ilgilenir.
Ev işleri ve çocuklar sadece kadının sorunu değildir. Bunlara göre hayatını şekillendiren kadın kendini kocasına hizmet eden bir canlı olarak da görür. Kadından çok güzel doktor da olur inşaat mühendisi de yönetici de. Yeter ki böyle ucuz nedenlerin arkasına saklanmasın.
Bu arada erkekler testosteron nedeniyle daha hızlı yıpranırlar.
Öğretmen olabilirsin bakıcı vs tutman gerekebilir ama yaz tatilinde telafi edebilirsin ayrıca parasıda iyi. Beden eğitimi öğretmeni olabilirsin veya ilkokul veya ortaokul. Yorulmazsın.
Öğretmenlik bence. Çok saygın ve onurlu bir meslek. Matematik öğretmenliği ya da biyoloji öğretmenliği sayısal olarak. Diğer sayısal olarak da sağlık alanları. Laborant, hemşire vs...
doktorluk, hemşirelik falan yanından bile geçme. Pdr, psikoloji olabilir. Kamuda atanma ihtimalin yüksek olan bir öğretmenlik olabilir. Yine kamuda atama puanı düşük olan bir mühendislik olabilir. Kamu diyorum sürekli çünkü özel sektör kadını çok fazla yıpratıyor ne kendi ile ne ailesi ile ilgilenmeye vaktı kalıyor.
Oyna istediğin gibi gizli olduğun için şanslısın engelleyemedim. Süpermoderatör veya übermoderatör e sor çoğu tanır eğer 2 kişi yiğit abazandır desin hesabı kapatırım
Tabi ki bir çok meslekden iyi olabilir ama her mesleğin zorlukları vardır. Öğretmenler sanıldığı gibi okulda yalnızca ders vermek için bulunmazlar başka sorumlulukları da vardır. Görevlerinin büyük kısmını da memleketlerinden uzak ailelerinden uzak geçirirler.
Benim ailemde çok öğretmen var hepsi meb kadrolu hepsi şu an doğu-güneydoğu anadoluda. En batıya yakın olanı Urfa o kpss'den daha iyi aldığı için zamanında. Biz egeliyiz egeye gelmeleri için emeklilik yaşına gelmeleri lazım ki garantisi de yok kontrjyanın
Sen bunu fazla dillendirme. Meb ilk, orta, lise için konuşuyorsak mümkün değil. İlk atama illa şarka yapılır. batının bazı ilçe, köyleride şark geçer ama kontejyan genelde olmaz. Her ilçenin belli puanı vardır. Öğretmenler her sene puan toplarlar. Bazı teşvikler de vardır. Kitap yazmak ekstra puan gibi. Bunları topladıkça atama isteyip tercih yapabilirsin ama büyükşehirler mümkün değil. Bu sene İzmir'de bizim braş için 2 okulda yer vardı biri hatta 3 gün yarı maaşlıydı ve İzmir'in en ücra köşesi. Buna rağmen iki yere de emekliliği yıllar geçmiş öğretmenler atandı.