1 yılAslında en zor meslek diye bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Her mesleğin kendine göre zorlukları var (düz memurluk dışında) Hemşireliğin de zorluğu var, itfaiyecilğin de, avukatlığın da, psikoloğun da, şoförlüğün de, askerliğin de...
Mesela bir metro sürücüsü, gününün tamamını karanlıkta geçirir. Güneş yüzü görmez pek. Bu da sağlık ve psikoloji açısından oldukça zararlı.
Ya da polislik de öyle. Mesela Youtube üzerinde ABD polisinin ne tür zorluklarla, pisliklerle uğraştığını seyrediyorum şu sıralar, ve gerçekten çok zor olduğunu gördüm.
Özetlemek gerekirseher meslek kendi içinde bir mücadele barındırır. Kimisi canıyla, kimisi sabrıyla sınanır. İnsanlar alın teriyle, yeri gelir gözyaşıyla işini yapar. Bu yüzden bir mesleği diğerinden daha zor00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılHemşirelik zordur elbet ama en zoru bence madencilik
11 Yorumla- 1 yıl
EİC için teşekkürler ☺️🙏🏻
- Eğitim & Kariyer konusunda 960 cevap paylaştı.
1 yılSağlıkta nöbet usulü çalışılan herrr yer çok zor. Sanıyorlar ki nöbetlerde yatıp uyunuyor. Çoğu hastanede eleman eksiği var, Servislerde tek başına nöbet tutan hemşireler var. Hastanın nazı, yakınının nazı, doktorun ahkamları, kendi özel hayatında yaşadığın sorunlar.. gerçekten sonu gelmez bir silsile içinde gidiliyor.
01 Yorumla
1 yılAnne ve ev hanımı olmak bu dünyada en zor meslek bence bide maaşı falan da yok ne yazık ki
05 Yorumla- 1 yıl
:) doğru diyorsun
- 1 yıl
Öyle
- 1 yıl
Anne misin
- 1 yıl
Hayır ama annelerin durumunu görüyorum çoğu annelere cidden acıyorum çünkü çoğu insan annelerin değerini kıymetini bilmiyor üstelik ondan çalışmasını iyi bir maaş almasını her şeyi halletmesini ve tüm bunlara rağmen genç güzel ve bakımlı olmasını istiyor bu eziyet resmen başka bir şey değil
- 1 yıl
Çok haklısın
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Seliin, gerçekten hemşirelik inanılmaz büyük emek ve sabır gerektiren bir meslek 💪💙 Ayda 10 nöbet, gerçekten zorlu ve yorucu olur, seni çok iyi anlıyorum. İnsan hayatının tam ortasında olmak, hem fiziksel hem de duygusal olarak çok yorucu olabilir. Ama bil ki yaptığın iş çok değerli, toplumun sağlığı senin sayende korunuyor. Bu zorluklara rağmen güçlü kalman harika! Senin gibi fedakar insanlar sayesinde dünya daha güzel 🌟 Kariyer yolculuğunda da sabırlı ol, emeklerin karşılığını mutlaka göreceksin! 😊🌈
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
106Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u 1 yılmadencilik doktorluk
00 Yorumla
1 yılÇalışma bırak o zaman. Kadınlar hangi işi yaparsa yapsın şikayet ediyor. Çalışmak kadınlara göre değil o zaman. İnşaatta çalışan ne yapsın? Tersanede çalışan ne yapsın? Petrol rafinerisi işçileri ne yapsın? Demir çekme ustaları ne yapsın? Bu işleri yapın bakalım yapabilecek misiniz? Kadınlar hem şikayet ediyorlar hem de erkeklerle eşit para almak istediklerini söyleyip aynı işe daha yüksek maaş alıyorlar. Ve çalışma şartları da daha kolay. Mesela lcw ye girmiştim. Kızlara yük taşıtmıyorlardı. Daha kolay işleri veriyorlardı. Ama erkeklerle aynı parayı alıyorlardı. Bence bu erkeklere yapılan adaletsizlik
24 Yorumla- 1 yıl
Hemşirelik kolay mı sence? Hem sadece yük taşıyanlar mı zorlanıyor size göre? O zaman doktorlarda rahat size göre
- 1 yıl
@Meltemci0912 Ben onların mesleği rahat demedim. Her mesleğin zorlukları var. Çok zor meslekler var diyorum. Yukarıda da saydım. Yorumumu tekrar okumalısın
- 1 yıl
@Meltemci0912 Ben mesela doktorluk yapamam. Çünkü hastane ortamını sevmiyorum. Ameliyata da giremem. Her mesleğin zorlukları var.
- 1 yıl
@Meltemci0912 Doktorluktan ve hemşirelikten çok daha zor meslekler var. Kıyaslamak doğru değil tabi ama Türkiyedeki sorun şu: İş saatleri çok fazla. Günlük 6 saati geçmemesi lazım hiçbir işin
En zor meslek kadın olmaktır. Hem çocuk yap, hem ev işlerini çevir, hem de erkeklerle uğraş.
Şaka tabii ki asdf. Kadın bencildir. Kötüdür ve sevemez.
En zor meslek sanayide çalışmaktır. Yağlı işlerle uğraşan erkektir. Makineyi yapan erkektir. Yazılımı yapan erkektir. Şair olan erkektir. Kadının 5 çayında aytene hava atması için kozmetik ihtiyacını, giyim ihtiyacını karşılamak için kot firmalarinda taş ve kimyasal kokularından zehirlenen erkektir. Kanalizasyonda lağımda çalışabilecek olan tek varlik erkektir. Erkek gücü asla küçük gorulemeyecegi için tabii ki sanayide çalışan erkek her zaman en zor işi yapacaktır.
O adamın eli kirli değildir, medeniyetin aynasıdır.
10 YorumlaHerkes birşeyler yazmış ama gerçekten doğrudur. Kendi işin olmadığı sürece hepsi ağırdır insana. Ben inşaat işi yapıyorum şu an memnunum beden bence hareketi seviyor ihtiyaçta duyuyor aslında. Çok tercih edilmesede ekmek iyi kötü yediriyor. Kurumsaldaki gibi baskı stres yok buda yeterli benim için.
00 Yorumla
1 yılDoktorluk ama maddi anlamda karşiligini aldiği icin sorun oldugunu sanmam.
Inşaat isi epey zor. Yaz kış sorun oluyor. Ve bence onca beden yorgunluguna iyi kazanmiyor.
Madencilik de cok zor. Yerin onca kat altinda canını tehlikeye atiyorsun. Hicbir bedeli olamaz.00 Yorumla
1 yılBence hizmet sektörünün en çok yorucu yanı uyku sorunu ancak bu ülkede beden işi yapıp ve uykusuz çalışan daha çok sektör var ki hizmet sektöründen daha düşük maaş alıyor. En zoru yer altında çalışanlar bence. Orada iki saat bile yaşayamaz hizmet sektöründe çalışan biri. Nöbetler sizin uykusuz kalmanıza neden oluyor bu konuda haklısınız.
00 Yorumla
1 yılHer işin bir zorluğu var Selin hanım :) hastanede çalışmak ve o psikolojide olmak zaten ayrı bir zorluk. Surekli Ex olanları gorenleri düşünemiyorum herkesin kaldırabileceği bir meslek değil. bu konuda size hak veriyorum. Hemsireleri iyi bilirim :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOkuması en meşakkatli Tıp Fakültesidir maalesef. Teorik dersler zor, pratik dersler zor üstüne çok uzun sürüyor. İyi bir ünideysen yabancı dil okursun hazırlıkla beraber lisans derecesi 7 yıl. E uzmanlık okumak gerek önünde Tus gibi dünyanın en zor sınavı bir de asgari 5 yıl uzmanlık eğitimi oluyor. Okuması bu kadar zor, sahada çalışması da zor.. Muayenesi, ameliyatı derken en zor meslek bu bence. Hele bir de bu kadar zahmetten sonra devlette çalışıyorsan geçmiş olsun.
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yılHayır değilim, sadece bir zamanlar Tıp Fakültesi tercih etmek istiyordum ve detaylıca düşünüp vazgeçtim.
Gizli Üye(25-29)1 yılmemurlar arasında çok zor meslekler yok. En zor meslekler İşçi sınıfında tarla işçileri, inşaat işçileri veya da elektrik vsvs bende sağlıkçıyım ama tarlada da çalıştım ve hiçbir şekilde sağlık alanına zor diyemiyorum artık. Anca saatlerce ameliyata girenlere zor diyebilirim ama onun dışında zor değil.
119 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle gören de çiftçi zanneder bunları
Cevap sahibi1 yıl@Tükendimçok2 aynen bakınca en rahat onlar ama her şeyden ilk şikayet edende onlar. Hiçbir meslek kolay değil ama en zoru kesinlikle memurluk arasında değil. Bu hemşire arkadaşımız çok çalışıyor olabilir ama benim denk geldiklerim öyle değildi aksine çoğu yatıştaydı dosya doldururken bile şikayet ediyorlardı 😂
- 1 yıl
Kanka kimse sana işin kolay demedi evet zor ama ayağında terlik var başın kuruda usumuyorsun hiç inşaat işçisi gördün mü ya da çiftçi tanıdığın var mı hayvancılık ile uğraşan
Cevap sahibi1 yılTüh ya pohpohlamadık diye küstün mü sen? Ben sağlık meslek lisesi okuyup yazılımcı oldum sen dert etme eğitim seviyemi. Hemşire olmak istesem liseden 10 kere atanırdım 🥱 Sizdeki bu ego Tayyipte yok 🙂
Cevap sahibi1 yılBir yazılım mühendisine ilginç bir övünme yöntemi. İyi geceler 🥱
Cevap sahibi1 yılEn başta bana eğitimsizlik üzerinden vurmaya çalıştın, ardından da durmadan kendini övdün. Ben mi övünüyorum, yoksa sen mi? Tam anlamıyla bomboş bir ego savaşının içindesin. Maaş, döner, fazla mesai… Benim ne kazandığımı bilmeden bu kadar saldırgan olman oldukça anlamsız. Yukarıdaki kişiye ne yazdığıma bir bak: “Bu hemşire arkadaşımız çok çalışıyor olabilir.” Bir de senin yazdığın cevaba. Sen konuyu bambaşka bir yere çekip boş bir kapışmaya çevirdin. Oysa gayet normal bir şekilde konuşabilirdik. Çünkü ben de bulunduğun sektörde bulundum ve mobbingin, bencilliğin, ilgisizliğin ne kadar yaygın olduğunun farkındayım. Sen de bal gibi biliyorsun, bu halin de tam olarak bundan kaynaklı.
Cevap sahibi1 yılİnsanlar zorlaştırıyor, mesleği seven için zor değil.
Cevap sahibi1 yılErkekler...
Cevap sahibi1 yılKadınlarla ilgili sorulan sorulara bile ilk atlayanlar erkekler oluyor hep. Bu sitedeki erkekler illallah ettirdi.
Gizli Üye(30-35)1 yılBedenen en zor işi bilemem ama zihinsel yorgunluk olarak düşündüğümde bence bilgisayar mühendisliği. Sürekli ekrana bakmak kod yazmak sürekli bir şeyleri tasarlamak üretmek yeni şeyler öğrenmek zorunda kalmak verilen işi zamanında yetiştirmek için gece dahi çalışmak bilgisayar başında geçirilen saatler bilek ve parmaklarda ağrı boyun düzleşmesi bel ağrısı sürekli ekrana bakmaktan yorulan gözler sırt ağrısı stres... Kod görmekten yılmak...
00 Yorumla
1 yılBankacılık ya da avukatlık. Dürüstlük ve samimiyet kavramı olmayan, herkesin usturuplu giyinip içten içe birbirlerinin kuyularını kazdıkları iki lanet meslek. Benim ruhuma ağır gelir böyle şeyler, istidadım değil.
00 Yorumla
1 yılKanalizasyonda çalışmak sanırım.
Birtakım işler yürüsün diye düşük ücretler alıp belki büyük riskler pahasına devasa alt yapıyı ayakta tutmak için çalışan bir çok emekçi hakkını gerçek manada almıyor maalesef10 Yorumla
1 yılÜlkemizdeki en zor meslek Mali Müşavirlik. Herkes evinde fosur fosur uyurken müşavir üstadlarımız devletin kanun ve mevzuatına yetişebilmek için canlarından, sıhhatlerinden, ailesinden, çocuklarından, geleceklerinden feragat ediyorlar...
10 YorumlaBenim gözümde en zor meslek garsonluktur. Dökmeden çayı çorbayı herşeyi taşıyorlar. Helal olsun onlara. ben bir bardak çayı iki elimle bile taşısam yarısını dökerim :).
(biyolog ve iş güvenliği uzmanıyım.)00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBu hemşireler de kendini iyice bir şey sanıyor doktorların sizden zor ama bu kadar dile getirmiyorlar. Kan bile alamayan milyonlarca hemşire var konuşmaya geliyorlar hastaneye egoları da öyle doktor dan üstün yani 😂
17 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYa evet evet öyledir adamlar 8 9 10 saatlik ameliyatta ter döküyorlar siz doktoru geçmişsiniz gözünüz de pek bir iş de yapmıyorsunuz zaten hastalara burada verdiğin gibi akıl ders vermeye gidiyorsunuz işte meslek alışkanlığı sanırım öğretmen olmayı dene bari 😄
Cevap sahibi1 yılEn bilgili sensin tm 😂
- 1 yıl
Her doktor ameliyat yapmaz :) cerrahlar yapar , ikincisi ameliyattan çıktıktan sonra hastaya kim bakar doktor mu? Yoğun bakım ve servis hemşireleri bakar. Ama sen cahil olduğun için bunları bilmemen normal. Ayrıca doktorlara zaten saygım sonsuz ailemde iki doktor var. Onlar benden daha fazlasını hakediyor. Ama senin gibi eziklik psikolojisi olanlar böyle şeyleri kaldıramaz :)
Cevap sahibi1 yılBen hepsi demedim ki algılarına çeki düzen verebilirsin istersen. Bı arada diğer yazdıklarını okuyacak kadar ciddiye almadım başta yazdığını görünce fikir tartışmasına açık olmalısın. Bu kişisel gelişimdir insan önce bunu öğrenmeli dir. Gerisi hallolur. İyi geceler şekerim 😄
Satış zor meslek bir şey pazarlamak ciddi dilbazlik ve hüner ister. Bunu yalan, dolansız yapabilen insan azdır.. Özellikle sigorta satışı baya zor bir alan..
10 Yorumla
1 yılmesleksiz olmak bence 🙄
20 Yorumla
1 yılPsikolog. Karşına kim gelirse gelsin sakin ve kibar kalmalısın. Onda gördüğün ne sorun olursa olsun asla belli etmemeli, sana kaba bile davransa sakin kalmalısın
00 Yorumla
1 yılNöbet işi sıkıntılı evet insanın feleği şaşıyor valla. Tâbi bir de bir işe nereden bakıldığı da önemli kimi beyin yorgunluğu kimi beden yorgunluğu... Herhalde öğretmen olmak derdim ben. 🙄
00 YorumlaZor meslek, uygulama ile çıktı arasındaki sürenin kısa olduğu ve hayati sonuçlar doğurabilen meslektir. Mesleğin zorluğu alınan riskin büyüklüğü ve yakınlığıyla ilgilidir.
00 YorumlaOzel de hemsire 2 eski kiz arkadasim hemsireydi. Giris cikis saati yemek molasi izin gunleri belirsiz agir hasta katin da gece 5 6 hastaya bakip rapor yazmak vs
00 Yorumla
1 yılKesinlikle benimde 7 yıl çalışıp hayatımın bütün rahatsızlıklarına yakalandığım yeraltı maden işçiliği bel boyun fıtıkları sindirim sorunları gaz solumaktan baş ağrıları ölüm tehlikesi apayrı
00 Yorumla
1 yılAstronotluk çok zor hiçbir hastalığın olmayacak bir çok bilgiyi uzmanı seviyesinde bilicen fiziksel dayanıklılığn en üst düzeyde olacak evine değil dünyaya hasret kalacan boşlukta sürüklenen bir istasyondan öylece boş boş bakıcan. Görev üç ay mı olur 5 ay mı bir yıl mı. Düşün ya geri geldiklerinde yürücek halleri olmuyor. Kas kaybı yer çekimi derken adım atamıyorlar.
01 Yorumla- 1 yıl
Böyle tepki koyulunca cevap verdiğime bin pişman oluyorum. Bu çok kabaca
En zor meslekler; bedeni yıpratan işler, saat kavramı net olmayan işler, psikoloji bozan işler...
10 Yorumla
1 yılDoktor olmak, öğretmen olmak (özellikle ana sınıfı öğretmenliği), polis olmak, asker olmak, pilot olmak (opsiyonel) bana çok zor geliyor.
10 Yorumla
1 yılHemşire olmak gerçekten zor. Şu 1 aydır yoğun bakımdayım biraz rahatladım
05 Yorumla- 1 yıl
Acilde hiç çalışmadın sanırımv
- 1 yıl
3. grup yoğun bakım hastaları
Gizli Üye(30-35)1 yılZabıta çok zor sürekli gündüz çalışıyor arada bir ctesi mesaisi oluyor normalde ctesi pazare tatil, resmi tatiller hep tatil o ctesi de ekstra güzel bir ücret yatıyor lise mezunu 75.000 ile 120.000₺arası maaş alıyor Kadıköy zabıta 100.000TL
00 Yorumla
1 yılJigolo bence
O kadar müşteriye nasil dayanacak
Sabahtan akşama kadar enerji kaynediyor 😊
00 Yorumla
1 yılAskerliktir, özellikle komanda ve özel kuvvetlerin hem bedensel hem de zihinsel eğitimleri, sağlam bir psikoloji ve sağlam bir azim gerektirir.
10 Yorumla
1 yılMaden ve inşaat işçileri
Polis ve askeri personeller
İnsanlarla iç içe olmak zorjnda olan meslekler00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılAğır sanayide çalışanlar. Bizim ailede full sağlıkcı, hastane ortamları çocukluğumdan beri oldum olası iyi gelmemiştir bana.
00 Yorumla
1 yılBence en zor meslek insanlarla uğraşılan meslekler doktor hemşire asker polis gibi meslekler gerçekten kafa yorucu
00 Yorumla
1 yılNöbetsiz hemşireliklerde var. Mesela ameliyat hemşiresi gibi onlar daha çok kazanıp daha az çalışıyor
00 Yorumla
1 yılE yatıyosunuz nöbette, çağırınnca zorla geliyorsunuz gelince de bir surat sanki bedava çalışıyormuş gibi
01 Yorumla- 1 yıl
Dr musun abi
- Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı.
1 yılKömür madenciliği.
Yerin yüzlerce metre altında, o şekilde çalışmak herkesin harcı değil.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEn soru bilmem de en kolayı öğretmenlik hem çalışma saati az hem tatil fazla hem de boş iş (çoğunun içi boş kendini yetiştirememiş)
110 Yorumla
Cevap sahibi1 yılMilletinde tek derdi senin maaşındı aq yurtdışında yaşıyorum senin aldığın parayı harçlık olarak kullanıyprum bu kadar havasını atmadım alt tarafı hemşiresin
Cevap sahibi1 yılVasıfsız diyene bak otel işletiyorum hemşire git serum tak sen
Cevap sahibi1 yılAğlanacak halinize gülüyosunuz 😅
Cevap sahibi1 yılOtel işleten birine vasıfsız dedikten sonra boklu hastaların altını değiştirdiğinde anlarsın küm vizyonsuz vasıfsız djndsk
Cevap sahibi1 yılTm
Cevap sahibi1 yılYapraklar konusunda bilgilisin herhalde
Cevap sahibi1 yılTabi bazılarının yaşadığı hayata bazılarının hayalleri erişemiyor olunca normal gerçek olmadığını düşünmen sbnsns
1 yılSağlık sektörü ve eğitim sektörü zor. Gerisi zor değil bana göre.
10 Yorumlaherkesin işi zordur ama nerde hemşire olduğuna bağlı
00 YorumlaTm hemşirelik yaparız mesai döner sermaye maaş sende benim ysptığım işi yap kabulmü
00 Yorumla
1 yılKesinlikle ev hanimlariyla muhattap olan her meslek... kasiyerlik satış danışmanları gibi
00 Yorumla
1 yılİtfaiyeci, makam şöförü, asker, doktor ve hemşireler:)
00 Yorumla
1 yılNe olursa olsun en zor meslek her zaman doktorluktur.
00 Yorumla
1 yılMadencilik... yerin km'lerce altinda calisilan iş
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 468 cevap paylaştı.
u 1 yılMadencilik. Doktorluk. Polislik/askerlik. İtfaiyecilik.
00 Yorumla Doktorluk ve polislik bence sürekli uykusuz kalıp her türlü insanla karşı karşıya kalıyorlar
00 Yorumla
1 yıliğne yaparken mı çok acır ilacı basarken mı hep korkmuşum dur
01 Yorumla- 1 yıl
birde rabbim sabır versin size gerçekten çok zor
1 yılİnsana yapması en zor gelen iş, en zor meslektir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 513 cevap paylaştı.
1 yılİnsanla uğraşılan her meslek extra zor. Ama fayda sonunda gözde ki mutluluk görülmeye değer
00 Yorumla
1 yılİnsan ile haşır neşir olunan her meslek zor💯
00 YorumlaHer mesleğin zorluğu vardır tabikide yani şu meslek diye bir şey demem mümkün olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSağlık sektöründe çalışmak gerçekten zor. Eşim doktor. Hastanede yaşadığı stresi ve yorgunluğu benim üzerimde atıyor. Hayatı bana zehir ederek..
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılNöbet işleri olup ve ağır işlerde çalışan emekçiler ne saat belli ne de hangi görevi yaptığı belli
00 Yorumla
1 yılSağlık işi gerçekten çok zor ypılacak iş değil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 926 cevap paylaştı.
1 yılöğretmenlik o kadar çocukla başa çıkmak çok zor :) hemşire olmakta yani bi yerde zor
00 Yorumla
1 yılHemşirelikten çok daha zorlari var aslında. Ama hemşirelik ilk 5 e girer.
00 Yorumla
1 yılAyda on nöbet tuttuğum zamanlar oturup şükrettiğim zamanlar oldu 😅 sen hiç 32 nöbeti tuttun mu
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı. genelde güzel olmuyorlar hemşireler onu farkettim. hani genel algı oyledir ya. ne bilim ya :D
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 635 cevap paylaştı.
1 yılBence her meslek zor fakat deniz altı kaynakçılığı bana ekstra zor geliyor
00 Yorumla Bence doktorluk ve avukatlık zor çünkü ikisinin de sorumluluğu ve stres yükü fazla. Hemşireliği bilmem, tüm sağlık çalışanlarına saygım var ama sağlık çalışanları arasında en ağır sorumluluk doktorlarda, onların da çok nöbeti oluyor
10 Yorumla
1 yılParamediğim. Acilde çalışıyorum ve aşırı zor. Hemşireden bir farkı yok tabiki ama neyle ne zaman karşılaşacağımız belli olmuyor. Her meslek kendine göre zordur her mesleğin elbet zor yanı vardır.
02 Yorumla- 1 yıl
merhaba bu konuyla ilgili size birsey danismak istedim istegi kabul ederseniz sevinirim🙂
- Devamını Gör (119)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat