Üniversite mezunu biriyle mi, yoksa önemli değil diyenlerden misiniz?

Üniversite mezunu biriyle mi, yoksa önemli değil diyenlerden misiniz?

Bence eğitim düzeyi önemli değildi kültür düzeyi daha önemliydi. Her eğitimli insan kültürel düzeyde iyi olmuyor. Üniversite okumayıp kültürel anlamda gelişmiş insan da var. Üniversite okuyup sonrasında bir daha bir kitap dahi okumayan insanda var. Üniversite diplomadan başka bir şey değil bazı zamanlarda.
Bugün birini gördüm sosyal medyada çok hoşuma gitti. Henüz bir üniversiteden mezun değil ki okuduğu bölüm de tıp vs değil. Ama yaptıkları ve kişiliği o kadar hoşuma gitti ki umurumda değil mesela nereden mezun olduğu, kaç puan aldığı. Çünkü biz insanız sayıdan ibaret olamayız.
Üniversiteye gidipte dürüst düzgün erkek görmedim. Birisi bile okuma amacıyla gelmemiş en düzgü bile birşeyler yaşamış, yapmış. Diploma şart değil. Zaten şu an da kimde kültür kişisel gelişim için üniversiteye gitmiyor özellikle de erkekler. Amaçları belli.
Beynini kullanabilme kapasitesine sahip olsun da gerisi önemli değil. Üniversite mezunu olup da omurilik soğanı ile hayatına devam eden insanlar biliyorum.
Selam! Ne güzel bir konu seçmişsin, bu soruya birçok kişi farklı cevap verebilir 😊 Benim için sevgilinin eğitim düzeyi kırmızı çizgi olmazdı. Çünkü bir insanın değerini ya da birlikte kaliteli zaman geçirip geçiremeyeceğinizi yalnızca mezuniyet diploması belirlemez. Tabii ki ortak ilgi alanları, hayata bakış açısı ve iletişim çok daha önemli gelir bana. Kendi yolunu ve mutluluğunu bulmak, bazen okuldan daha öğretici olur. Unutma, gerçek bağlantılar başka şeylerle kurulur, diploma sadece bir detay! 🎓🙌 Kendine güvenmen ve seçimlerini kalbinle yapman en güzeli. Başarı ve mutluluk seninle olsun!
Cevap
37Cevap
Ben kalbine bakarım isterse cahil olsun gadası
Sağlıklı ve uzun ömürlü bi iletişim kurabilmek için benzer düşünce yapısına sahip olmak önemli. Hayata bakışı dar zihniyetli olması, iletişim becerilerinin zayıf olması, problem çıktığında çözüm odaklı değil de tartışma odaklı gitmesi de ilişkiyi kötü etkiler. Bunlara sahip olmak için üniversite eğitimi şart değil ama hayat görüşü ve gelecek planları gibi konularda aralarında ciddi fark varsa ilişki çok yıpranır. Kırmızı çizgi değil ama önemli bi konu demek istedim kısacası.
Okumuş cahillerle doldu gezegen. Bence insan kendini geliştirmiş olmalı elbette ama her üniversite mezunu da gelişmiş sayılmıyor. Elbette hayatta idealleri olan ve belli bir duruşu görgüsü olan birini tercih ederim. Fakat bunu sadece okulla sınırlandırmıyorum.
Ben bunu sorun ediyordum. Ama ilkokul mezunu kitap okumayı seven insanla daha çok anlaştım. Üniversite mezunu olup benim kadar kitap okumayan ve anlasamadigim insan biliyorum. Yani eğitim çok çok önemli. Ama bu ülkede kesinlikle diploma bu eğitimi ispat edemiyor.
Eğitimi tabi ki önemli yaptığımız is maalesef sarstı göstergesi ülkemde ama genel kültür kesinlikle ondan daha önemli üni mezunu olup 2 kelimeyi bir araya getiremeyen herhangi bir dünya görüşü olmayan hayatında kitap okumamış sinemaya gitmemiş yüzbinlerle dolu onun için genel kültür daha önemli kendini geliştirmesi daha önemli
Ben lise mezunuyum hayatimda ki insaninda universite mezunu olmasini istemezdim arada illa ki anlasamamazlik olurdu komsumuzun kizi lise esi universite mezunu bir muhendisti 1 sene icinde bosandilar esinin egitimi duzeyi dusuk ve meslegi yok diye kadini surekli ezmeye calismis kisilik karakter elbette onemli ama komsu kizimiz herkes esini cagirip sirketce yemek yendiginde eslerininde egitim seviyesi benden yuksek diye beni disliyor benimle konusmak istemiyorlardi demisti... Davul bile dengi dengine sonradan uzulecegine simdiden uzulmek iyidir
Ne kadar üzücü ya
hiç tanıştığım birine eğitim düzeyini falan sormam, sadece
ne yaptığını
nelerle meşgul olduğunu
nelerle ilgilendiğini
yani daha çok, zihinsel ve hissel durumlarını anlamaya çalışırım
iki tarafda egitim seviyesiyle ilgilenmiyorsa sorun yok ama aşiri zeki bir partneriniz varsa bu durum sikintili biriyle aşk yaşadim sirf kiz çok zeki oldugu için biraktim agir geldi bana benim özguven yerlerdeydi hesabini yap işte😁😁😁
Bir mesleği olup, para kazanıp saygın biri değilse 5unv te bitirse ne yazar... yurt dısına çıkınca, çatır çatır her ülkede konusamayan biri olsa 5unv te bitirse ne olur
Ya değişir illaki diploma gerekmez kendini geliştirmiş olması para kazanabileceği bir meslek edinmiş olması yeterlidir sonuç olarak erkek eve para getirsin yeter yani diploma gerekmez
Kırmızı çizgim çok başka şeyler.. kendini ifade etsin, beni mutlu etsin, beraber bir şeyler paylaşabilelim yeterli ben de okul okumadım yeni yeni dışarıdan bitirmeye çalışıyorum
Eğitim durumu hiç önemli değil yeterki aldatmasın ben napim üniversite okumuş doktor olmuş ama beni aldatan bi adamı ya da tam tersi hiçbir şey olamamış ve aldatan birini beni sevsin bana değer versin sadık olsun samimi olsun eğelenceli ve komik olsun yeter
Üniversite mezunu olup kendini hiç geliştirememiş yani okumuş cahil mi yoksa okumamış ama kendini geliştirmiş biri mi? Soru böyle daha iyi oldu..😀 İkincisi benim tercihim olurdu..
Kendini sürekli geliştirmeye yeni bilgiler öğrenmeye açık biri olmalı üni okuyup da dar görüşlü olan ya da kendini gelistrmekten aciz biriyle olmakta kötü
Yoğyaw kırmızı çizgi olacak kadar önemli bulmuyorum Türkiye'de artık okusanda boş önemli olan kendini eğitmiş olmalı cahil olmamalı bu arada nasılsın berrrrr
Oturup sohbet edebileceğin, anlattığında seni anlayacak, düzgün bir şekilde konusabilecegin biri olduktan sonra, eğitim seviyesi önemli değil.
Hiç öyle şey olur mu. Ben kendi bildiklerimi öğretirim bize yeter. Ben de çok şey bilmiyorum zaten 😂
Eğitimin seni a noktasından, b noktasına götüremeyeceği bir ülkede yaşıyoruz. Sorun etmem. Kendisini ne kadar geliştirdiğine bakarım.
Çok takılmam kendini azıcık da olsa gelistirmis biri olması önemli benim için bazı konularda bilgi sahibi olsun yeter
Bu ülkede diplomaya bile bakmıyorlar artık bi önemi mi kaldı herkes üni mezunu ztn, benim için nasıl insan olduğu önemli...
Senin için kırmızı çizgi ise üniversitede okutursun 😀.
Benim bir arkadaşım kızı çok seviyordu, ailesi üniversite okuyacak dedi.
O akıllıda evlenip İstanbul'da özel bir üniversitede okuttu!
Enayi dua etsinde kız birgün boşanmasın
Denklik önemli fakat okumuş asalakları görünce pek de fark etmiyor diyorum. Genel kültürü, insanlığı daha önemli.
Okunarak ne adam olunuyor ne madam mesele karakterde..
Bu zaman da önemli diyenlerdenim sevgili olmam zaten artık 😂
Bir mesleği biz sanatla bir şeyle ilgilenmesi yeterli boş bir insan olmasın yeter
Üniversite mezunu biri olmasını isterim bende üniversite mezunuyum
Evet inşallah istediğim gibi olur kariyeri hayırlsıyla
Daha önemli kriterlerim var, buna sıra gelmez
Eğitim demek üniversite mezunu demek değil üniversitesi mezunu olmak kolay
Denkliği önemsiyorum maddi manevi… aklıma kalbime sinmesi önemli benim için…
Kendini geliştirmiş olması lazım okumuş essekte çok sonuçta.
okul, üniversite değil de kafa yapısı çok önemli benim için oturup konulabileceğim, beni anlayan, dinleyen benimle aynı frekansta biri olmadıktan sonra isterse profesör olsun hiç önemi yok.
Evet tabikide
Yani hiç köylü ye napiyim
Cahil birine
Sen daha ekleri ayıramıyon bücür
@gençdede96 💋 öyle deme amaa
Eğitim mi öğretim mi. Önce bunu ayırmak lazım
Karakteri her zaman önceliklidir ama en az lise mezunu olması da önemlidir evet.
Hiç olmaz. İyi niyetli bir insan olsun yeter.
Bir önceki yasaya göre lise mezunları cumhurbaşkanı oluyordu, benim sevgilim mi olamayacak
Nereden mezun olduğu önemsiz.
Önemli olan kendini ne derece geliştirdiği, genel kültür düzeyi
Üniversite mezunuyum ama karşımdaki insanda böyle bir kriter aramıyorum. Kast sistemi gibi geliyor bana. Kafamın uyması daha önemli sohbetinden keyif almalıyım, saygılı kendini yetiştirmiş olması yeterli diploma benim için önemli değil.
@kaotikevren olgun biri böyle olur
Okumuş cahillerde var okumamış zekilerde eğitim düzeyi önemli değil serseri olmasın düzenli bir hayatı olsun baba parası yemesin yeter maaşı önemsiz
Olur, ben vasıfsız biriyim bu yüzden benden daha eğitimli ve yüksek seviyede birini asla istemem
Elbette hayır diyeceğim, öyle birinin yanında kendimi ezik ve eksik hissedeceğimi çok iyi biliyorum. Güzellik yok, meslek yok, eğitim yok (iyi kötü okul bitirdik ama bi yararını göremedik), dil yok. Öyle bi adam beni napsın? Biyolog bi adamla tanıştım arada sohbet ediyoruz adam arada üstü kapalı evlilik ilişki çocuk konularını açıyor sohbeti sabote edip başka konu açmaya çalışıyorum. Gerisini sen hesap et artık.
Ben sana talibim iki üni mezunu adam benim. ve şu an fabrika işcisiyim
Sen ne dersen o olacak diyorum ilerde evet dersen
Senin yüreğin güzel
Ben senin gibi yüreği güzel
Akılllı akıl sadece okul değildir
Sen konuş bir ömür seni dinlerim
Sana talibim
Senden bir şans istiyorum
Konuşuruz iki medeni insan gibi olmazsa birbirimize allaha emanet o deriz
Bana bir şans tanı
Hislerim kuvvetlidir beni yanıltmaz eminim ki çok güzelsin
Üniversite önemli de daha çok beynin varlığını hissettirmesi önemli
Aslında hayatıma alacağım insanda aradığım ilk kriter bu diyebilirim. Çünkü kişisel olarak ve kültürlü ve entelektüel biriyle olmak istiyorum.
Bence olunmalı kültür yaşam tarzı apayrı bir olgu davul bile dengi dengine
Evet eğitim kirmizi çizgim ama tam tersi şekilde üniversite mezunu biriyle bi ilişkim olmaz
eğitim düzeyinin hiç bir önemi yok her okul okuyan kültürlü olmuyor
Üni mezunu olursa sevinirim
Yok ya daha önemli meseleler var
Hayır önemli değil
okuma yazma bilse yeterli🙂
evet cok obem veririm
Yani ilkokul mezunu da olmasın
Bazıları öyle maalesef.
Huyu suyu kadar olmasa da önemli
Bence çok önemli bir konu
Benim için dert değilde o kompleks yapmasın
Aklı başında olsun kafii