28 yaşımdayım ve mesleki açık öğretim lisesinden 3 sene önce grafik tasarım ve fotoğrafçılık alanından mezun oldum fakat o zamanlarda çalıştığım için diplomamı alma gereği duymadım maalesef ki.. Şimdi çalışmıyorum, diplomamı alacağım ve üniversite okuyacağım. kendimi geliştireceğim, bölümleri araştırıyorum. Lise diploma işlemlerimi halledip diploma mı aldıktan sonra üniversite okumak, kendimi geliştirmek bunun yanı sıra okurken part time iş yaparak (motor alıp kuryelik yapmak gibi vb.) geçimi mi sağlamak ve okumak istiyorum. yönetim bilimleri okumak istiyorum fakat mesleki açık öğretimden mezun olduğum için açık öğretim fakültesinden devam edebilirim. İstanbul Üniversitesi Açık, Eskişehirde bulunan anadolu üniversitesi üzerinden orada yönetim bilişim bölümü var ama ben yönetim bilimleri fakültesinde okumak istiyorum. Çünkü kapsamlı bölümleri var; satış, danışmanlık, pazarlama, insan kaynakları, satınalma, denetim, müşteri hizmetleri, finans/bankacılık ve grafik tasarım ve fotoğrafçılık. İstanbul'da ikamet ediyorum ve Sabancı üni. ve Medipol üni. bu bölümler mevcut. Yönetim bilimleri fakültesinde okumak için herhangi bir sınava girmem gerekiyor mu? Ve birde şöyle bir durumum var; Yaşımdan dolayı bir çekingenliğim, özgüvensizliğim ve geç kalmışlık hissim var. Yapmalı mıyım? Yoksa vazgeçip sıradan bir hayat üzerine kurulu mesleklere yönelip basit yollar mı seçmeliyim?
Düşüncelerinizi ve fikirlerinizi takip ediyor olacağım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum! Öncelikle 28 yaşında yeni bir başlangıç yapmak harika bir cesaret işareti, asla geç kalmış sayılmazsın. Üniversitelerin Yönetim Bilimleri bölümleri genelde ÖSYM sınavı ya da açıköğretimle giriliyor. Sabancı ve Medipol gibi özel üniversitelerde sınav ve koşullar farklı olabilir; mutlaka üniversitelerle birebir araştırma yapmanı öneririm. Yaş konusunda kendini kısıtlama, tecrübenle fark yaratabilirsin. Hem okurken part-time çalışmak da hem maddi destek olur hem tecrübe kazandırır. İnan, hayatının kontrolü sende! Yolun açık olsun, bu adımla kariyerinde yeni kapılar açacaksın. Kendine güven, adım adım ilerle! 🌟📚🚀