Abilerim bana bir fikir verin. Ne yapmalıyım?

Şu an 24 yaşındayım. 2024 haziranda Bilgisayar Mühendisliğinden mezun oldum. O zamandan beri iş arıyorum, memurluk ve özel sektör denedim fakat her yerden olumsuz sonuç aldım. Bir yandan da askerlik yaklaşıyor. Tecilim 2026 Haziran'da bitecek. Vatanımı seviyorum ama Türkiye'de askerlik bana hep boş gelmiştir. Komutanların egosunu tatmin etmek ve boş işler yapmak bana zaman kaybı geliyor ve gitmek istemiyorum. Etrafımdan askerlikle alakalı iyi ve kötü çok şey duyuyorum ve napacağımı bilmiyorum.

Aklımda hep iş bulur, bedelli paramı öder giderim diyordum ama olmuyor maalesef. Ailemde biraz birikmişler var ev almaya çalışıyorlar ama ev alacak kadar para da yok. Benim aklımdaki fikir, onlardan borç alıp bedelliyi yatırmak ve işe girdiğimde ödemek. Ayrıca çok kiloluyum ve muaf olma ihtimalim var ama heyette her şey olabiliyor. Şansa kalmış yani o yüzden risk almak istemiyorum. Yaşta ilerliyor ve artık bir karar vermem gerekiyor. Kafam gerçekten çok karışık ve çok stresliyim. Bana yardım edin, fikir verin lütfen.
Hemen tecili bozdur, heyette şansını dene. Şanslıysan muaf, değilsen zaten 6 ay gideceksin.
Aileni bedelli parası için hemen ikna etmeye çalış.
3-4 ay daha iş için şansını dene ve işler yolunda gitmezse, o zaman tecili bozdur.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Abilerim bana bir fikir verin. Ne yapmalıyım?