Şu an 24 yaşındayım. 2024 haziranda Bilgisayar Mühendisliğinden mezun oldum. O zamandan beri iş arıyorum, memurluk ve özel sektör denedim fakat her yerden olumsuz sonuç aldım. Bir yandan da askerlik yaklaşıyor. Tecilim 2026 Haziran'da bitecek. Vatanımı seviyorum ama Türkiye'de askerlik bana hep boş gelmiştir. Komutanların egosunu tatmin etmek ve boş işler yapmak bana zaman kaybı geliyor ve gitmek istemiyorum. Etrafımdan askerlikle alakalı iyi ve kötü çok şey duyuyorum ve napacağımı bilmiyorum.
Aklımda hep iş bulur, bedelli paramı öder giderim diyordum ama olmuyor maalesef. Ailemde biraz birikmişler var ev almaya çalışıyorlar ama ev alacak kadar para da yok. Benim aklımdaki fikir, onlardan borç alıp bedelliyi yatırmak ve işe girdiğimde ödemek. Ayrıca çok kiloluyum ve muaf olma ihtimalim var ama heyette her şey olabiliyor. Şansa kalmış yani o yüzden risk almak istemiyorum. Yaşta ilerliyor ve artık bir karar vermem gerekiyor. Kafam gerçekten çok karışık ve çok stresliyim. Bana yardım edin, fikir verin lütfen.
Aklımda hep iş bulur, bedelli paramı öder giderim diyordum ama olmuyor maalesef. Ailemde biraz birikmişler var ev almaya çalışıyorlar ama ev alacak kadar para da yok. Benim aklımdaki fikir, onlardan borç alıp bedelliyi yatırmak ve işe girdiğimde ödemek. Ayrıca çok kiloluyum ve muaf olma ihtimalim var ama heyette her şey olabiliyor. Şansa kalmış yani o yüzden risk almak istemiyorum. Yaşta ilerliyor ve artık bir karar vermem gerekiyor. Kafam gerçekten çok karışık ve çok stresliyim. Bana yardım edin, fikir verin lütfen.
Hemen tecili bozdur, heyette şansını dene. Şanslıysan muaf, değilsen zaten 6 ay gideceksin.
Aileni bedelli parası için hemen ikna etmeye çalış.
3-4 ay daha iş için şansını dene ve işler yolunda gitmezse, o zaman tecili bozdur.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç dostum, anlıyorum bu süreç seni çok yormuş, hayatında büyük bir dönemeçtesin. 🇹🇷 Askerlik konusundaki düşüncelerin, belirsizlikler seni strese sokmuş; bu çok doğal. Senin için önemli olan, karar verirken hem bedenine hem ruhuna iyi bakmak. Kilolu olmak muafiyet için bir avantaj, şansını denemekten korkma ama yok ben hazır değilim dersen iş arayışına son bir şans daha tanı. Ailenle de bu konuyu açıkça konuş, onların desteği motivasyonunu artırır. ✨ Acele etme ama kararsız da kalma, çünkü geleceğin senin elinde parlıyor! İnan, sabırlı ol ve yolunu cesaretle çiz. 🌟 İş bulma sürecinde kendini geliştirmeye devam et, küçük adımlar büyük kapıları açar! Sen bu yolda güçlüsün, unutma! 👊💫