Ben tesettürlü ve bol giyinen bir hanımım ona göre öneri verseniz memnun olurum.
Yarın iş görüşmem var hiç tecrübem yok ne yapmalıyım çok gerginim?
Ben tesettürlü ve bol giyinen bir hanımım ona göre öneri verseniz memnun olurum.
Yarın iş görüşmesine gideceğim daha önce üniversitede gördüğüm staj dışında hiç tecrübem yok. Ne yapmam lazım hiç bilmiyorum çok gerginim bu işi de çok istiyorum.
Öncelikle tecrübe olsun olmasın kendinden emin ol. Ek kuk yaparsan olmaz. Herşeye yaparım ederim deme. Kendini güzelce tane tane anlat. Sorulanlara yavaş tane cevaplar ver. Bilmedigine bilgim yok ama öğrenme yetim hızlıdır gibi cevaplar ver
Çok resmi olursa daha çok gerilirim görüşme öncesi samimi bir ortam olduğuna kendimi inandırırsam rahatça konuşabilirim.
Peki maaş konusunda nasıl tepki verebilirim. Ben para konularının konuşulmasını hiç sevmiyorum ama konuşmamız lazım. İstemediğim bir ücret teklif ederlerse bunu uygun bir dille nasıl ifade edebilirim?
"Bu, benim için uygun bir miktar değil" demem yeterince açıklayıcı olur mu
Bence bu şekilde cevap vermek yerine. Farazi konuşuyorum. Ahmet bey piyasada ortalama fiyat 17-20 bin arasında evet tecrübem yok ama öğrenme yetim hızlıdır zaten deneme sürecim olacaktır kendime inancım tam bu rakam aralığında maaş belirtme imkanımız mevcutmudur diye konuşulabilir
Kendime inancım tam derken sesimin titrediğini düşünsene.
Sakin olmayı başarırsam halledebilirim inşallah.
Peki 🥺
öncelikle şimdi sana sakin olsa desem de yarın heyecanlı olacaksın ama şunu düşün sen bir iş veren olsan zor durumlarda panik yapan birini mi istersin yoksa sakin davranıp mantıklı hareket edeni mi... aslında iş görüşmelerinde mülhakatlarda temel amaç budur.. Bazen çok zor bir soru sorarlar bilemeyeceğin içinden dersin ki bilemedim gitti artık kaybettim olmayacak diye bunu dışarı yansıtırsın el hareketlerine kadar ama bilmediğini sakince ve kendinden emin söylersen işlerin değişeceğini anlarsın.. Sadece ilk kısımda kendini çok iyi tanıtmalısın
Asıl sorun kendime olan güvenim.
Eğitimim ve yeteneklerim onların istediği yeterliliğin üstünde olmasına rağmen kendime güvenemiyorum. Sanki heyecan yapıp mahfedecem gibi hissediyorum
sakin ol cidden ne kadar kolay oldugunu göreceksin gel senle anlaşalım baktın ki geriliyosun stres yapıp heyecanlanacaksın aklına şu konuşmayı getir.. olursa bir işin olucak evet para kazanacaksın ama olmazsa dünyanın sonu değil ki şimdiye kadar zaten tecrüben yoktu en azından artık görüşme tecrübesi kazanıp bir sonrakine daha iyi olursun.. anlaştık mı
Evet ya haklısın
İşe almazlarsa bile bir şey kaybetmem
işte bu kadar basit :)
onlar kaybeder
Teşekkür ederim
rica ederim
Cevap
3Cevap
Soğukkanlılıkla cevaplar ver konuş biraz da karşındakininin samimiyetiyle de cvplar verebilirsin ve giyimin sık klasik güzel olsun yani olgun ol tamam
Aldığım eğitim ve yeteneklerim onların istediği yeterlilikte hatta çok üstünde ama ben kendime güvenmiyorum. Onlarda yanlış bir izlenim bırakmaktan korkuyorum.
öncelikle sakin ol, ve doğru şeyleri sakin ir şekilde ifade et. sana sorulandan fazlasını anlatma kısa cevaplar ama net cevaplar ver, anlaşılır ol.
Ne işi bu tam olarak
Dil kursunda eğitim vereceğim
Sakin kalmayı basabilirsem halledilir ama biraz stres yapıyorum
başvurduğun iş dalı ve pozisyon nedir.
Eğitim, öğretmen.
şimdiden başarılar dilerim. kendini hiç kasma girmeden önce şunu söylerim böyle derim provaları yapma. karşındaki insanları gözünde büyütme. doğal ol vermek istediğin cevapları rahatça ver. biraz ego yap sen değil seni kaybedecek onlar düşünsün kafasına gir.
Maaş konusunda kesin gerilirim çünkü ben oldum olası para mevzularından hoşlanmıyorum. Bana uymayan bir ücret teklif ederlerse nasıl tepki vermeliyim?
bu ücretin sana uygun olmadığını net bir şekilde dile getir. değerlendirebileceğiniz daha iyi bir ücret var mı diye ekle. sana sorarlar büyük ihtimal ne istiyorsan kendinden emin bir şekilde söyle
Tamamdır teşekkür ederim 👍🏻
rica ederim tekrar dan başarılar. şunu da unutma görüşmeye girecek insanları gözünde çok büyütme relax ol.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?