+1 yılGenelde eğitim seviyesi erkeğin kadından daha üst konumda olması, ilişkilerde bir sorun yaratmazken, kadının erkekten daha tahsilli olması bir takım sorunlara yol açabilir düşüncesindeyim. İlerleyen zamanlarda evlilik içi çatışmalar olabilir. Bunlar genelde toplum veya aile baskısı ile dışarıdan müdahale edildikçe ortaya çıkan sorunlardır. Çiftler arasındaki anlaşmazlıklar ve gurur yüzünden de olabilir. Gitgide ilişkide inişler ve çıkışlar meydana gelir ve yıpranırsınız. Elbette bunların olmasına müsade etmeyecek olan da yine çiftlerdir. İnsan her sorunu kendisi yaratıp kendisi çözebiliyor. Ayrıca eğitim seviyesi kültür aynası değildir olmamalıdırda. Hissettiğiniz ve hissettirdiğiniz duygularınız, birbirinize olan saygınız, aşkınız ve sevginiz var olduğu sürece, dünya görüşlerinizin, kültür benzerliğinizin eşit olduğu sürece, kendinizi geliştirdiğiniz ve beyinlerinizin benzer düzeyde algıladığı sürece, aldığınız eğitimin kendinizi bilmeye yetecek kadar insan olmayı becerebildiğiniz sürece, olumsuz yönde bir etkisi olmaz diye düşünüyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
En İyi Cevaplar
+1 yılbenim için önemli değil... Üni - Lise ya da daha üst derdcelerde eğitim alanları eğitim almış olarak görmüyorum... Ben kendini geliştirene bakarım ama bazıları var ki eğitim + IQ diyebilecek kadar saçma bri şeyin peşinde koşuyorlar... 3 üni bitiripte bir halt olamamış insanlar gördüm ama ilkokul mezunu oluğta kendisini geliştirmiş insaları da gördüm... Eğitimle iq seviyesi artsaydı ülkenin 90 % lik kesimi süper zekâ seviyesinde olmuş olurdu...
30 Yorumla
+1 yılSevdigim insan olsun, baska biri olsun. Okumadigi icin asla yargilamam. Bir insanın zekasını da diplomasina baglamam. Bunu yapan aptallar cok. Okumayanlari cahil, yobaz diye siniflandiran insanlara ayar olurum. Okumadiysa okumadi kardesim size ne yani? Hele su oku diye akil verenler yok mu kafalarini oduna surtup kivilcim cikaracan 😂 ne üniversite okuyanlari gorduk adam olamamis. Ama ne ilkokul lise mezunlari gordum kendini gelistirebilmis insan olabilmis..
33 Yorumla- +1 yıl
Yazan ellerine sağlık
- +1 yıl
@Copcop1655 Teşekkürler 😊
- +1 yıl
Rica ederim 😊
+1 yılLise mezunudur hatta ortaokul mezunudur ama ilgisini çeken mesleği yapıyordur ve başarılıdır. Hatta kitap okuyup kendini geliştiriyordur da. Böyle insanlar var, üniversite insanlara iyi vasıflar yüklemiyor her zaman ✩
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
162Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır değildir gadası
30 Yorumla
+1 yılBenim için ilişkilerde karşımda ki insanın eğitim seviyesinin ne olduğunun çok önemi yok. Nerede ne zaman hangi tarz insanla konuşması gerektiğini biliyorsa kendini geliştirmiş ise ve genel kültürü yüksek ise ister uni mezunu olsun ister ana okul terk. :)
30 Yorumla
+1 yılTürkiye de herkes çok bilgili Zeki ve her sorunu çözebilecek ama aslında ukala ve ahlak yoksunu olduklarını bile bilmeyen insan diye gezinen varlıklarla dolu. Elbette eğitim önemli ama asıl önemli olan kişinin kendini yetiştirmesidir. Ben lise mezunuyum övülmek ve övünmekten nefret ederim ama konuştuğum arkadaşlarım beni hep üniversite mezunu olarak bildiklerini ve senin konuştuğun konuları cümleleri üniversiteliler konuşamıyor diyorlar. Ben ise nerede hata yaptığımı anlamaya çalışıyorum. Şunu anladım eğer Türkiye de yaşıyorsanız asla kendinizi geliştirmeyeceksiniz anlaşılmayan dışlanan deli damgası yersiniz bu kesin. Bu zamanda kendini yetiştirmiş bir kız bulsam kesinlikle evlenirim. Üniversiteli salakların varlıkları canımı sıkıyor. İstisnalar hariç tabi ki.
20 Yorumla
+1 yılgünümüz şartlarında ne kadar önemli değil sevgi herşeyi yeter desek de gerçekten yetmiyor eğitim seviyesi önemlidir tabii ilkokul mezunu biriyle önlisans ve lisans mezunu aynı olur mu En azından eğitim ya da diploma açısından demiyorum düşünce konuşma diksiyon davranış toplum içindeki iletişim bunlar çok fark eder. Tabii aralarındaki anlaşmazlığı da göz önüne koyacak olursak ki muhakkak anlaşamadıkları bir nokta olacaktır Bence olur ama zor olur.
10 Yorumlaİlişkilerde her iki tarafta birbirine bir şeyler sunar. Bir taraf diğer taraftan akademik olarak daha öndeyse o karşısındakine bu özelliğini sunar elbetteki karşı taraftada bizimkinin ilgileneceği bir özellik vardır. Kısaca çok da şey yapmamak lazım. swh
10 Yorumla
+1 yılNe ünü mezun lari var gördük müge anlı da sipa neyin yavrusu bilmiyo 😂 her yeri eğitimli olsa ne yazar insan kendini yetiştirmeyi bilmeli ortam da oturup kalkmasını biliyo sa hyr asla o tarz düşüncem olmaz
11 Yorumla- +1 yıl
Onu bende izledim inanılmazdı😫
+1 yılSence önemli mi pili brom? Şahsen üni mezunu yüksek lisans ve masterini yapmış bir guruya sorulacak soru değil ama :d yaz patlasın kız buralar çik deki ilkokul mezunu olsun adam olsun !!! Yaz kız
16 Yorumla- +1 yıl
Lise mezunu olsun en az ve kendini kesinlikle yetiştirmiş olsun kültür olarak
- +1 yıl
Hayret kriterlerde basit aslında ssk olsun lise mezunu olsun eli ekmek tutsun :/ niye talibin yok senin yahu :d KS erkekleri bakın dünden beri kız umut saçıyor akıllı olun kapın biriniz de düğünüze gelelim bedava yiyelim içelim :D
- +1 yıl
Bunu yapmayi kes lutfen.
- +1 yıl
Daha yazmam yorumlarına brom ayıp sana yeterki iste sifir umur.. demekki henüz o olgun kafalarda değilsiniz no problemass momento kral.. iyi buyumeler pilicik ;)
- +1 yıl
Ukala bir insansin senin büyumen dilegiyle farkindaysan kibarligimi bozmuyorum.
Neyse uzamasin. - +1 yıl
Ya he he içimı daralttin cadı :d kendunennn eyin bakasinn versace kaçar
Kesinlikle izmirin işgali dedigimde yorum yapabilmeli😅😅😅😅
22 Yorumla- +1 yıl
😘😘
+1 yıldiplomaya dayanarak soruyorsan hayır. çünkü eğitim sadece okullarda verilmiyor. çok gördüm üniversite okuyup master yapmış kız ama hep hüsran çıktılar. bir insan kendini geliştirebilir. yeter ki içinde olsun.
20 Yorumla
+1 yılHer manada denkliğin olduğu, mantık ve aşkın birlikle hüküm sürdüğü ve asla çıkarın barınamadığı birliktelik huzur getirir. Ve kişisel gelişim, kültürel olgunluk ve dahi bunları temin edecek bir akademik kariyer; istisnalar dışında; kesinlikle benzeri yahut denk olmalıdır ki kişiler birbirini anlayabilsin ve bir ömür birlikte geçirebilsinler...
Naçizane.00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Eğitim seviyesi yok yaşı maaşı ya da herhangi bir şey benim beğenmemden daha önemli değildir. Zaten bu zamana kadar cacık ilişkilere kapalı olarak yaşadım bundan sonra ya hiç olmasın ya da uyumlu biri olsun yeter. İnsanların anlamadığı bir noktada anlayışlı olan birinin eğitimli olduğunu düşünüyorlar eğitim bazen hiç bir şeydir. İnsan kendi kendini bile eğitebilir burada önemli olan saf uyuz ve bencil olmaması
10 YorumlaBen avukat olacagım ama illa avukat, doktor, öğretmen vs olsun diye şart koşmam. Cunku okuduğum okulda bile o kadar okumuş cahil gördüm ki. Kısaca beni anlasın, cahil olmasın, bilgili olsun yeter
30 Yorumla
+1 yılNe insanlar var eğitim almamış ama kendini geliştirmiş, ne insanlar var eğitim almış, profesör olmuş ama yobazlığın kralını yapıyor... Önemli olan kendini geliştirmesi, insanlığı, merhameti ve vicdanı olması...
10 Yorumla
+1 yılKadının elindeki kitabı okudum çok güzel.. 😍 Soruya gelince önemli değil.. Cahil olmasın yeter.. Okumakla adam olunsa keşke..
40 Yorumla
+1 yılŞahsen ben, benden iyi olmasını isterim. Bana tuhaf bir gaz veriyor bu durum. Onun kadar iyi olmalıyım, ben de başarılı olmalıyım diye hırs yaptırıyor. Seviyorum bu durumu
20 YorumlaBenim için pek önemli değil. Kendini geliştirmeye açık olsun yeter. Çünkü Türkiye deki eğitim sisteminede pek güvenmediğim için okumuş cahil olmasın yeter.
20 Yorumla
+1 yılÇok önemli. Burada kastettiğim yüksek lisans veya doktora yapmış olmak değil, bunlar dışında da insan kendini eğitebilmeli, her daim öğrenmeye açık olmalı, kendine bir şeyler katmalı ve değişebilmeli.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğitim seviyesi, herhangi bir kuruluş tarafından tescilli olması demek ise bu tabire katılmıyorum. Çünkü lisans hatta yüksek lisans tamamlamış, akademik kariyer yapmış çok aptal insanla karşılaştım, buna rağmen herhangi bir enstitü mezunu olmamasına rağmen çok dolu olan insanla da karşılaştım. O yüzden kendini iyi eğitmiş ve olgun olması şart, ama diplomalı olması şart değil.
10 Yorumla
+1 yılDiploması önemli değil kendini eğitmiş mi o önemli dünya görüşü var mı bir ideali bir hedefi var mı bunlar önemli
20 Yorumlaakıl eğitimle değil kişinin kendini geliştirmesiyle olur kanıtı ise üniversite okuyan milyonlarca çöp
21 Yorumla- +1 yıl
Agziniza saglik aradigim yorum 👏
+1 yılHiç önemi yok bı arkadadım var orta okulu zor bitirmiş kendini okadar geliştirmiş ki dünya görüşü genel kültür diksiyon kelime zenginliği vücut dili benim diyeni cebinden çıkarır
20 YorumlaEvet önemli. Benden daha düşük eğitim seviyesinde olmamalı, bu benim için ve çevreme ayak uydurabilmesi adına önemli.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılHayır değil. Önemli olan kendini geliştirmesidir. genel kültürlü olması ve anlaşabilmemiz de önemlidir.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet önemli , şöyle bir gerçek var üniversite mezunu ile üniversite mezunu olmayan kişi hiç bir zaman aynı olmaz. Ben universite okuyorum şu an büyük ihtimal biticek seneye sevgilimin evleneceğim kişinin de benim gibi üniversite mezunu olmasını isterim tabii ki karakter de önemli ama bu da bir o kadar önemli çünkü eğitim seviyesi aynı olmazsa bir şeyden sonra anlaşmazlık çıkar ben istemem şahsen eğitim seviyemin bir olmadığı birini.
02 Yorumla- +1 yıl
Okumuş sizin için beden bu kadar önemli anlamıyorum
- +1 yıl
Bence yanlış düşünce
+1 yılBen ilkokul lise mezunu olup ama her konuda bilgii sajibii insanşarıı tanıdım
30 Yorumla
+1 yılBenim için asla önemli değil onun kalbinin güzelliği bana kâfidir
30 Yorumla
+1 yılÜniversite okumamış fakat kendini geliştirmiş ve zeki olabilir. Tam tersi üniversite okumuş aptal da birisi de olabilir. O yüzden pek önemi yok bence.
10 Yorumla
+1 yılEvet çok önemli cvbı kadınlarda var hatta
Hususi konulardan konuştuğum kız arkadaşıma söyledim
Azı açık kaldı10 YorumlaHayır fkxld her okuyandan bir cacık olmaz dkxk eğitim doğuştqn başlar varsın okumamış oldu insan olsun ben okuturum bilmediğini öğretirim 🥳
10 Yorumla
+1 yılHayır ama vasifli olması önemli, basit davranışları olan insanlari sevmem ne kadar güzel/sempatik olursa olsun.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Hayır. Turkiye de eğitim, sisteme köle yetistiriyorken resmi eğitim görmemiş birisi belki de çok daha makbul olur.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 365 cevap paylaştı. İnsan olsun, iyi insan yeterli. Kapitalizmin kör köleleri olup, vahşi, duygusuz vicdansiz ve merhametsiz olacağına, diploması varsın olmasın.
10 Yorumla
+1 yılEvet önemlidir. Kariyer odaklıyım. Eğitime çok önem veririm. Benim için her şey başarı olmasa da akademik başarı önceliklerim arasında.
10 Yorumla
+1 yıleğitim durumu önemli değil kalbi benim için çarpsın yeterli ama IQ sü de biraz olsun ortamına ayak uydurabilsin yeterli.
10 Yorumla
+1 yılönemli değil, şöyle ki; zaten eğitim seviyesi düşük birisiyle beraber olmam... o yüzden hem önemli hem değil
10 Yorumla
+1 yılÖnemli olduğunu düşünüyorum sonuçta kültürel seviye ve kafa yapısının uyuşması önemli ve eğitim seviyesi de bu konuda bir kriter bana göre
10 Yorumla
+1 yılKendini ne kadar geliştirmiş olmasi önemli. 2 üniversite bitirip insan olamamıssa sıkıntı.
30 Yorumla
+1 yılDerecesi, şusu busu değil ama ne kadar neyi bildiği, nasıl öğrendiği önemli.
20 YorumlaOkumuş eşşek çok herşey bir kağıt parçasından ibaret değil. Kendini geliştirmeli bilgilenmesi araştırmalı öğrenmeye meraklı olmalı
20 Yorumla
+1 yılNe kadar okuduğu değil ne kadar sindirdiği önemlidir.
20 YorumlaBilgili olsun hemen hemen her konuda tartışabilsin benimle türkiyedeki eğitimin çok bir faydası olduğunu düşünmüyorum zaten.
10 Yorumla
+1 yılEğitimi kendine verdiyse sorun değil ama yüksek lisans yapmış bir hödükse umrum olmaz
20 Yorumla
+1 yılBenim için önemli değil. Önemli olan kültür seviyesi ve kendini geliştirmişliğidir.
20 Yorumla
+1 yılEğitim olarak yüksek lisans, üniversite , liseyi baz almıyorum. Kendini eğitmiş olması ve aynı frekansda olmamız yeterli.
20 Yorumla
+1 yılBenim için önemli... beni etkileyen zaten Tarih bilgisi ve yabancı dil bilmesi.
20 Yorumla
+1 yılDiplomadan ziyade hayata karşı bakışı ve duruşu çok daha önemli.
20 YorumlaYa simdi diploma herseyi kanitlamiyor arkdsm her okuyan akli basinda olmuyor okul sana sadece bilmen gerekeni ögretir fazlasini degil kendini daima gelistiren biri olmali okumayipta daha iyi vizyonlara sahip insanlarda var
06 Yorumla- +1 yıl
Sen hıc okumamıs ınsana denk geldınmı anlasılan sehır hayatındasın
- +1 yıl
Den k gelıp arkadaslık kursaydın boyle konusmazdın😉ıyı gunlerınız olsun
- +1 yıl
Neyse bosverın konu olerıye gıdıyo gerek uok rabbım herkezın gonlune gore versın
+1 yılevet çok önemli. boş ve eğitimsiz insanlarla sevgili olmam
20 YorumlaZekasını kullanarak kendini ne kadar geliştirmiş olduğu çok önemli 😉
10 Yorumla
+1 yılçok önemli kara cahil nerde nasıl konuşacağını bilmeyen görgüsüz kezo tiplemelerinden nefred ederım tahsil çok ama çok önemli
10 YorumlaElde etmiş olduğu diplomadan çok kendi kişisel gelişimi önem arz eder.
10 Yorumla
+1 yılBen teknik lise sevgilim üniversite mezunu biz çalıştık o okudu
10 Yorumla
+1 yılEğitim değilde kültür kendini geliştirmesi çok önemli okuyup bir bok olamamış çok insan var.
10 Yorumla
+1 yılEğitim seviyesi değil de kendini geliştirmişliği önemli
10 Yorumla
+1 yılOkumuş cahil olacağa.. Eğitime acık olsun sonra gelişime acık olsun yorumlama yapabilsin
20 Yorumla
+1 yılCahilliğini göz önüne sermeyecek kadar eğitim önemli, ama tabii tercih zeki ve kültürlü erkek
10 Yorumla
+1 yılçok önemli. karşındaki seni kendi bilgisi kadar anlar o yüzden eğitime ve zekaya çok değer veriyorum. tabi birileri iyi yerlere geldi diye zeki demek de doru değil
00 Yorumla
+1 yılEvet okumak elbette iyidir fakat okumanın yanı sıra kendini geliştirmesi yetiştirmesi çok daha önemli bence
10 YorumlaÖnemli diyenlerden adam olmaz.. Önemli olan vicdani insanligi sadakatidir.. Aksini iddaa edenler insanliktan nasibini almamis kisilerdir
10 YorumlaŞimdi her okuyan adam oldu gibi bu tarz düşüncelere kesinlikle katılmıyorum. Eğitim seviyesi tabi ki de çok önemli, ailenin verdiği eğitim ve kendini geliştirmesi de dahil.
00 Yorumla- Devamını Gör (232)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat