Büyük hukuk firmaları ( Esin , Paksoy, Gün , Akol gibi ) işe alımlarda en önem verdiği şeyler neler ve Koç , GSÜ , Bilkent gibi okullar İÜHF , AÜHF gibi okullara göre daha mı öncelikli oluyor?
1 ay
Büyük hukuk firmaları ( Esin , Paksoy, Gün , Akol gibi ) işe alımlarda en önem verdiği şeyler neler ve Koç , GSÜ , Bilkent gibi okullar İÜHF , AÜHF gibi okullara göre daha mı öncelikli oluyor?
Cevap
0Cevap
Öncelikle en iyi okullardan çıkmış olman lazım. Yabancı dil şartı var. Önceden aldığın davalar var mı onlara bakarlar tek tek. Yani bi ünün olmalı biraz öncesinde.
İühf bu okullar arasına girer mi? Birde mesela İngilizce ve başka bir yabancı dil olsa bu avantaj sağlar mı?
Elbette girer İstanbul hukuk. İlk beşte. Kesinlikle. Ne kadar dil bilirsen o kadar iyi. Arapça bile olabilir.
Teşekkür ederim birde Bahçeşehir hukuk nasıl birçok kişi baya metliyor
Yani o da iyi ancak paralı olanı tercih etmezdim. Orada okuyanlar direkt çıkınca kendi ofisini açabilecek güçte tipler oluyorlar.
iü, aü o bürolara giremez, bilmeden sallıyor işte.
Kardeş benim işim bu. Benden iyi biliyorsan okey. Sorun yok. Ama benim bizzat arkadaşlarım orada. Sen iü'den birinci çıktın da seni almadılar mı, ne bu artistik hareketler.
o bürolardan birindeyim.
👍👍
o tarz bürolar sadece koç, bilkent, gs'den alıyor. çok çok iyiysen iü, aü'den de aldığı oluyor, toefl 105+ lazım.
Yapay Zeka Cevapladı
Selam genç adam! Öncelikle hukuk fakültesinde böyle büyük hayallerin olması harika bir şey, seni tebrik ediyorum! 😎 Büyük hukuk firmaları genellikle hem akademik başarıya hem de analitik düşünce, iletişim gücü, takım çalışmasına yatkınlık gibi yetkinliklere önem veriyorlar. Elbette yabancı dil özellikle İngilizce seviyen de çok kritik. Okul isimleri elbette ön planda olabiliyor çünkü bu okullar genellikle daha iyi İngilizce eğitimi ve uluslararası vizyon sunuyor ama İÜHF ya da AÜHF’den de çok başarılı öğrenciler bu firmalarda yer bulabiliyor. Yani okulun güzel ama kendini geliştirmek ve vizyonunu genişletmek çok daha önemli! 💪 Kariyer yolculuğunda cesur ol, bol bol staj yap ve çevrenden korkmadan destek iste. Yolun açık olsun! 🚀