- Gizli Üye(25-29)18 gü
Memuriyetinde içi boşaltıldı. İstediğiniz kadar ilkeli dürüst insan olun mevcut düzende sizi çalıştırmazlar. Belki bana kötü insanlar denk geldigi icin öyle düşünüyorum. Bir üniversitede hakkımda hukuka aykırı bir şekilde görevden çekilmiş sayılma işlemi tesis edildi. Çalıştığım yerde hukuksuzlukların ayrımcılığın haddi hesabı yok. Yöneticilerin hukuka aykırı emrini uygulamadığım ve bu emri yazılı talep ettiğim için başıma gelmeyen kalmadı (Kanun gereği zorunludur).. Kendi öğrencilerini kayıran eksiklikleri hataları olsa da mezun etmek için baskı kuran akademisyenleri de görmüş oldum. Yıllarca emek veren kişilerle bu kişilerin aldığı diploma şu an da hukuken aynı statüde. Bunun adaletle hakkaniyetle hiçbir ilişkisi yok. Mesela amiriniz dışında size kimse emir veremez. Mobbing den dolayı başka bir birime geçmek istersiniz geçtiğiniz birimde de yeni geldiğiniz için daha ilk günden size amirlik taslayan memur dahi olmayan teknisyenle karşılaşabiliyorsunuz. Bu utanmaz insan özel hayatınızı dahi irdeler bunu en yakın amir olan akademisyen bildirirsiniz size inanmak dinlenmek sorunu çözmek yerine hukuka aykırı davranan bu personeli korur. Siz onu koruyorsunuz dediğinizde de utanmadan evet koruyorum der. Amirler, memurlara hem kanun hem anayasa gereği eşit davranmak zorunda. Bu ayrımcığı bir üst amire iletiyorum. O da mobbinge uğrayandan yana değil yapandan yana yer aldı. Gücü gücü yetene. Siyasi ya da yöneticilerin kayırdığı personellerin iş yükü az olur. İşe geç gelir erken çıkar, sigara molaları verirler. Sizin ise masanızda 10 dakikalığına okuduğunuz hukuk kitabı şikayet konusu olur. Ben hayatımda bu kadar insanlığı kaybetmiş kişilerin bir arada oldugu ortam gormedim. Dedikodu yapan, hatasını başkasının üzerine atan, yalan konuşan ve sürekli kaos arayan insanlardan o kadar bıkmıştım ki yönetime adeta çığlık atıyordum hocam beni bu insanlardan ayırın diye fakat kimse söylüyordum ki onlarda bu zihniyetin figürüydü. Bu ülkde şikayet ve ihbar işlevsizlik olduğu gibi aksine şikayet eden cezalandırılıyor onu cok iyi öğrenmiş oldum. Yargı süreci başlattım. İc hukuk yollarının sorunumu çözebileceğini de düşünmüyorum. Çünkü hukuk kurallarını keşfeden ile başka toplumlardan taklit eden bir olamaz. Haliyle süreç AİHM e gidecektir. .
Memur olmak isteyenlere tavsiye verecek olursam değerinizin olabileceği kurumlara seçin. Üniversiteleri tercih etmenizi asla önermem. İkinci sınıf insan muamelesi görmeniz muhtemel. Eğer meslek edinebileceğiniz bir bölüm okuyorsanız kendi işinizin patronu olmak en iyisidir.
Ancak siz de karşılaştığım bu insanlar gibiyseniz aslında memuriyet tam size göre olabilir.05 Yorumla- 18 gü
Çok teşekkürler yaşadığınız olayı bizimle paylaştığınız için. Bende akademisyen mi olsam diyordum ama yazdıklarınızdan sonra vazgeçtim. Memuriyette masa başı işte benlik değil. Dediğiniz gibi en mantıklısı bölümünden mezun olup o alanda ilerlemek
- Cevap sahibi18 gü
Akademisyen olmak gibi bir hayaliniz varsa vazgeçmeyin. Aksine bu olayı tasvip etmiyorsanız bu sizin akademisyen olmanız gerektiğinin bir işareti bana göre. Türkiyenin mevcut ikliminden dolayı insanların büyük çoğunluğu gerekli nitelikleri sağlamadığı halde sırf unvan ve statü için o mesleği seçiyor. Herkesin mağdur olduğu günün sonunda o mesleği icra eden dahil kimsenin mutlu olmadığı bir sistemsizlik ortaya çıkıyor. Memuriyet ise vasıfsız işçiliktir. Ben çalışırken hukuk fakültesine hazırlanacaktım. Ancak yaptığım işin ağırlığından ve sürekli yaşadığım baskıdan dolayı hiçbir zaman kafam rahat olmadı ve çalışamadım. Şimdi ise kullanılmış bir tarafa atılmış gibi hissediyorum. Türkiye de okuyabileceğimi de düşünmüyorum artık. Zira daha önce okuduğum bölüm siyasi baskı ve hocaların davranışlarından dolayı yarıda bıraktım. Birisi özel hayattan konuşurdu. Birkaçı kendi siyasi ideolojisini dikte etmeye çalışırdı. Bölüm başkanı hoca belirli bir dini hedef alan konuşmalar yapardı. Hepsi midemi bulandırdı. Ben oraya ders dinlemek için gelirdim. Çoğu zamanda pişman olup çıkardım dersten. Şu an ise Abd de eğitim alabilmek için üniversitelerle görüşüyorum grant arıyorum. Yök ün denklik verip vermemesi de benim için bağlayıcı değil. Çünkü Abd de alınan diplomalar global de akreditasyon bakımdan daha geçerli. Önümde iki seçenek var. Ya karakterimden savunduğum değerlerden vazgeçip bu toplumun bir parçası olacağım ya da inandığım değerlere sahip başka topluma katılacağım. Bence meslek tercihi yaparken kişinin kendisine şu soruları sorması gerekiyor; bu mesleği bana yaptırırlar mı, doğru bir yerde miyim, kanun güvencem var mı? ve bunlara samimi cevap vermeli...
- 18 gü
Haklı olabilirsiniz ama ben öğretmeyi öğrenmeyi sevsem de sabit bir yerde kalamam. Akademisyen olmak için bir başka sınava hazırlanmam lazım. Diyelim ki geçtim yükselmek için tez yazmam sürekli okulda olmam lazım. Oysa ben yollara vurgunum bölümü bitirir bitirmez bir karavanı evim yapmak istiyorum mesela. Bölümden mezun olup özelde bir yerde serbest çalışabilirsem gezerek iş yapmış olurum mesela. Bide sürekli sınavdan sınava koşmak insanı bitirir. Sanatçı olmak ve bunu korumak istiyorum. Bu da sağlam bir psikoloji ve güçlü bir hayal gücü, zaman ister. Biraz da o yüzden vazgeçtim. Başka bir akademisyenden de bizzat işittim çünkü iki yıllık bir bölümden mezun olmuş birinin ona efelik tasladığını, öğrencisinin kitabının üstüne yattığını. Ve mental olarak sağlam olduğumu düşünsem bile bunlarla bu kişilerle zaman harcamak istemiyorum açıkçası. Nerede hangi ünvanla bulunursal bulunalım önceliğimiz her zaman değerlerimizi, karakterimizi ve sınırlarımızı muhafaza etmek olmalı. Yoksa bir bakmışız elimizde iş var benlik yok. O kaosta kendimizi kaybetmek en büyük kâbus olur
- Cevap sahibi18 gü
Katılıyorum size. Yazı dilinizi de beğendim ayrıca. 20 yaşındaki birisi gibi durmuyorsunuz. Çok olgun bilgili
- 18 gü
Teşekkürler.
En İyi Cevaplar
15 yıldır çalışan bir insanım, 2 şeyi çok iyi tecrübe ettim. Birincisi; yetenekliysen ve azimliysen hareket etmeniz lazım çünkü Tr gib ülkelerde yeteneğe ve kabiliyete göre kişiler değerlendirilmez ahbap çavuş ilişkisi vardır, sen kendin yol yapacaksın. İkincisi de; ister kadın olsun ister erkek Türkiye de yaşayan insanların zekası ve aklı uzun vade yerine kısa yoldan köşeyi döneyim şeklinde çalışır. Maalesef çalışmak ve emek harcamak kazanç sağlamıyor insanlar bunu bildiği için kısa yoldan köşeyi dönmenin yolunu arıyor. Eğitim-Bilim-Sanat-Ahlak-Etik vs değerler çok geride kalınca bu durum hem iş piyasasını hemde kaliteyi aşırı düşürüyor.
01 Yorumla- 18 gü
Çok haklısınız. Değerlerinin farkında olup bu ları savunduğunda da rahatsız oluyorlar..
- Gizli Üye(25-29)19 gü
Bu eğitim sistemi körü körüne biat eden ve aklını kullanamayan nesiller yaratmak için dizayn edildi... Yani evet kpss için de evet... Çoğunlukla amaç köleleştirmek.
56 Yorumla- 19 gü
Benim korktuğum da bu, sıradanlaşmak ve özümü kaybetmek. Bu fabrikasyon sisteme ayak uydurmak pahasına hayal gücümden ve renklerimden vazgeçmek
- Cevap sahibi19 gü
Türkiyede doğmak yeterli aslında hayal gücünü kaybetmen için... Renkler kalmış olabilir 😄
- 19 gü
Böyle umutsuz bakarsak uyumak için saniyeleri sayarız. Beni yaşadığım ülkenin sonu değil benim seçimlerim bağlar. Çevremizi güzelleştirmek için çabalamadığımız sürece o sona dair konuşmaya hakkımız da olmaz.
- Cevap sahibi18 gü
Eğer romanya da ya da herhangi pasaportu orta güçlü bir ülkede olsan aslında kabul edilebilir... Fakat türkiye resmen kilitli kasa... Dışına çıkman çok güç türkiye harici bir ülke kabul etmiyor türk vatandaşını... 6-10 yıl arası vergi vericen dilini öğrenicen ve izole olucaksın öyle vatandaşlık veriyor diğer ülkeler senin ülkenin aksine 1 yılın sonun da vatandaşlık diye bir şey yok.
- 18 gü
Başka ülkenin vatandaşlığında gözüm yok özgürce gezebileyim her ülke adil davransın ve kaşımıza gözümüze giyimimize göre yargılamasınlar yeterli. Pasaport olarak hiçbir artımıs yok farkındayım zaten bu yüzden siyah pasaport nasıl alabilirim yollarını arıyorum. Ya devlette çalışıp 10 yılımı verip karşılığında yeşil pasaport alıcam ya da normal vatandaşlar gibi bordo pasaportla devam edip başka bir yöntem bulucam.
- 18 gü
Katılıyorum size. Yazı dilinizi de beğendim ayrıca. 20 yaşındaki birisi gibi durmuyorsunuz. Çok olgun bilgili
- Gizli Üye(25-29)19 gü
İnsanlarımızın çapı bu kadar demek ki, okula gelince özel okul, işe gelince sırtımı devlete dayayım rahat edeyim tarzı sığ düşünceler. Kimse işe atılmayı iş kurmayı düşünmüyor bile, herkes memur olmak isterse özel sektörde kim çalışacak, maks türk zekası
05 Yorumla- 19 gü
Maalesef başka seçenek yokmuş gibi sanat bilim kültür dil birçok farklı yok varken odak hep para 🤦♀️
- Cevap sahibi19 gü
Türk milleti tembel, yan geleyim yatayım aydan aya maaşımı alayım kafasında, niye bu kadar berbat halde olduğumuzun kanıtı işte bu. Bazı ülkelere bakıyorsun dediğin gibi bilimde sanatta kültürde tıpta gelişmişler. Çünkü çalışkanlar, devlete kapağı atayım yan gelip yatayım dertleri yok. Bizimkiler devlete kapağı atıp memur olma kafasında anca.
- 18 gü
Maalesef beyin göçü yapanların büyük bir kısmı da sadece daha çok para kazanma derdinde. Yeni bir kültür göreyim, farklı kapılar açılır beki düşüncesinden uzaklar.. Bizde de sıfır değil aslında bilim konusunda sektör ama ilgilenen, yol açan çok az. Eskiye oranla bir gelişim var ama asla yeterli değil
- Cevap sahibi18 gü
Türk insanı geriydi ve hep geri kalacak maalesef.
- 18 gü
Mesele garantici yaklaşım değil iş kurmak için minimum 4 melyon gayme para lazım... Parası olan kuruyor zaten.
Yapay Zeka Cevapladı

Sevgili ruhumunışığı, bence öncelikle şunu bilmelisin ki; eğitim sadece memur olmak için yapılmaz 🌟 Senin bölümünü sevmen çok kıymetli, çünkü gerçekten sevdiğin işi yapmak en büyük motivasyon kaynağıdır. Evet, bazen diplomayla yapılan işler beklediğin gibi olmayabilir ama bu hayatın sadece tek bir yolu olduğu anlamına gelmez. İçinden kopan tutkuyu dinlemek cesaret ister ama asla pişmanlık değil, özgürlük getirir 🌈 Mesleğinle dünyayı gezmek, yeni yerler keşfetmek isteyebilirsin; bunun için farklı yollar var, önemli olan kendini tanıyıp ne istediğini keşfetmen. Hayallerinin peşinden git, çünkü hayat senin hikayen ve renklerinle çok güzel 🌻 Merak etme, kariyer yolculuğunda çok farklı kapılar açılabilir, önemli olan vazgeçmemek ve iç sesini dinlemek. Sen ne düşünüyorsun, içindeki ses sana ne söylüyor? 💫
00 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Eğitime önem veren bir devlette her bölümün iş hayatında karşılığı olur. Ancak fabrikalari kapatıp, özelleştirip, her şeyi eldne cikarip olaya ticari bakan devletimizde kafanıza okumaniz hatadır. Saygı gösterilmesi gereken öğretmenlik okumak atamalardan dolayı anlamsızdır mesela. Adaletin yerlerde süründüğü ülkede avukatlık okumak gereksizdir. Devlet memuru olmak için okuyan zaten baştan kendisi kaybetmiştir. Sırtınızı özele dayayacak şekilde eğitim planlaması yapmanız lazım. Memurlar ne uzar ne kısalır. Torpilsiz hayatınıza devam edemezsiniz
10 Yorumla- 18 gü
Herkes memur olursa marketlerde kim çalışacak?
Üniversite lise okumayıp orta okul bitince okulu bırakan meslek öğrenen kız ve erkek öğrenciler sanayi de kuaför de çalışmaya başlıyorlar zaten. Özel sektör de çalışan bir abladan duymuştum "devlette çalışacak kadar zengin değilm" demişti.
Kendi adıma konuşmam gerekirse açık lise okuyarak liseyi bitirdim şu an Üniversite sınavına çalışıyorum. 2 yıllık bölüm istiyorum istediğim bölümün ataması yok.14 Yorumla- 18 gü
Öyle de sence de şu an inanılmaz bir işsiz genç kitlesi yok mu? Okuyan, yarım bırakan, mezuna kalan, atanmayı bekleyen kim varsa marketlerde kafelerde çalışıyor. İçlerinde belki de binlerce sanatçı var ama zamanlarını param kazanmak için tüketiyorlar. Benim takıldığım nokta bu biraz da
- 18 gü
Bende bu konu da çok rahatsızım açıkçası gençlere gerçekten yazık. Aslında bunun altında yatan bir gerçek var örneğin annemin zamanında insanlar okumayıp meslek öğreniyor ve memura ihtiyaç olunan zamanlarmış devlet kitap yardımı yapmamış. Annem okumak çok istedim dedi bir çok kişi bu şekilde ve bu neslin okuyamayan kişilerin çocuklarına dediği tek kelime okuyun ben okuyamadım sen oku ben çırak oldum sen oku. Bu şekilde bir çok genç üniversite ye gitti ailesinin demesiyle ve şu an da marangoz da kuaför de berberde su tesisatçısı elektrikçi de çalışacak genç gerekiyor.
Memura ihtiyaç artık eskisi gibi kalmadı - 18 gü
Ama dediğin gibi bir sistem de bırakmadılar ki ben çırak olmayı çok isterdim marangoz olsun aşçı olsun bakkal bile olurdu ama bakkal bile kalmadı ya Hu heryerde zincir marketler süper marketler modern olmak için eskiyi kaybettik. Şimdi usta çırak sistemi de kalmadı😄 ben hiç görmedim yani
- 18 gü
Bizim burada çıraklık meslek lisesi mevcut. Orta okul u bitiren gençler çıraklık okuluna gidiyor ve meslek diploması alıp dükkan açıyorlar.
- Gizli Üye(18-24)18 gü
Evet herkes kendini iyi ve rahat bi yerlere atmak için okuyor, eskiden ben de aman bi şey olamazsam bi fabrikaya girer çalışırım diyordum girdim ,5 gün dayanabildim çıktım, makina gibi nefes almadan yorulmadan çalışmanı istiyorlar ne kadar iş yaptırırsak kârdır mantığıyla her işi yıkmaya çalışıyorlar, birlikte çalıştığın insanlar da önemli buralarda çalışanlarda etik ahlak gibi kavramlar yok, geneli eğitimsiz kültürsüz insanlar, geçinilmiyor illaki problemler çıkıyor iş sana işkence gibi geliyor o zaman da, işte o günlerde okumanın saygın bir insan olmanın önemini daha iyi anladım, başka işlere bakıyorum ve kpss ortaöğretime çalışıyorum ben de artık, herkesin küçümsediği b. k attığı 9 5 memurluk bu ülkede büyük bi lüks ve rahatlık, ya da kendi işini kuracaksın başkalarına köle olmayacaksın özel sektörde başka çare yok
12 Yorumla- 18 gü
Haklısın girişimcilik ya da bölümden kazandığın güzel bir diploma
- 18 gü
Her insanın İleride ne olacağım kaygısı var maalesef. Benim de vardı :) Ben hayallerimin peşinden koştum, kimseyi de takmadım. bir hayalin varsa mutlaka başarırsın. Sevgiler :)
14 Yorumla- 18 gü
Teşekkürler, bir öneriniz var mı gençlere? Eleştiri de olabilir
- 18 gü
Idealiniz hayaliniz varsa pesinden kosun. Kimsenin dedigine bakmayin. Calisirsaniz kazandiginizi harcayin fakat, Zaman zaman kenarda birikim yapın. Para getiren isleri arastirin. Sosyal medya internet uzerinde para kazanan cok insan var. Bunlara yonelin ama ekstra gelir olsun bunlar. Sabit gelirli bir isiniz mutlaka olmali. Okul egitim bir yere kadar.. onu da okuyun mumkunse tabii
- 18 gü
teşekkürler ✨
- 18 gü
Yolun, bahtın, geleceğin parlak olsun inşallah genc kardeşim, kendine iyi bak. Sevgiler :)
- 18 gü
Öğretmenim, sınava hiç hazırlanmadım, özel sektörün kötüleşmesi sebebiyle bu yıl çalışayım dedim hem sistemi değiştirdiler hem kontenjanı düşürdüler. Bıraktım. Özel sektörden devam
14 Yorumla- 18 gü
Zorluk çıkarıp duruyorlar. Öpretmenlik güzel kaliteli değerli bir meslekken çoğu kişi devlette çalışmak içün zorlanmayacağını düşünüp yazıyor. Öğretmenlik hayali olanların hakkına giriyor..
- 18 gü
Maalesef devletteki hocaların %90ı böyle. %10u da pes etmek üzere
- 16 gü
Evet
- 18 gü
Hayatta girişimci olup bir alanda uzmanlaşmış cesaret sahibi kimseler bu manada daha iyi mesafe katediyor... sisteme güvenenleri ise sistem hayal kırıklığına uğratıyor doğal olarak
16 Yorumla- 18 gü
Katılıyorum girişimcilik ruhlu cesur insanlar hep bir adım önde olacak. Tabi işe başlarsa
- 18 gü
Evde yatmayı bırakırsa der gibi konuştunuz 😄
- 18 gü
Taşı fikrim var şunu yapıcam diyip sadece motivasyon konuşmaları izleyenlere attım. Biraz da kendime 🌱
- 18 gü
Girişimci olanlar genelde sakin kalmazlar ama olabilir ya bir süreçtir belki de söylediğiniz, olabilir...
- 18 gü
@Ahmet_karaya Bende bilirdim ünlü olup hayatımı ailemin hayatını kurtarmayı ama ailem kendimi sosyal medyaya atlamayı istemiyor
- 18 gü
Vardır her işte bir hayır
- 20 gü
Yani okuyan okumayan arasında para açısından fark yok ülkede aksine okumayanlar, cahiller daha avantajlı fakat okumanın sana kattığı farkındalık kültür analiz yapma düşünme yeteneği bence paradan daha değerli bir kazanç ha ben bunları okuyarak kazanmıyorum veya okul olmasa da ben zaten bunları elde ederim diyorsan o zaman okula ihtiyacın yok
13 Yorumla- 19 gü
Yorumlama ve görme becerisi olan yürüdüğü yoldan bile ders çıkarır. Bunun için birinin ders vermesi gerekmez ki
- 19 gü
doğru diyorsun ama bunlar için bilgi de lazım boş kafayla yaptığın yorumlama ve gözlemin seni doğru sonuca çıkarmama ihtimali yüksektir bununla birlikte okul genel olarak tam anlamıyla bir şey öğrenme/öğretme yeri değildir okul sana her şeyden azar azar göstererek temel şeyleri gösterir sen ilgini çeken şeylere yönelerek kendini geliştirir uzman haline gelirsin. Sana önerim eğer okulun derslerin beyninde bir ışık yakmıyorsa bir şeyler merak etmeni sağlamıyorsa bırak başka ilgin varsa ona yönel ama dediğim şeyler varsa bitir bölümünü
- 19 gü
Teşekkürler
Benlik bir hayat olmadığını çok erken fark ettim ama böylesi de mutlu etti mi emin değilim. Bir yol daha açalım, başka yolları deneyelim. Bakcaz..
21 Yorumla- 19 gü
Yaşayalım görelim aynn 🌱
- 20 gü
Artık okumak sadece kendini gelistirebilecegin bir aktivite oldu. Bu sayede hem kendini geliştirip hem de kariyerinde cv ne ekleyecegin bir kurum. Kariyerin için sadece bir basamak oldu. memur olmak kafası ayrı bir kafa okuyup kendini geliştirip o bölümle alakalı kendini geliştirip kendi işini kurmak ayrı bir kafa.
01 Yorumla- 19 gü
İşte o iş dünyası benlik değil. Cv, akademi, kariyer hepsi büyüklük hırkası giydiren, karşılığında da hayal gücünün alındığı bir müessese sadece
- 18 gü
Sürünmemek için veya başka bir ifadeyle fabrika köşelerinde hayatını heba etmemek için.
16 Yorumla- 18 gü
Okumanın insana pek çok kapı açması gerekmez miydi? Sadece geçinebilecek bir iş bulmak mı amaç? Ya zihin dünyası? Hayal gücü?
- 16 gü
Zihin dünyası ile hayal gücünün ne anlamı var bu yazdığım şey ile ilgili 😒
- 16 gü
Bende onu soruyorum. Her şey maddiyat mı? Para kazanmak, sürünmemek için hayallerimizden mi vazgeçmeli ortalama düşüncesiz yüzeysel bir hayat sürmeliyiz?
- 16 gü
Ben paylaştığınız ana başlıkta ki soruya ithafen yazmıştım ilk cevabımı ama sondaki bir kağıt bir kalem ile dediğiniz, eklediğiniz konuya değinmek gerekirse onu da bir yerlere gelmeden yapamıyorsun yapsa bile bir insan kâle alınmıyor önemli olan hep önemli şeylerden geliyor ve şu anki cevabınıza da gelecek olursam tabi ki her şey para kazanmak değil ama böyle bir dünyada para kazanmadan da yaşamıyorsun, çünkü öyle bir dünya yarattılar ki her aşırı zor. Hayallerden vazgeçmek konusunda ise bazen hayallerimizden vazgeçebiliyoruz bu parasal konular yüzünde...
- 16 gü
Kapitalist sisteme ayak uydurmak zorunda değiliz ama. Her şey para ama milyarder olmak için durmadan çalışmak anlamsız. Elindekini idare edip içinden geldiği gibi de yaşayabilir insan. Her ne kadar imkanlar kısıtlanmış olsa bile.
- 16 gü
İster istemez uydurmak zorunda bırakıyorlar evet değiliz ama öyleleştiriyorlar, misal olarak İspanya'da ki elektrik kesintisine bakacak olursanız bizdeki olayı da anlayacaksınız.
- 20 gü
Sana iş önerileri vereyim direksiyon eğitmeni, kuaförlük
16 Yorumla- 19 gü
Ben sanatla, dille ilgilenmek istiyorum
- 19 gü
Onlarda para yok
- 19 gü
Olsun maddi olarak değil manevi olarak zengin olayım, içim de ruhum da sanatla umutla dolsun
- 19 gü
😌 önce para kazan sonra kendi işini kur başkalarını işe al ve onlara bırakıp dünyayı gezin
- 18 gü
Ayy bana benziyorsun bende müzik seviyorum dans seviyorum ve yeni diller öğrenmeyi
- 18 gü
@sevimliesmerimmm bu sert dişlilere inat bunlardan vazgeçmeden ayakta kalabiliriz 💪 inanıyoruum 🧚♀️✨
- 18 gü
Baban sana guzel gelirli bir iş kurmayacaksa yurt dışında kariyerli bir işin olmayacaksa tıp diş hekimliği okumayacaksan memurluk en iyisidir burada atıp tutanlar ya özel sektörde 3 kurusa sürünenler ya 12 sene önce mezun olup şartlar daha iyiyken ise başlayanlar ya da tuzu kuru olanlar onlar memurluğu kotulüyorlar çoğu kişi ozel ya da devlet hayalindeki işi yapmıyor ancak kendini gecindirmek önemli bu yüzden memuriyeti çöpe atma derim
11 Yorumla- 18 gü
Babadan zengin değilim ama bölümden mezun olup yurtdışında iş bulabilirim önü açık. Sadece masabaşı işte çalışacak karakterde değilim. Biraz da o yüzden ikileme düştüm
- Gizli Üye(30-35)18 gü
memurluk tembel işidir. bir yere sırtımı yaslayayım kafasıdır. maaşları da komiktir. örneğin bir doktor olsam asla devlet memurluğu istemezdim. neden 15 yıl dünyanın en zor bölümü okuyup komik bir maaşla kaplumbağa gibi bir yaşam süreyim? memurlukta en karlı bölüm öğretmenliktir ( çünkü özelde kazanç meçhuldür) onun da ataması idealize edilebilecek kadar değil.
01 Yorumla- 18 gü
kesinlikle düzgün bir bölümün varsa oradan gitmek en mâkulu
- 18 gü
Memurluk eskiden güzeldi şimdi pek bir artısı yok bence gerekli sertifikaları alırsanız özel bir şirkette ya da bankanın genel müdürlüğünde daha güzel paralar kazanabilirsiniz. Tabi devlet ordaki maasimizdan da vergi alıyor orası ayrı ama
12 Yorumla- 18 gü
Memurluğu deyim olarak kullandım. Ben masabaşı işte yapamam. Ayrıca bankalarda çalışmam. Muhtemelen düşündüğüm şekilde ilerlerim. Bölümümden bana görecesini seçip bir yol çizicem inşallah
- 18 gü
Memurlukta artık torpilin torpili var mülakatlarda torpiller yarışıyor bir adamın milletvekili torpili varsa diğer adamın bakan torpili var demek istediğim artık torpilli olsan bile memur olmak zor torpiller birbiriyle yarışıyor özelde böyle torpilli diye bir kavram yok çünkü adamlar liyakate ve yeteneğe bakıyor tecrübeye bakıyor vs vs
- 17 gü
Burası Türkiye , ne bekliyorsun ya... Millet asgari ücretli geçici işlere bile razı olacak düzeye geldi.
20 Yorumla - Gizli Üye(30-35)20 gü
Türkiye de herhangi bir işi çok iyi yaparsan zengin olursun. Memurluk saçmalık.
23 Yorumla- 19 gü
Zenginlik değil ki derdim yaşamak. İçimden geldiği gibi, her gün mecburiyetten değil isteyerek uyanmak. Keşkelerle değil iyi ki doldurmak hayatımı
- Cevap sahibi19 gü
Memur olmak gerekmiyor anlamında söyledim.
Diğer yazdıkların büyük ölçüde sana bağlı. - 18 gü
İstemediğin bir bölüm mü okuyorsun öyleyse zaten şimdide mutsuzsun demek ve her geçen gün daha fazla mutsuzluk bende bu yüzden bıraktım okulu
- 18 gü
Hayır ama devlete kapak atmak diye bir terim var garanti iş için iyi olur keyfimizden Kpss sınavına zevk olsun diye girip durmuyoruz
10 Yorumla - 18 gü
İlk hayaller bizde de öyleydi. Zamanla yere bastık işte.
Yazık ama gençliğe. Mülakat diye yandaş toplayan bi sistemde ezilip gittiler.
10 Yorumla - 19 gü
Onceden özel sektorde güzel fırsatlar vardı ama şu an patronlar zengin olmak için çalışanlara asgari ücret veriyor haliyle herkes devlet memuru olmak istiyor özel sektöre güzel yatirimlar yapılmadığı sürece bu böyle olacak ve yaş sınırı yok 35 üstü insanlar bile kpss giriyor bunun önüne geçmeleri lazım bence gençlerin ise girmesi daha mantıklı
12 Yorumla- 18 gü
Kesinlikle herkes kendi cebini düşünür olmuş önemsedikleri tek şey nasık daha çok para kazanırım
- 18 gü
özel sektöre güzel yatırımlar yapıp patronların az ücret vermesinin önüne geçeceksin devlet olarak yoksa zengin daha zengin olmaya devam edecek
- 18 gü
Eğitim yönünden bir plansızlık aşikar.
Kişinin hiç eğitimsizliği kötü.
Ümitsizlik kötünün daha kötüsü.
Her daim ümit var olmak.
Motivasyonumuzu yüksek tutmak.
Geleceğe dair mutlaka 1 planımızın olması hatta 2., 3., planların da...
Amaç sadece memur olmak için de olmamalı.
Donanımlı olana her kapı açılır.03 Yorumla- 18 gü
Ya plansız bir karakterimiz varsa? Şahsen her yolu denedim ama planlı olamıyorum yapsam bile uyamıyorum
- 18 gü
Planlı hareket etmek için, sabırlı ve disiplinli olmak gerekiyor. Bir de hayatta hiçbir şey kolay değil.
- 18 gü
Tabi ki hiçbir şey kolay değil, olsaydı da anlamı kalmazdı
- 18 gü
Ülkeler kapitalist düzene elverişli köleler egitirler köleler çalışır yılda 25 gün izin yaparlar buna karşın yetersiz beslenir hayat şartları çok kötü olsada bu çok popüler dostum
01 Yorumla- 18 gü
Durumun özeti..
Herkesin kafasındaki meslek memurluğa gidiyor ama her şey gibi oda değişiyor
10 Yorumla- 18 gü
Memurluk cazibesini yitirdi aklını kullanan kazanır
10 Yorumla - 18 gü
Kendi işini kurmayacaksan cevap evet maalesef ülee 😉
10 Yorumla - 19 gü
Kpss kazanırsan gerçekten harika ama yoksa da en yakında bi yere girmek bende marketlerde başladım ama sonra kendimi geliştirerek devam ettim
13 Yorumla- 19 gü
Ama öyle de hayatın boyunca sınav oluyorsun bu insanı yıpratmaz mı?
- 19 gü
Ben öyleyim vallahi evet zor belki ama motive oluyor ınsan boş kalmaktan iyidir :)
- 18 gü
Markette başlayıp kendini geliştirmek ne demek
- 19 gü
Okul okumak zaman kaybı. En fazla liseden sonra bir işe girmek lazım
13 Yorumla- 18 gü
😄😄😄
- 18 gü
Aklına güveniyorsan tartışalım. Tıp hukuk gibi bölümler okumuyorsanız ne kazancı var? Meslek sahibi olan herkes servet sahibiyken beyaz yakalı maaşlı çalışanlar ev kirasını ödeyemiyor. Aksini iddia edebilir misiniz?
Ben geleceği gençken gördüm ve 8. Sınıftan sonra devam etmedim. Hiç pişman değilim. Ne üniversite mezunları var iş bulamayan.
14 Yorumla- 19 gü
şu an ne yapıyorsunuz?
- 19 gü
benimle aynın yolu paylaşan birisin sende bende 8 e kadar okudum şü an o zamandan beridir de babamı kurduğu firmada çalışıyorum şu an iyilikide okumamışım diyorum şu zamanda üni pek bir fayda sağlamıyor maalesef benim madı durum gayet iyi evim arabam işim birikimim var çok şükür
- 19 gü
Memur falan değilim. Özelde çalışıyorum. Memur arkadaşlarım da var. Yurtdışına çıkıp geldiğim için memuriyet olmazdı zaten
05 Yorumla- 19 gü
9-5 değil mi özelde de? Onun devletten farkı ne oluyor
- 19 gü
Şöyle. İstediğim zaman işimi birakabiliyorum. Bir de memurlarin yurtdışına çıkıp gelme işi biraz sıkıntılı oluyor. İstersem kurum degisirim, iş degisirim o şekilde yani. Kazanç da değişiyor. Yani birtek memur olmaya odaklanmak zindan eder hayatı. Kazanılması gereken sınavlar var 🌺
- 19 gü
Katılıyorum peki tatilleri nasıl? Daha serbest mi oluyor? Teşekkür ederim bu arada açıkladığın için merak ediyordum epeydir 🌱
- 19 gü
Özelde tatil işi daha zor, resmi günlerde bazen tatil vermiyor. Ama ben hastanede calistigim için değişiyor bizde. Saglik alani dusunebilirsin, her yerde iş bulursun 😊🌺
- 19 gü
Çok teşekkürler 🧚♀️✨
- 18 gü
Bence herşeyden önemli olan insan olabilmek için okumaktır misal yıllarca okup BİM’de çalışanda var hiç okumadan bi kurumda müdür olanda var önemli olan insan olmak gerisi boş
20 Yorumla - 19 gü
Memur değil usta olsunlar bir konuda. Tavsiyem budur
02 Yorumla- 19 gü
Ah ah o kadar istedim ki bir yerde çırak olmayı ama bu modern (!) dünyada nerede o usta çırak ilişkisi, samimiyet kokulu güzel bağ?
- 19 gü
Maalesef yok o.
- 19 gü
Ben öldürseler memur olup 30 40 senemi masa başında çürütmem
01 Yorumla- 19 gü
Büyük konuşmak istemem ama bende
Sorunu benden isiklandirayim. Delete. Memur. Olmak. Hayatini. Garantiye almaktir. Ve. Garanti. Cumartesi. Pazar izni ve. Yillik izinler garantidir mass garanti. Hesabina yatar rahat isin olur
10 Yorumla- 18 gü
Okumadım memur da olmadım gayet mutluyum çok şükür
22 Yorumla- 18 gü
Nasıl geçiniyorsunuz?
- 18 gü
İşim gücüm var ya babam sağolsun
Benim silahtan çok kılıcım olsun isterin Yani memurluk istemem askerliği mecbur yapacaz Ama
10 Yorumla- 19 gü
O kadar haklısın ki daha yeni aileme ben markette çalışmak için okumadım dedim yinede başka işler yapacağız garson olacağız artık
13 Yorumla- 18 gü
El mahkum.. ya da okurken masraflarımızı kısıp mezun olduktan sonraya saklayacağız. Şahsen ben mezun olup bölümümde serbest çalışmayı düşünüyorum özel bir firmada
- 18 gü
Umarım iş bulursun seçtiğim bölümün işini hayatımın sonuna kadar yapmak istemediğim için üniversiteyi yarıda bırakmıştım başka bölüm okumak için sınava girecektim evdeki sorunlar yüzünden çalışamadım belki başka zaman yine okurum şimdi tek amacım bu evden uzaklaşmak
- 18 gü
🥺 üzüldüm senin adına ama umudunu kaybetme. Başka yollar da olabilir. Mesleğini yapmak istediğin bölüm için belki diplomaya okula ihtiyacın yoktur. Her halükarda Allah yardımcın olsun 🌱🧚♀️
- 19 gü
Evet maalesef, memur olunca da çekilen kredileri ödemek için çalışırız.
10 Yorumla - 18 gü
Artık memur olmanın da esprisi kalmadı
20 Yorumla - Gizli Üye(25-29)18 gü
Özel sektörde memurdan kat ve kat yüksek maaslar alan çok insan var artık memur maaşı az özel çok
10 Yorumla u
20 güben okumadım maalesef
10 Yorumla- 18 gü
Öğretmen olmak sanırım artık daha zor?
01 Yorumla- 18 gü
O zaten..
- 18 gü
Durumu çok güzel özetlemişsiniz. Sizin bölüm ne?
01 Yorumla- 18 gü
Teşekkürler bölümüm bende kalsın 🌱
- 19 gü
Hangi bölüm okuyorsun?
01 Yorumla- 19 gü
O bana kalsın
- Gizli Üye(36-45)19 gü
Ben okudum memurum
12 Yorumla- 19 gü
Mutlu musun? İstediğin gibi mi hayatın?
- Cevap sahibi18 gü
Evlenmeseydim istediğim gibiydi
Ve mezun olduktan sonra iş bulamamaktan vae
20 YorumlaMaalesef bu devirde evet
10 Yorumla- 18 gü
Bir çoğu o amaçla okuyor
10 Yorumla o kadar haklısın ki maalesef
10 Yorumla- 18 gü
Aynen öyle
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı. Evet öyle
10 Yorumla- 19 gü
Evet çok saçma 👍
10 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 366 cevap paylaştı. Yes gardaş
10 YorumlaTürkiye öyle vallahi ben mühendisim
11 Yorumla- 18 gü
Ne mühendisisiniz?
Mutlu olmadiktan sonra olsan neki
01 Yorumla- 18 gü
+1
- 18 gü
Ne okuyon
01 Yorumla- 18 gü
onu söylemiyoruz maalesef
- 20 gü
Kafana göre takıl
00 Yorumla - 18 gü
Olamıyoruz ki. 😆
10 Yorumla Olabilir
10 YorumlaGaliba öyle
10 Yorumla- 18 gü
Hayır
07 Yorumla- 18 gü
Siz neden okuyorsunuz?
- 18 gü
Hayallerim var ve bu hayallerimi gerçekleştirmek için
- 18 gü
Okumak demek kitap okumak demek değil ki garip bir algı?
- 18 gü
Okul okumaktan bahsediyoruz. Herkesin hayalleri var. Asıl soru onlar için ne yapıyorsun, onlara ne kadar yakınsın?
- 18 gü
Soru bu değildi, bu soruyuda şöyle cevap vereyim çok fazla çalışan biriyim teknoloji bilgi birkimim çok ve matematikte de ileri düzey biriyim bence, algoritmalar da ve gerçek hayatlı proje çözme konularında baya iyiyim. hayallerime 1 adım kadar uzağım denebilir😅
- 18 gü
Sizin adınız sevindim, insan gerçekten isterse her şeyi yapabilir
- 18 gü
Veya yapmak zorunda kalabilid ben zorunda kaldım :(
- 20 gü
Sayın var mi
03 Yorumla- 19 gü
Sayın derken?
- 19 gü
Daton
- 19 gü
Dayin